Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, dj-apollon είπε

Ενα μικρο tip για οσους αγοραζουν απο gearbest και να δουν τη μεταφορικη χωρις να πληρωσουν ειναι να ακολουθησεις την διαδικασια αγορας και οταν ανοιξει το παραθυρο του paypal να μην πατησετε συνεχεια (η οτι αλλο λεει δε θυμαμαι ακριβως) αλλα ακυρο. Ετσι, η παραγγελια αποθηκευεται στα order σας ως αναμονη πληρωμης και ταυτοχρονα μπορειτε να δειτε την ακριβη μεθοδο αποστολης. Για οσους φοβουνται οτι θα απαιτει πληρωμη η θα μπλεξετε με την ακυρωση της, αν δε προχωρησετε στη πληρωμη για καποιο χρονικο διαστημα (λεπτων) ακυρωνεται η παραγγελια αυτοματα.

Ωραίο κολπάκι. Το δοκίμσα απο περιέργεια και οντως δουλεψε ΑΛΛΑ επειδή την gearbest δεν την εμπιστευομαι καθολου, δε θα μου έκανε εντυπωση αν στην παραγγελία αλλάχτει η μέθοδος αποστολής 'οταν έρθει η ώρα της να φύγει. Gearbest ειναι αυτό.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 ώρες πριν, dukepapass είπε

Καλα αυριο θα παιξουμε μπουνιες εχει ερθει απο τις 5 και εχουμε 12 και λεει πως δεν με βρήκανε....... επειδή δούλευα σε κουριερ κανονικα αφήνουν χαρτακια εκει λεει πως ηρθαν 3 φορες...... ασε που ειμαι μονιμα σπιτι και αποκλείετε να ηρθαν καλα θα γίνει μεγαλο πανηγύρι...........

1.jpg

καλημερα ! η ACS ειναι ? αν ναι ειναι για πολυ κλωτσομπουνιδι ! η χειροτερη κουριερ που υπαρχει ! μου το εχουν κανει και σε μενα  και οταν ακουω ACS βγαζω καντηλες !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωτικο απο αγορα Αλι αξιας 70,21 ευρω.Logistics ePacket.

Επισης μου ανεφεραν εκπληκτοι απο τα ΕΛΤΑ οτι σκαναριστηκε μια φορα στην ΚΙνα και μια απο αυτους.Συνολο 2 φορες μονο!

Αριθμός: LX130653026CN
Κατάσταση πακέτου: Παραδόθηκε    (19 Ημέρες)
Προορισμός: Ελλάδα
2018-02-13 12:36  XXXXXX - ELTA, FINAL DELIVERY
2018-01-26 20:33 CHINA, DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE
2018-01-26 11:21 CHINA, POSTING/COLLECTION
Προέλευση: Κίνα
2018-01-27 00:03 上海市, 离开上海市 发往上海浦东航站
2018-01-27 00:03 上海市, 离开上海市 发往雅典
2018-01-26 11:21 上海市, 速递大宗收寄处已收件(揽投员姓名:01,联系电话:)
======================================
Powered by www.17track.net

Επεξ/σία από exitpc

Στις 9/1/2018 στις 6:01 ΜΜ, dexterios είπε

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην παραλάβεις και να αιτηθείς αναδασμολόγηση αλλά αφού δεν αμφισβητείς την αξία του δεν θα αλλάξει κάτι

Γεια σας παιδιά, είχα καιρό να παραγγείλω από Κίνα κάποιο προϊόν και δεν ήξερα τα νέα τελωνειακά δεδομένα που επικρατούν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα (και προφανώς στην Ευρώπη) παρήγγειλα λοιπόν δύο συσκευές από banggood αξίας 140 και 130 € (μάλλον επειδή έγινε την ίδια στιγμή η παραγγελία θα μπει σε ένα δέμα και η αξία του δέματος θα είναι πάνω από 150 € οπότε και επιπλέον χρεώσεις απ ότι αν θα ήταν ξεχωριστά τα δέματα αφού δεν θα υπερέβαιναν το ποσό των 150€) Κάποιοι μου είπαν ότι στην παραγγελία δεν έπρεπε να γίνει με free shipping.. επειδή τώρα εδώ βλέπω παραπάνω ο φίλος dexterios γράφει να μην παραλάβει το δέμα κάποιος άλλος φίλος.. Υπάρχει περίπτωση να μην παραλάβω το δέμα (με κάποιο τρόπο και πως αν είναι εφικτό αυτό) και να ξανακάνω εκ νέου την παραγγελία; Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, isay είπε

Το εχουμε γράψει και τεκμηριώσει πολλάκις οτι το gearbest greece ΔΕΝ εινανι επισημο καναλι της gearbest αλλά κάποιος κουπονας που χρησιμοποιει το ονομα για να εχει πωλήσεις. Το gearbest εθελοτυφλεί γιατί αλλος τρέχει για να γινονται πωλήσεις (με οτιδηποτε αερολογία κι αν γραφτεί) και η ίδια βγαινει λάδι αν γινουν στραβες με τελωνεια/αποστολες/εγγυση γιατι λεει "Τα τελωνεια ειναι του πελατη"

Αφου πιστεψεςαυτό που σου ειπαν στο chat (στο gearbest greecec) κάνε πάλι chat και ρώτησε τους γιατί πουλάνε με referal, ωστε να παιρνουν προμήθεια. Εχεις δει κανενα referal στα αντίστοιχα ΕΠΙΣΗΜΑ ιταλικα/ισπανικα καναλια του gearbest;Δεν εχει ουτε ενα.  Επισης ρώτησε τους γιατί τα επισημα καναλια εχουν το ιδιο στυλ site με το μαμισιο ενω το gearbest greece εχει το δικό του;

Αν ακομα κρατας επιφυλάξεις επικοινωνησε απευθειας με το gearbest και ρώτησε τους αν το gearbest greece ειναι επισημο κομμάτι τους ή μεταπωλητης.

Το refund που πήρες, θα μπορουσες να το επιτυχεις και εσυ με ticket.

Δε λεω να μην ψωνιζετε απο κουπονάδες, αλλά ΦΩΝΑΖΩ οτι μην διαβαζετε και πιστευετε οτι ΜΟΝΟ γράφουν στο site τους ΑΛΛΑ διαβαστε και αλλου για να ξετε τι γινεται.

Πολύ φόρα...

Όταν λέω μου είπανε στο chat εννοώ προφανώς το chat του Gearbest και όχι του Greece. 

image.png.9437c88334342f7401cd3feab4414553.png

Επεξ/σία από Themos3

Λοιπόν σήμερα παρέλαβα πακετάκι απλό untracked με chinapost που έγινε η αγορά του απο ebay 26/10/17 και ηρθε 13/02/18 !!

Σε 2 μήνεςκαι 18 ημέρες είχα το πακετάκι στα χέρια μου..

Ενα τριποδάκι χταπόδι αξίας 1.7€

Ισως επειδή ηταν χταπόδι το έφεραν εγκαίρως για την σαρακοστή..

Περιμένω αλλά 2 πακετάκια απο 30/10/17 αγορά πάλι chinapost ebay.

7 λεπτά πριν, dukepapass είπε

Το καλο ειναι οτι μπορει να ζητήσεις refund και να κρατησεις και το αντικείμενο και τα χρηματα μου φενετε ειναι για πανω απο 40 μερες/

To κακο ειναι οτι θα αυξηθουν οι πωλητες με αυτο τον τροπο που ΔΕΝ θα στελνουν Ελλαδα .......
Θα μπουμε και εμεις Blackilist σαν την Νιγηρια

Ναι αλλα αυτο δεν γινεται επίτηδες ειναι θεμα ταχυδρομείου μετα και απο 50 μερες σου λεει αμα θέλεις στιλτα παλι αν σου ερθει.......... εμενα προσωπικά υπάρχουν φορες όντος δεν εχουν ερθει ποτε και αλλες ηρθαν τραγικά αργα.Αν οντως δεν ερθουν ποτε τα αντικείμενα για να ζητήσω τα λεφτα μου πισω εχω δικαίωμα απο paypal μεσα σε 40 μερες μετα γεια σας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρες ! Βοηθεια απο πιο εμπειρους με τελωνεια και DHL παρακαλω !Παραγγελία απο aliexpress που ο Κινεζος εκανε πατατα και ενω διαλεξα το UK warehouse  αυτος μου το στειλε απο Hong Kong επειδη ,λεει, ηταν αδεια η UK αποθηκη..

Κάλεσα την DHL  στο τηλεφωνο γιατι ειχε ημερομηνια παραδοσης  13/2/2018 ,αλλα δεν εβλεπα να ερχεται

και μου ειπαν απλα οτι σημερα βγηκε απ το τελωνειο και αυριο παραλαμβανω 11:00-18:00 .

Δεν ρωτησα αν θα πρεπει να πληρωσω κατι παραπανω όμως.

Δε θα μου το λεγε η ίδια η υπαλληλος ;

Στο ελληνικο site της DHL  τα βηματα 9 και 12 υπάρχουν , αλλά ειναι κενά-λευκά στην περιγραφή.

Παραθετω το τρακιν απο το 17track :

2018-02-13 12:40    ATHENS-GRC, Scheduled for delivery as agreed

2018-02-13 09:12    ATHENS-GRC, Clearance processing complete at ATHENS-GRC

2018-02-13 09:10    ATHENS-GRC, Arrived at Sort Facility ATHENS-GRC

2018-02-13 06:46    ATHENS-GRC, Customs status updated

2018-02-13 05:11    LEIPZIG-DEU, Departed Facility in LEIPZIG-DEU

2018-02-13 01:08    LEIPZIG-DEU, Processed at LEIPZIG-DEU

2018-02-12 23:48    LEIPZIG-DEU, Arrived at Sort Facility LEIPZIG-DEU

2018-02-12 17:38    HONG KONG-HKG, Departed Facility in HONG KONG-HKG

2018-02-12 17:29    HONG KONG-HKG, Processed at HONG KONG-HKG

2018-02-12 12:45    HONG KONG-HKG, Arrived at Sort Facility HONG KONG-HKG

Αραγε τη γλίτωσα;

Επεξ/σία από mio_C220

1 ώρα πριν, Prof_Chaos είπε

Λοιπόν σήμερα παρέλαβα πακετάκι απλό untracked με chinapost που έγινε η αγορά του απο ebay 26/10/17 και ηρθε 13/02/18 !!

Σε 2 μήνεςκαι 18 ημέρες είχα το πακετάκι στα χέρια μου..

Ενα τριποδάκι χταπόδι αξίας 1.7€

Ισως επειδή ηταν χταπόδι το έφεραν εγκαίρως για την σαρακοστή..

Περιμένω αλλά 2 πακετάκια απο 30/10/17 αγορά πάλι chinapost ebay.

Και μένα μου χουν καθυστερήσει παραγγελίες μικρές <10€ από ebay (Κίνα) . Κοντευουν 3 μήνες. Το αστείο είναι ότι χθες ήρθε η μία κ μοναδική untracked. Όλες οι tracked είμαι σίγουρος κόλλησαν Ελλαδα έχουν να ανανεωθούν 2 μήνες. 

Άλλη μια ενημέρωση. Από GearBest αυτή τη φορά και πάλι με Track ID της μορφής: RSxxxxxxxxxNL όπου φαίνεται ότι το πακέτο έρχεται από Ολλανδία πάλι σταμάτησε τελωνείο:

Κωδικός Αντικειμένου: RSxxxxxxxxxNL
Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση
13/2/2018, 00:08:24 Κ.Α.Τ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ
12/2/2018, 00:21:12 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ
12/2/2018, 13:08:25 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
6/2/2018, 12:44:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Ο τρόπος αποστολής από το GearBest ήταν: Netherlands Registered (PDM)

Ερώτηση: Να στείλω στα ΕΛΤΑ το invoice που μου έχει βάλει το GearBest για την παραγγελία (20$) ή να στείλω την απόδειξη από το Paypal (47€) και να τους "κυνηγήσω" για τα έξοδα εκτελωνισμού?

Υ.Γ.  Ένα Android TV Box είναι η αγορά αξίας 47€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Maitre είπε

την απόδειξη από το Paypal (47€)

δεν ειναι λαλακες , σκεψου να στειλεις το invoice 20$ και να σου πουν στειλε και το αντιγραφο πληρωμης paypal ή καρτας ......

Επεξ/σία από villasg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dukepapass είπε

για να ζητήσω τα λεφτα μου πισω εχω δικαίωμα απο paypal μεσα σε 180 μερες μετα γεια σας.

Fixed. -_- Όσο ζεις μαθαίνεις.

Επεξ/σία από jonkyr
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...