agoraki_23 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Να ενημερώσω ότι με sweden post από gearbest το δέμα παραδόθηκε τελωνειακώς ελεύθερο μετά από 2 μήνες... Μου βγάλαν τη ψυχή αλλά το στείλανε τελικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 9 ώρες πριν, billyspatra είπε Αγορά από GB με την μέθοδο PDM που τώρα δεν υπάρχει .δέμα αξίας 38€ από ότι βλέπω δε σταμάτησε τελωνείο αποφυγα να στείλω αποδεικτικα paypal..υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσω τα 15+24%φπα στα ΕΛΤΑ??? RSxxxxxxxxxxNL 8 ώρες πριν, alexserres2014 είπε ελεύθερο το άφησαν 8 ώρες πριν, aces είπε Η εισοδος ειναι ""εικονική"" κ ειναι ακριβως 2 ωρες. Επιπλεον εφοσον δεν ζητηθηκε κατι περασε ως ελευθερο. 7 ώρες πριν, aces είπε "Εικονικη" οταν το δεμα δεν καθεται καθολου μεσα. Απλα στο συστημα το εμφανιζει 2 ωρες διαφορα. (δες και τη διαδρομη που εκανε στο παραδειγμα του αλλου φιλου λιγο πιο πανω στην ιδια σελιδα) Επιπλεον εφοσον δεν σου ζητηθηκε κατι να στειλεις λογικα παντα (εκτος απροοπτου) δεν θα εχει καποια χρεωση. Παιδιά λιγο προσοχή με αυτό το θεμα γιατί μπορει ο αγοραστης (γενικά, οχι μονο ο billysparta) να βρεθεί εκτός απροοπτου. Τα εχουμε γραψει πάλι, θα πάρετε κόσμο στο λαιμό σας Αν σε κάποια αποστολή φαίνεται κίνηση ΓΕΤΑ και ΔΕΝ ζητηθουν παραστατικά paypal/καρτας/κλπ σημαίνει δυο πράγματα Α. Ο υπάλληλος το πέρασε ως τελωνειακό ελευθερο γιατί ήταν κάτω απο την φορολογική ατέλεια ή πέρναγε πακέτα αέρα (π.χ. να αδειάσει αποθήκη). Σε αυτή την περιπτωση υπάγονται κυρίως οι αδιάβαστοι που εβαλαν παραγγελια cif 5 ευρω και έρχονται και ρωτάνε αν θα πληρώσουν τελωνειο. Β. Ο υπάλληλος πιστεψε την αναγραφόμενη τιμή και το αναγραφόμενο ειδος όπου στην περιπτωση υποτιμολογησης/ψευδους περιγραφής το πέρασε χωρίς χρέωση και στην περιπτωση σαφής ή πειστικής αναγραφής πάνω απο την φορολογική ατέλεια (π.χ. κινητό 43 ευρω) έβγαλε απευθειας τη χρεωση, την οποια ο παραλήπτης θα δει απευθειας στο ταχυδρομειο, οταν παραλαβει. Με δυο λογια, ΓΕΤΑ χωρις παραστατικά σήμαινει ΙΣΩΣ τελωνειακα ελευθερο ΚΑΙ ΙΣΩΣ χρέωση που θα τη μάθουμε στο ταχυδρομείο. 12 ώρες πριν, Mihalhs m είπε ποσα ειναι τα εξωδα εκτελονισμου για laptop 750 euro χωρις μεταφορικα απο amazon us ? ποσα γλιτωνω αν το εκτελονισω εγω Αγοράζεις ΜΟΝΟ απο sold by amazon ή fullfiled by amazon και προχωράς την παραγγελία μεχρι το τελευταίο στάδιο πριν την καταχωρήσεις. Εκει θα δεις το τελικό ποσο με μεταφορικά, φόρο και import fees. Αν υπάρχουν όλα αυτα, οταν φτάσει ελλαδα δεν θα πληρωσεις τιποτα αλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ το import fees, γιατί σε οποιαδήποτε αλλη περιπτωση ... δε σε συμφερει Προσεξε για τα δωρεαν μεταφορικά γιατί συνήθως ειναι μονο για usa. Προχωρα την παραγγελια, βαλε διευθυνση αποστολής και εκει θα δεις αν ειναι free μεταφορικα ή οχι. Εκτελωνισμο μονος σου κανεις αν ΔΕΝ σου ερθει με ΕΛΤΑ, δηλαδη σου ερθει με dhl/fedex/κλπ courier αλλα και πάλι ο εκτελωνισμος θα ειναι ακριβότερος του αντιστοιχου εκτελωνισμου ελτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dynamics Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 πηρα μικρο δεμα απο εμπαυ αξιας 80 λεπτων...ηρθε εχθες σε λιγοτερο απο 30 μερες ειμαι τυχερος? ο σελερ ειδα οτι πλεον δεν στελνει Ελλαδα οποτε σιγα σιγα θα εχουμε εμπαργκο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, dream21 είπε Κανονικα παρελαβα σημερα και το τεταρτο πακετακι απο κινα μεσω air china post το οποιο περιείχε καπνικα προιοντα χωρις τελωνεια Θα βοηθούσε περισσότερο αν αντι για μια απλή αναφορα, να εγραφες κάποια παραπάνω στοιχεία, ώστε να βοηθήσεις και άλλους που πιθανόν ενδιαφερονται. Ενδεικτικά Ηρθε untracked ή συστημενο (registered) Ηταν κάτω ή πάνω απο την φορολοικη ατέλια cif των 22ε (Βασικό) Επάνω στο αυτοκόλλητο τι έγραφε σαν περιγραφή και τιμή Αν θες αναφερεις το μαγαζι 8 λεπτά πριν, agoraki_23 είπε Να ενημερώσω ότι με sweden post από gearbest το δέμα παραδόθηκε τελωνειακώς ελεύθερο μετά από 2 μήνες... Μου βγάλαν τη ψυχή αλλά το στείλανε τελικά. Τιμή αγοράς μαζί με μεταφορικά; Σου ζητησαν χαρτιά καρτας ή paypal; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dream21 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, isay είπε Θα βοηθούσε περισσότερο αν αντι για μια απλή αναφορα, να εγραφες κάποια παραπάνω στοιχεία, ώστε να βοηθήσεις και άλλους που πιθανόν ενδιαφερονται. Ενδεικτικά Ηρθε untracked ή συστημενο (registered) Ηταν κάτω ή πάνω απο την φορολοικη ατέλια cif των 22ε (Βασικό) Επάνω στο αυτοκόλλητο τι έγραφε σαν περιγραφή και τιμή Αν θες αναφερεις το μαγαζι Τιμή αγοράς μαζί με μεταφορικά; Σου ζητησαν χαρτιά καρτας ή paypal; 1)Registered 2)12,67$ 3)Gift με total value 8$ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agoraki_23 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, isay είπε Θα βοηθούσε περισσότερο αν αντι για μια απλή αναφορα, να εγραφες κάποια παραπάνω στοιχεία, ώστε να βοηθήσεις και άλλους που πιθανόν ενδιαφερονται. Ενδεικτικά Ηρθε untracked ή συστημενο (registered) Ηταν κάτω ή πάνω απο την φορολοικη ατέλια cif των 22ε (Βασικό) Επάνω στο αυτοκόλλητο τι έγραφε σαν περιγραφή και τιμή Αν θες αναφερεις το μαγαζι Τιμή αγοράς μαζί με μεταφορικά; Σου ζητησαν χαρτιά καρτας ή paypal; 55. Δε μου ζητήθηκε τίποτα απολύτως, είδα στο πακέτο ότι δεν έλεγε τίποτα για Κίνα μόνο Σουηδία. Πέρασε αέρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosutasu22 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Οτιδηποτε εχω αγορασει απο Ιαπωνια (οχι προϊοντα τεχνολογιας) εχει φτασει σε φυσιολογικο, για τη μεθοδο αποστολης , χρονικο διαστημα και τελωνειακως ελευθερο εκτος απο ενα πακετακι που εχει ηδη φτασει στον ενα μηνα στον σακο του αεροδρομειου. Προσφατα αγορασα και ενα προϊον τεχνολογιας που λογικα θα περασει τελωνειο και θα πληρωσω τα αναλογα, οταν φτασει θα ενημερωσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 10 ώρες πριν, dream21 είπε 1)Registered 2)12,67$ 3)Gift με total value 8$ Αρα αν στην περιγραφή δε γράφει τιποτα για καπνικα προιόντα και το κόστος ειναι αρκετά κάτω απο τη φορολογική ατέλεια, εχει αυξημένες πιθανοτητες να περάσει την κατασχεση. Αν σε άλλη αποστολή τύχει να σου ζητήθεί τιμολογιο/paypa; στειλε μονο το αποδεικτικό απο paypal που γραφει αριθμό αποστολής/παραγγελιας αλλά οχι την περιγραφή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 10 ώρες πριν, isay είπε 10 ώρες πριν, isay είπε Παιδιά λιγο προσοχή με αυτό το θεμα γιατί μπορει ο αγοραστης (γενικά, οχι μονο ο billysparta) να βρεθεί εκτός απροοπτου. Τα εχουμε γραψει πάλι, θα πάρετε κόσμο στο λαιμό σας Αν σε κάποια αποστολή φαίνεται κίνηση ΓΕΤΑ και ΔΕΝ ζητηθουν παραστατικά paypal/καρτας/κλπ σημαίνει δυο πράγματα Α. Ο υπάλληλος το πέρασε ως τελωνειακό ελευθερο γιατί ήταν κάτω απο την φορολογική ατέλεια ή πέρναγε πακέτα αέρα (π.χ. να αδειάσει αποθήκη). Σε αυτή την περιπτωση υπάγονται κυρίως οι αδιάβαστοι που εβαλαν παραγγελια cif 5 ευρω και έρχονται και ρωτάνε αν θα πληρώσουν τελωνειο. Β. Ο υπάλληλος πιστεψε την αναγραφόμενη τιμή και το αναγραφόμενο ειδος όπου στην περιπτωση υποτιμολογησης/ψευδους περιγραφής το πέρασε χωρίς χρέωση και στην περιπτωση σαφής ή πειστικής αναγραφής πάνω απο την φορολογική ατέλεια (π.χ. κινητό 43 ευρω) έβγαλε απευθειας τη χρεωση, την οποια ο παραλήπτης θα δει απευθειας στο ταχυδρομειο, οταν παραλαβει. Με δυο λογια, ΓΕΤΑ χωρις παραστατικά σήμαινει ΙΣΩΣ τελωνειακα ελευθερο ΚΑΙ ΙΣΩΣ χρέωση που θα τη μάθουμε στο ταχυδρομείο. Αγοράζεις ΜΟΝΟ απο sold by amazon ή fullfiled by amazon και προχωράς την παραγγελία μεχρι το τελευταίο στάδιο πριν την καταχωρήσεις. Εκει θα δεις το τελικό ποσο με μεταφορικά, φόρο και import fees. Αν υπάρχουν όλα αυτα, οταν φτάσει ελλαδα δεν θα πληρωσεις τιποτα αλλο. ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ το import fees, γιατί σε οποιαδήποτε αλλη περιπτωση ... δε σε συμφερει Προσεξε για τα δωρεαν μεταφορικά γιατί συνήθως ειναι μονο για usa. Προχωρα την παραγγελια, βαλε διευθυνση αποστολής και εκει θα δεις αν ειναι free μεταφορικα ή οχι. Εκτελωνισμο μονος σου κανεις αν ΔΕΝ σου ερθει με ΕΛΤΑ, δηλαδη σου ερθει με dhl/fedex/κλπ courier αλλα και πάλι ο εκτελωνισμος θα ειναι ακριβότερος του αντιστοιχου εκτελωνισμου ελτα. Παιδιά λιγο προσοχή με αυτό το θεμα γιατί μπορει ο αγοραστης (γενικά, οχι μονο ο billysparta) να βρεθεί εκτός απροοπτου. Τα εχουμε γραψει πάλι, θα πάρετε κόσμο στο λαιμό σας Αν σε κάποια αποστολή φαίνεται κίνηση ΓΕΤΑ και ΔΕΝ ζητηθουν παραστατικά paypal/καρτας/κλπ σημαίνει δυο πράγματα Α. Ο υπάλληλος το πέρασε ως τελωνειακό ελευθερο γιατί ήταν κάτω απο την φορολογική ατέλεια ή πέρναγε πακέτα αέρα (π.χ. να αδειάσει αποθήκη). Σε αυτή την περιπτωση υπάγονται κυρίως οι αδιάβαστοι που εβαλαν παραγγελια cif 5 ευρω και έρχονται και ρωτάνε αν θα πληρώσουν τελωνειο. Β. Ο υπάλληλος πιστεψε την αναγραφόμενη τιμή και το αναγραφόμενο ειδος όπου στην περιπτωση υποτιμολογησης/ψευδους περιγραφής το πέρασε χωρίς χρέωση και στην περιπτωση σαφής ή πειστικής αναγραφής πάνω απο την φορολογική ατέλεια (π.χ. κινητό 43 ευρω) έβγαλε απευθειας τη χρεωση, την οποια ο παραλήπτης θα δει απευθειας στο ταχυδρομειο, οταν παραλαβει. Με δυο λογια, ΓΕΤΑ χωρις παραστατικά σήμαινει ΙΣΩΣ τελωνειακα ελευθερο ΚΑΙ ΙΣΩΣ χρέωση που θα τη μάθουμε στο ταχυδρομείο. μονο που δεν εχουν αναφερθει κρουσματα οταν περασε απο γετα με εικονικη κινηση με διαφορα 2 ωρων αλλα σιγουροι ειμαστε μονο οταν παραλαμβανουμε παντοτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 7 ώρες πριν, agoraki_23 είπε 55. Δε μου ζητήθηκε τίποτα απολύτως, είδα στο πακέτο ότι δεν έλεγε τίποτα για Κίνα μόνο Σουηδία. Πέρασε αέρα τυχερός γιατί μαλλον επεσες σε ημέρα που δεν εσφαζαν πακέτα. Γενικά προσεχε το sweden γιατί εχει αυξημένες πιθανοτητες ελεγχου-τελωνειου. Μόλις τώρα, aces είπε μονο που δεν εχουν αναφερθει κρουσματα οταν περασε απο γετα με εικονικη κινηση με διαφορα 2 ωρων αλλα σιγουροι ειμαστε μονο οταν παραλαμβανουμε παντοτε Κι όμως ειναι πολύ συχνό να χρεώνουν απευθείας οταν περιγραφή και τιμή δείχνουν λογικά. Μην πέφτεις στη λουπα της αμφιβολης σιγουριας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aces Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, isay είπε Κι όμως ειναι πολύ συχνό να χρεώνουν απευθείας οταν περιγραφή και τιμή δείχνουν λογικά. Μην πέφτεις στη λουπα της αμφιβολης σιγουριας. εκτος αν στη διαδρομη δεν παει καθολου γετα - γενικα σιγουροι ειμαστε μονο κατα την παραλαβη. Συνηθως ομως οταν εχει 2 ωρες διαφορα ειναι "ελευθερο" συνηθως ξαναλεω απο αυτα που γραφουν/αναφερουν και οι υπολοιποι. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από aces Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manpower Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα, να αναφέρω και τη δική μου φρέσκια περίπτωση με παραγγελία απο Banggood και European Direct Mail (from CN - προϊόν με ενσωματωμένη li-ion battery). Προφανώς το έστειλαν μέσω Βελγίου όπου έπειτα κατέληξε για μεταφορά απο Γερμανία με GLS (συνεργάζεται με ACS). Απο ότι είδα η GLS είχε το ίδιο θέμα και στο παρελθόν με αντίστοιχα προϊόντα που περιέχουν μπαταρίες (με λίγη αναζήτηση σε διάφορα ελληνικά forum έχει ξανασυμβεί). Απορώ γιατι το BG επέλεξε αυτή τη μέθοδο που βέβεαια για το αντικείμενο που πήρα δεν την βγάζει πλέον διαθέσιμη. Το δέμα πλέον επιστρέφει σε αυτούς και δεν ξέρω πως θα ξεμπερδέψω. Δεν φοβάμαι για το που θα καταλήξει απλά ξέρω ότι έχασα αρκετό χρόνο... Επικοινώνησα με το support και σήμερα μου απάντησαν με αντίστοιχο screenshot (και προφανώς χωρίς να το έχουν διαβάσει) ότι είναι μια χαρά όλα, προχωράει "Hope the package arrives soon." Τα γράφω μιας και είναι φρέσκα διότι το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μια εκθείαση των τρόπων αποστολής του BG. Σε άλλη αποστολή απο Gearbest πλέον, με Netherlands Post Registered DDP, βλέπω τα παρακάτω: ή απο ΕΛΤΑ: ίσως είναι νωρίς ακόμη και μπορεί να περάσει, αλλά μυρίζομαι ότι το έφαγα το τελωνείο... αξία ~90€ Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από manpower Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
re4male Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 19 λεπτά πριν, manpower είπε Παιδιά καλησπέρα, να αναφέρω και τη δική μου φρέσκια περίπτωση με παραγγελία απο Banggood και European Direct Mail (from CN - προϊόν με ενσωματωμένη li-ion battery). Προφανώς το έστειλαν μέσω Βελγίου όπου έπειτα κατέληξε για μεταφορά απο Γερμανία με GLS (συνεργάζεται με ACS). Απο ότι είδα η GLS είχε το ίδιο θέμα και στο παρελθόν με αντίστοιχα προϊόντα που περιέχουν μπαταρίες (με λίγη αναζήτηση σε διάφορα ελληνικά forum έχει ξανασυμβεί). Απορώ γιατι το BG επέλεξε αυτή τη μέθοδο που βέβεαια για το αντικείμενο που πήρα δεν την βγάζει πλέον διαθέσιμη. Το δέμα πλέον επιστρέφει σε αυτούς και δεν ξέρω πως θα ξεμπερδέψω. Δεν φοβάμαι για το που θα καταλήξει απλά ξέρω ότι έχασα αρκετό χρόνο... Επικοινώνησα με το support και σήμερα μου απάντησαν με αντίστοιχο screenshot (και προφανώς χωρίς να το έχουν διαβάσει) ότι είναι μια χαρά όλα, προχωράει "Hope the package arrives soon." Τα γράφω μιας και είναι φρέσκα διότι το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μια εκθείαση των τρόπων αποστολής του BG. Σε άλλη αποστολή απο Gearbest πλέον, με Netherlands Post Registered DDP, βλέπω τα παρακάτω: ή απο ΕΛΤΑ: ίσως είναι νωρίς ακόμη και μπορεί να περάσει, αλλά μυρίζομαι ότι το έφαγα το τελωνείο... αξία ~90€ θα το φας σιγουρα το τελωνειο φιλε. ασε...περιμενω και εγω με ddp ενα tablet αξιας 140 ευρω. ...να ετοιμαζομε και εγω σιγα σιγα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wasd Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους, μου ηρθε και εμενα το κλασικο για paypal κτλ. Αφορά καμερούλα xiaomi στα 15 ευρω σε promo για αυτο και ο τελωνης δεν το πιστεψε. Εχω αυτα που ζηταει οποτε θα ειμαι οκ. Το θεμα ειναι, γνωριζει κάποιος που έχει ηδη κανει την διαδικασία σε ποιό mail τα στέλνω; Για να τα στείλω απο σήμερα μπας και τρέξει λίγο πιο γρηγορα το θεμα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billyspatra Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για αγορά απο BG ,GB και γενηκα σε οποιοδήποτε σαιτ μέχρι 22€ δε χρειάζεται να βάλω prority έτσι? ? Αποφεύγετε το τελωνείο κ κάθε επιβάρυνση? Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2018 από billyspatra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις