Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άρθρο στο  newmoney.gr που περιγράφει την κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες και μας φέρνει και τα νέα:

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι αλλαγές δρομολογούνται για το 2019 και μετά. Οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών από τρίτες χώρες όπως η Κίνα, η Ασία ή η Αμερική (ebay, amazon, AliExpress κ.λπ.) θα αρχίσουν να προσαρμόζονται ώστε, εκτός από τα μεταφορικά κόστη, να εμφανίζουν και να ενσωματώνουν τον ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα για την προορίζονται τα προϊόντα.

Για πρώτη φορά οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών καθίστανται νομικά υπεύθυνες για την απόδοση του ΦΠΑ για τις εξ αποστάσεως πωλήσεις τις οποίες διευκολύνουν. Και αυτό επειδή μέχρι τώρα τα περισσότερα εμπορεύματα που εισάγονται στην Ε.Ε. για πωλήσεις εξ αποστάσεως περνούν χωρίς ΦΠΑ, με αποτέλεσμα τον αθέμιτο ανταγωνισμό για τις ευρωπαϊκές -και ελληνικές- επιχειρήσεις

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Λιγο στατιστικό feedback απο αποστολές/παραγγελίες

• Banggood priority mail <22e αποστολή 20/11, παραλαβή 13/12 (23 ημέρες)
  • Banggood priority mail >22e αποστολή 20/11, παραλαβή 15/12 (25 ημέρες)
  • Ebay unregistered <22e αποστολή (από Κίνα) 1/11, παραλαβή 12/12, τιποτα απο χαρτάκια, σφραγίδες, κλπ
  • Ebay unregistered <22e αποστολή 13/11, παραλαβή 13/12, τιποτα απο χαρτάκια, σφραγίδες, κλπ

Εκκρεμούν (για σύντομα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ) άφιξη

• Gearbest unregistered <22e αποστολή 2/11
  • Bangood priority mail >22e αποστολή 26/11
  • Ebay unregistered <22e αποστολή 15/11

Εκκρεμουν κι άλλες αλλά σιγουρα τις περιμένω μετά τις γιορτές. 

Σε σχέση με μήνες πριν οι χρόνοι του banggood εχουν ανέβει απο τις 16-18 ημέρες, στις 24-26 ημέρες. 

Τους ιδιους χρονους εχω παρατηρησει και εγω.

Αν και τωρα γιορτες ειναι, λογικο ειναι να καθυστερουν παραπανω. Με το που περασουν, πιστευω το priority θα επιστρεψει στα κανονικα του.

Άρθρο στο  newmoney.gr που περιγράφει την κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες και μας φέρνει και τα νέα:

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, οι αλλαγές δρομολογούνται για το 2019 και μετά. Οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες αγορών από τρίτες χώρες όπως η Κίνα, η Ασία ή η Αμερική (ebay, amazon, AliExpress κ.λπ.) θα αρχίσουν να προσαρμόζονται ώστε, εκτός από τα μεταφορικά κόστη, να εμφανίζουν και να ενσωματώνουν τον ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα για την προορίζονται τα προϊόντα.

Για πρώτη φορά οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών καθίστανται νομικά υπεύθυνες για την απόδοση του ΦΠΑ για τις εξ αποστάσεως πωλήσεις τις οποίες διευκολύνουν. Και αυτό επειδή μέχρι τώρα τα περισσότερα εμπορεύματα που εισάγονται στην Ε.Ε. για πωλήσεις εξ αποστάσεως περνούν χωρίς ΦΠΑ, με αποτέλεσμα τον αθέμιτο ανταγωνισμό για τις ευρωπαϊκές -και ελληνικές- επιχειρήσεις

Μάλιστα...

Οπότε από 2019 θα ανέβουν οι τιμές αρκετά.

Ας μην υπήρχε τόση μεγάλη ζήτηση από Κίνα μεριά και θα βλέπαμε αν η Κυβέρνηση και η Ε.Ε επέβαλαν φορολογία για τις από εκεί αγορές.Όπου βλέπουν μαρούλι,τρέχουν σαν πεινασμένα σκυλιά να αρπάξουν οι αετονύχηδες.Σίγουρα έπεσε και η ανάλογη κλάψα-γκρίνια από τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών στην Ελλάδα.

• Like 1

Αρα με priority mail και unregistered περα απο την καθυστέρηση δεν θα εχω θεμα ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 

Σου απαντώ γιατί εβγαλες λάθος συμπέρασμα και μπορει αθελα σου να πάρεις και αλλους στο λαιμο σου.

Με priority απο banggood δεν εχεις προβλημα τελωνειου (μέ τα μεχρι σημερα δεδομένα, δεν ξερω αυριο).

Με unregister δεν αποφευγεις το πιθανό τελωνειο, απλά μειώνονται οι πιθανότητες επειδή το πακέτο ταξιδεύει σε "άμορφη όγκο δεμάτων" (σε σχέση με το registred post nl που τα κοιτανε ενα-ενα). Μια χαρά και το unregistred μπορει να ελεγθεί, ανοιχτεί, χρεωθεί, κλπ. Π.χ. δε θα αγοραζα με τιποτα unregister ενα ακριβό ή ογκώδες αντικέιμενο. Επισης με το unregist δεν εχεις εικόνα που βρίσκεται και άνετα μπορει να "κλαπεί" σε όλα τα στάδια της μεταφοράς (απο το μαγαζί μεχρι και την πολυκατοικία σου)

• Like 1

Το προβλημα δεν ειναι οι αγορες απο ολο τον κοσμο που κανουν οι πολιτες....το προβλημα ειναι το μυαλο τους το κλουβιο που φτασανε τις τιμες στα υψη με τα φπα κ τα "κερατα"τους...

Έχει αναφερθεί η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών την 11/12/2017 (post #9260) αλλά και η 1η φάση της διαδικασίας την 2/2/2017 εδώ.

Δες το παρακάτω και ψάξε το κομμάτι που λεει "αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα"

http://www.insomnia.gr/wiki/_/internet/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-r409

Αν το στείλει με Fedex, όπως λες, τότε θα σταματήσει σίγουρα στο τελωνείο.

Επίσης, το μεταχειρισμένο iphone είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι κλειδωμένο σε αμερικάνο πάροχο.

Θα ζητήσει απ'τον πάροχο να το ξεκλειδώσει.

Άρα,απ'ότι κατάλαβα,η περίπτωση μου υπάγεται στην κατηγορία των αποστολών μη εμπορικού χαρακτήρα στην οποία υπάρχει όριο ~45€ στην αξία του δέματος.Οπότε αν σταματήσει θα έχω σίγουρα τέλη να πληρώσω.

Τι επιλογές έχω; Αν το στείλει με USPS;

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο. :)

(στο ιδιο άρθρο)

http://www.insomnia.gr/wiki/_/internet/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-r409

και δες τι λεει για αγορες ή οχι με courier

Να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου. Παραγγελία στις 16/10/2017 από Gearbest (μέθοδος αποστολής EMS) ξεκίνησε 18/10 από Κίνα, εμφανίστηκε 29/11 στο ελάντα, βγήκε 1/12 από Τελωνείο, παραδόθηκε 5/12 σε μένα = 49 ημέρες ταξίδι!

Το αγαπητό μου Τελωνείο θεώρησε ότι τα πράγματα αξίζουν 120€ (στην πραγματικότητα πλήρωσα 85€) άρα πλήρωσα 43,8 επιπλέον. (το λάθος στην υπερτιμολόγηση ήταν 8€ παραπάνω φπα γι'αυτό και δεν το έστειλα για αναδασμολόγηση)

(Τα πράγματα ήταν αυτοκόλλητα τοίχου, καμβάδες, ledακια, χιονάνθρωπος led, φως μπάνιου, κ.α.)

Το συμπέρασμα: μακρυά από courier, μόνο priority line (όπου υπάρχει ακόμα)

Θα ζητήσει απ'τον πάροχο να το ξεκλειδώσει.

Άρα,απ'ότι κατάλαβα,η περίπτωση μου υπάγεται στην κατηγορία των αποστολών μη εμπορικού χαρακτήρα στην οποία υπάρχει όριο ~45€ στην αξία του δέματος.Οπότε αν σταματήσει θα έχω σίγουρα τέλη να πληρώσω.

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο.

Η περίπτωσή σου θα υπάγεται στα δέματα μη εμπορικού χαρακτήρα αν ο τελωνειακός δεχτεί ότι συντρέχουν οι 3 σχετικές προϋποθέσεις  αφού το δέμα θα σταματήσει οπωσδήποτε στο τελωνείο, λόγω courier.

Με το ταχυδρομείο είναι πιθανόν να είνα πιο χαλαρά τα πράγματα.

Να γράψω κι εγώ την εμπειρία μου. Παραγγελία στις 16/10/2017 από Gearbest (μέθοδος αποστολής EMS) ξεκίνησε 18/10 από Κίνα, εμφανίστηκε 29/11 στο ελάντα, βγήκε 1/12 από Τελωνείο, παραδόθηκε 5/12 σε μένα = 49 ημέρες ταξίδι!

Το αγαπητό μου Τελωνείο θεώρησε ότι τα πράγματα αξίζουν 120€ (στην πραγματικότητα πλήρωσα 85€) άρα πλήρωσα 43,8 επιπλέον. (το λάθος στην υπερτιμολόγηση ήταν 8€ παραπάνω φπα γι'αυτό και δεν το έστειλα για αναδασμολόγηση)

(Τα πράγματα ήταν αυτοκόλλητα τοίχου, καμβάδες, ledακια, χιονάνθρωπος led, φως μπάνιου, κ.α.)

Το συμπέρασμα: μακρυά από courier, μόνο priority line (όπου υπάρχει ακόμα)

Όταν είναι στην ευχέρεια του τελωνειακού να βάλει τιμή κτλπ πάντα βάζουν περισσότερο.

Μόνο priority για να αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις

Σου απαντώ γιατί εβγαλες λάθος συμπέρασμα και μπορει αθελα σου να πάρεις και αλλους στο λαιμο σου.

Με priority απο banggood δεν εχεις προβλημα τελωνειου (μέ τα μεχρι σημερα δεδομένα, δεν ξερω αυριο).

Με unregister δεν αποφευγεις το πιθανό τελωνειο, απλά μειώνονται οι πιθανότητες επειδή το πακέτο ταξιδεύει σε "άμορφη όγκο δεμάτων" (σε σχέση με το registred post nl που τα κοιτανε ενα-ενα). Μια χαρά και το unregistred μπορει να ελεγθεί, ανοιχτεί, χρεωθεί, κλπ. Π.χ. δε θα αγοραζα με τιποτα unregister ενα ακριβό ή ογκώδες αντικέιμενο. Επισης με το unregist δεν εχεις εικόνα που βρίσκεται και άνετα μπορει να "κλαπεί" σε όλα τα στάδια της μεταφοράς (απο το μαγαζί μεχρι και την πολυκατοικία σου)

ευχαριστώ και πάλι 

Καλησπέρα στη παρέα. Παίδες μια βοήθεια σας παρακαλώ. Θέλω να παραγγείλω ένα δέμα από Αμέρικα, το κόστος είναι 161.45€. Ο άνθρωπος το στέλνει με USPS. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς θα πληρώσω αν σταματήσει τελωνείο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...