Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σήμερα, 17:14

καλησπερα παιδια να σας κανω και εγω μια ερωτηση μηπως ξερει  κανεις εχω παραγγειλει απο το ebay μια ζακετα η οποια εκανε 22 ευρω. Την παραγγελια την ειχα κανει απο τις 13/09/17  μπαινω στο τρακινγ και εχει κολησει απο τις 14/11/2017   λετε να υπαρξει καποιο προβλημα???

14/11/2017, 08:54:05 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

20/9/2017, 09:24:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

19/9/2017, 14:38:00 ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δύο μήνες έκανε το δέμα να φύγει από την Κίνα και να σκαναριστεί στο αεροδρόμιο.

Περίμενε να βγει από το τελωνείο και θα μάθεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μα δεν καταλαβαίνεις ότι αν μπορούσε να ισχύσει η πρότασή σου, αποκλειστικά για τα εισερχόμενα δέματα, το κράτος θα έχανε τον έλεγχο σ' αυτό τον τομέα;

χωρίς να σε ειρωνεύομαι έχεις δει να έχει τον έλεγχο κάπου το κράτος, αρπαχτή γίνετε και στο συγκεκριμένο θέμα.

Στις καθαρά ιδιωτικές μεταφορικές, από μόνες τους όλα τα δέματα φυσικά προσέχουν το θέμα της τιμής που αναγράφετε στα δέματα, τα περνάνε οι ίδιοι!!!!!! τελωνειακό έλεγχο, έχουν ένα τελωνιακό υπάλληλο στην αποθήκη και περιμένουν ουρά οι εκτελωνιστές για να διασαφίσουν τα εμπορεύματα, το κράτος σε δική μου περίπτωση (αγορά ΒΤ για mac mini) πλήρωσα ένα ποσό κάου 70 ευρώ κερατιάτικα από τα οποία το κράτος πήρε 11 ολόκληρα ευρώ, όλα τα άλλα ήταν αποθήκευση κλπ κλπ 

Το ίδιο, μόνο που σε μένα λέει 1.9.2017. Δεδομένου ότι βλέπω σιγά σιγά να εμφανίζονται πακέτα του Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχουν ακόμα ολόκληροι σάκοι από 1η Σετπέμβρη που δεν έχουν καν ανοιχτεί για να φανεί στο σύστημα ότι έστω τα πακέτα μας έφθασαν Ελλάδα. Αλλά επικρατεί τέτοιος πανικός στις αποθήκες, υπαίθριες και μη, που μάλλον θα αρχίσω να πληρώνω ασφάλεια. Περίμενα να χάνω τα απλά, όχι τα συστημένα με προσδόκιμο παράδοσης τις 12 ημέρες.

Ακόμη το ΕΕΤΤ δεν έχει απαντήσει, εκεί θα έχουμε ποιο πολύ πλάκα από τα ΕΛΤΑ

Το δικό μου δέμα σήμερα μετά από της 25 Οκτωβρίου που έγραφε εκφόρτωση στο ΕΛ Μπενιζέλος, γράφει τώρα άφιξη στον Μπενιζέλο

κερδάμε αδέλφια...

Το λέω με πλήρη επίγνωση, οι τύποι στα ΕΛΤΑ είναι πρεζόνια στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Άσχετα με τα κινητά π0ου πήρα και πλήρωσα το τελωνείο γιατί βιαζόμουν, πήρα για το αμάξι κάτι πλαστικά "κουμπιά" ας πούμε. Κόστος 2.10€ με μεταφορικά μέσα. Οι τύποι οι απαρπάδεκτοι μην πω καμία καφρίλα, τα κοστολόγησαν 250€. Αυτό πήρα (https://www.ebay.ie/itm/100-X-Car-Auto-Various-Plastic-Rivet-Fasteners-Push-Pin-Bumper-Fender-Panel-New/292193753143?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649) 2.90ε περίπου

Ερώτηση σαν καλός χαζός άνθρωπος. Τον παίζουν ομαδικά? Χάνω δλδ 2 μήνες για να πάει τελωνείο, οκ. Μου κοστολογείς το πράμα από 2ε στα 200 γιατί δε σου έκατσε η γυναίκα σου. Και πρέπει να περιμένω ακόμα 3-4 μήνες για αναδασμολόγηση.............

Παίδες σύντομα θα έχω σύλλογο έτοιμο για αυτό το θέμα, με δωρεάν νομικές συμβουλές κτλ. Δεν γίνεται πια αυτό!!!!

Επίσης η ΕΕΤΤ δεν απάντησε και μας κλάνει κανονικά.

• Like 5

Θέλω να αγοράσω 2 αντικειμενα απο το gearbest απο την αποθήκη της κινας.Επειδη αγοραζω για πρώτη φορά

Τα προιοντα εχουν συνολικο package weight γύρω στα 200-300gr ,με συνολικό κόστος 16,60 (12,30 το ενα, 4.30 το αλλο)

πόσο πιθανον ειναι να περασουν τελωνειο;
τι επιλέγω στο Shipping :Unregistered Air Mail (Free cost) ή Registered Air Mail (με το όποιο κόστος)
Αν υπάρχει τίποτα άλλο που πρέπει να γνωρίζω.
Ευχαριστώ

Παιδιά, σκέφτομαι να παραγγείλω έναν φακό φωτογραφικής 120 ευρώ από Ιαπωνία.

Θα πληρώσω 120* 24% = 23 φόρο + 13 τελωνειο = 36ε με βάση την τιμή πώλησης, ή παίζει να μου τον αξιολογήσουνε ξερωγω 300ε και να μου βάλουνε κανα 100ρικο φόρο?

Παιδιά, σκέφτομαι να παραγγείλω έναν φακό φωτογραφικής 120 ευρώ από Ιαπωνία.

Θα πληρώσω 120* 24% = 23 φόρο + 13 τελωνειο = 36ε με βάση την τιμή πώλησης, ή παίζει να μου τον αξιολογήσουνε ξερωγω 300ε και να μου βάλουνε κανα 100ρικο φόρο?

4 μηνύματα πιο πάνω, γράφουν για αντικείμενο των 3€ με μεταφορικά, που κοστολογήθηκε 200.

Περιμένεις εγγυημένη απάντηση από μας;

Πιο πιθανό να βοηθηθείς αν ανάψεις καμιά λαμπάδα στον Άγιο των ταχυδρομείων....

• Like 1

Στο λινκ απο gearbest που μπηκε πιο πριν διαβαζω:

...αν θέλετε να αγοράσετε ένα προϊόν, του οποίου η αξία στην Ελληνική αγορά δεν ξεπερνάει τα 22€+ΦΠΑ, 

Δηλαδη για την ατελια ψαχνουν την τιμη στην Ελληνικη αγορα και οχι την αξια που οντως πληρωθηκε το προιον;

Μηπως οι του Gearbest γραφουν μαλκιες ή οντως ισχυει αυτο;

Παιδιά να ρωτήσω και εγώ, περιμένω ένα μικρό δέμα κάτι σκουλαρίκια των 2 ευρώ από Κίνα λοιπόν στάλθηκαν με 4px το τρακινγκ είναι P000025130409 και από τις 14 του μήνα λέει ότι είναι στη χώρα προορισμού, πως θα βρω ποιος θα παραλάβει το δέμα για να μου το φέρει; ΕΛΤΑ η κάποια κούριερ; έχω βάλει το τρακινγκ σε όλες τις εγχώριες εταιρίες και δε βρίσκω τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο λινκ απο gearbest που μπηκε πιο πριν διαβαζω:

...αν θέλετε να αγοράσετε ένα προϊόν, του οποίου η αξία στην Ελληνική αγορά δεν ξεπερνάει τα 22€+ΦΠΑ, 

Δηλαδη για την ατελια ψαχνουν την τιμη στην Ελληνικη αγορα και οχι την αξια που οντως πληρωθηκε το προιον;

Μηπως οι του Gearbest γραφουν μαλκιες ή οντως ισχυει αυτο;

Γράφουν αυτό που όλοι υποπτευόμαστε. Ότι είμαστε ανίκανοι για το παραμικρό.

Πάμε πάλι.

CIF=Custom+Insurance+Freight

Η CIF είναι το άθροισμα πραγματικών αξιών.

Δεν νοείται στατιστικός υπολογισμός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ αξιών.

Αυτό είναι μια καταπληκτική ελληνική πατέντα ως έχοντες μόνιμη ανικανότητα κατανόησης κειμένου.

Επομένως οι Κινέζοι ενώ ξέρουν τι λέει ο νόμος, ξέρουν και τί κάνουν στο Ελληνικό Τελωνείο.

Και αναφέρουν την προσλαμβάνουσα συνισταμένη.

ΥΓ: Δεν είδα το link, απάντησα με δεδομένο ότι λες. Παρακάτω είδα κάποιον πως αναφέρει ότι δεν είναι κείμενο του GB αλλά virtual shop Έλληνα.

Επεξ/σία από taksidiotis2003

Παιδιά να ρωτήσω και εγώ, περιμένω ένα μικρό δέμα κάτι σκουλαρίκια των 2 ευρώ από Κίνα λοιπόν στάλθηκαν με 4px το τρακινγκ είναι P000025130409 και από τις 14 του μήνα λέει ότι είναι στη χώρα προορισμού, πως θα βρω ποιος θα παραλάβει το δέμα για να μου το φέρει; ΕΛΤΑ η κάποια κούριερ; έχω βάλει το τρακινγκ σε όλες τις εγχώριες εταιρίες και δε βρίσκω τίποτα

Υπομονή..με ελτά θα παραλάβεις!

Το λέω με πλήρη επίγνωση, οι τύποι στα ΕΛΤΑ είναι πρεζόνια στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Άσχετα με τα κινητά π0ου πήρα και πλήρωσα το τελωνείο γιατί βιαζόμουν, πήρα για το αμάξι κάτι πλαστικά "κουμπιά" ας πούμε. Κόστος 2.10€ με μεταφορικά μέσα. Οι τύποι οι απαρπάδεκτοι μην πω καμία καφρίλα, τα κοστολόγησαν 250€. Αυτό πήρα (https://www.ebay.ie/itm/100-X-Car-Auto-Various-Plastic-Rivet-Fasteners-Push-Pin-Bumper-Fender-Panel-New/292193753143?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649) 2.90ε περίπου

Ερώτηση σαν καλός χαζός άνθρωπος. Τον παίζουν ομαδικά? Χάνω δλδ 2 μήνες για να πάει τελωνείο, οκ. Μου κοστολογείς το πράμα από 2ε στα 200 γιατί δε σου έκατσε η γυναίκα σου. Και πρέπει να περιμένω ακόμα 3-4 μήνες για αναδασμολόγηση.............

Παίδες σύντομα θα έχω σύλλογο έτοιμο για αυτό το θέμα, με δωρεάν νομικές συμβουλές κτλ. Δεν γίνεται πια αυτό!!!!

Επίσης η ΕΕΤΤ δεν απάντησε και μας κλάνει κανονικά.

Εξώφθαλμα εχεις δίκιο. Προφανώς η περιπτωση σου ηταν λάθος ερμηνεία γιατί πολλαπλασίασαν το 100 του τιτλου με τιμή μοναδος 2,59 οποτε 250, ενω η πραγματικοτητα ειναι τα 100 κλιπ εχουν 2,59. Για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει η διαδικασία αναδασμολογησης, που εκεί θα εχει 1000 φορες περισσότερο δικιο να φωνάξεις δεδομένου οτι πρωτον ζητάνε 10-15 ευρω για τον ελεγχο αλλα το κυριώτερο η διαδικασία παιρνει πάνω απο 2-3 μήνες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...