Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρηγγειλα το Xiaomi RedMi Note 4X απο το banggood με free shipping . Αν και σε μια βδομαδα ηταν Ελλαδα τωρα εχει περασει ενας μηνας που απλα καθεται ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΤ) (ΑΠΟ 23/10 ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ) . Ξερει κανεις τι γινεται ;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παρηγγειλα το Xiaomi RedMi Note 4X απο το banggood με free shipping . Αν και σε μια βδομαδα ηταν Ελλαδα τωρα εχει περασει ενας μηνας που απλα καθενα ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΤ) (ΑΠΟ 23/10 ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ) . Ξερει κανεις τι γινεται ;;;

Καλά, ειδικά το bangood, έχει τα φθηνότερα μεταφορικά για να αποφύγεις 100% τελωνείο και σου έρχεται σε 10-15 μέρες(3 κινητά έφερα σε 2 μήνες έτσι). Μάντεψε εσύ τι γίνεται, αφού με free shipping μάλλον για τελωνείο πας...
  • Like 1

Παρηγγειλα το Xiaomi RedMi Note 4X απο το banggood με free shipping . Αν και σε μια βδομαδα ηταν Ελλαδα τωρα εχει περασει ενας μηνας που απλα καθεται ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΤ) (ΑΠΟ 23/10 ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ) . Ξερει κανεις τι γινεται ;;;

Τι μεταφορικα επρεπε να ειχα βαλλει ;;

Θα γινει οτι γραφουμε συνεχεια στις τελευταίες σελίδες της παρουσας συζητησης. Θα περιμένεις να ανοιχτεί ο σάκος, να μπει τελωνείο, θα σου μπει ταρίφα κάπου 40-50 ευρω για να το παραλάβεις απο το ελτα της περιοχης σου. Υπομονη και αν εισαι τυχερός θα το παραλάβεις μεχρι τα χριστουγεννα

Αν ειχε ζητήσει μεθοδο αποστολης priority direct mail (κοστος 2 ευρω) θα το ειχες σε 15-20 ημερες στο σπιτι σου και χωρίς τελωνειο. 

Και να πεις ή να ζητήσεις τι απο τον πωλητη;

Το ειδος εχει φτάσει Ελλάδα και είναι μέσα σε εναν απο τους σάκους που βρεχονται στο παρκινγκ του τελωνείου. Οταν το ανοιξουν θα εμφανιστεί συνεχεια στο αντιστοιχο track των elta.

Αν επιτρεπεται τι είδος πήρες (π.χ. κινητό), ποσο συνολικό κόστος (π.χ. 30 ευρω) και απο ποιο μαγαζι (π.χ gearbest, aliexpress, ebay, κλπ). Σε ρωτώ γιατι πας ανετα για τους 3 μήνες για να παραλάβεις.

Αυτό ακριβώς, διαβάζω για την εικόνα τους τελευταίους μήνες και δεν θα ήθελα να ρίξω το φταίξιμο στον πωλητή που στην τελική σε τίποτα δεν φταίει.

Αγόρασα από Taobao μέσω agent (superbuy) είδη γραφής και είδη γραφείου συνολικής αξίας ~20 ευρώ, τα οποία και δηλώθηκαν (σου ζητάνε να γράψεις εσύ το ποσό που θες να δηλωθεί). Ενώ αρκετά απλά μου έχουν έρθει εδώ και μέρες και μάλιστα με ημ. αποστολής μετά του συγκεκριμένου. Πάντως από την στιγμή που δεν υπάρχει ζήτημα να χάσω το δέμα ή τα χρήματά μου δεν έχω πρόβλημα να περιμένω.

Να χάσεις το δέμα ή τα χρήματα σου το θεωρώ απιθανο. Το πιο πιθανό ειναι οτι δεν θα πληρώσεις και τιποτα εκτός αν κάνει μπαμ οτι ειναι ψευτικη η τιμή (όγκος, ποσότητα, κλπ με διασταυρωση μεσω internet) και κανουν αλλη τιμολογηση που εκει θα βγει ταρίφα. 

Η δική μου παραγγελία iherb.com (39 ευρώ) στάλθηκε 18/9/2017 έφτασε Ελλάδα 24/9/2017 και αγνοείται.

Το θέμα δεν είναι να υπογράψουμε μια Υ.Δ. το θέμα είναι τι θα μας ζητηθεί να πληρώσουμε μετά απο 2-3 μήνες αναμονή

και σε τι κατάσταση θα είναι τα ευπαθή προιόντα. Πάντως τα στέλνουν με ξεχωριστή ζελατίνα το κάθε ένα αλλά πόσο

να αντέξουν στο ανεμόβροχο. Θα πάθουμε καμιά δηλητηρίαση στο τέλος...

Φιλικά,

Καλημέρα. Πριν περίπου 6 μέρες μπήκε όλο το ποσό ως αποζημίωση

και

Σήμερα πριν λίγο με πήραν τηλ. από το σπίτι ότι ήρθε το Δέμα! Μετά από 63 ημέρες που έφτασε ελλάδα. Έχει μια σφραγίδα πάνω πράσινη, που γράφει τελωνειακώς ελεύθερο. Τους είπα να μη το πειράξουν όταν γυρίσω το απόγευμα από τη δουλειά θα το ανοίξω και θα ποστάρω. Το θέμα είναι τι κάνω τώρα, το σωστό είναι να ενημερώσω το iherb. Αναλόγως με τις συνθήκες αποθήκευσης, μπορεί να έχουν επηρεαστεί τα προιόντα (βιταμίνες παρήγγειλα)?

Κανονικά, πρέπει να επιστρέψεις το ποσό στον πωλητή.

Θα ελέγξεις, όμως πρώτα, το περιεχόμενο του δέματος, με βίντεο, και αν βρεις είτε αλλοίωση είτε αλλού είδους ζημιά,  νομίζω ότι πρέπει να μιλήσεις με το κατάστημα και να συνεννοηθείτε για τη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, δεν φταίει ο πωλητής για την καθυστέρηση της παράδοσης.

• Like 2

Να ρωτήσω κάτι:

Τί γίνεται στην περίπτωση που έχεις πάρει ένα προϊόν, έχεις πληρώσει τελωνεία, παρουσιάζει κάποιο ελάττωμα, και ο πωλητής συμφωνεί να σου στείλει καινούργιο.

Πάλι θα πληρώσεις τελωνείο;

Έξοδα εκτελωνισμού πληρώνουμε για κάθε αντικείμενο που εισάγεται στη χώρα είτε αυτό λειτουργεί σωστά είτε όχι.

Εάν το στείλεις στον πωλητή λόγω βλάβης κλπ, πρέπει να ακολουθήσεις μια διαδικασία εξαγωγής ώστε όταν επιστρέψει επισκευασμένο να μην πληρώσεις πάλι έξοδα.

Εάν σου στείλει νέο ο πωλητής, ασφαλώς, θα πληρώσεις πάλι έξοδα αφού το προηγούμενο εξακολουθεί να παραμένει στη χώρα, έστω και σε μη λειτουργία. 

• Like 1

Καλημέρα. Πριν περίπου 6 μέρες μπήκε όλο το ποσό ως αποζημίωση

και

Σήμερα πριν λίγο με πήραν τηλ. από το σπίτι ότι ήρθε το Δέμα! Μετά από 63 ημέρες που έφτασε ελλάδα. Έχει μια σφραγίδα πάνω πράσινη, που γράφει τελωνειακώς ελεύθερο. Τους είπα να μη το πειράξουν όταν γυρίσω το απόγευμα από τη δουλειά θα το ανοίξω και θα ποστάρω. Το θέμα είναι τι κάνω τώρα, το σωστό είναι να ενημερώσω το iherb. Αναλόγως με τις συνθήκες αποθήκευσης, μπορεί να έχουν επηρεαστεί τα προιόντα (βιταμίνες παρήγγειλα)?

Δεν είσαι ο μόνος.

Πέντε μήνες μετά από το refund εμφανίστηκε πακέτο μου.

Συνολικά οκτώ μήνες έκανε να φτάσει.

Έψαξα να βρω τον πωλητή, μίλησα και με το site αλλά τελικά μου έμεινε το refund και το πακέτο.

Δυστυχώς ο πωλητής είχε σταματήσει και το refund το είχε κάνει ο ίδιος και όχι το site.

Το ηθικό είναι να επιστρέφουμε το refund.

• Like 3

Ρωτάω και εδώ μπας και βγάλω καμία άκρη.

Έχει δει κανένας αποτέλεσμα από αίτηση αναθεώρησης δασμολόγησης. Τηλεφωνικά τα ΕΛΤΑ μου είπαν για 2 μήνες, αλλά από τα μέσα Σεπτέμβρη που έκανα την αίτηση απάντηση δεν έχω πάρει. Αν πάω από εκεί, υπάρχει περίπτωση να το δουν επιτόπου και να ξεμπερδεύω; 12,5 ευρώ αντικείμενο το αξιολόγησαν για 50 και χρεωσαν ΦΠΑ και εκτελωνισμό. Το ίδιο αντικείμενο τον Ιούλιο το πέρασαν αέρα πατέρα. Αλλά τότε δεν είχαν τη νέα πολιτική...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...