bloubloum Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 http://www.insomnia.gr/wiki/_/internet/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-r409 To έχω διαβάσει, αλλα ήθέλα μια εμπειρική γνώμη. Πχ, αν είναι αλλιώς είναι να βλέπουν πχ. έναν άσχετο αποστολέα να γράφει ''gift'' και αλλιώς πχ το επιθετο αποστολέα και παραλήπτη να είναι ίδιο. Εαν είναι σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις να περνάει τελωνείο ή όχι.
isay Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δεν υπάρχει συνηθες, ειναι 50/50. Οσο πιο "ερασιτεχνικό" δειχνει, τοσο πιο πιθανό ειναι να μην ασχοληθούν μαζί του, εκτός αν ειναι ογκώδες οποτε θα ελεγθεί.
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 To έχω διαβάσει, αλλα ήθέλα μια εμπειρική γνώμη. Πχ, αν είναι αλλιώς είναι να βλέπουν πχ. έναν άσχετο αποστολέα να γράφει ''gift'' και αλλιώς πχ το επιθετο αποστολέα και παραλήπτη να είναι ίδιο. Εαν είναι σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις να περνάει τελωνείο ή όχι. Τι είναι αυτό που δεν έχεις καταλάβει; Εάν εννοείς συγκεκριμένα τη δήλωση ως "δώρου" του δέματος, αυτό έχει σταματήσει από χρόνια να παράγει αποτέλεσμα για τον παραλήπτη. Απλά, η διαδικασία εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και είχαμε συνηθίσει όλοι να ζητάμε από τους Κινέζους πωλητές, βασικά, να δηλώνουν άλλα αντ' άλλων και τώρα που σφίξανε τα πράγματα μας κακοφαίνεται. 1
Starla Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Παιδιά καλησπέρα,κάτι προχωράει στα ελτα ,έλαβα δέματα που κι εγω είχα ξεχάσει απο τον Αύγουστο ...αμην! Αλλα σχετικά με συστημένα ...ακούνητα περαν των 60 ημερών!!!
testit Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Στις 13-10-17 αγόρασα από το gearbest δυο λουράκια για το mi-band 2, αξίας συνολικά 14,81 δολαρίων (με τα συσκευαστικά+μεταφορικά μέσα). Τα αγόρασα με τη μέθοδο "Netherlands Registered", σκέφτηκα δηλαδή ότι θα ήταν συστημένα μέσω του ολλανδικού ταχυδρομείου, οπότε δεν θα πέρναγαν τελωνείο. Μάλιστα πήρα και αριθμό track& trace, που το επιβεβαίωνε αυτό, δηλαδή: RS123456789NL (NL=NetherLand). Έκανα trace στο http://www.postnl.post/ όπου το εντόπισα, με την ένδειξη"pre-advised", δηλαδή υπέθεσα κάτι σαν "προκρατημένο", "προσυμπληρωμένο"... Στις 2-11-2017 το αντικείμενο έφτασε στο Αεροδρόμιο Σπάτων κι εμφανίστηκε και στο track & trace των ΕΛΤΑ. Από τότε σκάλωσε εκεί! Παίρνω τηλέφωνο σήμερα στο 800-11... και μου είπαν ότι το αντικείμενο προέρχεται από τη Σιγκαπούρη (!) κι ότι ίσως παραμείνει στο τελωνείο έναν με ενάμιση μήνα! 1ο Συμπέρασμα: Δεν πιάνει η "κινεζιά", ότι δήθεν στέλνεται μέσω Ολλανδίας, δηλαδή μπορεί να αποφευχθεί το Τελωνείο κλπ.. Κι ας βάζουν αόριστες ενδείξεις "Netherlands Registered"! Τα γατοσυστήματα των logistics της Ε.Ε., πλέον τους πιάνουν στο πιτσφιτίλι! Αρκετά έχασαν από φόρους μέχρι τώρα. 2ο Συμπέρασμα: Υπάρχει πλέον πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση... εκτιμώ ότι στην περίπτωσή μου θα ξεπεράσει τους 2 - 2 κι 1/2 μήνες! Κι ας είναι δυο πλαστικά λουράκια των 6 δολαρίων το ένα! Σκεφτόμουν να χτυπήσω και μια Xiaomi Mijia Camera Mini 4K 30fps Action Camera, προσφορά στα 73 ευρώ... αλλά διάβασα κάποια παράπονα ενός άλλου αγοραστή, ότι την παρέλαβε με 3 μήνες καθυστέρηση, όταν οι τιμές είχαν πέσει πιο κάτω κι από την προσφορά! Οπότε δεν του βγήκε με "κέρδος" η υπόθεση. 3ο Συμπέρασμα: Μπελάς έχει καταντήσει η αγορά των κινέζικων - χογκονέζικων - σιγκαπουριανών online καταστημάτων τεχνολογίας. Έχω σχηματίσει την εντύπωση πια, ότι είναι χάσιμο χρόνου η ενασχόληση μαζί τους!
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Είναι προφανές ότι δεν διαβάζεις αυτό και τα άλλα σχετικά νήματα και δεν γνωρίζεις ότι η αποστολή με το ολλανδικό, το γερμανικό και τα άλλα ταχυδρομεία της ΕΕ που έχουν καταστήματα στην Κίνα, ακολουθούν τη γνωστή διαδικασία και δεν εξασφαλίζουν ότι το δέμα δεν θα μπει στο τελωνείο. Επίσης, θα διάβαζες ότι οι καθυστερήσεις στο τελωνείο είναι μεγάλες από το καλοκαίρι.
bloubloum Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Τι είναι αυτό που δεν έχεις καταλάβει; Εάν εννοείς συγκεκριμένα τη δήλωση ως "δώρου" του δέματος, αυτό έχει σταματήσει από χρόνια να παράγει αποτέλεσμα για τον παραλήπτη. Απλά, η διαδικασία εκτελωνισμού στα ΕΛΤΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και είχαμε συνηθίσει όλοι να ζητάμε από τους Κινέζους πωλητές, βασικά, να δηλώνουν άλλα αντ' άλλων και τώρα που σφίξανε τα πράγματα μας κακοφαίνεται. Δεν μιλάω για αυτή την δήλωση. Απο Κινα/Ασία ψωνίζω χρόνια. Και λίγα απο Αμερική. Αλλα απο καταστήματα. Μιλάω εαν εμπειρικά λαμβάνουν υπόψιν οτι πχ. ο Παπαδόπουλος Γεώργιος έστειλε στον Παπαδόπουλο Κωστα κάποιο πακέτο, gift ή όχι.Που κάνει μπαμ ουσιαστικά οτι δεν πρόκειται για εμπορική συναλλαγη απο κινεζομαγαζάκια αλλα απο προσωπικό πακέτο που θα στείλει το σοι απο Αμερική,Αυστραλία,κτλκτλ και αν κάποιος έχει εμπειρία απο τελωνείο σχετικά με πακέτα που έστειλε το σοϊ .
makfil Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Εάν το δέμα γράφει επάνω σαν αποστολέα τον 1ο και παραλήπτη τον 2ο, είναι προφανές ότι τα ΕΛΤΑ το αντιμετωπίζουν, κατ' αρχήν, σαν δέμα μη εμπορικού χαρακτήρα. Θα δουν το περιεχόμενο και την αξία του και είτε θα το αφήσουν ελεύθερο αν πληροί τις 3 προϋποθέσεις είτε θα χρεώσουν αν η αξία CIF είναι πάνω από τα 45€. ΥΓ Πρέπει να ξεχάσεις τι γινόταν μέχρι το καλοκαίρι αφού άλλαξαν πολλά από τότε.
bloubloum Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Εάν το δέμα γράφει επάνω σαν αποστολέα τον 1ο και παραλήπτη τον 2ο, είναι προφανές ότι τα ΕΛΤΑ το αντιμετωπίζουν, κατ' αρχήν, σαν δέμα μη εμπορικού χαρακτήρα. Θα δουν το περιεχόμενο και την αξία του και είτε θα το αφήσουν ελεύθερο αν πληροί τις 3 προϋποθέσεις είτε θα χρεώσουν αν η αξία CIF είναι πάνω από τα 45€. ΥΓ Πρέπει να ξεχάσεις τι γινόταν μέχρι το καλοκαίρι αφού άλλαξαν πολλά από τότε. Eυχαριστώ. Ναι, για τα υπόλοιπα το ξέρω. Και ψωνίζω ανάλογα, απλώς δεν είχα ιδέα τι γίνεται με προσωπικές αποστολές και αντιμετώπιση εν Ελλάδι (πάντα).
Starla Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Αναζητώντας την διευθυνση πανω στα δεματα Μολις που διακρίνεται λόγω πολυκαιρίας ,ίσως και βροχής.Σίγουρα θα υπάρξουν θεματα με σβησμενες διευθυνσεις ....λογω συνθηκων...
GeorgeSmirlis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Παρελαβα σήμερα: 2x Xiaomi Piston Youth (12€) από aliexpress me singapore post. Το δέμα κρίθηκε ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΣ ελεύθερο και δεν πλήρωσα τίποτα. Τιμή πάνω είχε 5$.
stelios18120 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Λογικό εφόσον το έψαξαν και το βρήκαν κάτω των 22€
patrickdrd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 εμενα παντως αρχιζουν και εκπνεουν οι παραγγελιες μου απο αρχες σεπτεμβρη, λογικο, δεν ελπιζω οτι μπορει να ερθουν, αρχισα απο σημερα ηδη τα refund και τελος, ε, ενταξει, αν δεν τους φτανει ενα 2μηνο διορια να πα να μαμηθουν, βαρεθηκα να περιμενω δεν με νοιαζει ποιος φταιει, εγω ειμαι καταναλωτης και εχω πληρωσει προκαταβολικα
Starla Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Εμενα μου εκαναν refund και το εμφανιζει unpaid item και με μπλοκαρει για αλλη αγορα ,στο τελος θα φταιμε κι απο πανω... 1
patrickdrd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 αστα να πανε, σαμπως (θα) ειναι ευκολο να παρουμε τα refund; μαχη πρεπει να δωσουμε για να παρουμε τα λεφτα μας για κατι που δεν παραλαβαμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις