Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα θέμα με DHL και τελωνείο. Έχω προπληρώσει τα έξοδα τελωνείου και αποστολής κλπ για δέμα από Αμερική, για 4 αντικείμενα ( Led ταινίες ) που έχουν αγοραστεί από τρίτο άτομο ως gift από το amazon. Τώρα η DHL εδώ στην Ελλάδα ενώ βλέπει ότι έχω προπληρώσει τα έξοδα τελωνείου , φόρων κλπ κράτησε το δέμα και ζήτησε απόδειξη πληρωμής από paypal κλπ. Όμως δεν έχω απόδειξη για πληρωμή , διότι ήταν απλά gift,  και τους έστειλα μόνο την απόδειξη πληρωμής της εταιρείας forward shiping ( borderlinx ) . Δεν φαίνεται όμως ότι τους κάνει αυτή η απόδειξη πληρωμής. Καμία γνώμη πάνω σ'αυτό το θέμα; 

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα έκανα μια αγορά 25ευρώ από gearbest  με τροπο αποστολης Netherlands Post Registered DDP, και αργει παρα πολυ. υπαρχει περιπτωση να πληρωσω τιποτα εξτρα για τοσο μικρο ποσο. σε προηγουμενη αγορα αξιας 15ευρω μεσω του βελγικου ταχυδρομειου μου ηρθε σε 1.5 εβδομαδα σχεδον και 'declared free' 

Δημοσ.

Αν και δεν έχω εμπειρία με τελωνεία κλπ, επειδή τις τελευταίες μέρες το έψαχνα λίγο στα forums σας απαντάω με ότι αποκόμισα:

@wasd Τα email είναι [email protected] [email protected]@billyspatraγια συνολικό ποσό (με τα έξοδα αποστολής, αφάλιστρα) < 22 κανονικά ισχυεί η λεγόμενη ατέλεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα οτι θα παρακάμψει το τελωνείο, απλά οτι θα περάσει και δεν θα επιβληθούν δασμοί. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να θεωρηθεί οτι είναι μεγαλύτερης αξίας οπότε θα επιβληθούν τέλη και μετά θα πρέπει να γίνει (χρονοβόρα) αίτηση αναδασμολόγησης. Απο ότι βλέπω είναι ότι τελευταία αν υπάρχει αμφιβολία ζητάνε paypal/απόδειξη αγοράς όποτε κανονικά βγαίνει το τέλος με την πραγματική πληρωμή. @doutsos13 απο ότι καταλαβαίνω έφοσον είναι πάνω απο 22 ευρώ ναι υπάρχει 15ε + 25ε*24% ( http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou_09_08_2017.pdf ). Με βάση το έγγραφο, ακόμα και για δέματα συνολικής αξίας < 22 ευρώ μπορεί να επιβληθεί "τέλος παρουσίασης" 3ευρώ αλλά απο ότι κατάλαβα δεν εφαρμόζεται. Εφόσον επιβληθεί να δοκιμάσεις να ζητήσεις τα χρήματα απο το gearbest. Σχετικά με το αργεί, σε ποίο στάδιο έχει κολλήσει με βάση το tracking number;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cambo99 είπε

Έχω ένα θέμα με DHL και τελωνείο. Έχω προπληρώσει τα έξοδα τελωνείου και αποστολής κλπ για δέμα από Αμερική, για 4 αντικείμενα ( Led ταινίες ) που έχουν αγοραστεί από τρίτο άτομο ως gift από το amazon. Τώρα η DHL εδώ στην Ελλάδα ενώ βλέπει ότι έχω προπληρώσει τα έξοδα τελωνείου , φόρων κλπ κράτησε το δέμα και ζήτησε απόδειξη πληρωμής από paypal κλπ. Όμως δεν έχω απόδειξη για πληρωμή , διότι ήταν απλά gift,  και τους έστειλα μόνο την απόδειξη πληρωμής της εταιρείας forward shiping ( borderlinx ) . Δεν φαίνεται όμως ότι τους κάνει αυτή η απόδειξη πληρωμής. Καμία γνώμη πάνω σ'αυτό το θέμα; 

Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες, όπως πχ α) τι εννοείς με το ότι αγόρασες από το Amazon, προπληρώνοντας τα έξοδα εκτελωνισμού, αφού τα αντικείμενα έχουν αγοραστεί από τρίτο άτομο, και β) τι θα πει στα έστειλε ως δώρο; 

Δημοσ.
2 minutes ago, makfil said:

Μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες, όπως πχ α) τι εννοείς με το ότι αγόρασες από το Amazon, προπληρώνοντας τα έξοδα εκτελωνισμού, αφού τα αντικείμενα έχουν αγοραστεί από τρίτο άτομο, και β) τι θα πει στα έστειλε ως δώρο; 

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τι είναι το wish list στο amazon... Κάποιος φίλος ψωνίζει για σένα ως δώρο και στο στέλνει στην διεύθυνση που θέλεις ως gift, με αποστολέα την Amazon και ειδικό χαρτάκι μέσα Gift by... . Εγώ έβαλα ως διεύθυνση την forward υπηρεσία της borderlinx, η οποία παραλαμβάνει το προϊόν και το στέλνει σε μένα. Η εταιρεία αυτή έχει σύμβαση με DHL και την υπηρεσία προ-πληρωμής των δασμών τελωνείου κλπ για να αποσταλεί το δέμα στο σπίτι μου, χωρίς να χρειαστεί να εκτελωνιστεί από μένα. Αυτά τα έξοδα τα προπλήρωσα εγώ.

Δημοσ.

Εκανα παραγγελία 5 περίπου ευρώ + 0,13€ shipping. Θα έρθει απο Αμερική. Έχει tracking number και απο ότι έψαξα είναι DHL... Tρομοκρατήθηκα... Παίζει να πληρώσω παραπάνω;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, cambo99 είπε

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τι είναι το wish list στο amazon... Κάποιος φίλος ψωνίζει για σένα ως δώρο και στο στέλνει στην διεύθυνση που θέλεις ως gift, με αποστολέα την Amazon και ειδικό χαρτάκι μέσα Gift by... . Εγώ έβαλα ως διεύθυνση την forward υπηρεσία της borderlinx, η οποία παραλαμβάνει το προϊόν και το στέλνει σε μένα. Η εταιρεία αυτή έχει σύμβαση με DHL και την υπηρεσία προ-πληρωμής των δασμών τελωνείου κλπ για να αποσταλεί το δέμα στο σπίτι μου, χωρίς να χρειαστεί να εκτελωνιστεί από μένα. Αυτά τα έξοδα τα προπλήρωσα εγώ.

Κατ' αρχάς, ο χαρακτηρισμός στο αυτοκόλλητο ως "δώρο" έχουμε πει πολλές φορές ότι όχι μόνο δεν απαλλάσσει τον παραλήπτη από τα έξοδα εκτελωνισμού αλλά, μάλλον, προκαλεί τον έλεγχο του δέματος.

Εάν αγόρασες εσύ, όπως λες, τότε θα πρέπει να έχεις κρατήσει την ανάλυση του λογαριασμού που πλήρωσες. Με δεδομένο ότι η αποστολή του δέματος στην Ελλάδα έγινε από την εταιρεία προώθησης και όχι από την Amazon, είναι προφανές το γιατί σου ζητάνε απόδειξη. Αυτή η διαδικασία είναι, βέβαια, και το μειονέκτημα αυτού του τρόπου αποστολής.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, makfil said:

Κατ' αρχάς, ο χαρακτηρισμός στο αυτοκόλλητο ως "δώρο" έχουμε πει πολλές φορές ότι όχι μόνο δεν απαλλάσσει τον παραλήπτη από τα έξοδα εκτελωνισμού αλλά, μάλλον, προκαλεί τον έλεγχο του δέματος.

Εάν αγόρασες εσύ, όπως λες, τότε θα πρέπει να έχεις κρατήσει την ανάλυση του λογαριασμού που πλήρωσες. Με δεδομένο ότι η αποστολή του δέματος στην Ελλάδα έγινε από την εταιρεία προώθησης και όχι από την Amazon, είναι προφανές το γιατί σου ζητάνε απόδειξη. Αυτή η διαδικασία είναι, βέβαια, και το μειονέκτημα αυτού του τρόπου αποστολής.

Το θέμα ειναι ότι δεν αποφευγω την διαδικασία εκτελωνισμού , αλλά αντιθέτως προπλήρωσα την υπηρεσία της DHL που έχουν για τα έξοδα τελωνείου! Απόδειξη δεν έχω διότι δεν τα αγόρασα εγώ! Τελευταία φορά που επέλεξα DHL ...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cambo99 είπε

Το θέμα ειναι ότι δεν αποφευγω την διαδικασία εκτελωνισμού , αλλά αντιθέτως προπλήρωσα την υπηρεσία της DHL που έχουν για τα έξοδα τελωνείου! Απόδειξη δεν έχω διότι δεν τα αγόρασα εγώ! Τελευταία φορά που επέλεξα DHL ...

Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι εσύ γνωρίζεις τη διαδικασία αγοράς και αποστολής, από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει όλο αυτό το σενάριο.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, σου ζητάει η DHL απόδειξη που δεν την έχεις.

Δεν σου φταίει, λοιπόν, η DHL.

Δημοσ.

Εκανα παραγγελία 5 περίπου ευρώ + 0,13€ Economy Shipping (Economy Int'l Postage) . Θα έρθει απο Αμερική. Έχει tracking number και απο ότι έψαξα είναι DHL... Tρομοκρατήθηκα... Παίζει να πληρώσω παραπάνω;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PanagiotisPC είπε

Εκανα παραγγελία 5 περίπου ευρώ + 0,13€ Economy Shipping (Economy Int'l Postage) . Θα έρθει απο Αμερική. Έχει tracking number και απο ότι έψαξα είναι DHL... Tρομοκρατήθηκα... Παίζει να πληρώσω παραπάνω;

Μην αγχώνεσαι για δέμα αυτής της αξίας.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, makfil είπε

Μην αγχώνεσαι για δέμα αυτής της αξίας.

Σε ευχαριστώ. Απο τι αξία περίπου πρέπει να ανησυχεί κάποιος για τελωνείο; Παίζει ρόλο και το βάρος;

Δημοσ.

Η ατέλεια για τα είδη εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή αυτά που αγοράζουμε από τρίτες χώρες, είναι 22€ μαζί με τα μεταφορικά και ασφάλεια.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, makfil είπε

Η ατέλεια για τα είδη εμπορικού χαρακτήρα, δηλαδή αυτά που αγοράζουμε από τρίτες χώρες, είναι 22€ μαζί με τα μεταφορικά και ασφάλεια.

Και αλλη μια ερώτηση... με DHL e-commerce ερχεται αυτό... εμενα θα μου το αφήσει ο ταχυδρόμος, ή θα χρειαστεί να πάω στο ταχυδρομείο; Και μερικές άλλες παραγγελίες που έχω κάνει (της τάξεως των 2-4 ευρώ), όλες είναι με free shipping οπότε υποθέτω ότι στο φέρνει ο ταχυδρομος και στο παρατάει στο γραμματοκιβώτιο. Μια απο αυτές, έχει tracking number και έρχεται με ''YANWEN Tracking ''. Και αυτή η παραγγελία θα παραδοθεί απο τον ταχυδρόμο κανονικά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αν θα σου φέρει το δέμα ο ταχυδρόμος ή όχι εξαρτάται από το μέγεθος, κυρίως.

Αν είναι μέχρι Α4, τα φέρνει, συνήθως. 

Και αυτά από Κίνα έρχονται με το ταχυδρομείο.

Επεξ/σία από makfil
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...