villasg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Α επισης και το Σουηδικο που "παιζει" η Gearbest παει Γ.Ε.Τ.Α ( ενα θερμος 17$ ειναι )
alexserres2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, villasg είπε Α επισης και το Σουηδικο που "παιζει" η Gearbest παει Γ.Ε.Τ.Α ( ενα θερμος 17$ ειναι ) μαλλον ελευθερο το αφησαν 12 λεπτά πριν, gsiros είπε Κανείς απάντηση στο δικό μου θέμα; Συγγνώμη εαν γίνομαι ενοχλητικός. θα περιμενεις να δεις κινηση στο tracking.την λυπητερη μπορεις να την υπολογισεις μονος σου(24%+15€)
villasg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, alexserres2014 είπε μαλλον ελευθερο το αφησαν Το ξερω απλα αναφερω οτι το "σουηδικο" σταματα τελωνειο , δεν περνα αερα για να ξερουν οσοι ψωνιζουν απο Gearbest να προσεχουν 1
alexserres2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 12 λεπτά πριν, George1400 είπε Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω κάτι από Αμερική που έχει 1200$, μήπως ξέρετε τελωνείο περίπου πόσο θα πάει έτσι και πάει? θα γινει ηλεκτρονικη διασαφηση μεσω του icisnet,καλυτερα επικοινωνησε με τα ελτα
dimcop Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 25 λεπτά πριν, George1400 είπε Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω κάτι από Αμερική που έχει 1200$, μήπως ξέρετε τελωνείο περίπου πόσο θα πάει έτσι και πάει? 15€ που είναι τα έξοδα του τελωνείου + 23% επί τους συνολικού ποσού της αγοράς σου (αξία αντικειμένου + shipping)
alexserres2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 12 λεπτά πριν, dimcop είπε 15€ που είναι τα έξοδα του τελωνείου + 23% επί τους συνολικού ποσού της αγοράς σου (αξία αντικειμένου + shipping) 15€ ειναι για αντικειμενα αξιας μεχρι 150€ και ο φπα ειναι 24%
villasg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Συγκεκριμένα, ταχυδρομικά αντικείμενα: αξίας που δεν υπερβαίνει τα 22 € ή τα 45 € σε περίπτωση αποστολής μη–εμπορικού χαρακτήρα (από ιδιώτη σε ιδιώτη), απαλλάσσονται από δασμούς και ΦΠΑ. αξίας από 22 € / 45 € έως 150 € απαλλάσσονται από εισαγωγικούς δασμούς αλλά υπόκεινται σε ΦΠΑ. αξίας 150€ και άνω υπόκεινται σε ΦΠΑ και δασμούς, ανάλογα με τη στατιστική αξία τους και τη δασμολογική τους κατάταξη.
alexserres2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Αποστολές εμπορευμάτων • αξίας > 1.000 ευρώ •που εμπίπτουν σε απαγορεύσεις και περιορισμούς •Καταβολή δασμών και φόρων •Ηλεκτρονική διασάφηση (ΕΔΕ) στο ICISnet
gsiros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Παιδιά η πληρωμή έγινε με paypal φίλου του οποίου η διεύθυνση είναι διαφορετική από την διεύθυνση που είναι πάνω στο δέμα. Αφού ο εκτελωνισμός έγινε θα άλλαξαν την διεύθυνση του δέματος βάσει του paypal ή δεν την άλλαξαν και παρέμεινε η ίδια;
isay Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δεν άλλαξαν τιποτα. Αυτοι διαστυαρωνουν αριθμο παραγγελίας, paypal ποσο/transaction και αριθμό αποστολής. Σε σενα θα ερθει. Βεβαια να ξέρεις οτι σε τετοιες περιπτώσεις μπορει να γινονται μπερδεματα (σε διαφορα σημεια και οχι μονο στο τελωνειο) οποτεμελλοντικες τετοιες αγορες να τις κανεις με τα στοιχεια του φιλου σου, οχι δικά σου
alexserres2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, gsiros είπε Παιδιά η πληρωμή έγινε με paypal φίλου του οποίου η διεύθυνση είναι διαφορετική από την διεύθυνση που είναι πάνω στο δέμα. Αφού ο εκτελωνισμός έγινε θα άλλαξαν την διεύθυνση του δέματος βάσει του paypal ή δεν την άλλαξαν και παρέμεινε η ίδια; η αποδειξη χρειαζεται μονο για να σε χρεωσουν
gsiros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, isay είπε Δεν άλλαξαν τιποτα. Αυτοι διαστυαρωνουν αριθμο παραγγελίας, paypal ποσο/transaction και αριθμό αποστολής. Σε σενα θα ερθει. Βεβαια να ξέρεις οτι σε τετοιες περιπτώσεις μπορει να γινονται μπερδεματα (σε διαφορα σημεια και οχι μονο στο τελωνειο) οποτεμελλοντικες τετοιες αγορες να τις κανεις με τα στοιχεια του φιλου σου, οχι δικά σου Παιδιά μου παρείχατε μεγάλη ανακούφιση. Η συναλλαγή δεν έγινε ακριβώς μέσω φίλου... Ακούστε μπέρδεμα: Είχα δώσει τον αριθμό εντοπισμού σε ένα άλλο φόρουμ σε έναν φίλο να δει πώς πάει το δέμα και κατα λάθως απάντησε σε έναν άλλο φίλο μέσα από το φόρουμ με τον αριθμό εντοπισμού ΜΟΥ. Αυτός έστειλε την απόδειξή του για τον εκτελωνισμό του υποτίθεται αντικειμένου του αλλά με τον δικό μου αριθμό εντοπισμού!!! Του απάντησαν ότι ο εκτελωνισμός έγινε με επιτυχία και ότι το δέμα θα προωθηθεί στο κατάστημα ΕΛΤΑ της περιοχής του για παραλαβή. Κουφό; Τα καλά νέα είναι ότι το αντικείμενό του κόστιζε 120 ευρώ ενώ το δικό μου 123 ευρώ. Κάτι γλιτώνω από εκεί χαχαχα. Επικοινώνησα μαζί του και τον ενημέρωσα για την παρεξήγηση. Ελπίζω να μην έχει γίνει η στραβή γιατί μετά... ψάξε γύρευε! Δεν θα ησυχάσω μέχρι να δω κίνηση στον δικό μου αριθμό εντοπισμού. Που έμπλεξα και εγώ... Το μάθημα το πήρα πάντως... Ποτέ δεν ξαναδίνω αριθμό εντοπισμού μου... 10 λεπτά πριν, alexserres2014 είπε η αποδειξη χρειαζεται μονο για να σε χρεωσουν σε ευχαριστώ για τη βοήθεια! 1
isay Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Αν κατάβαλα καλά απο λάθος έγινε τελωνειακή απατη με διαφορετικά παραστατικά. Αν σας φτάσουν οι παραγγελίες (με τα τελωνεια), πληρώστε και κάντε τις πάπιες. Μην κάνετε καμια πλάκα και πάτε για αναδασμολογήσεις γιατί μπορει να βγει κάστανο. Πρακτικά και λογω της παρομοιας τιμής (120-123 ευρω) δε νομίζω να σας έκαναν τιποτα, περα απο το να στείλετε τα σωστα παραστατικα, αλλά επειδή οι τελωνειακοί αντιμετωπίζουν συχνά αρκετους "κουτοπονηρους", εχουν μαθει να τους μυρίζονται και κατα περιπτωση μπορει να τους τρέξουν όσο δεν πάει.
gsiros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, isay είπε Αν κατάβαλα καλά απο λάθος έγινε τελωνειακή απατη με διαφορετικά παραστατικά. Αν σας φτάσουν οι παραγγελίες (με τα τελωνεια), πληρώστε και κάντε τις πάπιες. Μην κάνετε καμια πλάκα και πάτε για αναδασμολογήσεις γιατί μπορει να βγει κάστανο. Πρακτικά και λογω της παρομοιας τιμής (120-123 ευρω) δε νομίζω να σας έκαναν τιποτα, περα απο το να στείλετε τα σωστα παραστατικα, αλλά επειδή οι τελωνειακοί αντιμετωπίζουν συχνά αρκετους "κουτοπονηρους", εχουν μαθει να τους μυρίζονται και κατα περιπτωση μπορει να τους τρέξουν όσο δεν πάει. Αδερφέ άσε... Ο τύπος δεν είναι και πολύ γνώμων... Δεν του είχε βγάλει καν ένδειξη για να στείλει απόδειξη. Πφφφ δεν ξέρω τί να κάνω. Να τους πάρω τηλέφωνο να τους πω για το μπέρδεμα; Ή επειδή ο εκτελωνισμό ςπήγε ρολόι να μην κάνω τίποτα και απλώς να περιμένω να μου έρθει;
alexserres2014 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, gsiros είπε Αδερφέ άσε... Ο τύπος δεν είναι και πολύ γνώμων... Δεν του είχε βγάλει καν ένδειξη για να στείλει απόδειξη. Πφφφ δεν ξέρω τί να κάνω. Να τους πάρω τηλέφωνο να τους πω για το μπέρδεμα; Ή επειδή ο εκτελωνισμό ςπήγε ρολόι να μην κάνω τίποτα και απλώς να περιμένω να μου έρθει; 6 λεπτά πριν, gsiros είπε Αδερφέ άσε... Ο τύπος δεν είναι και πολύ γνώμων... Δεν του είχε βγάλει καν ένδειξη για να στείλει απόδειξη. Πφφφ δεν ξέρω τί να κάνω. Να τους πάρω τηλέφωνο να τους πω για το μπέρδεμα; Ή επειδή ο εκτελωνισμό ςπήγε ρολόι να μην κάνω τίποτα και απλώς να περιμένω να μου έρθει; καλυτερα αστο,αφου εγινε η δουλεια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις