Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας σκέφτομαι να παραγγείλω ένα λάπτοπ απο το ebay $547.95 απο United States 

Ρώτησα τον πωλητή με πια εταιρεία θα το στείλει και αν θα πληρώσω φπα κατα την παραλαβή και μου είπαι οτι τα στέλνουν μέσω της eBay global shipping program και ότι όλα τα χρεοι εμφανίζονται σε αυτό το λινκ  http:http://pages.ebay.com/help/buy/shipping-globally.html.

Το διάβασα και έγραφε κατα την αγορά σου γράφει όλα τα έξοδα 

Πάτησα να το αγοράσω ώστε να δω αν γράφει και πόσα είναι το κόστος και έγραφε import charges US $130.17

και συνολικό πόσο βγήκε στα $717.93 με το ship $39.81 

Αν κάνω την αγορά θα έχω και φπα εδώ στην ελλάδα ή είναι οκ με το import charges που θα πληρώσω ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Να ενημερώσω και εγώ (για στατιστικούς λόγους)

Αγορά κινητού στις 16/10 από Banggood και αποστολή με priority direct mail στα 156$

Έφτασε στις 3/11 χωρίς να περάσει τελωνείο.

• Like 3

να σας πω και εγω την περιπετεια μου...

χρονια αγοραζω απο ebay απο κινα,ιαπωνια κλπ και ποτε δεν πληρωσα τελωνειο.ηξερα για τα 25 δολ.που πρεπει να γραφει το δεμα για να μην περναει τελωνειο και ποτε δεν ειχα προβλημα.

παραγγελνω πριν 20 μερες περιπου, 2 studio flash με κοστος 107 εκαστο.συνολο 214 ευρω.

το δεμα το εστειλε απο κινα με DHL EXPRESS αντι με ταχυδρομειο που του ειχα πει,με αποτελεσμα μια ωραια πρωια πριν απο μια βδομαδα με παιρνουν τηλ απο την dhl και μου λενε τα μαντατα του τελωνειου.οι δασμοι που πρεπει να πληρωσω ειναι γυρω στα 70 ευρω(καλα μεχρι εδω) αλλα επιπλεον θα πρεπει να πληρωσω στην dhl επιπλεον 105 ευρω για εξοδα εκτελωνισμου!!!!(για να το εκτελωνισουν αυτοι,ενω αν το εκτελωνισω εγω τοτε ειναι 37 ευρω τα εξοδα του εκτελωνισμου)

υποψιν οτι μενω στο βολο,οποτε το να παω στο ελ.βενιζελος για να το εκτελωνισω δεν παιζει.

τα πηρα στο κρανιο γιατι απο 214 ευρω θα πληρωσω αλλα 175 ευρω για εξοδα.ειναι δυνατον???

ετσι ζητησα να γυρισει πισω και εκει ξεκιναει αλλος γολγοθας.

η dhl θελει εγκριση επιστροφης απο τον κινεζο για να το γυρισει πισω,ο κινεζος αρνειται και λεει πως θα πληρωσει πολλους φορους και τελωνειο στην κινα οταν επιστρεψει το δεμα και παει λεγοντας.

επισης ο κινεζος λεει οτι δεν χρεωνομαι τα 105 ευρω που θελει η dhl, η dhl εμενα μου λεει οτι πρεπει να πληρωσω αυτα τα 105 ευρω και παει λεγοντας.

εχω απελπιστει τοσο που σκεπτομαι οτι καλυτερα να χασω τα 214 ευρω της αγορας μου παρα να πληρωσω νταβατζιλικι 105ε στην dhl.

υποχρεωση τους δεν ειναι να το εκτελωνισουν αυτοι?γιατι να τους πληρωσω ενα τοσο μεγαλο ποσο?

εχεις κανεις καποια αντιστοιχη εμπειρια απο dhl?παρακαλω θα ηθελα τη βοηθεια-συμβουλη σας.

κριμα στις μερες μας να χανουμε λεφτα χωρις λογο....

εκανα αιτημα επιστροφης στο ebay και μου ειπαν να το στειλω πισω ως της 2/6/17 και να αναγραψω το tracking number της επιστροφης.ελα ομως που δεν μπορω να το στειλω χωρις την εγκριση του κινεζου....

Εάν διάβαζες τα σχετικά νήματα για αγορές από το εξωτερικό θα γνώριζες ότι δεν επιλέγουμε ΠΟΤΕ αποστολή με courier για όλους αυτούς τους λόγους.

Είσαι μπροστά σε μια απόφαση αν θα πληρώσεις και θα πάρεις το δέμα σου ή θα χάσεις τα χρήματα που έδωσες.

• Like 2

Εχουμε πει ποτε με DHL πλεον.

Βεβαια αν οντως του ειπες να το στειλει με απλο ταχυδρομειο και υπαρχει καπου αυτη η συνομιλια, ισως να γινεται να δικαιωθεις απο την paypal; Δε γνωριζω.

Αναφέρω και εγώ την έως τώρα περιπέτεια και ζητώ τη συμβουλή σας. Έχω αυτά τα 3 tracking numbers

RT403186398HK

RT403373886HK
RT403373872HK

τα οποία είναι 1 παραγγελία η οποία λόγω όγκου χωρίστηκε σε 3 κουτιά. Μέσα έχουν usb sticks με κουτάκι το καθένα και λογότυπο τυπωμένο. Η παραγγελία έγινε στις 31/8 και από τις 13/9 δεν είχε την παραμικρή ανανέωση το tracking number.  Εχθές φάνηκε ότι έγιναν εισαγωγή στο τελωνείο.

Έτσι, πριν λίγες μέρες και ενώ η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης ήταν στις 7/11 ανοίγω case στο paypal διότι μιλάμε για κόστος 380€ και έχουν περάσου σχεδόν 2 μήνες δίχως την παραμικρή ενημέρωση. Ο πωλητής στέλνει μηνύματα λέγοντας πως έχω δίκιο και να περιμένω.

Μου πρότεινε 2 φορές να μου στείλει τα στικάκια με DHL ξανά. Του είπα ξεκάθαρα όχι, γιατί οι φόροι, τα τελωνεία κλπ θα ήταν τεράστια. Έχει μείνει εκεί η υπόθεση στο paypal μεχρι να αναλάβει το ίδιο το paypal και να αποφασίσει. Τώρα τι να κάνω; Να κλείσω το case στο paypal μην τυχόν και αποφασίσει να πει στον πωλητή ναι στείλε με dhl και γεια σας;

Εγω θα προτεινα να περιμενεις 1 βδομαδα με 10 μερες ακομα ωστε να δειξεις καλη θεληση στον πωλητη

και αν δεν εμφανιστουν να του ζητησεις ευγενικα να κανει refund.

Ομως εαν τελικα φτασουν μετα το refund, να του ξαναστειλεις τα χρηματα.

Πιστευω πως καταλαβαινεις οτι το πιο πιθανο ειναι οτι το προβλημα ειναι στην εδω πλευρα

(ταχυδρομεια/τελωνεια) και ουτε εσυ αλλα ουτε ο πωλητης φταιτε σε τιποτα.

Τα δέματα εμφανίστηκαν εχθές στο τελωνείο. Τώρα όμως έχω ανοίξει ήδη case στο paypal. Δεν έχω πάρει refund. Ακόμη συνομιλούμε με τον πωλητή. Για αυτό δεν ξέρω τι να κάνω. 

Γνωρίζω ότι είναι θέμα τελωνείου απλά δεν είχα ποτέ εμπειρία με τελωνείο έως τώρα.

Σορρυ εκανα λαθος δεν προσεξα το σημειο με την εισαγωγη στο τελωνειο.

Εφοσον εχουν φτασει δεν καταλαβαινω τον λογο για refund!

Απλα θα περιμενεις την ειδοποιηση και θα πληρωσεις το αναλογο κοστουμακι.

Νομιζω πως μπορεις να κλεισεις το paypal case αλλα αν θελεις να το συνεχισεις

εχε υποψη οτι εφοσον στο tracking θα φανει η παραδοση λογικα θα την κλεισουν 

υπερ του πωλητη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...