moutsa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Παρηγγειλα απο gearbest ενα κινητο με unregistered shipping και αυτοι το εστειλαν registered belgian post. Αν το χρεωσουν τελωνειο τι κανω? Dispute η δεν παραλαμβανω? Αν χρεωθεί στο τελωνείο αναγκαστικά πληρώνεις το παίρνεις και είσαι κύριος. Για dispute μην μπεις καν στον κόπο θα φας τρελό άκυρο. Αν δεν παραλάβεις σίγουρα δεν αποζημειωνεσαι και το κινητό το χέρεται άλλος.
isay Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Παρηγγειλα απο gearbest ενα κινητο με unregistered shipping και αυτοι το εστειλαν registered belgian post. Αν το χρεωσουν τελωνειο τι κανω? Dispute η δεν παραλαμβανω? Πέρα απο την απάντηση του moutsa, η οποία ειναι πλήρης, η δική μου απορία ειναι γιατί εβαλες την παραγγελία στο gearbest και οχι στο banggood (με priority line) ή κάποιο αλλο eu warehouse. Δεκάδες σελίδες το λεμε. Τα κινητα τα κινηγάνε σαν τρελά, οποτε ειτε unregistered ή belgium το τελωνείο ειναι πάρα μα πάρα πολύ πιθανό. Εκτός βεβαια αν ήθελες να παιξεις με τις πιθανότητες, οποτε εκ του αποτελέσματος δε σου βγήκε
bal89 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Αφού βρήκα κάποιον και μίλησα μετά από 200 προσπάθειες, με ερειστικό ύφος με "μάλωσε" οτι φέρνουμε πυραύλους και διαστημόπλοια δηλωμένα σαν βίδες. Όνομα δεν έδωσε όταν το ζήτησα. Ποτέ δε νομίζω κανείς μας να ζήτησε να κλέψουμε το τελωνείο, αν τη γλιτώσουμε καλώς αλλιώς να πληρώσουμε αλλά το σωστό ποσό που αναλογεί. Έχουμε συνέχεια... δε το αφήνω έτσι! σε τι τηλεφωνο μιλησες;
mr.Vox Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Ο υπάλληλος οφείλει να δίνει το ονομά του. Ειδικά αν είναι του δημοσίου προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
afterhours Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Παιδια καποιος φουρνος θα γκρεμιστηκε Μου ηρθε ογκωδες μικρο-δεματακι απο Ανατολας μολις σε 17 ημερολογιακες μερες Πρεπει να ειναι το all time record προσωπικο.... Μακαρι ολα τα πακετα να ερχοταν τοσο γρηγορα--- και ηταν και untracked !!! 2
kwstasko21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 καλημερα, γνωριζει κανεις την διαδικασια για να καταγγειλουμε την αυθεραιτη λαθος τιμολογηση απο το τελωνειο.>?Δεμα αξιας 25ε ειχε σημειωθει απο το τελωνειο 70ε, οπου αυτο προφανως αποδιδει και λαθος ΦΠΑ.Γνωριζει καποιος που μπορουμε να κανουμε καταγγελια σχετικα με τις λαθος αποδωσεις τιμων απο τους τελωνειακους?Συνηγορο του πωλητη?ΑΑΔΕ? Πρεπει να τελειωσει καπου ολη αυτη η τρελα με τους τελωνειακους που κανουν οτι θελουν.
dexterios Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 καλημερα, γνωριζει κανεις την διαδικασια για να καταγγειλουμε την αυθεραιτη λαθος τιμολογηση απο το τελωνειο.>? Δεμα αξιας 25ε ειχε σημειωθει απο το τελωνειο 70ε, οπου αυτο προφανως αποδιδει και λαθος ΦΠΑ. Γνωριζει καποιος που μπορουμε να κανουμε καταγγελια σχετικα με τις λαθος αποδωσεις τιμων απο τους τελωνειακους? Συνηγορο του πωλητη? ΑΑΔΕ? Πρεπει να τελειωσει καπου ολη αυτη η τρελα με τους τελωνειακους που κανουν οτι θελουν. Αίτηση αναδασμολόγησης στα ΕΛΤΑ κάνεις εάν διαφωνείς.Αν όμως ήδη παρέλαβες αποδέχθηκες την χρέωση. Εδώ λεπτομερώς http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Διαφωνία για τις Τελωνειακές Χρεώσεις Σε περίπτωση που διαφωνείτε για τις τελωνειακές χρεώσεις που καλείσθε να καταβάλλετε και επιθυμείτε αυτές να επανεξεταστούν από την αρμόδια τελωνειακή Αρχή, δεν παραλαμβάνετε το αντικείμενο σας, αλλά καταθέτετε στο Κατάστημα παραλαβής αιτιολογημένη αίτηση για τον επανυπολογισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, συνυποβάλλοντας υποχρεωτικά όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά παραστατικά σχετικά με τη δασμολογητέα αξία,όπως εμβάσματα πληρωμής, απόδειξη πιστωτικής κάρτας, Paypal, κλπ. Στη συνέχεια, τα ΕΛΤΑ υποβάλλουν το αίτημά σας, στο αρμόδιο Τελωνείο, όπου έγινε ο αρχικός εκτελωνισμός, για εξέταση με τις κατά περίπτωση προβλεπόμενες από τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα διαδικασίες. Μετά το πέρας της διαδικασίας και στην περίπτωση που η απάντηση του Τελωνείου στο αίτημά σας είναι θετική, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προωθούν προς παράδοση το ταχυδρομικό αντικείμενο και σας ενημερώνουν σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα εφόσον είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική σας διεύθυνσή. Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, τα ΕΛΤΑ σας πληροφορούν σχετικά, με συστημένη επιστολή, ενημερώνοντάς σας για τις εναλλακτικές της περαιτέρω διαχείρισης του αντικειμένου.
FarmaS Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 λοιπον ηρθε δεμα απο Ισραηλ με Standard International Shippingη αποστολη εγινε 16-10-2017LX032796651ILπαπουτσια ΝΙΚΕ 60,71ευρω με δωρεαν μεταφορικατο εφερε ο ταχυδρομος στο σπιτι, δεν ειχε πανω καποιο χαρτι απο τα ελτα αλλα μαλλον απο οτι καταλαβα το χαρτι που εβαλε πανω ο πωλητης ειναι για να περασει ελευθερα το τελωνειο.. δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως γραφει γτ ειναι στην δικη του γλωσσαεπισης ενω επελεξα Standard International Shipping βλεπω πανω στο κουτι οτι η ετικετα λεει Express..τεσπα τελος καλο ολα καλα 2
kwstasko21 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Αίτηση αναδασμολόγησης στα ΕΛΤΑ κάνεις εάν διαφωνείς. Αν όμως ήδη παρέλαβες αποδέχθηκες την χρέωση. Εδώ λεπτομερώς http://www.elta.gr/el-gr/ιδιώτες/αλληλογραφίαδέματα/εκτελωνισμός.aspx Δεν αφορα δασμους, αφορα ΦΠΑ η λαθος χρεωση, αλλα εστω και ετσι. Θα πληρωσουμε το 10ε για επανελεγχο η οχι?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δεν αφορα δασμους, αφορα ΦΠΑ η λαθος χρεωση, αλλα εστω και ετσι. Θα πληρωσουμε το 10ε για επανελεγχο η οχι? Το ίδιο πράγμα είναι, μετά από ένα ποσό μπαίνουν οι δασμοί αυτή την στιγμή η αίτηση για αναδασμολογηση είναι δωρεάν, όμως από τι καλοκαίρι όσοι κάναν αίτηση από όσο ξέρω κάνεις δεν έχει πάρει απάντηση στο αίτημα
george1551 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Καλήμερα η τραγικότητα των ΕΛΤΑ συνεχίζει δέμα το οποίο πέρασε τελωνείο προφανώς χωρίς χρέωση μια βδομάδα έχει κολλήσει στο Κ.Δ ΑΤΤΙΚΗΣ δλδ δεν μας φτάνουν οι καθυστερήσεις λόγω τελωνείου έχουμε καθυστερήσεις και λόγω φόρτου εργασίας λένε τώρα παλιά θυμάμαι εγώ που μένω Χανιά Κρήτης την μια μέρα το έβλεπα Αθήνα και την άλλη μέρα το είχα στα χέρια μου παλιές καλές εποχές και γκρίνιαζα εάν έκανε δεύτερη τώρα θέλεις για πλάκα 3 μήνες για ένα δέμα της πλάκας μόνο στην Ελλάδα (έχω δέμα αποστολής από 29 Αυγούστου και είναι μπλοκαρισμένο από 14 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο να κάνει μπάνιο στην βροχή) μας μετέτρεψαν σε εντελώς τριτοκοσμικούς.
japetus Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Να ξαναρωτησω γιατι δεν πηρα απάντηση, το priority drirect mail που προτείνεται απο banggood, πώς εξασφαλίζει ότι δεν θα περάσει το δέμα τελωνείο, έρχεται μέσω ευρωπαϊκής αποθήκης, είναι εξακριβωμένο αυτό;
Anonymousx Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Το tracking του ΕΛΤΑ μου δείχνει τα παρακάτω να περιμένω ή να πάω στο ταχυδρομείο μήπως δεν μου έχουν στείλει ειδοποιητήριο? 1o Αντικείμενο Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 23/11/2017, 10:06:12 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 23/11/2017, 08:25:25 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ) 23/11/2017, 06:02:44 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 22/11/2017, 23:19:12 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 17/11/2017, 19:36:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 17/11/2017, 19:36:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ 2ο Αντικείμενο Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 22/11/2017, 13:38:09 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ) 22/11/2017, 11:28:54 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 17/11/2017, 07:05:32 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 13/11/2017, 21:42:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ 13/11/2017, 21:42:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
isay Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Να ξαναρωτησω γιατι δεν πηρα απάντηση, το priority drirect mail που προτείνεται απο banggood, πώς εξασφαλίζει ότι δεν θα περάσει το δέμα τελωνείο, έρχεται μέσω ευρωπαϊκής αποθήκης, είναι εξακριβωμένο αυτό; Δεν υπάρχει καμια εξασφάλιση, ο τρόπος που γινεται η αποστολή δεν ειναι μοναδικός ή ξεκάθαρος αλλά η πράξη μηνών εχει δειξει οτι το αντικείμενο πάει ολλανδία και μετα έρχεται Ελλάδα, δεν μπαινει τελωνείο και παιρνει το δρόμο για το σπιτι σου. Το πως ακριβώς γίνεται δεν με ενδιαφέρει οσο με ενδιαφέρει το σοβαρό στατιστικο αποτελεσμα. Τόσους μήνες διάβασα μονο μια περιπτωση που κάποιος γκρίνιζε οτι πλήρωσε τελωνείο αλλά υπήρχε τοσο ασαφεια στα λεγόμενα του που δεν το έκρινα αξιόπιστο (ουτε σαν στατιστικό δείγμα) Το tracking του ΕΛΤΑ μου δείχνει τα παρακάτω να περιμένω ή να πάω στο ταχυδρομείο μήπως δεν μου έχουν στείλει ειδοποιητήριο? Εδω δεν εχουν φτάσει ακομα στο τοπικό κατάστημα ελτα (στο δικό σου) και θες ειδοποιητήριο; Υπομονη 1
vicky_g Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Μωρέ να βγάλουμε και τα tomahawk δε λέω, ας εξαντλήσουμε όμως πρώτα τη νόμιμη οδό. Και αναρωτιέμαι, άντε και κάνεις την αναθεώρηση και είσαι σε όλα οκ, πλήρωσες συνολικά λιγότερο από 22ευρώ, έχεις όλα τα αποδεικτικά, μιλάμε για γνωστό αντικείμενο, βρίσκεις παρόμοια σε σκρουτζομάγαζα στην ίδια τιμή, εσένα σου έκατσε να το πάρεις εκτός Ε.Ε. γιατί είσαι μαζόχας. Τα στέλνεις λοιπόν για αναθεώρηση σου απαντά η επιτροπάρα, λυπάμαι κύριος θα πληρώσεις. α) τι έτσι; χωρίς αιτιολόγηση; δεν εξηγούν το σκεπτικό τους κάπως; β) μπορείς να κινηθείς κάπως σε δεύτερο επίπεδο αφού αγνοούν τα αποδεικτικά που τους έχει στείλει; δικηγόρο; Θα μου πεις εδώ δεν απαντούν στην αναθεώρηση, εσύ πήγες και στο μετά... Επειδή αν μπει ο διαόλος μέσα μου δεν ησυχάζω, επικοινώνησα από ΑΑΔΕ έως ΕΛΤΑ με την σειρά σε αυτά τα νούμερα 2109542131 --> 2103353100 --> 2103538103 όπου στο τελευταίο, αφού έδωσα το tracking no με ενημέρωσαν ότι η αίτηση αναθεώρησης ελέγχθηκε και το δέμα μου κρίθηκε ότι έχει ατέλεια, οπότε σε μερικές μέρες θα το παραλάβω. Να το δω και να μη το πιστέψω! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις