Alexkandar Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα, Θέλω να αγοράσω ένα drone από ΗΠΑ που κοστίζει 1000€. Για να αποφύγω τον κίνδυνο να πληρώσω πολλά λεφτά στο τελωνείο, αν το στείλω σε μια φίλη μου στην Νέα Υόρκη και αυτή στην συνέχεια μου το ταχυδρομήσει με USPS σαν δώρο, στην Ελλάδα, θα είμαι οκ; Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από Alexkandar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, Alexkandar είπε Καλησπέρα στην ομάδα, Θέλω να αγοράσω ένα drone από ΗΠΑ που κοστίζει 1000€. Για να αποφύγω τον κίνδυνο να πληρώσω πολλά λεφτά στο τελωνείο, αν το στείλω σε μια φίλη μου στην Νέα Υόρκη και αυτή στην συνέχεια μου το ταχυδρομήσει με USPS σαν δώρο, στην Ελλάδα, θα είμαι οκ; Αν στο φέρει η ίδια, υπάρχει πιθανότητα να μην πληρώσει έξοδα εκτελωνισμού. Με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, είναι δύσκολο να τα γλυτώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexkandar Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, makfil είπε Αν στο φέρει η ίδια, υπάρχει πιθανότητα να μην πληρώσει έξοδα εκτελωνισμού. Με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, είναι δύσκολο να τα γλυτώσεις. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αν το βγάλει από το κουτί της εταιρείας και μου το στείλει χύμα, πχ μέσα σε ένα απλό κιβώτιο; Πως μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αγορά και όχι ότι μου στέλνει απλά ένα προσωπικό αντικείμενο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Greektrooper Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, stelios18120 είπε Πλήρωσες τελωνείο και στα έβαλαν πίσω; Η δεν πέρασε τελωνείο καν; Ωχ ναι, sorry ξέχασα να αναφέρω.... όχι το ποσό ήταν 20€ και δεν πέρασε τελωνείο και δεν ήταν ηλεκτρονική συσκευή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Alexkandar είπε Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Αν το βγάλει από το κουτί της εταιρείας και μου το στείλει χύμα, πχ μέσα σε ένα απλό κιβώτιο; Πως μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αγορά και όχι ότι μου στέλνει απλά ένα προσωπικό αντικείμενο; Έχουμε πει πολλές φορές ότι στην τελωνειακή νομοθεσία δεν υπάρχει η έννοια του δώρου ή του προσωπικού αντικειμένου, όπως λες. Κάθε αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα πληρώνει έξοδα εκτελωνισμού με ατέλεια α) 22€ για είδη εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή που πλήρωσες για να αγοράσεις και β) 45€ για είδη μη εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή που δεν πλήρωσες. Περισσότερα στον επικαιροποιημένο οδηγό της υπογραφής μου. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από makfil Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexkandar Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, makfil είπε Έχουμε πει πολλές φορές ότι στην τελωνειακή νομοθεσία δεν υπάρχει η έννοια του δώρου ή του προσωπικού αντικειμένου, όπως λες. Κάθε αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα πληρώνει έξοδα εκτελωνισμού με ατέλεια α) 22€ για είδη εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή που πλήρωσες για να αγοράσεις και β) 45€ για είδη μη εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή που δεν πλήρωσες. Περισσότερα στον οδηγό της υπογραφής μου. Οκ. Δεν το γνώριζα είναι η πρώτη φορά που το επιχειρώ. Θα δω και τον οδηγό που λες. Κάτι τελευταίο: δηλαδή ο τελωνειακός θα κάτσει να ψάξει πόσο κάνει το συγκεκριμένο drone; (δεδομένου ότι είναι κάτι πολύ εξιδεικευμένο, δεν είναι πχ κινητό/laptop); Ή θα δώσει μια αυθαίρετη τιμή και πάνω σε αυτήν θα σε χρεώσει ΦΠΑ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Alexkandar είπε Οκ. Δεν το γνώριζα είναι η πρώτη φορά που το επιχειρώ. Θα δω και τον οδηγό που λες. Κάτι τελευταίο: δηλαδή ο τελωνειακός θα κάτσει να ψάξει πόσο κάνει το συγκεκριμένο drone; (δεδομένου ότι είναι κάτι πολύ εξιδεικευμένο, δεν είναι πχ κινητό/laptop); Ή θα δώσει μια αυθαίρετη τιμή και πάνω σε αυτήν θα σε χρεώσει ΦΠΑ; Μπορεί να συμβεί είτε το ένα είτε το άλλο, εάν αμφισβητήσει τη δηλωμένη αξία στην περιγραφή του αντικειμένου. Σε κάθε περίπτωση, μια ογκώδης συσκευασία δεν είναι εύκολο να περάσει απαρατήρητη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sokolata Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Καλημέρα ! Νέα στην παρέα σας ! Ψωνίζω χρόνια από Αλι ποτέ δεν πλήρωσα τίποτα . . Μέχρι σήμερα ! Μου ήρθε ειδοποίηση έγγραφη από το τελωνείο στον αερολιμένα Αθήνας ότι πρέπει να τους προσκομίσω κάποιο παραστατικό αγοράς (προκειται για ένα κινητό από Κίνα , αποστολή με Singapore post αν είδα καλά , αξίας 76ευρώ). Τους έστειλα με email ότι αποδεικτικό είχα και τώρα περιμένω το κοστούμι . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bingobongo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά.Πρωτη φορά και εγώ στο site. Έχω κάνει παραγγελία από LightintheBox με ασφάλεια φόρου δύο κινητά Αξίας 330 ευρώ μαζι.Η παραγγελία είναι ακόμα καθοδόν.Απο το tracking φαίνεται πως πέρασε τελωνείο. Μήπως γνωρίζει κανεις πόσο θα είναι η λυπητερή και αν κάποιος έχει πάρει όντως τα χρήματα πίσω των δασμών και τελωνείο από LightintheBox μεσω της ασφαλειας? 32 λεπτά πριν, Bingobongo είπε Καλησπέρα παιδιά.Πρωτη φορά και εγώ στο site. Έχω κάνει παραγγελία από LightintheBox με ασφάλεια φόρου δύο κινητά Αξίας 330 ευρώ μαζι.Η παραγγελία είναι ακόμα καθοδόν.Απο το tracking φαίνεται πως πέρασε τελωνείο. Μήπως γνωρίζει κανεις πόσο θα είναι η λυπητερή και αν κάποιος έχει πάρει όντως τα χρήματα πίσω των δασμών και τελωνείο από LightintheBox μεσω της ασφαλειας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 5 ώρες πριν, Bingobongo είπε Καλησπέρα παιδιά.Πρωτη φορά και εγώ στο site. Έχω κάνει παραγγελία από LightintheBox με ασφάλεια φόρου δύο κινητά Αξίας 330 ευρώ μαζι.Η παραγγελία είναι ακόμα καθοδόν.Απο το tracking φαίνεται πως πέρασε τελωνείο. Μήπως γνωρίζει κανεις πόσο θα είναι η λυπητερή και αν κάποιος έχει πάρει όντως τα χρήματα πίσω των δασμών και τελωνείο από LightintheBox μεσω της ασφαλειας? Από το λειψό screenshot που ανέβασες δεν φαίνεται πόσο έμεινε στο τελωνείο αλλά φαίνεται ότι βγήκε χωρίς να σου ζητήσουν απόδειξη, και αυτό είναι καλό. Η λυπητερή για αξία 330€ είναι ΦΠΑ 24% και τέλος ΕΛΤΑ 20€. Αφού έχεις πληρώσει ασφάλεια φόρου, το μαγαζί θα σου επιστρέψει τα έξοδα, εάν, τελικά, σε έχουν χρεώσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgegamma Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, makfil είπε Από το λειψό screenshot που ανέβασες δεν φαίνεται πόσο έμεινε στο τελωνείο αλλά φαίνεται ότι βγήκε χωρίς να σου ζητήσουν απόδειξη, και αυτό είναι καλό. Η λυπητερή για αξία 330€ είναι ΦΠΑ 24% και τέλος ΕΛΤΑ 20€. Αφού έχεις πληρώσει ασφάλεια φόρου, το μαγαζί θα σου επιστρέψει τα έξοδα, εάν, τελικά, σε έχουν χρεώσει. Νομίζω, αν δεν κάνω λάθος, ότι όταν η αξία δέματος ξεπερνάει τα €150 μπαίνουν και δασμοί στην αξία οι οποίοι δεν είναι πολύ υψηλοί αλλά είναι κάποιο ποσό... Αλλά στην περίπτωση του φίλου, όπως λες, το δέμα μπήκε - βγήκε χωρίς την ένδειξη "AWAITING PROOF OF CHASE/VALUE FROM ADDRESSEE" μάλλον την γλύτωσε... 13 ώρες πριν, Alexkandar είπε Καλησπέρα στην ομάδα, Θέλω να αγοράσω ένα drone από ΗΠΑ που κοστίζει 1000€. Για να αποφύγω τον κίνδυνο να πληρώσω πολλά λεφτά στο τελωνείο, αν το στείλω σε μια φίλη μου στην Νέα Υόρκη και αυτή στην συνέχεια μου το ταχυδρομήσει με USPS σαν δώρο, στην Ελλάδα, θα είμαι οκ; Ποιο Drone θέλεις να αγοράσεις? Έριξες καμιά ματιά σε Κίνα? Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2018 από georgegamma Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marioslefk Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 15 ώρες πριν, villasg είπε Νωρις ειναι ακομα δες παρακατω δικο μου παραδειγμα με 45 μερες στο αεροδρομιο Οχι θα ανοιξει ο σακος και θα προωθηθει , εκει θα δεις εαν περασες ή οχι τελωνειο Το περιεργο ειναι πως σημερα παρελαβα το δεματακι μου απο τον ταχυδρομο εντομεταξυ καμμια ενημερωση στην κατασταση στα ελτα καιακομα γραφει <εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο >.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cambo99 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 13 hours ago, Alexkandar said: Καλησπέρα στην ομάδα, Θέλω να αγοράσω ένα drone από ΗΠΑ που κοστίζει 1000€. Για να αποφύγω τον κίνδυνο να πληρώσω πολλά λεφτά στο τελωνείο, αν το στείλω σε μια φίλη μου στην Νέα Υόρκη και αυτή στην συνέχεια μου το ταχυδρομήσει με USPS σαν δώρο, στην Ελλάδα, θα είμαι οκ; Δεν κοιτάς να το αγοράσεις από Ευρώπη καλύτερα; Και σαν δώρο θα περάσει τελωνείο 99,9% ... Εκτός αν συμφέρει η αξία του + έξοδα τελωνείου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GusHLR Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Εγώ παράγγειλα από Κίνα 3 ρολόγια και έκαναν 2.5 μήνες να τα πάρω . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, isay είπε Μολις εστειλα email στο gearbest.com που συνοπτικά τους ρώτησα αν το gearbest greece ειναι επισημο branch της gearbest όπως το gearbest italy, gearbest spain ή αν ειναι κάποιος Affiliate referal μεταπωλητης. Επισης τους ρώτησα αν μπορώ να απευθύνομαι για οτιδήποτε στο gb greece (rwarranty, rma, presales, etc) σαν επισημη σελιδα αντι για το gearbest.com Μολις μου απαντησουν (γιατί ειναι και η πρωτοχρονιά τους) θα την αναρτήσω ακομα κι αν ειναι καρα έκπληξάρα Και να προσθέσω στα προηγουμενα μηνυματα των παιδιών οτι αν το δεμα εφυγε πριν την κινεζικη πρωτοχρονια, θα παραλαβεις σε 20-30 ημερολογιακές, αλλιώς ... θα ξεκινησει το ταξίδι του μετα τις 25/2 πλεον εχουνε πρωτοχρονια την Κίνα. Εγω γενικα κουραστηκα με τις "μεγαλες" αγορες απο εξω. Πλεον οι καθυστερησεις ειναι μεγαλες-τεραστιες on both sides ειδικα τα δικα μας χαιβανια εδω αλλα βαλε και την κινεζικη πρωτοχρονια να δεις τι δεματα θα σκασουν τους αλλους μηνες μαζικα αφου πλεον θα σταλουνε μαζικα πολλα δεματα μετα την κινεζικη πρωτοχρονια ταυτοχρονα. (κ που οι εδω υπαλληλοι των ΕΛΤΑ/Ελ.βενιζελος κλπ δεν θα μπορουν να τα διαχειριστουν αρα νεες αναμονες-καθυστερησεις) Για μικροαντικειμενα, αξεσουαρ, ανταλλακτικα (που δεν υπαρχουν εδω) κλπ ΟΚ η Κίνα (μεχρι να καταργηθει η ατελεια των 22 ε του χρονου απο οσα ειπανε) για μεγαλες αγορες θελει πολυ δυνατο στομαχι. Ειναι και το τελωνειο και οι ελαχιστοι τροποι αποστολης ομως με εχει κουρασει πιο πολυ η πολυ μεγαλη (πλεον) αναμονη (παλαιοτερα δεν ητανε ετσι) παρα οι ελαχιστοι τροποι αποστολης ή το τελωνειο που καθυστερει ή τα ελαχιστα καταστηματα επιλογης. Η αναμονη ειναι πλεον ασυμφορη. Μικροπραγματα θα συνεχισω να παραγγελνω απο ebay/ali οποτε υπαρχει αναγκη αλλα μεγαλες αγορες δυσκολα ξανα. (μονο απο EU ή απο εδώ) Οσο για αυτο που τους ρωτησες καποια στιγμη ολα θα βγουν στη φορα για παραπλανηση στοιχειων, για banner που δεν υφισταται, εξαπατηση καταναλωτων κλπ. Απο καποιους καταναλωτες που θα εξαπατηθουν. Ετσι και αλλιως το banggood παιζει μπαλα μονο του (κ θα συνεχισει να παιζει μπαλα μονο του) για αυτο και εχει αυξησει τις τιμες. Ενα πραγμα μονο θα αναφερω δεν ειναι επαγγελματιες αφου και το support του GB οτι θελει (συμφερει) απανταει καθε φορα αλλα ντι αλλων. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2018 από aces Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις