Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θεωρητικά όμως, δεν έχει υπάρξει κάποια συναλλαγή. Δεν αγόρασες κάτι.

Εγώ (κι άλλοι στην Ελλάδα) για παράδειγμα, περιμένουμε από Αμερική ένα δέμα( ; ) με κάποια δώρα, που μας στέλνει μια εταιρεία επειδή κάναμε μεταφράσεις υποτίτλων στο site της. Κατά 99% θα είναι μικρής αξίας οπότε δεν τίθεται θέμα τελωνείου αλλά τι θα γινόταν αν ήταν μεγαλύτερης; Πώς θα του αποδείκνυε κάποιος ότι δεν τα αγόρασε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Εγώ (κι άλλοι στην Ελλάδα) για παράδειγμα, περιμένουμε από Αμερική ένα δέμα( ; ) με κάποια δώρα, που μας στέλνει μια εταιρεία επειδή κάναμε μεταφράσεις υποτίτλων στο site της. Κατά 99% θα είναι μικρής αξίας οπότε δεν τίθεται θέμα τελωνείου αλλά τι θα γινόταν αν ήταν μεγαλύτερης; Πώς θα του αποδείκνυε κάποιος ότι δεν τα αγόρασε;

Παλι ακομα και να μην πληρωσες κατι εχεις ατελεια εως τα 45 ευρω απο εκει και περα μπαινει φπα και δασμοι

Αν Το Προϊόν Είναι Τελωνείο Θα ΤΟ Χάσεις ΤΟ dispute αυτές οι καθυστερήσεις δεν καθώς και οι χρεώσεις είναι θέμα τοπικό, το μόνο που ίσως κερδίσεις από paypal είναι επιστροφή τον παραπάνω μεταφορικών, αν κάνεις όμως το λάθος και τους πεις ότι σταμάτησε τελωνείο και άργησε κτλ κτλ θα κλείσει υπέρ του gb το case, μιας και τα έξοδα τελωνείου είναι καθαρά ευθύνη αγοραστή

Το refund 50% του τελωνείου μου το έχει ήδη δώσει το gearbest, εγώ τώρα ζητάω να μου επιστρέψουν τα έξοδα αποστολής γιατί πλήρωσα eu express και αυτοί το έστειλαν με NL Post συν ότι εγώ αγόρασα 25/10 και αυτοί το έστειλαν στις 19/11 σχεδόν ένα μήνα μετά

• Moderators

Παλι ακομα και να μην πληρωσες κατι εχεις ατελεια εως τα 45 ευρω απο εκει και περα μπαινει φπα και δασμοι

Τα δώρα που σου στέλνει η όποια εταιρεία θα εκτελωνιστούν, ανεξάρτητα αν εσύ πλήρωσες ή όχι γι' αυτά.

Είναι αντικείμενα που εισάγονται από τρίτη χώρα και δεν υπάρχει εξαίρεση στη νομοθεσία.

Πολύ περισσότερο, αφού, όπως λες, τα δώρα αποτελούν ένα είδος ανταμοιβής για εργασία που παρείχες στην εταιρεία.

Για τον ίδιο λόγο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί η ατέλεια των 45€, που υποστήριξε ο Inuyasha.

• Like 1

Έχει μια πρόσφορα το gearbest τα αθλητικά της xiaomi στα 34€.

Αξίζει να τα πάρω με Belgium registered ή είναι μεγάλο το ρίσκο?

Αν σου άρεσει το ρίσκο και ο τζόγος στην ζωή σου πάρε τα :P

αγορα κινητου 130€ απο bangood

ποσο σιγουρο ειναι το priority direct mail?

εχουν αναφερθει περιστατικα που να περασαν τελωνειο?

Σίγουρο 1000000% ότι δεν περνάει τελωνείο.

Έχω φέρει άπειρα πράγματα με αυτό τον τρόπο αξίας πολλά € και τίποτα δεν πέρασε.

• Like 1

Διπλό χτύπημα από Banggood:

1. Αγορά λάμπας Xiaomi: Αποστολή 31/10 με China post unregistered, dropshipping package. Πραγματική αξία 11,26€, δηλωμένη αξία 7,49$ δολάρια. Έλαβα ειδοποίηση χθες, παρέλαβα σήμερα, χωρίς καμία ένδειξη στο πακέτο ότι πέρασε τελωνείο.

2. Παραγγελία μπουφάν: Αποστολή 18/11 με Priority Direct Mail. Έλαβα ειδοποίηση σήμερα, παραλαμβάνω αύριο. Καμία ένδειξη στο tracking number για τελωνείο, αύριο θα ξέρω με σιγουριά. Επιπλέον, εκτός του ότι το Priority Direct Mail ήταν φθηνό, περιείχε και ένα ακόμα αντικείμενο pre-order (το best seller στη φετινή singles day Doogee Mix 2). Aυτό μου το έστειλαν 30/11 με δεύτερη priority αποστολή χωρίς επιπλέον χρέωση.

Πολύ καλά. Με τα τωρινά δεδομένα, το Gearbest τρώει Χ για κάποιο διάστημα και θα δω τι θα κάνω με τις εκκρεμείς σε αυτό παραγγελίες μου (Priority EU Express my ass και μπόλικο δούλεμα στο ticket που άνοιξα). Κίνα προς το παρόν μόνο Banggood και LightInTheBox

• Like 1

Για να το παμε λιγο αναποδα!!!Φακελος με φακελους μεσα ψιλομεγαλος...αναχωρηση 19 Νοεμβρη απο Αθηνα για Αμερικη,σκαναριστηκε στην Ν.Υορκη 4 Δεκεμβρη και σημερα 12/12 παραδοθηκε!!Με Ελτα η αποστολη συστημενο.

• Moderators

Λοιπόν, το 17track μου δίνει το εξής:

2017-12-11 16:50

北京市, 离开北京市 发往雅典(经转)

2017-12-09 17:22

北京市, 离开北京市 发往雅典(经转)

Το οποίο μεταφράζεται:

2017-12-11 16:50
Beijing, leave Beijing to Athens (transit)
2017-12-09 17:22
Beijing, leave Beijing to Athens (transit)

και τα ΕΛΤΑ μου δίνουν αυτό:

11/12/2017, 16:50:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

9/12/2017, 16:57:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

5/12/2017, 14:40:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Πώς γίνεται αυτό; Μου έστειλαν το πακέτο δύο φορές με το ίδιο tracking number; :S

αγορα κινητου 130€ απο bangood 

ποσο σιγουρο ειναι το priority direct mail?

εχουν αναφερθει περιστατικα που να περασαν τελωνειο?

crashburn δεν εχω διαβάσει (ή αντιμετωπίσει) ουτε ενα περιστατικό. 

Εχω φέρει δεκάδες παραγγελίες με διάφορα κόστη (μιλώ πάντα για πάνω απο 22 ευρω) και δεν ειχα κανενα προβλημα. Αυριο-μεθαυριο περιμένω αλλα 3 πακέτα και στο track των ελτα (το κοιταξα πριν απο λίγο) πουθενα ΓΕΤΑ. 

Μέχρι τώρα εχει αποδειχτεί σταθερή και σίγουρη μέθοδος. Αν μετά απο Χ καιρό αποφασίσει και αυτή να χαλάσει θα φανεί, και να εισαι σιγουρος οτι θα τους κράζω απο τους πρώτους. 

• Like 1

Γεια και απο εμενα..εχει αγορασει καποιος απο το lightinthebox?Εχεις μια επιλογη Add duty & tax insurance to your order ...εχει δοκιμασει καποιος να αγορασει?Πληρωνω τελωνειο?Eυχαριστω!!!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...