Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

34 λεπτά πριν, billyspatra είπε

Αγορά από GB με την μέθοδο PDM που τώρα δεν υπάρχει .δέμα αξίας 38€ από ότι βλέπω δε σταμάτησε τελωνείο αποφυγα να στείλω αποδεικτικα paypal..υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσω τα 15+24%φπα στα ΕΛΤΑ???

RSxxxxxxxxxxNL

IMG_20180209_145438.JPG

ελεύθερο το άφησαν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, billyspatra είπε

Αγορά από GB με την μέθοδο PDM που τώρα δεν υπάρχει .δέμα αξίας 38€ από ότι βλέπω δε σταμάτησε τελωνείο αποφυγα να στείλω αποδεικτικα paypal..υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσω τα 15+24%φπα στα ΕΛΤΑ???

RSxxxxxxxxxxNL

IMG_20180209_145438.JPG

Η εισοδος ειναι ""εικονική"" κ ειναι ακριβως 2 ωρες. Επιπλεον εφοσον δεν ζητηθηκε κατι περασε ως ελευθερο.

3 ώρες πριν, villasg είπε

Λοιπον πολλοι εμαθα κανουν την εξης "πουστι@" .
Μιλανε με τον πωλητη και πετυχαινουν μετα απο συνενοηση ως εξης :
Πχ θες να αγορασεις κατι που κανει 250$ , το βαζεις καλαθι και συνεχιζεις προς πληρωμη αλλα ΔΕΝ πληρωνεις ( μενει Unpaid ).
Του λες να σου διορθωσει την τιμη σε 30$ πχ και πληρωνεις τα υπολοιπα 220$με το λινκ που εχει ως "extra fee" και κανεις και τις 2 πληρωμες αμεσα .
Οποτε στο αντικειμενο - αγορα με το traking που εχει το ποσο των 30$ εμφανιζεται το αντικειμενο σου και αυτα παρουσιαζεις στους τελωνες .

Απλα πραγματα

πολλα παιζουνε και πολλα θα παιξουμε απο του χρονου 2019 που θα ζοριζουν και αλλο τα πραγματα με τους ελεγχους. Οτι και να κανουν (η ΕΕ με ελεγχους) η Κίνα & οι Κινέζοι γενικοτερα ειναι υπερδυναμη σε θεμα παγκοσμιας αγορας και ειτε ετσι ειτε αλλιως δεν θα σταματησουν τις αποστολες στην ΕΕ. (εκτιμηση δικια μου) Απλα απο του χρονου θα επιβιωσουν οσα κατ/ματα προσαρμοζοντε οσο αφορα τους ελεγχους γιατι πολλα δεν θα στελνουν με πολλες εναλλακτικες μεθοδους. Ηδη αρκετα καταστηματα απορριπτονται απο τους καταλανωτες δεν μιλω μονο για Ελλαδα αφου δεν τους παρεχουν προστασια ουτε πολλες εναλλακτικες μεθοδους αποστολης.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1

Για ενημέρωση όποιου ενδιαφέρεται σε θέμα αναδασμολόγησης. Πιθανώς να έχει ξανα-αναφερθεί αντίστοιχη περίπτωση αλλά δυστυχώς δεν έχω το χρόνο να ψάξω αναλυτικά στο thread.

13/10/2017 Παραγγελία miband2 από Gearbest με συνολικό κόστος 20.88€ (με τα μεταφορικά)

22/11/2017 Άφιξη στα ΕΛΤΑ με κουστούμι περίπου 21€ περίπου (λογικά το κοστολόγησαν 25€ οπότε 6€ ΦΠΑ και 15€ έξοδα εκτελωνισμού)

Άμεσα έκανα αίτηση αναδασμολόγησης επισυνάπτοντας τόσο παραστατικά από το Paypal όσο και από το ιστορικό αγορών του Gearbest (στο μεταξύ το παραστατικό που έστειλαν οι κινέζοι μαζί με το πακέτο ήταν άσχετο, έλεγε κόστος 13.25€).

05/02/2018 Άφιξη εκ νέου στα ΕΛΤΑ, όπου μετά τη διαδικασία αναδασμολόγησης που αιτήθηκα ήρθε ελεύθερο χρεώσεων.

Η υπομονή μου ανταμοίφθηκε αλλά στο μεσοδιάστημα (2.5 μήνες από την αρχική άφιξη) έβαλα τουλάχιστον 4 κιλά χωρίς το miband!

• Like 2

52 λεπτά πριν, aces είπε

Η εισοδος ειναι ""εικονική"" κ ειναι ακριβως 2 ωρες. Επιπλεον εφοσον δεν ζητηθηκε κατι περασε ως ελευθερο.

πολλα παιζουνε και πολλα θα παιξουμε απο του χρονου 2019 που θα ζοριζουν και αλλο τα πραγματα με τους ελεγχους. Οτι και να κανουν (η ΕΕ με ελεγχους) η Κίνα & οι Κινέζοι γενικοτερα ειναι υπερδυναμη σε θεμα παγκοσμιας αγορας και ειτε ετσι ειτε αλλιως δεν θα σταματησουν τις αποστολες στην ΕΕ. (εκτιμηση δικια μου) Απλα απο του χρονου θα επιβιωσουν οσα κατ/ματα προσαρμοζοντε οσο αφορα τους ελεγχους γιατι πολλα δεν θα στελνουν με πολλες εναλλακτικες μεθοδους. Ηδη αρκετα καταστηματα απορριπτονται απο τους καταλανωτες δεν μιλω μονο για Ελλαδα αφου δεν τους παρεχουν προστασια ουτε πολλες εναλλακτικες μεθοδους αποστολης.

Φίλε μου τ ενωεις εικονική,και όταν λες ελεύθερο ..θα μου έρθει το δέμα χώρις να πληρώσω τα 15 +24%φπα ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, billyspatra είπε

Φίλε μου τ ενωεις εικονική,και όταν λες ελεύθερο ..θα μου έρθει το δέμα χώρις να πληρώσω τα 15 +24%φπα ???

"Εικονικη" οταν το δεμα δεν καθεται καθολου μεσα. Απλα στο συστημα το εμφανιζει 2 ωρες διαφορα. (δες και τη διαδρομη που εκανε στο παραδειγμα του αλλου φιλου λιγο πιο πανω στην ιδια σελιδα) Επιπλεον εφοσον δεν σου ζητηθηκε κατι να στειλεις λογικα παντα (εκτος απροοπτου) δεν θα εχει καποια χρεωση.

Επεξ/σία από aces

Σημερα εσπασα το ρεκορ μου αλλα μαλλον θα ειναι η τελευταια φορα.Πιο συγκεκριμενα παρελαβα δεματακι χαμηλης αξιας απο ebay με ημερομηνια αποστολης 2 Οκτωμβριου.Εφτασε στα χερια μου μετα απο 127 ημερες.Το αθλημα νομιζω ειναι πλεον για πολυ λιγους με τεραστια αποθεματα υπομονης...........

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, cosmic73 είπε

Σημερα εσπασα το ρεκορ μου αλλα μαλλον θα ειναι η τελευταια φορα.Πιο συγκεκριμενα παρελαβα δεματακι χαμηλης αξιας απο ebay με ημερομηνια αποστολης 2 Οκτωμβριου.Εφτασε στα χερια μου μετα απο 127 ημερες.Το αθλημα νομιζω ειναι πλεον για πολυ λιγους με τεραστια αποθεματα υπομονης...........

Πόσο σε ζηλεύω. Έχω "order dispatched" από 10 Οκτωβρίου κι ακόμα περιμένω. Αντικείμενο της μίας λίρας, έτσι; Όχι τπτ σπουδαίο. Για τα άλλα από μέσα Νοεμβρίου εντάξει, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ασχοληθώ μαζί τους :D

Επεξ/σία από jonkyr

24 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

...και να είμαστε και ευχαριστημένοι, αν ημουν εβαυ ή αλι θα ειχα αφαιρέσει απο τους προορισμούς την ελλαδα

Πλησιαζει ο καιρος αδελφε μεε αυτα που γινονται στα τελωνεια ( καθυστερησεις ) και με  αυτα που κανουν οι Ελληναραδες ( και dispute και παραλαβη )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και απο εμένα,

προχώρησα πρόσφατα στη πρώτη παραγγελία μου μέσω κίνας ποσού CIF 17.5 ευρώ (λόγω flash sale) μέσω του (failed) postnl PDM της GB. Η αποστολή ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της 24/1 και το τελευταίο update είναι:

4/2/2018, 04:40:35 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

Την ίδια μέρα και ώρα, η αποστολή μου είχε και συνοδοιπόρο. Ένας φίλος είχε αγόρασει με διαφορά μισής ώρας με τον ίδιο τρόπο αποστολής. Το ταξίδι ήταν μαζί με βάση τα tracking numbers, με ωραίες αναμνήσεις. Όμως η μοίρα το έφερε και το ταξίδι της αποστολής του φίλου συνεχίστηκε την επόμενη μέρα , βιαζόταν φαίνεται. Αντίστοιχα και άλλες αποστολές απο διάφορα forum που μπόρεσα να επαληθεύσω ίδιου τρόπου και ίδιας μέρας-παρεμφερή ώρας εκφόρτωσης, αρκετές έχουν προχωρήσει είτε ζητώντας paypal είτε στο κλασσικό διώρο βγαίναν.

Disclaimer, δεν θεωρώ οτι έχει καθυστερήσει απο τώρα, όταν βλέπω παραγγελίες απο τον Νοέμβρη που καταφθάνουν τώρα καταϊδρωμένες. Απλά αναρωτίεμαι τι γίνεται εκεί στο αεροδρόμιο, επιλεκτικά τυχαία προχωράνε κάποιους σάκους και τους υπόλοιπους τους βάζουν σε καμμιά στοίβα; 

Επεξ/σία από higher

Στις 02/02/2018 στις 11:45 ΠΜ, Laz33 είπε

Πήρα τα ΕΛΤΑ, τους έδωσα το tracking και δεν το βρίσκουν.
Μου είπαν ότι δεν έχει σκαναριστεί απ΄τη στιγμή που έφυγε απ΄τη USPS στις 16/1.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται να παρακολουθήσουμε την πορεία του, ούτε να ξέρουμε που βρίσκεται.
Ούτε είναι σίγουρο πως κόλλησε στο τελωνείο. Μπορεί να είναι ακόμα Αμερική.
Μου είπε απλά να περιμένω(άγνωστο πόσο) και να έχω το νου μου για ειδοποιητήριο απ΄τα ΕΛΤΑ.
Εννοείται έστειλα mail στον πωλητή στο ebay και περιμένω απάντηση.

Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες :)

Έχε υποψην οτι στο ebay μου εχει τυχει καποια πραγματα χαμηλης αξιας να εχουν fake tracking, κανε μια προσπαθεια με τον πωλητη να στο ξαναστειλει και αν δεν ειναι διαφορετικο τοτε απλα περιμενε και οτι γινει. Επισης επικοινωνησε με πωλητη αν εχεις καποια εγγυηση αν σου κανει refund μετα απο καποια περιοδο κλπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...