Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, isay είπε

12 ημέρες;  Σίγουρα εισαι απο τις καλές εξαιρέσεις και σου καραέκατσαν οι συμπτώσεις.

γενικα το belgium post ειναι πολυ γρηγορο,εχω κανει πανω απο 15 παραγγελιες με belgium post και οι 14 ηρθαν σε λιγοτερο απο 15 μερες(το ρεκορ μου ειναι 8 μερες)

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Laz33 είπε

Αν είναι να πληρώσω τελωνείο πόσο περίπου θα είναι για προϊόν αξίας 60$ και πως θα το μάθω αν πρέπει να πληρώσω;
Θα μου έρθει ειδοποίηση απ΄το τελωνείο ή απ΄τα ΕΛΤΑ;
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Θα σου έρθει χαρτί από ΕΛΤΑ που θα λέει πόσο θα πληρωσεις για να παραλάβεις. Γενικά είναι 15 ευρω και 24% επί της αξίας cif (αξια προιοντος+ μεταφορικα κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

παλικαρια το cafago και το tomtop και geekbuing εχουν priority shipping ..εχει ψωνισει κανεις απο εκει να μας πει αν εχουν περασει τελωνειο τωρα τελευταια,,,γιατι θελω να παραγγειλω ενα προιον που δεν το εχουν ουτε το bangood ουτε και το gearbeast,,και αναγκαστικα πρεπει να το παρω η απο το cafago η το tomtop η το geekbuing ..αν ξερετε απαντηστε μου σας παρακαλω...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spartak1 είπε

Θα σου έρθει χαρτί από ΕΛΤΑ που θα λέει πόσο θα πληρωσεις για να παραλάβεις. Γενικά είναι 15 ευρω και 24% επί της αξίας cif (αξια προιοντος+ μεταφορικα κλπ)

Είναι σίγουρο ότι θα πληρώσω τελωνείο ή παίζει να το γλιτώσω;
Κάπου είχα διαβάσει ότι βιβλία/κόμικς περνάνε ανενόχλητα. Ειδικά αν είναι αξίας κάτω από 100€.
Έχω ξαναγοράσει βιβλία από ebay αλλά με International Priority Shipping(τα έφερε στην πόρτα μου κούριερ της UPS) και δεν πλήρωσα κάτι έξτρα.
Συν ότι έκαναν μόνο 2 εβδομάδες να μου έρθουν.

Αλλά με USPS αγοράζω για 1η φορά.
Κι αν είναι να πληρώσω τελωνείο, μάλλον θα είναι κι η τελευταία μου.

Δημοσ.

Καλησπερα, για πακετο αξιας γυρω στα 150 ευρω αλλα αρκετα μεγαλο (3d printer) καλυπτει καποιος τροπος αποστολης του gearbest την πιθανοτητα τελωνειου?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, TasosPk είπε

Καλησπερα, για πακετο αξιας γυρω στα 150 ευρω αλλα αρκετα μεγαλο (3d printer) καλυπτει καποιος τροπος αποστολης του gearbest την πιθανοτητα τελωνειου?

Επικοινωνησε μαζί τους και ρώτησε τους. Μονο ετσι θα εισαι σιγουρος οτι ακομα κι αν γινει στραβή δε θα πληρώνεις κερατιάτικα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, isay είπε

Τότε που ετρεχαν τα παιδια ήταν αλλιως τα πράγματα. Τώρα (πάνω απο μήνα) εχουν αλλάξει τα πραγματα. Ο λόγος ειναι οτι στο 95% των περιπτώσεων γίνεται υποτιμολογηση

Τότε οι υπάλληλοι ανοιγαν το πακέτο, έκαναν ενα google search και έβαζαν τιμή που έβρισκαν. Κατα βάση ήταν άδικο και η άμυνα του αγοραστη ήταν η ανακοστολόγηση που τότε αργουσε πάρα πολύ. Τώρα το πράγμα δείχνει να διορθώθηκε προς το καλύτερο (αν και παιρνει ακομα βελτίωσης). Οταν τώρα φτάσει το δέμα, οι υπάλληλοι ζητάνε αποδεικτικά απο paypal/τραπεζα οπου φαίνεται η πραγματική αξία που εγινε η αγορα. Οταν σταλουν τα χαρτιά γίνεται η δασμολογηση και αν ο πελάτης νοιώθει πάλι αδικημένος μπορει να ζητήσει αναδασμολογηση που πλεον ειναι πολύ πιο γρήγορη. Ακομα όμως και τώρα ο τελωνειακός εχει δικάιωμα να κοστολογήσει διαφορετικά γιατί πολλοί στέλνουν ψευτικά χαρτιά και (κατα τη γνώμη μου) τα θέλει ο πισινός τους (περα απο το ποινικό αδικημα). Εκει οι τελωνειακοί βαράνε στο ψαχνό.

Ναι ακομα και τώρα γίνονται λάθη αλλά δείχνει οτι το πράγμα διορθώνεται σταδιακά όπως και απο τους χρόνους εξυπηρέτησης, οσο και τη δίκαιη χρέωση.

Η grexista πέρα απο τις ανακρίβιες που ελεγε φαίνονταν οτι ήταν αδιάβαστη, ακομα και στο δευτερο κομμάτι του βιντεο που υποτιθεται εγινε σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι αλλάγες ειχαν ανακοινωθεί αρκετους μήνες πριν τον Αυγουστο απλά το ναζιαροπαραπονιάρικο στυλ που έβγαζε στο βιντεο, μπορει να αυξανε τα views αλλά παραλληλα πειραζε τη κοινη λογική.

Αυτα που ελεγε και διαπιστωνε τα λεγαμε μήνες πριν σε αυτό το forum (οπως και σε άλλα αναλογα) οποτε το βιντεο της δεν ειχε τιποτα να προσφέρει. Αν ειχε αφιερώσει λιγο χρόνο να διαβάσει πριν παραγγειλει, θα ειχε ήδη το κινητο στα χέρια της και σε λογικότατη τιμή. Δε θέλω να φανταστω τι θα ακουγε ο Ηλίας αν ειχε παραγγείλει και με dhl.

Έχεις δίκιο, όντως έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά τότε δεν το ήξεραν τα παιδιά. Γι'αυτό τράβηξαν ότι τράβηξαν. Και πίστεψέ με, η κοπέλα τα άκουγε για τόσους μήνες απ'τον Ηλία, ασχέτως πως φαίνεται εκεί. Μερικές φορές το βίντεο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Καλημέρα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρα.

Παραγγελια από Αμερική.μεταχειρισμενο εξάρτημα υπολογιστή και όμως ο Τελωνης ζητάει απόδειξη αγοράς.

Επίσης αρνήθηκαν κατηγορηματικά να πάω να το εκτελωνιστών ο ίδιος.

Δεν βρίσκω τη λογική σε αυτό να πω την αλήθεια.

Φίλε tasospk όταν παραλάβεις τον εκτυπωτή πες μας τι έγινε με τελώνιο.

Επεξ/σία από thor.stormlord
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thor.stormlord είπε

Παιδιά καλημέρα.

Παραγγελια από Αμερική.μεταχειρισμενο εξάρτημα υπολογιστή και όμως ο Τελωνης ζητάει απόδειξη αγοράς.

Δεν βρίσκω τη λογική εαυτό να πω την αλήθεια.

Γιατί δεν βρίσκεις λογική, αν αυτό που αγόρασες με τα μεταφορικά κοστίζει πάνω από 22€ (μόνο τα μεταφορικά πρέπει να είναι τόσα);

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, makfil είπε

Γιατί δεν βρίσκεις λογική, αν αυτό που αγόρασες με τα μεταφορικά κοστίζει πάνω από 22€ (μόνο τα μεταφορικά πρέπει να είναι τόσα);

Δεν βρίσκω λογική στο να πληρώσω για για κάτι μεταχειρισμένο αγορασμενο από ιδιώτη. Το ότι το προβλέπει ο νόμος δεν μου λέει κάτι.πχ αυτό το κάτι δεν δουλεύει το επιστρέφω και μου στέλνουν άλλο η κάνουν επιστροφή χρημάτων.εχω λοιπόν φορολογηθεί για κάτι που δεν έχω αγοράσει καν.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, thor.stormlord είπε

Παιδιά καλημέρα.

Επίσης αρνήθηκαν κατηγορηματικά να πάω να το εκτελωνιστών ο ίδιος.

Δεν βρίσκω τη λογική σε αυτό να πω την αλήθεια.

Μόλις τώρα, thor.stormlord είπε

Δεν βρίσκω λογική στο να πληρώσω για για κάτι μεταχειρισμένο αγορασμενο από ιδιώτη. Το ότι το προβλέπει ο νόμος δεν μου λέει κάτι.πχ αυτό το κάτι δεν δουλεύει το επιστρέφω και μου στέλνουν άλλο η κάνουν επιστροφή χρημάτων.εχω λοιπόν φορολογηθεί για κάτι που δεν έχω αγοράσει καν.

Είναι πανευρωπαϊκός νομος Οτιδήποτε εχει αγοραστεί απο εκτος εε και ειναι πάνω απο τη φορολογική ατέλεια, εχει φπα και κατα περιπτωση δασμους. Είναι κατασταση take it or leave it.

O νομοθέτης προβλέπει την εισαγωγή αλλά αγνοώ αν προβλέπει την επιστροφή του φπα στην περιπτωση που γινει επιστροφή χωρίς επισκευή ή χωρίς αντικατασταση.

Επισης προσωπικός εκτελωνισμός προβλέπεται μονο σε ιδιωτικές courier που το κοστος εκτελωνισμου (οχι το φπα) ειναι πολύ μεγαλύτερο

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, thor.stormlord είπε

Κάτι δεν πάει καλά σ' αυτά που γράφεις (και μάλλον πιστεύεις).

1. Το μεταχειρισμένο αντικείμενο δεν παύει να εισάγεται στην Ελλάδα και να υπόκειται σε ΦΠΑ, ανάλογα με την αξία του, είτε το αγόρασες από κατάστημα είτε από ιδιώτη που βρίσκεται σε τρίτη χώρα. Και, φυσικά, αυτό ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ, όπως έγραψε ο isay.

2. Εάν θελήσεις να επιστρέψεις αυτό που αγόρασες και είτε δεν είναι λειτουργικά εντάξει είτε δεν είναι όπως περιγράφεται από τον πωλητή είτε, είτε ..., και σου ξαναστείλει νέο ο πωλητής, το πιθανότερο είναι ότι θα χρεωθείς και πάλι έξοδα εκτελωνισμού, εκτός εάν ακολουθήσεις τη σωστή διαδικασία εξαγωγής μέσω του τελωνείου. 

3. Επιστροφή χρημάτων, ενδεχομένως και όχι οπωσδήποτε, μπορεί να σου κάνει ο πωλητής, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εάν δεν παραλάβεις το δέμα. Το λάθος σου, σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι θεωρείς δεδομένη την επιστροφή.

4. Στην τελευταία φράση, μάλλον, έχεις μπερδέψει τις έννοιες και τις λέξεις, αφού κανείς στον κόσμο δεν φορολογείται για κάτι που δεν έχει αγοράσει.

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, makfil είπε

Κάτι δεν πάει καλά σ' αυτά που γράφεις (και μάλλον πιστεύεις).

1. Το μεταχειρισμένο αντικείμενο δεν παύει να εισάγεται στην Ελλάδα και να υπόκειται σε ΦΠΑ, ανάλογα με την αξία του, είτε το αγόρασες από κατάστημα είτε από ιδιώτη που βρίσκεται σε τρίτη χώρα. Και, φυσικά, αυτό ισχύει για όλες τις χώρες της ΕΕ, όπως έγραψε ο isay.

2. Εάν θελήσεις να επιστρέψεις αυτό που αγόρασες και είτε δεν είναι λειτουργικά εντάξει είτε δεν είναι όπως περιγράφεται από τον πωλητή είτε, είτε ..., και σου ξαναστείλει νέο ο πωλητής, το πιθανότερο είναι ότι θα χρεωθείς και πάλι έξοδα εκτελωνισμού, εκτός εάν ακολουθήσεις τη σωστή διαδικασία εξαγωγής μέσω του τελωνείου. 

3. Επιστροφή χρημάτων, ενδεχομένως και όχι οπωσδήποτε, μπορεί να σου κάνει ο πωλητής, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εάν δεν παραλάβεις το δέμα. Το λάθος σου, σ' αυτή την περίπτωση είναι ότι θεωρείς δεδομένη την επιστροφή.

4. Στην τελευταία φράση, μάλλον, έχεις μπερδέψει τις έννοιες και τις λέξεις, αφού κανείς στον κόσμο δεν φορολογείται για κάτι που δεν έχει αγοράσει.

Χαράς το κουράγιο σου που του απάντησες. Το λέω καιρό ότι οι εγγραφές στο insomnia πρέπει να γίνονται βάση αποτελεσμάτων Τεστ IQ.

ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ εμπορικού χαρακτήρα αντικείμενο είναι δασμολογητέο, δηλαδή με τη λογική σου μπορώ να φέρω αμάξι μεταχειρισμένο από ΗΠΑ και να μην πληρώσω φόρους.

Δημοσ.

1 βδομαδα μπαταρια για κινητο απο aliexpress με belgium post χωρις παρατραγουδα. και περιμενω αλλα μικροδεματακια απο νοεμβριο.....

Δημοσ.

10-01-2018 εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο Ελλαδα-Αερολιμενας Αθηνων ΚΑΤ    Σημερα 01/02/2018 Αφιξη στη χωρα προορισμου....   πιστευω σε κανα μηνα θα το παρω...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...