Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλή γκρίνια, vb23... 

To ειρωνικό είναι πως έκανα τον κόπο και διάβασα όλες τις σελίδες αυτού του θέματος πριν στείλω. Κάθε περίπτωση δεν είναι και η ίδια, και αν τόσο εκνευρίζεσαι, δεν σε υποχρεώνει κανένας να απαντήσεις.   

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα.
Διάβασα όλο τον οδηγό αλλά δεν κρατήθηκα να ρωτήσω για να επιβεβαιώσω την κατάληξη ενός δέματος.

Έχω ένα φίλο στην Αμερίκη ο οποίος θα μου στείλει έναν φακό για την canon μου :-D
Μπορεί να δηλώσει ότι αξία του πω (σκέφτομαι γύρω στα 50$). Θα το δηλώσει σίγουρα σαν gift και η αποστολή θα γίνει με USPS Priority Mail. Θέλω να μου αν ξέρει κανείς αν παίζει ρόλο στο τελωνείο αν το στείλει στο κουτί του φακού ή να τον συσκευάσει ο ίδιος κάπώς. Επίσης μπορεί να αναγράψει πάνω και used parts συν όλα τα άλλα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Το θετικό είναι ότι δικός σου άνθρωπος στέλνει το δέμα, οπότε μπορείς να τον καθοδηγήσεις στη συσκευασία και στην αποστολή.

Σίγουρα, θα θυσιάσεις την αρχική συσκευασία, αν θέλεις να μειώσεις τις πιθανότητες για τελωνείο (μπορεί να σου στείλει το χάρτινο κουτί σε ξεχωριστή αποστολή, αν αυτό γίνεται).

Θα γράψει, φυσικά, ότι είναι μεταχειρισμένος, δώρο και χαμηλή αξία και έτσι θα έχεις κάνει όλα όσα μπορείς εσύ, για να φτάσει στα χέρια σου χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Το τι θα γίνει στα ΕΛΤΑ, όταν φτάσει το δέμα, κανείς δεν μπορεί να το προεξοφλήσει.

Δημοσ.

Ας γράψει refubrished με αξία κάτω απο 150 ευρώ (μαζί με μεταφορικά).

Χωρίς κουτιά και ας προσθέσει και καμιά μονωτική πάνω και σκόνες.

Κάνε του και μία μεταφορά το ποσό που θα γράψει για να έχετε "απόδειξη" και ας βάλει μέσα στο δέμα φωτοαντίγραφο αυτής.

Στη χειρότερη πληρώνεις μόνο ΦΠΑ.

Ελπίζω να αξίζει η αγορά απο εκεί.

Για ποιόν φακό επιτρέπεται και σε τί τιμή?

Gift δε θα έβαζα γιατί είναι αυταπόδεικτο ψέμα όπως σωστά έχει αναφέρει τόσες φορές ο makfil.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.
teodor_ch αυτό με τη μονωτική και τις σκόνες δεν το κατάλαβα.
Ο φακός είναι ο tokina 11-16 f2.8 (ο DX όχι ο DXII) και θα μου βγει μέχρι και την αποστολή (και μέχρι τέλος ελπίζω) γύρω στα 300 ευρώ.

Επεξ/σία από systemofad
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

teodor_ch αυτό με τη μονωτική και τις σκόνες δεν το κατάλαβα.

Ο φακός είναι ο tokina 11-16 f2.8 (ο DX όχι ο DXII) και θα μου βγει μέχρι και την αποστολή (και μέχρι τέλος ελπίζω) γύρω στα 300 ευρώ.

να τον καμουφλάρεις σαν μεταχειρισμένο/refubrished/repaired

να φαίνεται χρησιμοποιημένος δηλαδή

εκεί δεν μπουρούν να πούν τίποτα,

ειδικά αν έχεις και "απόδειξη" αγοράς

έτσι νομίζω τουλάχιστον

Δημοσ.

Καλησπερα , διαβασα καποια πραγματα αλλα δεν καταλαβα ακριβως οποτε θελω να κανω μια ερωτηση.

Αγορασα απο Αμερικη (ebay) απο εναν πωλητη used game cartridge (Κασσετες retro video games) με κοστος μαζι με την μεταφορα 89.89$  και απο τι γραφει θα ερθει με USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service   λετε να εχω θεμα με τελωνειο και ιστοριες;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση , του εγραψα κιολας αν μπορει να βαλει μειωμενη τιμη για να μην εχω θεμα και μου εγραψε οτι θα κανει οτι μπορει.

Το ΦΠΑ που το πληρωνεις ; στο ταχυδρομειο;

Δημοσ.

Καλησπερα.Επειδη δεν εχω αγορασει ποτε τπτ απο ebay αμερικης, εχω βρει κατι μεταχειρισμενα ακουστικα στα 40 ευρω και στο shipping λεει 30 ευρω με international shipping priority, ενω στο import fee λεει free.Πως θα ξερω ποσα τελικα θα μου κοστισουν?

Δημοσ.

Με το ταχυδρομείο η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική και πιθανά δεν θα πληρώσεις έξοδα αλλά στη χειρότερη θα πληρώσεις ΦΠΑ στο σύνολο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...