Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, peter1966 είπε

ποσες μερες κανει να βγει απο   Κ.Α.Τ

Εξαρτάται από το κάταγμα.

Αφου στειλεις τα ζητουμενα χαρτιά το προχωράνε σε λιγες εργάσιμες. Δεν υπάρχει κανονας. Αν μέχρι την Παρασκευη δεν δεις κίνηση, πάρε και ρώτα αν ολα οκ ε τα χαρτιά

• Like 2
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, [email protected] είπε

γεια. Αγόρασα παπούτσια για 22 €. στο πακέτο υπήρχε λογαριασμός 22 €. το τελωνείο έβαλε την τιμή τους 38 € και υπολογίζει από αυτή την τιμή 24% +15 € .δηλαδή κάνουν ότι γουστάρουν. 

Δεν είναι η 1η και σίγουρα όχι η τελευταία που ο τελωνειακός ορίζει αξία CIF μεγαλύτερη από την πραγματική.

Εάν στα 22€ που λες ότι κοστίζουν τα παπούτσια συμπεριλαμβάνεις και τα μεταφορικά, μπορείς να ζητήσεις αναδασμολόγηση (ανέξοδα). αλλά με χρονοβόρα διαδικασία και αβέβαιο αποτέλεσμα (μόνο λίγες περιπτώσεις έχουν ικανοποιηθεί, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ενημερώσεις).

Δημοσ.
4 ώρες πριν, eldameldo είπε

Κι όμως φίλε μου, αν έβαζαν τους κανονικούς δασμούς δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν ότι έβαλαν διπλάσιο φόρο απ'ότι όφειλαν να βάλουν και το δέμα εστάλη για αναδασμολόγηση και εν τέλη παρελήφθη 7 μήνες μετά από την αρχική του παραγγελία, το οποίο όχι μόνο είναι ανεπίτρεπτο, είναι για μήνυση.

Αν διάβασες όλο το μνμ μου, θα είδες ότι συμφώνησα με το ότι καθυστέρησε ο εκτελωνισμός του προϊόντος (προφανώς βέβαια επειδή το ζήτησε το κορίτσι). Αν δεν το διάβασες όλο, κάνε τον κόπο (αφού με έκανες quote). Είμαι 100% μαζί σου σε αυτό, αλλά έγραψα επίσης ότι αν κοιτάξουμε το περιβάλλον μας θα βρούμε γύρω μας συγγενείς και φίλους που τρέφουν αυτό το σύστημα. Εκεί είναι η ρίζα του κακού, η οποία στη συνέχεια μπολιάζει νοοτροπίες όπως της κοπελίτσας. Τι εννοώ;

Το κορίτσι (θα μπορούσε να είναι το παλικάρι δίπλα της, εγώ, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα) έπαιξε κι έχασε. Έκανε αγορά από το εξωτερικό και της κακοφάνηκε που έσκασε το μπουγιουρντί. Θεωρεί ότι "λογικό είναι να μην πληρώσω φόρους επειδή έτσι ήταν πάντα". Δυστυχώς στη ζωή υπάρχει κι η ήττα. Τα περί "διπλάσιου φόρου κλπ." α) δεν τα ξέρω διότι δεν μας τα (απ)έδειξε ποτέ η κοπελίτσα στο βίντεο (ήταν φάση "σας ορκίζομαι, πιστέψτε με") και β) δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Σιγά μην είχε προηγούμενα ο εκτελωνιστής μαζί της. Αρκετά τα παραδείγματα ανθρώπων εδώ μέσα που ισχυρίζονται ότι έγινε αναδασμολόγηση και δεν πλήρωσαν τελικά.

Τέλος, όσον αφορά στην φορολόγηση, σκάλωσα σε όσα η κοπελίτσα στο βίντεο: "Έπρεπε να είναι 50 ευρώ και τέλος". Έλα όμως που το σύστημα δεν λειτουργεί έτσι. Υπάρχει ΦΠΑ, υπάρχουν δασμοί και προφανώς (αφού είναι νόμοι του κράτους) υπάρχει και αμοιβή εκτελωνισμού. Ο @isay τα έγραψε πολύ ωραία σε ένα μνμ του λίγο μετά από το δικό μου, διάβασε το και θα εκπλαγείς από το πόσο δίκιο έχει.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπέρα στην παρέα.
Ήθελα να ρωτήσω κάτι σε σχέση με μια πρόσφατη αγορά μου απ΄το ebay.
Πρόκειται για βιβλίο(κόμικ) αξίας 60$ και αποστολή με απλό ταχυδρομείο (Standard International Shipping).
H αγορά έγινε στις 25/12, το dispatch στις 10/1 και το estimated delivery time ήταν απ΄τις 19 ως τις 29/1.
Πέρασε δηλαδή εδώ και 2 μέρες o μέγιστος χρόνος παράδοσης και το δέμα δεν έχει έρθει.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι στο tracking έχει να γίνει ενημέρωση απ΄τις 16/1.
ii.PNG.aecaf83e880e407c2507ae059ad97b61.PNG

Είναι φυσιολογικό αυτό;
Τι μπορεί να σημαίνει;
Υπάρχει μήπως πιθανότητα να χάθηκε το δέμα ή να κόλλησε στο τελωνείο;

Επεξ/σία από Laz33
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Laz33 είπε

Kαλησπέρα στην παρέα.
Ήθελα να ρωτήσω κάτι σε σχέση με μια πρόσφατη αγορά μου απ΄το ebay.
Πρόκειται για βιβλίο(κόμικ) αξίας 60$ και αποστολή με απλό ταχυδρομείο (Standard International Shipping).
H αγορά έγινε στις 25/12, το dispatch στις 10/1 και το estimated delivery time ήταν απ΄τις 19 ως τις 29/1.
Πέρασε δηλαδή εδώ και 2 μέρες o μέγιστος χρόνος παράδοσης και το δέμα δεν έχει έρθει.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι στο tracking έχει να γίνει ενημέρωση απ΄τις 16/1.
ii.PNG.aecaf83e880e407c2507ae059ad97b61.PNG

Είναι φυσιολογικό αυτό;
Τι μπορεί να σημαίνει;
Υπάρχει μήπως πιθανότητα να χάθηκε το δέμα ή να κόλλησε στο τελωνείο;

Το δέμα σου έχει φτάσει πιθανά και είναι τελωνείο. Δε μπορεί κανείς να σου πει πόσο χρόνο θα κάνει εκεί. Αρα υπομονή. Και μην δίνεις σημασία στις εκτιμώμενες ημερομηνίες παραδοσης. Πρόσφατα παρηγγειλα κάτι απο Αμερική. Υποτίθεται θα έκανε 5-9 μέρες. Τελικά έκανε 21 μέρες! Και να σκεφτείς δεν πέρασε απο ΕΛΤΑ...

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, bromiaris είπε

Άσε μας κουκλίτσα μου…

Επειδή περνούσαν όλα αέρα πατέρα και τώρα μπαίνουν οι προβλεπόμενοι δασμοί και φόροι όλοι φωνάζουν.. (μαζί και εγώ) αλλά τόσο καιρό που στην ουσία «κλέβαμε» τους φόρους ήμασταν οι μάγκες…

Αυτό που έκαναν στο τελωνείο στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο ήταν παράνομο, αλλά ήταν για μήνυση. Όχι μόνο έβαλαν παραπάνω από διπλάσιους δασμούς απ'ότι αναλογούσαν στο δέμα, έκαναν πάνω από 3 μήνες να κάνουν την αναδασμολόγηση οπότε το δέμα παρελήφθη 7 μήνες μετά την αρχική παραγγελία.

Ωραία που άλλαξε ο νόμος, αλλά να τον τηρούν, όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όχι να εκμεταλλεύονται τον απλό κοσμάκη που ψάχνει κάτι φθηνό γιατί εδώ οι τιμές είναι δυσανάλογες με τους μισθούς.

Δημοσ.

Καλησπερα, ειμαι νεο μελος και δεν εχω ξανα κανει αγορα απ εξωτερικο.. οποτε θα ηθελα να ρωτησω αν για παραδειγμα κανω μια αγορα απο το Banggood απο την τιμη του προιοντος ποσο ακομα μπορει να φτασει με μεταφορικα-τελωνειο? ευχαριστω πολυ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jonkyr είπε

Αν διάβασες όλο το μνμ μου, θα είδες ότι συμφώνησα με το ότι καθυστέρησε ο εκτελωνισμός του προϊόντος (προφανώς βέβαια επειδή το ζήτησε το κορίτσι). Αν δεν το διάβασες όλο, κάνε τον κόπο (αφού με έκανες quote). Είμαι 100% μαζί σου σε αυτό, αλλά έγραψα επίσης ότι αν κοιτάξουμε το περιβάλλον μας θα βρούμε γύρω μας συγγενείς και φίλους που τρέφουν αυτό το σύστημα. Εκεί είναι η ρίζα του κακού, η οποία στη συνέχεια μπολιάζει νοοτροπίες όπως της κοπελίτσας. Τι εννοώ;

Το κορίτσι (θα μπορούσε να είναι το παλικάρι δίπλα της, εγώ, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος εδώ μέσα) έπαιξε κι έχασε. Έκανε αγορά από το εξωτερικό και της κακοφάνηκε που έσκασε το μπουγιουρντί. Θεωρεί ότι "λογικό είναι να μην πληρώσω φόρους επειδή έτσι ήταν πάντα". Δυστυχώς στη ζωή υπάρχει κι η ήττα. Τα περί "διπλάσιου φόρου κλπ." α) δεν τα ξέρω διότι δεν μας τα (απ)έδειξε ποτέ η κοπελίτσα στο βίντεο (ήταν φάση "σας ορκίζομαι, πιστέψτε με") και β) δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Σιγά μην είχε προηγούμενα ο εκτελωνιστής μαζί της. Αρκετά τα παραδείγματα ανθρώπων εδώ μέσα που ισχυρίζονται ότι έγινε αναδασμολόγηση και δεν πλήρωσαν τελικά.

Τέλος, όσον αφορά στην φορολόγηση, σκάλωσα σε όσα η κοπελίτσα στο βίντεο: "Έπρεπε να είναι 50 ευρώ και τέλος". Έλα όμως που το σύστημα δεν λειτουργεί έτσι. Υπάρχει ΦΠΑ, υπάρχουν δασμοί και προφανώς (αφού είναι νόμοι του κράτους) υπάρχει και αμοιβή εκτελωνισμού. Ο @isay τα έγραψε πολύ ωραία σε ένα μνμ του λίγο μετά από το δικό μου, διάβασε το και θα εκπλαγείς από το πόσο δίκιο έχει.

Σου απάντησα γιατί ξέρω την περίπτωση. Είπε "έπρεπε να βάλουν 50€" γιατί τόσο περίπου αναλογούσαν (δασμοί+ΦΠΑ) σε μια αγορά 100+ ευρώ. Αλλά κλασικά υπάρχουν οι ηλίθιοι υπάλληλοι που δεν ελέγχουν σχεδόν τίποτα και βάζουν ότι τους καπνίσει, κοστολογόντας το δέμα τριπλάσια και τετραπλάσια της αρχικής του τιμής. Το βασικό πρόβλημα που ανάγκασε τα παιδιά να πάνε μέχρι τα κεντρικά ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο ήταν ότι κανείς δεν έλεγε που βρίσκεται το δέμα μετά που εστάλη για αναδασμολόγηση και δεν ήξεραν τι τους γίνεται.

Γι'αυτό λοιπόν συμφωνώ με το βίντεο και το κράτος συνεχίζει να είναι μπ@@@@@@λο γιατί οι νόμοι παρακάμπτονται.

Εγώ πόσταρα το βίντεο μήπως βοηθήσει άτομα με παρόμοια περίπτωση όπως βοήθησε κι εμένα. Αν είναι να κράζουμε κι αυτούς που μοιράζονται τις εμπειρίες τους για να μας βοηθήσουν, τότε το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Το σταματάω εδώ όμως γιατί δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε τέτοια κουβέντα.

Καλή καρδιά. :)

6 ώρες πριν, mples είπε

ρε μεγαλε για μαζεψου  η κοπελα λεει αγορασε ενα κινητο 150 ευρω και της εβαλαν δασμους 100 ευρω το εστειλε για επανεξεταση  δασμων  και το παρελαβε μετα απο 7 μηνες !!

που εχει αδικο κουκλιτσα μου ???

Έλα ντε. Κι εγώ πόσταρα το βίντεο υποτίθεται για να βοηθήσω και αρχίζουν να κράζουν αυτούς που μοιράζονται τις εμπειρίες τους για να μας βοηθήσουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spartak1 είπε

Το δέμα σου έχει φτάσει πιθανά και είναι τελωνείο. Δε μπορεί κανείς να σου πει πόσο χρόνο θα κάνει εκεί. Αρα υπομονή. Και μην δίνεις σημασία στις εκτιμώμενες ημερομηνίες παραδοσης. Πρόσφατα παρηγγειλα κάτι απο Αμερική. Υποτίθεται θα έκανε 5-9 μέρες. Τελικά έκανε 21 μέρες! Και να σκεφτείς δεν πέρασε απο ΕΛΤΑ...

Αν είναι να πληρώσω τελωνείο πόσο περίπου θα είναι για προϊόν αξίας 60$ και πως θα το μάθω αν πρέπει να πληρώσω;
Θα μου έρθει ειδοποίηση απ΄το τελωνείο ή απ΄τα ΕΛΤΑ;
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, eldameldo είπε

Σου απάντησα γιατί ξέρω την περίπτωση. Είπε "έπρεπε να βάλουν 50€" γιατί τόσο περίπου αναλογούσαν (δασμοί+ΦΠΑ) σε μια αγορά 100+ ευρώ. Αλλά κλασικά υπάρχουν οι ηλίθιοι υπάλληλοι που δεν ελέγχουν σχεδόν τίποτα και βάζουν ότι τους καπνίσει, κοστολογόντας το δέμα τριπλάσια και τετραπλάσια της αρχικής του τιμής. Το βασικό πρόβλημα που ανάγκασε τα παιδιά να πάνε μέχρι τα κεντρικά ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο ήταν ότι κανείς δεν έλεγε που βρίσκεται το δέμα μετά που εστάλη για αναδασμολόγηση και δεν ήξεραν τι τους γίνεται.

Γι'αυτό λοιπόν συμφωνώ με το βίντεο και το κράτος συνεχίζει να είναι μπ@@@@@@λο γιατί οι νόμοι παρακάμπτονται.

Εγώ πόσταρα το βίντεο μήπως βοηθήσει άτομα με παρόμοια περίπτωση όπως βοήθησε κι εμένα. Αν είναι να κράζουμε κι αυτούς που μοιράζονται τις εμπειρίες τους για να μας βοηθήσουν, τότε το έχουμε χάσει το παιχνίδι. Το σταματάω εδώ όμως γιατί δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε τέτοια κουβέντα.

Καλή καρδιά. :)

Τότε που ετρεχαν τα παιδια ήταν αλλιως τα πράγματα. Τώρα (πάνω απο μήνα) εχουν αλλάξει τα πραγματα. Ο λόγος ειναι οτι στο 95% των περιπτώσεων γίνεται υποτιμολογηση

Τότε οι υπάλληλοι ανοιγαν το πακέτο, έκαναν ενα google search και έβαζαν τιμή που έβρισκαν. Κατα βάση ήταν άδικο και η άμυνα του αγοραστη ήταν η ανακοστολόγηση που τότε αργουσε πάρα πολύ. Τώρα το πράγμα δείχνει να διορθώθηκε προς το καλύτερο (αν και παιρνει ακομα βελτίωσης). Οταν τώρα φτάσει το δέμα, οι υπάλληλοι ζητάνε αποδεικτικά απο paypal/τραπεζα οπου φαίνεται η πραγματική αξία που εγινε η αγορα. Οταν σταλουν τα χαρτιά γίνεται η δασμολογηση και αν ο πελάτης νοιώθει πάλι αδικημένος μπορει να ζητήσει αναδασμολογηση που πλεον ειναι πολύ πιο γρήγορη. Ακομα όμως και τώρα ο τελωνειακός εχει δικάιωμα να κοστολογήσει διαφορετικά γιατί πολλοί στέλνουν ψευτικά χαρτιά και (κατα τη γνώμη μου) τα θέλει ο πισινός τους (περα απο το ποινικό αδικημα). Εκει οι τελωνειακοί βαράνε στο ψαχνό.

Ναι ακομα και τώρα γίνονται λάθη αλλά δείχνει οτι το πράγμα διορθώνεται σταδιακά όπως και απο τους χρόνους εξυπηρέτησης, οσο και τη δίκαιη χρέωση.

Η grexista πέρα απο τις ανακρίβιες που ελεγε φαίνονταν οτι ήταν αδιάβαστη, ακομα και στο δευτερο κομμάτι του βιντεο που υποτιθεται εγινε σε μεταγενέστερο χρόνο. Οι αλλάγες ειχαν ανακοινωθεί αρκετους μήνες πριν τον Αυγουστο απλά το ναζιαροπαραπονιάρικο στυλ που έβγαζε στο βιντεο, μπορει να αυξανε τα views αλλά παραλληλα πειραζε τη κοινη λογική.

Αυτα που ελεγε και διαπιστωνε τα λεγαμε μήνες πριν σε αυτό το forum (οπως και σε άλλα αναλογα) οποτε το βιντεο της δεν ειχε τιποτα να προσφέρει. Αν ειχε αφιερώσει λιγο χρόνο να διαβάσει πριν παραγγειλει, θα ειχε ήδη το κινητο στα χέρια της και σε λογικότατη τιμή. Δε θέλω να φανταστω τι θα ακουγε ο Ηλίας αν ειχε παραγγείλει και με dhl.

• Like 2
Δημοσ.

Καλέ μου @eldameldo, όταν κάποιος κάνει δημόσια τοποθέτηση οφείλει να αποδέχεται και τη δημόσια κριτική. Προσωπικά δεν με βοήθησε καθόλου αυτό το βίντεο. Είδα ένα νεαρό ζευγάρι να παραπονιέται επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος. Εσύ λες ότι παραπονιέται για την αυξημένη κοστολόγηση του προϊόντος. Εγώ ξέρω ότι πουθενά δεν το άκουσα (μπορεί να το είπαν, υπόδειξέ μου πού, εγώ δεν το εντόπισα πάντως) αυτό το πράγμα μέσα στο βίντεο. Ίσως εγώ είμαι χαζούλης, ποιος ξέρει. Σίγουρα όμως άκουσα γκρίνια επειδή "έτσι ξέραμε, έτσι μάθαμε".

Λες ότι οι υπάλληλοι είναι ηλίθιοι και βάζουν ό,τι τους καπνίσει. Αν καθίσουν να ψάχνουν κάθε ένα από τα pending προϊόντα στους σάκους, θα έκανε 117 μήνες η κοπελιά να πάρει το κινητό της. Και ξέρεις γιατί; Διότι απλούστατα, εκείνη έκανε παρανομία αλλά θεώρησε ότι ο υπάλληλος έπρεπε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά (να ψάξει τη σωστή τιμή). Έλα που δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Σήμερα έλαβα από zapals ένα χαζοgift αξίας 20 λεπτών ακριβώς επειδή γίνεται της πόπης στα τελωνεία. Πες στην κοπελιά να αναρωτηθεί μήπως φταίει κι εκείνη κατά ένα απειροελάχιστο ποσοστό γι' αυτό ;)

Στο μεταξύ εξακολουθείς να υποστηρίζεις ένα βίντεο σε υποθετική βάση. Υπολογισμός δασμών "κατά προσέγγιση", με τιμή αγοράς "κατά προσέγγιση", χωρίς να ξέρουμε πόσο ήταν τα μεταφορικά κλπ κλπ. Ο @isay έχει εξηγήσει ότι πάνω από 150 ευρώ αλλάζει "κατηγορία" σε δασμούς το προϊόν (δεν θυμάμαι πώς ακριβώς, δεν αγοράζω κινητά από Κίνα και δεν με απασχολεί... είναι κάπου πιο πίσω οι λεπτομέρειες, τσέκαρε τα μνμ του). Τελικά είναι 149 ή 151 το κινητό που αγόρασαν τα παιδιά; Μήπως να παρουσίαζαν μία απόδειξη (στο βίντεο), να εξηγούσαν πόσα έδωσαν συνολικά (+μεταφορικά) και να υπολογίσουν το πραγματικό κόστος; Μόνο τότε γίνεται ουσιαστικά κουβέντα, όχι "στο περίπου".

Δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου, ούτε με τα παιδιά. Ούτε ποσοστά παίρνω από την δασμολόγηση. Αλλά μην βγάζουμε φταίχτες τους άλλους κι εμείς πάντοτε "καθαροί". Από εκεί κι πέρα, "καλή καρδιά" όπως είπες ήδη.

• Like 3
Δημοσ.

Παραγγελία 17/01 από gearbest κάτω από τα 22 ευρώ με Tracking και Belgium Post έφτασε στις 29/01 στα χέρια μου. Φαίνεται να έχουν βελτιωθεί αισθητά οι χρόνοι παράδοσης.

Δημοσ.

Δεν ήταν ο @isay αυτός που ανέφερε το 150+ ευρώ, αλλά ο @makfil. Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Δεν ξέρω αν παίρνει δασμό το κινητό, δεν είμαι γνώστης. Παραθέτω τα λόγια του φίλτατου συμφορουμίτη.

Στις 19/01/2018 στις 11:14 ΜΜ, makfil είπε

Δεν είναι εύκολο ή μάλλον είναι αδύνατον να δημιουργηθεί εφαρμογή που να υπολογίζει όλα αυτά που ζητάς αφού ο δασμός, στις αξίες CIF πάνω από 150€, εξαρτάται από την δασμοφορολογική κλάση κάθε αντικειμένου.

Εάν εξαιρέσεις το δασμό, τα υπόλοιπα είναι εύκολα, αφού υπολογίζεις 24% στην αξία CIF και προσθέτεις  το αντίστοιχο τέλος ΕΛΤΑ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jonkyr είπε

Δεν ήταν ο @isay αυτός που ανέφερε το 150+ ευρώ, αλλά ο @makfil. Για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Δεν ξέρω αν παίρνει δασμό το κινητό, δεν είμαι γνώστης. Παραθέτω τα λόγια του φίλτατου συμφορουμίτη.

Αυτό ετοιμαζομουν να γραψω και εγω. Εφαγε ο makfil το πακέτο να τα γραψει (ασχετο αν οι περισσοτεροι βαριουνται να διαβάσουν) αλλά μην του πάρω και τη δόξα.

5 λεπτά πριν, nikolakakis είπε

Παραγγελία 17/01 από gearbest κάτω από τα 22 ευρώ με Tracking και Belgium Post έφτασε στις 29/01 στα χέρια μου. Φαίνεται να έχουν βελτιωθεί αισθητά οι χρόνοι παράδοσης.

12 ημέρες;  Σίγουρα εισαι απο τις καλές εξαιρέσεις και σου καραέκατσαν οι συμπτώσεις.

Καλοδουλευτο!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, isay είπε

Αυτό ετοιμαζομουν να γραψω και εγω. Εφαγε ο makfil το πακέτο να τα γραψει (ασχετο αν οι περισσοτεροι βαριουνται να διαβάσουν) αλλά μην του πάρω και τη δόξα.

Για να είμαι ειλικρινής, βαριέμαι να διαβάζω κάθε τόσο τα μνμ σου :D "Διάβασε πρώτα, μάθε για να μην πάθεις". Πόσες φορές να το πεις πια; Ειλικρινά θαυμάζω την υπομονή σου και την επιμονή σου να επαναλαμβάνεις τα ίδια πράγματα εδώ μέσα. Αλήθεια λέω. Ελάχιστοι παραδέχονται ότι έκαναν λάθος και λένε "θα προσέχω την επόμενη φορά". Η πλειοψηφία γκρινιάζει κι αυτό συμβαίνει επειδή δεν μας αρέσει ένα νόμιμο κράτος, αλλά δεν μας αρέσει κι ένα κράτος μπ... (αν είναι κόντρα στα συμφέροντά μας).

Ο συμφορουμίτης νωρίτερα έγραφε ότι παίρνουμε λίγα στη χώρα μας (είναι αληθές φυσικά), άρα πρέπει τα τελωνεία να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Πριν δέκα χρόνια βέβαια που παίρναμε πολλά, δεν θυμάμαι να αφήναμε πουρμπουάρ στα τελωνεία. Αντίθετα, αγοράζαμε αεροπλάνα από την Κίνα και γελούσαμε διότι πέρασαν στο τσαμπέ. Spot the difference.

Επεξ/σία από jonkyr
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...