Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με Belgium registered παντως, εχουν περασει συνολικα 6 παραγγελιες μου, ολες κατω των 100€, και παντα απο το gearbest. Παρεληφθηκαν κανονικα στην αναμενομενη ωρα τους και χωρις τελωνειο.

Θα συμφωνησω οτι κανεις δεν μπορει να εγγυηθει για τιποτα, αλλα αυτη η μεθοδος αυτην την χρονικη περιοδο, φαινεται πως δουλευει. Αν και σημειωνω οτι δεν γνωριζω τι γινεται με μεγαλυτερα ποσα αγορων.

Ήταν ηλεκτρονικά αντικείμενα αυτά π είχες κάνει παραγγελία ή κάτι άλλο αν επιτρέπεται;
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ

Είχα πάρει δώρο σε φίλο εδώ και 2.5 μήνες απο το gearbest mi band 2 με 14.5 ευρώ του ήρθε τώρα χαρτάκι απο ταχυδρομείο και του ζητάνε 6ευρώ ΦΠΑ+ 15 ευρώ έξοδα(εντομεταξύ το ΦΠΑ το βγάζουν με 24% ή με 13% που έχουν ακόμα τα νησιά??) . Δηλαδή παραπάνω από όσο το αγόρασα.

Είναι τρελλοί οι άνθρωποι??

Τι να κάνει τώρα? 

Να του στείλω τις αποδείξεις του paypal ή @@?

btw ήταν post nl registered και είχα πάρει και για μένα ένα ταυτόχρονες παραγγελείες, εγώ δεν πλήρωσω τίποτα και έχω παραλάβει εδώ και 2 βδομάδες.

Eφόσον το πλήρωσες όντως 14,5 ευρώ, ζητάτε αναθεώρηση και μαζί με την αίτηση προσκομίζετε αντίγραφα που να αποδεικνύουν ότι όντως τόσα πληρώσατε. Σε αντίστοιχη περίπτωση ηλεκτρικής μικροσυσκευής που απο 12 την εκτίμησαν για 50 ευρώ, τους έστειλα screenshot από το ali που έδειχνε πόσο το πήρα, αντίγραφο κίνησης του τραπεζικού μου λογαριασμού (με το ίδιο ποσό) και screenshot από σκρουτζ με παρόμοια αντικείμενα που έκαναν κοντά στα 20ευρώ. Καθυστέρησαν βέβαια άλλους δύο μήνες να μου απαντήσουν, αλλά παρέλαβα τελικά χωρίς να πληρώσω τίποτα.

• Like 1

Ήταν ηλεκτρονικά αντικείμενα αυτά π είχες κάνει παραγγελία ή κάτι άλλο αν επιτρέπεται;

Το ενα πακετο που με προβληματιζε και πολυ λογω ειδους αλλα κυριως ογκου, ηταν 1 συσκευασια 2 καμερων ip της escam. Ενα αλλο πακετο ειχε ειδη κουζινας ( και μια ζυγαρια αν λαμβανεται ως ηλεκτρονικο ειδος ), αλλες 3 παραγγελιες ειχαν διαφορα εργαλεια ( ηλεκτρικα και μη ) τα οποια ομως συνολικα ειχαν και βαρος αλλα και ογκο πακετου και τελος μια ηταν "αμιγως" ηλεκτρονικα ειδη, με usb στικακια, ενα card reader και καρτες.

Να επαναλαβω οτι δεν γνωριζω εαν ημουν απλα τυχερος αλλα γεγονος ειναι οτι ολα ηρθαν απο το ιδιο καταστημα με τον ιδιο τροπο και συστημμενα. Εντυπωση μαλιστα μου εκανε οτι ο ταχυδρομος ζητησε σε ολα ταυτοτητα κατι που δεν γινοταν με αλλα ειδη απο πχ το ebay που και αυτα ηταν συστημμενα.

Σε καμια περιπτωση παντως πιστευω οτι κανεις δεν μπορει να εγγυηθει το παραμικρο απο τη στιγμη που το κρατος εχει στοχοποιησει αυτες τις αγορες για να εισπρατει τους αναλογους φορους.

• Moderators

Για πείτε λίγο μια άποψη για αυτό:

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση

1/12/2017, 21:47:48 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

24/11/2017, 16:00:00 ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

24/11/2017, 00:20:00 ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

23/11/2017, 14:41:00 ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

5 μέρες τώρα ξεφορτώνουν ένα δεματάκι;

bump

Υπάρχει ο οποιοσδήποτε τρόπος να κινηθεί η διαδικασία του εκτελωνισμού πιο γρήγορα; Να πάω από εκεί να τους βοηθήσω στο σκανάρισμα, να λαδώσω κάποιον, να «κάτσω» σε κάποιον; Χρειάζομαι το δέμα το συντομότερο δυνατόν για τη δουλειά μου και δεν ξέρω τι να κάνω. Στο μεταξύ, τηλέφωνο δεν σηκώνουν ούτε για πλάκα.

Δεν με ενδιαφέρει να πληρώσω στο τελώνειο όσο κι αν φτάσει, με ενδιαφέρει να έχω το δέμα όσο πιο γίνεται πιο γρήγορα.

Αν είχα παραγγείλει με κούριερ, πάλι μπορεί να καθόταν κανά μήνα το δέμα στο αεροδρόμιο; Πώς αποφεύγουμε την καθυστέρηση, μπορεί να γίνει προ-εκτελωνισμός όπως κάνει το amazon.com;

• Moderators

Inuyasha πληρωσε του τα τοτε εσυ αφου εχουν τιμοκαταλογο και δεν βρισκεις παραλογη ολη την κατασταση του εκτελωνισμου.

Να κάνει αίτηση αναδασμολογησης

Εφόσον έχει γίνει λάθος στην εκτίμηση

• Moderators

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος

Όταν έρθει η ώρα του θα γίνει ο εκτελωνισμος.συνηθως κάνει πολλές πολλες μέρες... (Γύρω στις 30-35)

Άρα και με κούριερ να μου το έστελναν πάλι θα έμπαινε τελωνείο και πάλι θα καθυστερούσε τόσο;

Δεν μπορεί να μην υπάρχει νόμιμος και κοστοβόρος τρόπος να παίρνουμε ένα δέμα που μας επείγει σε εύλογο χρονικό διάστημα. Προ-εκτελωνισμός δεν γίνεται σε μικρά δέματα; Παλιότερα που έστελνα εμπορεύματα σε κοντέινερ στην Αυστραλία έκανα από 'δω τον εκτελωνισμό και παραλάμβανε κατευθείαν ο πελάτης. Με την Κίνα και την Ιαπωνία για μικρά δέματα δεν μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο;

Τον εκτελωνισμό άραγε τον κάνουν στο Βενιζέλος ή στο ταχυδρομείο της Μυτιλήνης; Δηλαδή γίνεται να περάσανε τα δικά μας band2 με τον ίδιο τρόπο την ίδια μέρα κανονικά απο το αεροδρόμειο και αυτό έπεσε στην περίπτωση; και με τι τιμή έπεσε στην περίπτωση; τιμή σκρούτζ; απο την στιγμή που ήταν mask as gift δεν πάει 42 ευρώ το όριο;;

Τον εκτελωνισμό άραγε τον κάνουν στο Βενιζέλος ή στο ταχυδρομείο της Μυτιλήνης; Δηλαδή γίνεται να περάσανε τα δικά μας band2 με τον ίδιο τρόπο την ίδια μέρα κανονικά απο το αεροδρόμειο και αυτό έπεσε στην περίπτωση; και με τι τιμή έπεσε στην περίπτωση; τιμή σκρούτζ; απο την στιγμή που ήταν mask as gift δεν πάει 42 ευρώ το όριο;;

Εκτελωνισμός γίνεται μόνο στο αεροδρόμιο Αθηνών, μέχρι τώρα, αφού αυτή είναι η μόνη πύλη εισόδου ταχυδρομικών δεμάτων στη χώρα.

• Moderators

Δεν υπολογιζεται το Gift , σε μη εμπορικες συνναλαγες το οριο ειναι 45 ευρω ,δυστηχως ειναι λαχειο η διαδικασια

Το πακετο που ηρθε ραβασακι το κοστολογησαν στα 25 ευρω για να εχει 6 ευρω φπα

Έψαχνα reviews για android tv boxes και νομίζω κάπου είδα σε ελληνικό φόρουμ, όπου έδιναν και κουπόνια του gearbest, να προτείνουν να παραγγείλεις με registered - > Belgium Post ως σίγουρη και δοκιμασμένη μέθοδο. Έχει δοκιμάσει κανείς από εδώ; Εγώ πάντως δεν έχω δοκιμάσει, και μάλλον δεν πρόκειται να ξαναπαραγγείλω τίποτα σε ελληνική διεύθυνση όσο ακούω για τέτοιες καθυστερήσεις.

Το ερώτημα μου στο οποίο απαντησες ήταν ρητορικό. Το gearbest ΔΕΝ εχει κάποια ΣΙΓΟΥΡΗ μεθοδο αποφυγής τελωνείου εκτος αν γινει παραγγελια απο ευρωπαικη αποθηκη (που ειναι πιο ακριβά)

Μεχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν το eu express το οποιο είχε περιορισμους στο ελαχιστο ποσό αγορας αλλά δουλευε (οπου ήταν διαθεσιμο). Δυστυχώς τη τελευταία εβδομάδα έσκασαν αρκετές περιπτώσεις (διαβασε τις τελευταίες σελίδες του νήματος) όπου πολλοί που διάλεξαν eu express αργηασν να παραλάβουν και πλήρωσαν και τελωνείο.

Η άλλη μέθοδος η οποία δειχνει υποσχόμενη ειναι με belgium registered αλλά και αυτή δεν ειναι σιγουρος τρόπος. Ειχαμε σχετική συζήτηση σε αλλο νήμα 

http://www.insomnia.gr/topic/480400-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-android-tv-box/page-191?do=findComment&comment=56131348

http://www.insomnia.gr/topic/480400-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-android-tv-box/page-193?do=findComment&comment=56132824

Αν λοιπον κάποιος δε βρίσκει αλλο μαγαζί με σιγουρη μεθοδο, πχ banggod με priority mail ή geekbuyin me priority (το τελευταίο ξεκίνησε πρόσφατα και δεν εχει δοκιμαστει εκτενώς) και θέλει να παραγγείλει απο gearbest τοτε βαζει παραγγελία με εναν απο τους παρακατω τρόπους (με τη σειρα που γραφω) και παίζει με τις πιθανότητες να γλυτώσει το τελωνειο (ειδικά αυτό τον καιρό που δειχνει οτι χαλαρωσαν λίγο τα πραγματα για να αδειάσει το παρκιγκ)

• Registered Belgium post
  • Priority Eu express (ΟΧΙ europe express)
  • Unregistered (αυτό θα εχει σιγουρα αρκετή καθυστέρηση)

Οτιδήποτε αλλο (π.χ. post nl, sweden, dhl, κλπ) ειναι σιγουρο τελωνειο. Ειναι προσωπική επιλογή του εκάστοτε αγοραστη. Εμένα δε μου αρέσει να ειμαι πειραματόζωο. Παρόλο που εχω αγορασει πολλά ευρω απο gearbest, μετά τον Αυγουστο  που πήρα απο εκεί κάτι ακριβό(και δεν μπήκε τελωνειο), το εχω γυρίσει σε αλλα μαγαζια.

Η σημερινή απάντηση του gearbest

"Thank you very much for your reply.

We will compensate the tax feee according to the amount of it.

Please inform us if the customs contact you.

Thank you for your patience. 

Best Regards

Lynn

Gearbest Customer Service

http://www.gearbest.com/"

Νομιζω οτι για να μη γινει παρερμηνεια πρεπει να γραψεις οτι επελεξαν eu express αλλα τα εστειλαν με αλλες μεθοδους

Το ερώτημα μου στο οποίο απαντησες ήταν ρητορικό. Το gearbest ΔΕΝ εχει κάποια ΣΙΓΟΥΡΗ μεθοδο αποφυγής τελωνείου εκτος αν γινει παραγγελια απο ευρωπαικη αποθηκη (που ειναι πιο ακριβά)

Μεχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν το eu express το οποιο είχε περιορισμους στο ελαχιστο ποσό αγορας αλλά δουλευε (οπου ήταν διαθεσιμο). Δυστυχώς τη τελευταία εβδομάδα έσκασαν αρκετές περιπτώσεις (διαβασε τις τελευταίες σελίδες του νήματος) όπου πολλοί που διάλεξαν eu express αργηασν να παραλάβουν και πλήρωσαν και τελωνείο.

Η άλλη μέθοδος η οποία δειχνει υποσχόμενη ειναι με belgium registered αλλά και αυτή δεν ειναι σιγουρος τρόπος. Ειχαμε σχετική συζήτηση σε αλλο νήμα

http://www.insomnia.gr/topic/480400-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-android-tv-box/page-191?do=findComment&comment=56131348

http://www.insomnia.gr/topic/480400-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-android-tv-box/page-193?do=findComment&comment=56132824

το belgium registered και unregistered ειναι πολυ γρηγορη και ασφαλης μεθοδος για σχετικα μικρα δεματα.σημερα παρελαβα παραγγελια που εκανα 18 νοεμβριου και γενικα αλλες παραγγελιες που ειχα κανει με την ιδια μεθοδο ερχοντουσαν γυρω στις 8-15 μερες.

εχεις δοκιμασει την συγκεκριμενη μεθοδο και το λες αυτο;

απλα δεβ εχεις δοκιμασει την συγκεκριμενη μεθοδο,εχω 15/15 unregistered και 4/4 registered,τα περισσοτερα 8-12 μερες

ενα δεμα σχετικα μεγαλο και βαρυ,εχει συμπληρωσει 1.5 μηνα και εχω αρχισει να ανησυχω.με bpost,το μονο που εχει καθυστερησει και μαλλον βλεπω να ερχεται με κιτρινο χαρτακι...

δεν ξερουμε κατα ποσο ειναι ασφαλες καθως δεν εχει δοκιμαστει με κινητα ή πιο ακριβα αντικειμενα αλλα δεν εχουμε και πολλες αναφορες

βλ παραπάνω. Ναι το belgium post δειχνει το πιο ελπιδοφορο αυτή τη στιγμή αλλά μην παρασύρεσαι οτι ειναι σιγουρη λύση. Θα πάρεις και αλλους στο λαιμό σου. Αλλωστε και εσυ λες οτι μπορει το καθυστερημενο να εχει κιτρινο χαρτακι (ταριφα απο τελωνειο)

εγω ακομα δεν εχω παρει απαντηση απο το gearbest σχετικα με το eu express k το τελωνειο που πληρωσα τελικα (εχω ανοιξει ticket απο το σαββατο)

κ καπου εδω αισθανομαι κ την αναγκη να ζητησω συγνωμη για την αναστατωση που προκαλεσα στους αγοραστες κ μη του gearbest 

Οπως σου ειπε ορθα ο elmago πλάκωσε τους στα tickets και να εισαι επιθετικός οτι αν δεν διορθώσουν τη δική τους μαλαγανια, δε θα διστάσει να κάνεις dispute στο paypal με επιστροφή του του κινητου με δικα τους εξοδα courier. Ο κινεζος κάνει τον κινεζο όσο μπορεί και δε νοιώθει πιεση. Αν σε φτάσουν στα όρια προχωρα σε dispute απο το paypal. 

Οσο για το αλλο, κακώς νοιωθεις ασχημα. Αντίθετα τα μελη αυτου του νήματος επρεπε να σου σε ευχαριστουμε που ανεδειξες ενα προβλημα (το οποίο τελικά φαίνεται οτι δεν ήταν μεμονωμένο), έμμεσα προστατεύεις τους υπολοιπους και τους δινεις πληροφορίες για να επιλεξουν τι ρισκο θα πάρουν. Αυτός που θα επρεπε να ζητά συγνώμη, θα επρεπε να ειναι το gearbest προς εσένα που πέρα απο την οικονομική επιβάρυνση, σε βάζει σε ταλαιπωρία να ανοιγεις tickets για το αυνοητο δικιο σου.

Νομιζω οτι για να μη γινει παρερμηνεια πρεπει να γραψεις οτι επελεξαν eu express αλλα τα εστειλαν με αλλες μεθοδους

elmago μην παιζουμε πάλι με τις λέξεις. Τα εχουμε πει και νωρίτερα. Απο τη στιγμή που πλήρωσω για eu express, το κάνω γιατί συνειδητά θέλω τον συγκεκριμένο τρόπο αποστολής με dpd . Το αν το gearbest ΔΕΝ τιμά αυτα που λεει (και ακριβοπληρώνω) και μου το στέλνει με αλλο φθηνοτερο (για αυτόν) τρόπο, τοτε δεν υπάρχει λόγος να λεμε "ψωνίστε με eu express"

Με δυο λογια. Εδω δεν εξετάζουμε αν η αποστολή eu express-dpd περνα τελωνείο αλλά αν το gearbest τα στελνει με eu epxress (γιατι ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ) ή με κάτι αλλο που μου κανει καθυστερησεις και τελωνειο.

Αν τώρα θεωρείς οτι πρέπει να βγάλουμε απο την κουβέντα την dpd, τοτε το πράγμα ειναι ακομα χειρότερο για την gearbest γιατί το συμπέρασμα θα ειναι "παιδιά μην ασχολείστε να διαλεγετε τρόπο αποστολής, το gearbest οτι και να πληρώσετε/επιλεξετε μπορεί να το στείλει με τρόπο που θα πληρωσετε τελωνειο". 

Τι θεωρείς λοιπον πιο αποτελεσματικό; Να ασχολούμαστε αν η dpd μπαινει τελωνειο ή να σταματήσουμε να ψωνίζουμε απο gearbest μεχρι να αρχίσει πάλι να τιμά αυτά που πληρώνουμε; 

Εγω είμαι φανατικά υπερ του τελευταίου γιατί οσο υπάρχει σοβαρό priority mail απο gearbest θα υπάρχει και αντίστοιχο service απο banggood (που ειμαι τωρα φανατικός) και geegbuyn (που το ξεκίνησε τώρα). Αν το gearbest δε φτιάξει, να εισαι σιγουρος οτι το banggood (λογω ελλειψης ανταγωνισμου) θα αυξήσει κατακορυφα τις τιμές του δικου του priority line. Πως λοιπον μπορούμε να διατηρήσουμε τον ανταγωνισμο; Με πίεση, οχι χάιδεμα. ΕΜΑΣ συμφερει.

Ο @nagelos αγορασε πριν μια βδομάδα μια πολύ μεγαλη παραγγελια και πληρωσε eu expess για να ερθει γρηγορα και χωρίς τελωνειο. Αν του το στειλουν με ΕΛΤΑ και πληρώσει ενα τόνο λεφτα (που ειλικρινα δεν το ευχομαι) τι θα του απαντησουμε;

"Ξέρεις δε στο στειλανε με eu express-dpd γιατι eu express=μονο dpd"

ή

"@ngele το gearbest σε επιασε κοτσο και κάνε αυτο μπας και πάρεις πίσω τα λεφτά σου" ;

Εγω θα κανω το δευτερο.

(γενικα)

Ξέρω οτι με αυτα που γράφω εδώ μεσα, χαλάω τις "business" πολλών που εχουν στήσει μαγαζιά referral (διαφορα sites) και σπρώχνουν αβέρτα gearbest γιατί απλά αυτό τον καιρό εχει τα καλυτερα ποσοστά προμήθειας. Στο βωμό του κερδους "αποκρύπτουν" μερος της πραγματικότητας (τελωνειο, καθυστερήσεις, κλπ) που το θεωρώ ανεντιμο. Δε με απασχολεί καθόλου, γιατι ειμαι της φιλοσοφίας να ξέρω τις διαστάσεις μιας κατάστασης και να επιλεξω, οχι να εχω άγνοια και μετα να αντιμετωπίζω προβλήματα. Επειδη θελω να μου λενε τις διαστασεις εντος θεματος, οπου ξερω τις μοιραζομαι και εγω (και το αντιστροφο).

Αλλαξα παροχο και παρολο που η wind μου προσφερε πακέτο φθηνότερο απο όλους δεν την επελεξα επειδή ξέρω τι θα τραβουσα αν ειχα κάποιο (απο τα τακτικά) προβλημα. Επισης αρνηθηκα να παω στον παροχο με το καλυτερο support λογω κόστους. Ζυγισα τα δεδομενα και επελεξα. Δεν αποκλειεται αυριο να δοκιμάσω το belgium post του gearbest (γιατι πχ θέλω κάτι συγκεκριμένο που δεν το βρισκω στο banggood με priority mail) ΑΛΛΑ θα το κάνω εχοντας στο μυαλο οτι μπορει 40-60 να κατσει τελωνειο, οχι γιατί "με belgium post δεν μπαινει τελωνειο"

Η σημερινή απάντηση του gearbest

"Thank you very much for your reply.

We will compensate the tax feee according to the amount of it.

Please inform us if the customs contact you.

Thank you for your patience. 

Best Regards

Lynn

Gearbest Customer Service

http://www.gearbest.com/"

Να ενα θετικό απο το gearbest. sugaria αλλά επειδή είμαι καχυποστος με τους κινεζους σε τετοια θέματα, εγω θα το τραβουσα λιγο πιο περα για να το εχω γραπτα. Ζήτησε τους διευκρινήσεις λέγοντας οτι τα customs δεν επικοινωνουν απο πριν αλλά πληρώνεις κατά την παραλαβή που αν ζητήσουν αποδεικτικά απο paypal θα ειναι κάπου στα 44 ευρω. Ζητα επιβεβαιωση να παραλάβεις και θα σου πληρώσουν τα χρήματα με βαση την αποδειξη που θα τους στειλεις ή να τους ενημερώσεις πριν την παραλαβη; 

Τέλος δε βλεπω καμια αναφορα για refund της διαφορας των ταχυδρομικών (eu express -> post nl). Ζήτα τα σαν μοχλο πιεσης ακομα κι αν δεν τα πάρεις. 

Εννοείται οτι ακομα κι αν παραλάβεις και σου κάνουν επιστροφή τους στέλνεις μπολικα tickets/email/facebook/κλπ και λες οτι λόγω της ταλαιπωρίας που σε βαλανε θα σκεφτείς πολύ πριν παραγγείλεις ξανα. Μονο με πιεση θα αρχίσουν να τιμάνε το λογο τους

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...