cambo99 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 2 hours ago, makfil said: Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι εσύ γνωρίζεις τη διαδικασία αγοράς και αποστολής, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει όλο αυτό το σενάριο. Δικαιολογημένα, λοιπόν, σου ζητάει η DHL απόδειξη που δεν την έχεις. Δεν σου φταίει, λοιπόν, η DHL. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να σου στείλει ένα δέμα από εξωτερικό χωρίς να το έχεις αγοράσει ο ίδιος; Ο εκτελωνισμός άλλωστε γίνεται για να πληρώσω το φόρο για την αξία του προϊόντος , και αυτό είναι εύκολο να το βρούνε πχ δίνοντας το link του προϊόντος στο amazon! Μόνο με την DHL υπάρχει τέτοιο θέμα, και ιδίως για προπληρωμένη αποστολή.
Billator Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, cambo99 είπε Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να σου στείλει ένα δέμα από εξωτερικό χωρίς να το έχεις αγοράσει ο ίδιος; Ο εκτελωνισμός άλλωστε γίνεται για να πληρώσω το φόρο για την αξία του προϊόντος , και αυτό είναι εύκολο να το βρούνε πχ δίνοντας το link του προϊόντος στο amazon! Μόνο με την DHL υπάρχει τέτοιο θέμα, και ιδίως για προπληρωμένη αποστολή. Αν η DHL έχει υπηρεσία προπληρωμής τελωνείου θέλουν την απόδειξη αγοράς επειδή το έστειλες ως Gift. Πρέπει να γίνει ταυτοποίηση του ποσού που προπληρωθηκε φαντάζομαι. Αν δεν το εστελνες ως gift λογικά δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα. Αν είχες προφανώς κατι δεν δουλεύει με την υπηρεσία προπληρωμής που χρησιμοποιείς.
makfil Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 10 λεπτά πριν, cambo99 είπε Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να σου στείλει ένα δέμα από εξωτερικό χωρίς να το έχεις αγοράσει ο ίδιος; Ο εκτελωνισμός άλλωστε γίνεται για να πληρώσω το φόρο για την αξία του προϊόντος , και αυτό είναι εύκολο να το βρούνε πχ δίνοντας το link του προϊόντος στο amazon! Μόνο με την DHL υπάρχει τέτοιο θέμα, και ιδίως για προπληρωμένη αποστολή. Και, βέβαια, μπορεί κάποιος να σου στείλει ένα δέμα που δεν το έχεις αγοράσεις εσύ, αλλά θα πληρώσεις τα έξοδα εκτελωνισμού, αφού το δέμα που έχει στείλει ο "κάποιος" δεν τα έχει προπληρώσει. Εξήγησα τι συνέβη ακριβώς στην περίπτωσή σου. Έμπλεξες γιατί προπλήρωσες έξοδα επειδή αγόρασες από τρίτη χώρα, αλλά έκανες το λάθος και το έστειλες στην προωθητικη εταιρεία, για να στο στείλει, χωρίς να φαίνεται, βέβαια, πουθενά το ποσό των προπληρωμένων εξόδων. Το ίδιο θα γινόταν αν στο έστελνε με οποιοδήποτε τρόπο.
cambo99 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 37 minutes ago, makfil said: Και, βέβαια, μπορεί κάποιος να σου στείλει ένα δέμα που δεν το έχεις αγοράσεις εσύ, αλλά θα πληρώσεις τα έξοδα εκτελωνισμού, αφού το δέμα που έχει στείλει ο "κάποιος" δεν τα έχει προπληρώσει. Εξήγησα τι συνέβη ακριβώς στην περίπτωσή σου. Έμπλεξες γιατί προπλήρωσες έξοδα επειδή αγόρασες από τρίτη χώρα, αλλά έκανες το λάθος και το έστειλες στην προωθητικη εταιρεία, για να στο στείλει, χωρίς να φαίνεται, βέβαια, πουθενά το ποσό των προπληρωμένων εξόδων. Το ίδιο θα γινόταν αν στο έστελνε με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν κατάλαβες τι είπα πριν. Τα έξοδα τελωνείου τα πλήρωσα στην DHL στις ΗΠΑ , μέσω της προωθητικής εταιρίας, για να εκτελωνίσουν το προϊόν , και να το παραλάβω στο σπίτι μου! Και η DHL στην Ελλάδα, καθώς είναι ίδια εταιρία, βλέπει ότι έχω πληρώσει. 39 minutes ago, Billator said: Αν η DHL έχει υπηρεσία προπληρωμής τελωνείου θέλουν την απόδειξη αγοράς επειδή το έστειλες ως Gift. Πρέπει να γίνει ταυτοποίηση του ποσού που προπληρωθηκε φαντάζομαι. Αν δεν το εστελνες ως gift λογικά δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα. Αν είχες προφανώς κατι δεν δουλεύει με την υπηρεσία προπληρωμής που χρησιμοποιείς. Δεν το έστειλα ως gift με την έννοια που φαντάζεσαι. Αλλά είναι πράγματι gift , αγορασμένο από Amazon , με χαρτιά μέσα από Amazon που λέει ότι είναι gift από το τάδε όνομα... Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από cambo99
Hapatingo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, cambo99 said: Δεν κατάλαβες τι είπα πριν. Τα έξοδα τελωνείου τα πλήρωσα στην DHL στις ΗΠΑ , μέσω της προωθητικής εταιρίας, για να εκτελωνίσουν το προϊόν , και να το παραλάβω στο σπίτι μου! Και η DHL στην Ελλάδα, καθώς είναι ίδια εταιρία, βλέπει ότι έχω πληρώσει. Δεν το έστειλα ως gift με την έννοια που φαντάζεσαι. Αλλά είναι πράγματι gift , αγορασμένο από Amazon , με χαρτιά μέσα από Amazon που λέει ότι είναι gift από το τάδε όνομα... Φίλε, εσύ είσαι αυτός που το αγόρασε ή αυτός που παραλαμβάνει το gift? Επίσης στο πακέτο της borderlinx υπάρχει περιγραφή του προϊόντος? Γιατί δεν ζητάς ένα παραστατικό αγοράς από την amazon, γιατί δεν στέλνεις την απόδειξη από την τράπεζα σου για την εκάστοτε αγορά? Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από Hapatingo
cambo99 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 1 minute ago, Hapatingo said: Φίλε, εσύ είσαι αυτός που το αγόρασε ή αυτός που παραλαμβάνει το gift? Επίσης στο πακέτο της borderlinx υπάρχει περιγραφή του προϊόντος? Αυτός που το παραλαμβάνει είμαι... Η περιγραφή είναι η σωστή.
Hapatingo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 2 minutes ago, cambo99 said: Αυτός που το παραλαμβάνει είμαι... Η περιγραφή είναι η σωστή. Η dhl θα ζητήσει απόδειξη μόνο εάν δεν αναγράφεται στο κουτί και το κάνει αυτό ώστε να διαπιστώσει εάν αντιστοιχεί ο ελληνικός φπα στην τιμή αγοράς του πακέτου, όταν πρόκειται για προπληρωμένα έξοδα. Οπότε ενημέρωσε τον αγοραστή είτε να σου στείλει τις αποδείξεις, είτε να επικοινωνήσει εκείνος απευθείας με την dhl. 1
makfil Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, cambo99 είπε Δεν κατάλαβες τι είπα πριν. Τα έξοδα τελωνείου τα πλήρωσα στην DHL στις ΗΠΑ , μέσω της προωθητικής εταιρίας, για να εκτελωνίσουν το προϊόν , και να το παραλάβω στο σπίτι μου! Και η DHL στην Ελλάδα διότι είναι ίδια εταιρία βλέπει ότι έχω πληρώσει. Αν και στο πρώτο σου post, γράφεις ότι "τα 4 αντικείμενα έχουν αγοραστεί από τρίτο άτομο ως gift από το amazon", το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στη διαδικασία πληρωμής των εξόδων εκτελωνισμού στην εταιρεία προώθησης του δέματος. Εάν τα έδωσες σ' αυτήν προκειμένου να τα δώσει στην DHL, πρέπει να μιλήσεις με την εταιρεία, για να στου στείλει το αντίστοιχο παραστατικό. 1
cambo99 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 1 minute ago, makfil said: Αν και στο πρώτο σου post, γράφεις ότι "τα 4 αντικείμενα έχουν αγοραστεί από τρίτο άτομο ως gift από το amazon", το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται στη διαδικασία πληρωμής των εξόδων εκτελωνισμού στην εταιρεία προώθησης του δέματος. Εάν τα έδωσες σ' αυτήν προκειμένου να τα δώσει στην DHL, πρέπει να μιλήσεις με την εταιρεία, για να στου στείλει το αντίστοιχο παραστατικό. Θα δούμε από Δευτέρα αν βγάλω άκρη. Τα έξοδα τα βλέπει ότι πληρώθηκαν, αλλά τους έστειλα και την απόδειξη πληρωμής μου στο Paypal.
jonkyr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Για να δω αν κατάλαβα καλά: - Φίλος σου σου αγόρασε κάτι από Αμαζον ΗΠΑ για δώρο (δεν αναγράφεται απ' έξω, απλώς ξέρουμε εμείς ότι είναι δώρο). - Εσύ πλήρωσες τα έξοδα τελωνείου μέσω της εταιρείας προώθησης. - H DHL σου ζητά απόδειξη πληρωμής επειδή δεν φαίνονται τα έξοδα τελωνείου. Αν έκανα λάθος στα παραπάνω, απλά αγνόησε τη συνέχεια του μνμ μου. Spoiler Αν δεν έκανα λάθος, η DHL ζητά από εσένα παραστατικό πληρωμής (αυτό που πλήρωσε ο φίλος σου). Εσύ όμως έστειλες απόδειξη πληρωμής στην εταιρεία προώθησης. Ας ελπίσουμε αυτοί να καταλάβουν τη διαφορά. Στην ουσία η εταιρεία προώθησης έκανε το λάθος, ο makfil σωστά σου λέει να επικοινωνήσεις με εκείνη αν τυχόν δεν βρεις άκρη.
higher Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Απο καθαρή περιέργια, πώς βγαίνουν τα έξοδα τελωνείου απο την εταιρεία προώθησης χωρίς να έχει και αυτή απόδειξη; Είναι με εκτίμηση;
cambo99 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 18 minutes ago, jonkyr said: Για να δω αν κατάλαβα καλά: - Φίλος σου σου αγόρασε κάτι από Αμαζον ΗΠΑ για δώρο (δεν αναγράφεται απ' έξω, απλώς ξέρουμε εμείς ότι είναι δώρο). - Εσύ πλήρωσες τα έξοδα τελωνείου μέσω της εταιρείας προώθησης. - H DHL σου ζητά απόδειξη πληρωμής επειδή δεν φαίνονται τα έξοδα τελωνείου. Αν έκανα λάθος στα παραπάνω, απλά αγνόησε τη συνέχεια του μνμ μου. Reveal hidden contents Αν δεν έκανα λάθος, η DHL ζητά από εσένα παραστατικό πληρωμής (αυτό που πλήρωσε ο φίλος σου). Εσύ όμως έστειλες απόδειξη πληρωμής στην εταιρεία προώθησης. Ας ελπίσουμε αυτοί να καταλάβουν τη διαφορά. Στην ουσία η εταιρεία προώθησης έκανε το λάθος, ο makfil σωστά σου λέει να επικοινωνήσεις με εκείνη αν τυχόν δεν βρεις άκρη. Η amazon μέσα στο πακέτο βάζει χαρτάκι , που λέει ότι τα προϊόντα είναι gift από τον τάδε ... Τα έξοδα τελωνείου τα βλέπουν ότι πληρώθηκαν. Προφανώς θέλει να δει αν είναι το σωστό ποσό πληρωμένο και όχι λιγότερο. Αλλά συγγνώμη η DHL στην Αμερική είναι διαφορετική εταιρία; Αυτή δεν δέχτηκε να προπληρώσω την υπηρεσία προεκτελωνισμού και να μου το παραδώσει στο σπίτι μου; Την Δευτέρα θα τους στείλω το link από το amazon , θα τους ζητήσω να δούνε τις τιμές από εκεί και να βγάλουν αν είναι να πληρώσω περισσότερα και να τελειώνω. Και τέλος από πελάτης τους, διότι από προσωπικές εμπειρίες, είναι οι μόνοι που δημιουργούν μεγάλα θέματα. Και μάλιστα πλήρωσα και την αποστολή Express... 1
Hapatingo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 9 minutes ago, cambo99 said: Η amazon μέσα στο πακέτο βάζει χαρτάκι , που λέει ότι τα προϊόντα είναι gift από τον τάδε ... Τα έξοδα τελωνείου τα βλέπουν ότι πληρώθηκαν. Προφανώς θέλει να δει αν είναι το σωστό ποσό πληρωμένο και όχι λιγότερο. Αλλά συγγνώμη η DHL στην Αμερική είναι διαφορετική εταιρία; Αυτή δεν δέχτηκε να προπληρώσω την υπηρεσία προεκτελωνισμού και να μου το παραδώσει στο σπίτι μου; Την Δευτέρα θα τους στείλω το link από το amazon , θα τους ζητήσω να δούνε τις τιμές από εκεί και να βγάλουν αν είναι να πληρώσω περισσότερα και να τελειώνω. Και τέλος από πελάτης τους, διότι από προσωπικές εμπειρίες, είναι οι μόνοι που δημιουργούν μεγάλα θέματα. Και μάλιστα πλήρωσα και την αποστολή Express... Έλεγξες εσύ ή ο αγοραστής εάν το προϊόν στέλνονταν κατευθείαν από amazon σε Ελλάδα, ώστε να γλύτωνες την δεύτερη εταιρία?
cambo99 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Just now, Hapatingo said: Έλεγξες εσύ ή ο αγοραστής εάν το προϊόν στέλνονταν κατευθείαν από amazon σε Ελλάδα, ώστε να γλύτωνες την δεύτερη εταιρία? Δεν είχε απ' ευθείας αποστολή.
gsiros Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Παιδιά θυμάστε που σας είχα πει ότι είχε γίνει χοντράδα με το τελωνείο με λανθασμένη αποστολή απόδειξης; Τελικά έστειλα ξανά και ξανά διότι ακόμη και αν έστειλαν επιβεβαίωση στον τύπο που έστειλε την δική του απόδειξη με τον δικό μου αριθμό ότι το προϊόν μου εκτελωνίστηκε, δεν προχώρησε η διαδικασία (δηλαδή η απελευθέρωση από το τελωνείο). Μόλις έστειλα ξανά την επόμενη μέρα απάντησαν σε εμένα αυτή τη φορά ότι εκτελωνίστηκε επιτυχώς και ταυτόχρονα απελευθερώθηκε από το τελωνείο και δρομολογήθηκε για το ΚΔ Αττικής. Την δευτέρα παραλαμβάνω. Υπάρχει περίπτωση να έχει εκτελωνιστεί εις διπλούν; Δεν νομίζω να είναι τόσο χαζοί οι υπάλληλοι του τελωνείου... Ευχαριστώ για τη βοήθεια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις