Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα κανένα περιστατικό αναδασμολόγησης, σ' αυτό και σε άλλα fora.

Αναδασμολόγηση σημαίνει ότι το αίτημα πάει σε επιτροπή που εδρεύει στο Υπ. Οικονομικών και δεν γίνεται αυτό που ζητάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αγορά από Banggood με priority direct mail το tracking μου  εμφανίζει τα παρακάτω:

22/11/2017, 13:38:09      Κ.Α.Τ.    ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

22/11/2017, 11:28:54      ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)              ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

17/11/2017, 07:05:32      ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)              ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

13/11/2017, 21:42:00      ΟΛΛΑΝΔΙΑ         ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

13/11/2017, 21:42:00      ΟΛΛΑΝΔΙΑ         ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Αν καταλαβαίνω καλά μπήκε και βγήκε από το τελωνείο μέσα σε 2 ώρες . Κανονικά δεν έπρεπε να μην περάσει καθόλου από εκεί?

Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποια χρέωση από αυτό?

Δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα κανένα περιστατικό αναδασμολόγησης, σ' αυτό και σε άλλα fora.

Αναδασμολόγηση σημαίνει ότι το αίτημα πάει σε επιτροπή που εδρεύει στο Υπ. Οικονομικών και δεν γίνεται αυτό που ζητάς.

Πιθανόν να μιλάω με λάθος όρους, συγνώμη γι'αυτό.

Μιλάω για την διαδικασία αμφισβήτησης των χρεώσων των ΕΛΤΑ κατά τον εκτελωνισμό, όπως αυτή περιγράφεται στη σελίδα τους και μου πρότειναν από το κατάστημα των ΕΛΤΑ που μου ήρθε η ειδοποίηση πληρωμής. Την αίτηση μου την έδωσαν οι ίδιοι και το δέμα μου επεστράφη στο ΓΕΤΑ (φαίνεται από το tracking) 

http://www.elta.gr/el-gr/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.aspx ως  Διαφωνία για τις Τελωνειακές Χρεώσεις

Το ίδιο λέμε με διαφορετικούς όρους.

Η διαδικασία ονομάζεται "Διαφωνία για τις Τελωνειακές χρεώσεις" στο site των ΕΛΤΑ, που παρέθεσες  και "Αναθεώρηση Δασμών" ή "Αναδασμολόγηση" στην ανακοίνωση των νέων ειδικών τελών των ΕΛΤΑ όταν δημοσιοποιήθηκαν τον ΙΟΥΝ 2017.

Βοήθα με γιατί δεν καταλαβαίνω ή κάτι μου έχει διαφύγει.

Μου λες ότι κανένας δεν έχει κάνει αυτή τη διαδικασία ή ότι σε κανέναν δεν έχουν απαντήσει; 

Το δέμα έχει επιστραφεί στο ΓΕΤΑ και σύμφωνα με τα γραφόμενά τους, "τα ΕΛΤΑ υποβάλλουν το αίτημά σας, στο αρμόδιο Τελωνείο, όπου έγινε ο αρχικός εκτελωνισμός, για εξέταση με τις κατά περίπτωση προβλεπόμενες από τον Εθνικό Τελωνειακό  Κώδικα διαδικασίες. Μετά το πέρας της διαδικασίας και στην περίπτωση που η απάντηση του Τελωνείου στο αίτημά σας είναι θετική, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προωθούν προς παράδοση το ταχυδρομικό αντικείμενο και σας ενημερώνουν σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα εφόσον είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική σας διεύθυνσή"

Το Υπουργείο Οικονομικών που κολλάει;

Δε ζητάω κάτι, ρωτάω αν γνωρίζει κανείς αν θα έχει αποτέλεσμα να πάω από εκεί (εκεί βλ. ΓΕΤΑ) βασισμένη μεταξύ άλλων και σε αυτό το σχόλιο άλλου θέματος, από το οποίο επίσης περιμένω απάντηση http://www.insomnia.gr/topic/660887-%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B1/page-3#entry56099748 

Σε κανένα, από όσους έχουν αναφέρει ότι ζήτησαν αναδασμολόγηση, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για να ξέρουμε το αποτέλεσμα.

Στο Υπ. Οικονομικών εδρεύει η αρμόδια επιτροπή, όπως λένε, αφού πλέον  το αίτημα πρέπει να επανεξεταστεί από περισσότερα μέλη και όχι από έναν.

Δεν νομίζω ότι θα έχεις αποτέλεσμα εάν πας στο αεροδρόμιο, αλλά για να ικανοποιηθείς μπορείς να δοκιμάσεις.

Ρωτάω και εδώ μπας και βγάλω καμία άκρη.

Έχει δει κανένας αποτέλεσμα από αίτηση αναθεώρησης δασμολόγησης. Τηλεφωνικά τα ΕΛΤΑ μου είπαν για 2 μήνες, αλλά από τα μέσα Σεπτέμβρη που έκανα την αίτηση απάντηση δεν έχω πάρει. Αν πάω από εκεί, υπάρχει περίπτωση να το δουν επιτόπου και να ξεμπερδεύω; 12,5 ευρώ αντικείμενο το αξιολόγησαν για 50 και χρεωσαν ΦΠΑ και εκτελωνισμό. Το ίδιο αντικείμενο τον Ιούλιο το πέρασαν αέρα πατέρα. Αλλά τότε δεν είχαν τη νέα πολιτική...

Πηρε φιλος dvd ταινια απλο απο τη (νοτια) Κορεα, του κοστισε 10€, το τελωνειο του εβαλε επιπλεον 30€ φορους. Ζητησε αναδασμολογηση και τελικως πληρωσε 29€......

Παρελαβε πριν λιγες μερες και ειχε αιτηθει μηνες πριν.

• Like 1

Πηρε φιλος dvd ταινια απλο απο τη (νοτια) Κορεα, του κοστισε 10€, το τελωνειο του εβαλε επιπλεον 30€ φορους. Ζητησε αναδασμολογηση και τελικως πληρωσε 29€......

Παρελαβε πριν λιγες μερες και ειχε αιτηθει μηνες πριν.

Γιατί πλήρωσε 29ευρώ αν η πραγματική συνολική αξία της συναλλαγής ήταν στα 10ευρώ, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αποδεικτικά της συναλλαγής προφανώς είχε, την τιμή μπορούσαν να την διασταυρώσουν. Με τι αιτιολογία του χρέωσαν παραπάνω, γνωρίζεις;

Γιατί πλήρωσε 29ευρώ αν η πραγματική συνολική αξία της συναλλαγής ήταν στα 10ευρώ, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αποδεικτικά της συναλλαγής προφανώς είχε, την τιμή μπορούσαν να την διασταυρώσουν. Με τι αιτιολογία του χρέωσαν παραπάνω, γνωρίζεις;

Ξεχασα να γραψω πως η ταινια ειχε ολα τα παραστατικα συναλλαγης, του το περασαν ως DVD - videogame και εγινε αμφισβήτηση της τιμης που πληρωσε. Συνολο μαζι με μεταφορικα ηταν 10€.

Η αιτιολογια ειναι πως πρακτικα οι τελωνειακοι κανουν σχεδον οτι γουσταρουν. Μεχρι να τους κυνηγήσουμε με τους πυρσους και τις τσουγκρανες.

• Like 4

Μεχρι να τους κυνηγήσουμε με τους πυρσους και τις τσουγκρανες.

Γέλασα πάρα πολύ με αυτό.

Λοιπόν, εγώ λέω να μάθουμε τι ώρες αλλάζουν βάρδιες και να τους στήσουμε καραούλι

:devil:

• Like 1

Η αιτιολογια ειναι πως πρακτικα οι τελωνειακοι κανουν σχεδον οτι γουσταρουν. Μεχρι να τους κυνηγήσουμε με τους πυρσους και τις τσουγκρανες.

Δεν φταίνε αυτοί εξ ολοκλήρου. Εσύ θα εμπιστευόσουνα τις τιμές που γράφουν πάνω στο πακέτο οι ασιάτες πωλητες; Να παραδεχτούμε πως δεν μας νοιάζει να κλέβουμε το κράτος και να αδικούμε τους συμπολίτες μας. Ή θα μας πεις και πως όταν έπρεπε να πληρώσεις φόρο όλα αυτά τα χρόνια που όλα πέρναγαν αέρα πατέρα έκανες αναθεώρηση δασμών για να πληρώσεις;

Με τις υπάρχουσες συνθήκες κάποιοι θα πληρώνουν πιο πολύ και κάποιοι πιο λίγο, και αυτό επειδή πρώτοι εμείς οι καταναλωτές ξεκινήσαμε να προσπαθούμε να αποφύγουμε τον φόρο.

Μωρέ να βγάλουμε και τα tomahawk δε λέω, ας εξαντλήσουμε όμως πρώτα τη νόμιμη οδό.

Και αναρωτιέμαι, άντε και κάνεις την αναθεώρηση και είσαι σε όλα οκ, πλήρωσες συνολικά λιγότερο από 22ευρώ, έχεις όλα τα αποδεικτικά, μιλάμε για γνωστό αντικείμενο, βρίσκεις παρόμοια σε σκρουτζομάγαζα στην ίδια τιμή, εσένα σου έκατσε να το πάρεις εκτός Ε.Ε. γιατί είσαι μαζόχας. Τα στέλνεις λοιπόν για αναθεώρηση σου απαντά η επιτροπάρα, λυπάμαι κύριος θα πληρώσεις. 

α) τι έτσι; χωρίς αιτιολόγηση; δεν εξηγούν το σκεπτικό τους κάπως;

β) μπορείς να κινηθείς κάπως σε δεύτερο επίπεδο αφού αγνοούν τα αποδεικτικά που τους έχει στείλει; δικηγόρο;

Θα μου πεις εδώ δεν απαντούν στην αναθεώρηση, εσύ πήγες και στο μετά...

Δεν φταίνε αυτοί εξ ολοκλήρου. Εσύ θα εμπιστευόσουνα τις τιμές που γράφουν πάνω στο πακέτο οι ασιάτες πωλητες; Να παραδεχτούμε πως δεν μας νοιάζει να κλέβουμε το κράτος και να αδικούμε τους συμπολίτες μας. Ή θα μας πεις και πως όταν έπρεπε να πληρώσεις φόρο όλα αυτά τα χρόνια που όλα πέρναγαν αέρα πατέρα έκανες αναθεώρηση δασμών για να πληρώσεις;

Με τις υπάρχουσες συνθήκες κάποιοι θα πληρώνουν πιο πολύ και κάποιοι πιο λίγο, και αυτό επειδή πρώτοι εμείς οι καταναλωτές ξεκινήσαμε να προσπαθούμε να αποφύγουμε τον φόρο.

CH16157XXDE Αυτό τι tracking number είναι;Το κόβω για Κίνα ενώ η παραγγελία μου ήταν από Ευρωπαική αποθήκη.

Άλλες πληροφορίες δεν μπορώ να βρω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...