Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, alexserres2014 είπε

Priority line EU Express.Για μεγαλα ποσα unregistered ουτε για πλακα.για τα refund σε περιπτωση τελωνειου μην εισαι 100% σιγουρος οτι θα αποζημιωθεις.αν παραγγειλεις με eu express δεν υπαρχει φοβος τελωνειου,ειναι 100% εγγυημενος και ασφαλης τροπος αποστολης

2 δεματα απο GB με EU express, το ενα περασε τελωνειο για αυτό και ρώτησα χθές για τα e-mail του γετα, το άλλο πέρασε ελεύθερο. Η πλάκα είναι οτι το οριακά πάνω απο 25 ευρώ πέρασε ελεύθερο ενω αυτό με τα 17 ευρώ το κράτησαν για έλεγχο. Εχω στείλει mail και περιμένω απάντηση.

Κάνω αρκετές παραγγελίες και γενικά έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. Το gearbest είναι "τσιγκούνικο" μαγαζί, κάνει πειράματα για να βρεί την πιο φτηνή μέθοδο πάντα με αποτέλεσμα να κάνουν πειράματα πάνω μας. Για αυτό σε chat, facebook, ticket ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να πουν κατηγοριματικά εαν είναι tax free το shipping ή οχι με EU express ή priority line ή όπως το έχουν μετονομάσει για αυτή την εβδομάδα. Στην άλλη πλευρά το banggood έχει υπευθυνότητα, εχει βρει σωστό, ασφαλή και γρήγορο τρόπο αποστολής και όταν τους ρωτάς έχουν τα @@@ να πουν πως ΝΑΙ είναι tax free η αποστολή!

Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία με τα 2 μαγαζιά!!!

Στις 2/10/2018 στις 4:00 ΜΜ, higher είπε

Αν και δεν έχω εμπειρία με τελωνεία κλπ, επειδή τις τελευταίες μέρες το έψαχνα λίγο στα forums σας απαντάω με ότι αποκόμισα:

@wasd Τα email είναι [email protected] [email protected]@billyspatraγια συνολικό ποσό (με τα έξοδα αποστολής, αφάλιστρα) < 22 κανονικά ισχυεί η λεγόμενη ατέλεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα παρακάμψει το τελωνείο, απλά οτι θα περάσει και δεν θα επιβληθούν δασμοί. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να θεωρηθεί οτι είναι μεγαλύτερης αξίας οπότε θα επιβληθούν τέλη και μετά θα πρέπει να γίνει (χρονοβόρα) αίτηση αναδασμολόγησης. Απο ότι βλέπω είναι ότι τελευταία αν υπάρχει αμφιβολία ζητάνε paypal/απόδειξη αγοράς όποτε κανονικά βγαίνει το τέλος με την πραγματική πληρωμή. @doutsos13 απο ότι καταλαβαίνω έφοσον είναι πάνω απο 22 ευρώ ναι υπάρχει 15ε + 25ε*24% ( http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou_09_08_2017.pdf ). Με βάση το έγγραφο, ακόμα και για δέματα συνολικής αξίας < 22 ευρώ μπορεί να επιβληθεί "τέλος παρουσίασης" 3ευρώ αλλά απο ότι κατάλαβα δεν εφαρμόζεται. Εφόσον επιβληθεί να δοκιμάσεις να ζητήσεις τα χρήματα απο το gearbest. Σχετικά με το αργεί, σε ποίο στάδιο έχει κολλήσει με βάση το tracking number;

σε ευχαριστώ!

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

36 λεπτά πριν, wasd είπε

2 δεματα απο GB με EU express, το ενα περασε τελωνειο για αυτό και ρώτησα χθές για τα e-mail του γετα, το άλλο πέρασε ελεύθερο. Η πλάκα είναι οτι το οριακά πάνω απο 25 ευρώ πέρασε ελεύθερο ενω αυτό με τα 17 ευρώ το κράτησαν για έλεγχο. Εχω στείλει mail και περιμένω απάντηση.

Κάνω αρκετές παραγγελίες και γενικά έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα. Το gearbest είναι "τσιγκούνικο" μαγαζί, κάνει πειράματα για να βρεί την πιο φτηνή μέθοδο πάντα με αποτέλεσμα να κάνουν πειράματα πάνω μας. Για αυτό σε chat, facebook, ticket ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να πουν κατηγοριματικά εαν είναι tax free το shipping ή οχι με EU express ή priority line ή όπως το έχουν μετονομάσει για αυτή την εβδομάδα. Στην άλλη πλευρά το banggood έχει υπευθυνότητα, εχει βρει σωστό, ασφαλή και γρήγορο τρόπο αποστολής και όταν τους ρωτάς έχουν τα @@@ να πουν πως ΝΑΙ είναι tax free η αποστολή!

Τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία με τα 2 μαγαζιά!!!

σε ευχαριστώ!

wasd δώσε λιγο παραπάνω feedback γιατί η περιπτωση σου σηκώνει αναλυση για το γενικοτερο καλό όλων μας.

1. Εκανες δυο παραγγελίες απο gearbest με eu exress, σωστα;
  2. Και οι δυο μπήκανε ΓΕΤΑ (δηλαδη τελωνειο) εκ των οποιων η μια περασε αέρα και η άλλη σταματησε για ελεγχο και παραστατικα, σωστα;
  3. Δηλαδη πλήρωσες eu express για να ερθει γραηγορα και χωρις τελωνειο και στην δική σου περιπτωση και οι δυο περασαν τελωνειο (ασχετο αν η μια περασε αερα), σωστα;

Αν θες δωσε 2-3 ακομα πληροφορίες που θα βοηθήσουν

• Πότε έβαλες την παραγγελία και πότε εγινε η αποστολή (στο περιπου και τα 2)
  • Ως μεθοδο αποστολής ήταν dpduk ή κάποια άλλη;
  • Το tracking number που σου στειλανε ήταν πολλά νουμερα ή κάτι του τυπου ΧΧΥΥΥΥΥΥΥΧΧ οπου ΧΧ γραμματα και ΥΥ νουμερα; Αν ναι, τα δυο τελευταία γραμματα ποια ειναι; Βασικά θελω να δουμε με ποιο τροπο εγινε η αποστολή
  • Στο αρχικό email παραγγελίας φαίνεται οτι πλήρωσες για eu express; Στο τριτο email οτι εγινε η αποστολή φαίνεται ακομα eu express dpduk;
  • Την παραγγελία την έκανες απο κάποιο referal link ή απευθειας απο το gearbest;

Εγώ πάλι το έφαγα το τελωνείο για προιόν αξίας 30€ από Gearbest, αλλά με ένα ticket με αυτά που λέει το Gearbest Greece (που μου είπανε στο chat οτι όντως είναι το official κανάλι τους για Ελλάδα) αμέσως μου πρόσφεραν πλήρες refund για όλο το ποσό (23€).

Αα νόμιζα φίλε σε περίπτωση που περάσει ελεύθερο από τελωνείο χώρος να ζητήσουν αποδεικτικό από paypal ..ότι το 15+24% είναι στάνταρ για αξία δέματος από 22-150 ευρω από ΕΛΤΑ

8 ώρες πριν, isay είπε

wasd δώσε λιγο παραπάνω feedback γιατί η περιπτωση σου σηκώνει αναλυση για το γενικοτερο καλό όλων μας.

2. Και οι δυο μπήκανε ΓΕΤΑ (δηλαδη τελωνειο) εκ των οποιων η μια περασε αέρα και η άλλη σταματησε για ελεγχο και παραστατικα, σωστα;
  3. Δηλαδη πλήρωσες eu express για να ερθει γραηγορα και χωρις τελωνειο και στην δική σου περιπτωση και οι δυο περασαν τελωνειο (ασχετο αν η μια περασε αερα), σωστα;

• Το tracking number που σου στειλανε ήταν πολλά νουμερα ή κάτι του τυπου ΧΧΥΥΥΥΥΥΥΧΧ οπου ΧΧ γραμματα και ΥΥ νουμερα; Αν ναι, τα δυο τελευταία γραμματα ποια ειναι; Βασικά θελω να δουμε με ποιο τροπο εγινε η αποστολή
  • Στο αρχικό email παραγγελίας φαίνεται οτι πλήρωσες για eu express; Στο τριτο email οτι εγινε η αποστολή φαίνεται ακομα eu express dpduk;
  • Την παραγγελία την έκανες απο κάποιο referal link ή απευθειας απο το gearbest;

Προφανώς εννοεί τη νέα μέθοδο priority line του gearbest, δεν θέλει πολύ μυαλό αφού κάνει λόγο για δέματα 17 και 25€ με φθηνότερη επιλογή Eu Express στα 20-30€ οπότε θα ήταν ηλίθιος αν τα αγόραζε με αυτή τη μέθοδο.

Φίλε wasd καλύτερα  να μην γράφεις ανακρίβειες στο forum.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, GeorgeAl92 είπε

Προφανώς εννοεί τη νέα μέθοδο priority line του gearbest, δεν θέλει πολύ μυαλό αφού κάνει λόγο για δέματα 17 και 25€ με φθηνότερη επιλογή Eu Express στα 20-30€ οπότε θα ήταν ηλίθιος αν τα αγόραζε με αυτή τη μέθοδο.

Αν εννοεί την καινούργια PDM του GB, ήταν τυχερός που δεν έφαγε ΚΑΙ για τα δύο δασμούς. :P

Επεξ/σία από Questioner

3 ώρες πριν, Themos3 είπε

Εγώ πάλι το έφαγα το τελωνείο για προιόν αξίας 30€ από Gearbest, αλλά με ένα ticket με αυτά που λέει το Gearbest Greece (που μου είπανε στο chat οτι όντως είναι το official κανάλι τους για Ελλάδα) αμέσως μου πρόσφεραν πλήρες refund για όλο το ποσό (23€).

Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι και τόσο official κανάλι το συγκεκριμένο, χωρίς να αμφισφητώ τα γραφόμενά σου. Γενικά δεν έχω δεί κάπου επίσημα στο site του GB οτι ισχυεί το refund, αλλά μάλλον το έχουν αναφέρει στους κουπονάδες. Φαίνεται οτι το τηρούν για τις συγκεκριμένες αποστολές (registered) τουλάχιστόν, απο ότι έχω διαβάσει στα forums/fb. Προσωπικά δεν θα το θεωρούσα σαν πλήρως ασφαλές για νέες παραγγελίες, αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία απο αγορές μέσω Κίνας. Το αναφέρω για άτομα που ενδεχομένως θέλουν να παραγγείλουν, να το ψάξουν λίγο παραπάνω.

Βρε παιδιά αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι εκτελωνιζεται Ολλανδία;

"NETHERLANDS, DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE"

Η μέθοδος αποστολής ήταν με postnl pdm από GB

14 ώρες πριν, isay είπε

Και οι 2 RSXXXXXXNL, η μια καθαρισε απο ΓΕΤΑ σημερα και προχωρησε στην πολη μου, η αλλη ζητα paypal τα οποια και εστειλα και μου απαντησαν προ ολιγου οτι περναει και αυτη βαση αποδειξης!

23/1 οι παραγγελίες. Και επειδη εχουμε και καποιους κουτοπονηρους εδω, εγιναν χωριστα οι παραγγελιες γιατι ειχα 2 κουπονια και δεν γινεται στην ιδια παραγγελια να βαλεις 2 κουπονια. Κρινοντας εκ του αποτελεσματος σωστα εκανα. Επιλογη EU express, priority line. ΚΑΙ στις 2 παραγγελιες στο invoice εγραφε  Deliveries : Netherlands Registered(PDM), αλλα ΚΑΙ στα e-mail οταν εγιναν shipped εγραφε οτι εγιναν με Netherlands Registered(PDM)

5 ώρες πριν, GeorgeAl92 είπε

Οταν το έκανα εγω, η επιλογη για eu express την χρεωνε περιπου 1-2 ευρώ. Τωρα όντως την έχουν ανεβάσει στα 20+ με βάση πάντα το προιόν που αγοράζεις! Δεν γράφω ανακρίβειες, απλά αυτοί κινούνται "αθόρυβα" και μονομερός κάνοντας αλλαγές χωρίς να ενημερώνουν.

Όπως πχ για μια παραγγελία που έκανε φιλος και ενω επέλεξε PDM του το εστειλαν με Belgium post. Φυσικά και δεν υπάρχει θέμα αν ειναι να περάσει χωρίς τελωνείο απλά το να κάνεις εσύ μια επιλογή και να την αγνοούν χωρίς να ρωτήσουν πρώτα (ακόμα και αν είναι για το συμφέρων σου) δείχνει μια ιδιαίτερη νοοτροπία!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Vasilica89 είπε

Καλησπέρα και πάλι!Θα πληρώσω κάτι;τι λέτε;123€ δέμα 10 κιλά με τιμολόγιο 20$421494B4-5508-46B9-8407-836D98E5A297.png.2def6838a1380834db357d3dd41fba63.png

κανεις δεν ξερει.δυσκολα να πιστεψαν το 20$,μαλλον εβαλαν μια τυχαια τιμη,το πιο πιθανο ειναι ερθει με "καπελο"

6 λεπτά πριν, emskan είπε

Βρε παιδιά αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι εκτελωνιζεται Ολλανδία;

"NETHERLANDS, DEPARTURE FROM OUTWARD OFFICE OF EXCHANGE"

Η μέθοδος αποστολής ήταν με postnl pdm από GB

μπες στο site των ελτα και βαλε ελληνικα

Επεξ/σία από alexserres2014

4 λεπτά πριν, alexserres2014 είπε

κανεις δεν ξερει.δυσκολα να πιστεψαν το 20$,μαλλον εβαλαν μια τυχαια τιμη,το πιο πιθανο ειναι ερθει με "καπελο"

μπες στο site των ελτα και βαλε ελληνικα

Ευχαριστώ πολύ,για να δούμε τι θα δούμε 

• Like 1

5 λεπτά πριν, wasd είπε

Και οι 2 RSXXXXXXNL, η μια καθαρισε απο ΓΕΤΑ σημερα και προχωρησε στην πολη μου, η αλλη ζητα paypal τα οποια και εστειλα και μου απαντησαν προ ολιγου οτι περναει και αυτη βαση αποδειξης!

23/1 οι παραγγελίες. Και επειδη εχουμε και καποιους κουτοπονηρους εδω, εγιναν χωριστα οι παραγγελιες γιατι ειχα 2 κουπονια και δεν γινεται στην ιδια παραγγελια να βαλεις 2 κουπονια. Κρινοντας εκ του αποτελεσματος σωστα εκανα. Επιλογη EU express, priority line. ΚΑΙ στις 2 παραγγελιες στο invoice εγραφε  Deliveries : Netherlands Registered(PDM), αλλα ΚΑΙ στα e-mail οταν εγιναν shipped εγραφε οτι εγιναν με Netherlands Registered(PDM)

Οταν το έκανα εγω, η επιλογη για eu express την χρεωνε περιπου 1-2 ευρώ. Τωρα όντως την έχουν ανεβάσει στα 20+ με βάση πάντα το προιόν που αγοράζεις! Δεν γράφω ανακρίβειες, απλά αυτοί κινούνται "αθόρυβα" και μονομερός κάνοντας αλλαγές χωρίς να ενημερώνουν.

Όπως πχ για μια παραγγελία που έκανε φιλος και ενω επέλεξε PDM του το εστειλαν με Belgium post. Φυσικά και δεν υπάρχει θέμα αν ειναι να περάσει χωρίς τελωνείο απλά το να κάνεις εσύ μια επιλογή και να την αγνοούν χωρίς να ρωτήσουν πρώτα (ακόμα και αν είναι για το συμφέρων σου) δείχνει μια ιδιαίτερη νοοτροπία!

η επιλογη μεταφορικης που εκανες ειναι οντως η Eu Express,αλλα ο φιλος που σε ρωτησε εννοουσε την επιλογη priority line(DPD).αυτη η Eu Express(PostNL) αποδειχθηκε οτι δεν ειναι "τελωνειανως ασφαλης".αν πληρωσεις τελωνειο ανοιξε ticket και ζητα τους το ποσο που πληρωσες.επισης η ξαφνικη αλλαγη μεταφορικων ειναι γνωστη χαζομαρα του gearbest

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...