Socratis_g Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Το ενδεχόμενο να γίνεται εσκεμένα για να κάνουν τον κόσμο να αγοράζει από την Ελληνική αγορά, το έχετε σκεφτεί; ή απο την ευρωπαική. Πρακτικά δε νομίζω ότι βάζουν δασμούς για να προστατέψουν την εσωτερική οικονομία. Τα μέτρα είναι καθαρά εισπρακτικά γιατί δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία του κράτους. Ας το αφήσουμε εδώ, γιατί θα γίνει πολιτικό το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaytsev Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 ή απο την ευρωπαική. Πρακτικά δε νομίζω ότι βάζουν δασμούς για να προστατέψουν την εσωτερική οικονομία. Τα μέτρα είναι καθαρά εισπρακτικά γιατί δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία του κράτους. Ας το αφήσουμε εδώ, γιατί θα γίνει πολιτικό το θέμα. Και οι δύο όψεις του νομίσματος το ίδιο είναι. Είτε θα αγοράσεις από Ελλάδα και θα πληρώσεις ΦΠΑ, είτε από έξω και θα πληρώσεις τελωνείο. Οι καθυστερήσεις όμως, είναι "ειδικό" προνόμιο... Άλλωστε νομίζω ότι είναι ευρωπαϊκή οδηγία, διορθώστε με αν κάνω λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 2 δεματα με ems εφερα εσχατως και τα 2 ηταν ανοιγμενα (απο κατω) και μαλιστα στο ενα ελειπαν και κατι καλωδια ... Συνεβει και σε εμενα, ευτυχως ομως δεν ελειπε τιποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Κάποια προϊόντα στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμα και εκεί αρχίζει το κλέψιμο. Κάποια πωλούνται βέβαια σε τριπλές και τετραπλές τιμές και τα οικονομάνε οι εισαγωγείς και τα λαμόγια. Φυσικά και η αυθαιρεσία αυτή που υπήρχε ήταν απαράδεκτη. Αλλά για ένα πακέτο πινέζες πχ να σε χρεώνουν και τρία ευρώ γαμ@@ιάτικα και αυτό είναι κλέψιμο. Θα έρθει η εποχή που όπως θα θυμούνται οι μεγαλύτεροι που βλέπαμε μια συσκευή βίντεο VHS πχ με το καλαμάκι. Περιμέναμε άνθρωπο να μας φέρει από τη Τζέντα κτλ κάποιο σε προσιτή τιμή στη ζούλα Θυμάμαι στο Ελληνικό ένα καιρό στο αεροδρόμιο. Είχα δουλέψει εκεί μέσα, σε άλλο τομέα το τι φαγωμάρα γινόταν για τη μοιρασιά. Από τσιγάρα μέχρι ότι θες.. Τους «κλέφτες» εκεί μέσα στο τελωνείο ποιός θα τους μαζέψει; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Στα δεματα που δεν παει λογω κοστους να τα παραλαβει ο πελατης και μενουν στα αζητητα..... Φανταζομαι εκει τι θα παιζει... Με σακουλες καθε μερα θα φευγουν ο καθενας τους.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atrigane Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Σε αυτό τον σύνδεσμο μπορεί να δει κάποιος αναφέρονται 4 τέρμιναλ εμπορευμάτων. Τα 3 από αυτά τα έχουν ιδιώτες, το ένα η Goldair Handling, το άλλο η DHL και η Skyserv. Ωστόσο υπάρχουν και άλλες μικρότερες ιδιωτικές εταιρίες που χρησιμοποιούν το τέταρτο τέρμιναλ. Από την άλλη τα Ελτα στην ανάθεση έργου στις εταιρίες εκτελωνισμών αναφέρουν ότι ο εκτιμώμενος όγκος δεμάτων προς εκτελωνισμό είναι 500 την ημέρα. Πλάκα-πλάκα με DHL μου ήρθε από Κίνα σε 10 μέρες ένα κουτάκι με μικρή μεταλλική ράβδο ενώ περιμένω από τέλη Αυγούστου κάτι αντίστοιχο με EMS και αρχές του μήνα μπήκε τελωνείο και ακόμα στο περίμενε είμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pp6210 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Σε μένα ήρθε ειδοποιητήριο εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ για μια ιρ κάμερα αξιας 22 (19,90 + κοστος αποστολής μέσω Ολλανδίας) και μου ζητάνε 14,40 ΦΠΑ και 15 Τέλη εκτελωνισμού = 29,40. Δεν ξέρω καν αν στέκει αίτηση επανεξέτασης (για να βάλουν ΦΠΑ 14,40 θα πρέπει να έχουν υπολογίσει αξία 50 αλλά έχω τιμολόγιο 22) αλλά έτσι και αλλιώς θα πάρει για παάντααα... Από όσα διάβασα μέχρι τώρα, αφού είναι ήδη στα ΕΛΤΑ, αν δεν παραλάβω τα ΕΛΤΑ θα το γυρίσουν πίσω και αν θέλει το gearbest, μου κανει οποιοδήποτε refund - σωστά; Πρέπει να πάω να τους ενημερώσω οτι δεν το θέλω (μπας και φύγει γρηγορότερα) ή όχι: Ψωνίζω από Κίνα από το 2012, έχω φέρει περίπου 10-12 τηλέφωνα και 3 τάμπλετ, και πάρα πάρα πολλά πράγματα των 10-20 ευρώ, πρώτη φορά τέτοιο σταμάτημα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Η φαση ειναι που παντα μα παντα ο εκτελωνιστης ολως τυχαιος πραγματα αξιας πχ 15 μεχρι 20 φευγα ευρω τα βγαζουν οτι εχουν 40 και 50 ευρω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fastnq2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα παιδιά! Έχω αυτούς τους 3 κωδικούς RT403186398HK RT403373886HK RT403373872HK οι οποίοι είναι 3 δέματα που αντιστοιχούν σε 1 παραγγελία. Η παραγγελία έφυγε από Χονγκ Κονγκ στις 13/9 σύμφωνα με το site των ΕΛΤΑ και σε επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν πως στις 15/9 έφτασε ο σάκος Ελλάδα. Από τότε καμία ενημέρωση/τύχη. Θα φτάσω στους 2 μήνες αναμονή. Τι μπορώ να κάνω; Είναι αγορά μέσω ebay και ο πωλητής δίνει τελευταία ημερομηνία παράδοσης στις 7/11. Να ανοίξω case στο PayPal για να μην χάσω τα λεφτά μου; Μέχρι πότε μπορώ να ανοίξω case; H αγορά έγινε 31/8. Τα δεματα σου εχουν μπει τελωνειο.Απο προσωπικη εμπειρια κανουν γυρω στις 40 μερες)οχι εργασιμες,οποτε συντομα θα σου ερθει το ραβασακι να πληρωσεις τα 3ευρα αντιστοιχα,και αν τα δεματα ξεχωριστα ειναι αξιας μεγαλυτερης απο 22 θα πληρωσεις και φπα/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 2 δεματα με ems εφερα εσχατως και τα 2 ηταν ανοιγμενα (απο κατω) και μαλιστα στο ενα ελειπαν και κατι καλωδια ... Συνεβει και σε εμενα, ευτυχως ομως δεν ελειπε τιποτα. Πέρα από το ότι έγραψα "σπανίως", τα 2 δικά σας παραδείγματα δεν αποτελούν κανόνα και ίσως το "άνοιγμα" δεν ήταν για να δει ο τελωνειακός το περιεχόμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Πέρα από το ότι έγραψα "σπανίως", τα 2 δικά σας παραδείγματα δεν αποτελούν κανόνα και ίσως το "άνοιγμα" δεν ήταν για να δει ο τελωνειακός το περιεχόμενο. Ειχε αυτοκολλητο πως ελέγχθηκαν απο το τελωνειο, κατι τετοιο. Πρεπει να ειχα ανεβασει και φωτογραφια. Υπαρχουν και αλλες αναφορες για αυτο και σε αλλες κοινοτητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Και με τα "στατιστικά" στοιχεία που επικαλείσαι, υποστηρίζεις ότι τα δέματα ανοίγονται στο τελωνείο α) όλα, β) τα μισά, γ) τα περισσότερα, δ) τα λιγότερα ή ε) κάτι άλλο; Και θυμίζω ότι το σχόλιό μου απαντούσε στο παρακάτω post (τα bold δικά μου) και όχι αν ανοίγονται γενικά τα δέματα Με αυτή την λογική και αφού έχουν ανοίξει το πακέτο έχουν δεί τον αποστολέα, το τιμολόγιο/απόδειξη και ξέρουν πόσο κοστίζει, γιατί όπως λες έχουν internet και αυτοί, πάλι δεν στέκει η 200€ χρέωση γιατί λέει ξεκάθαρα και στο site και στην απόδειξη 140€. Απλά, όπως τονίζει και ο φίλος παραπάτω, σε γ*****ε στις χρεώσεις ούτως ώστε να αγανακτήσεις, να τα παρατήσεις και να τα μοιραστούν μεταξύ τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Getta Robo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Και με τα "στατιστικά" στοιχεία που επικαλείσαι, υποστηρίζεις ότι τα δέματα ανοίγονται στο τελωνείο α) όλα, β) τα μισά, γ) τα περισσότερα, δ) τα λιγότερα ή ε) κάτι άλλο; Δεν επικαλουμαι τιποτα, ενημερωνω το θεμα πως δεν μιλαμε για μεμονωμενες περιπτωσεις, αλλα για φαινομενο που εχει συμβει και σε αλλους. Και για το οτι φορολογουνται δεματα αξιας χαμηλοτερη των 20€ ειχα μιλησει με φωτογραφιες και παραστατικα, και τοτε "σπανιως" γινοταν, ειδαμε το αποτελεσμα ομως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@ngelos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά ένα δέμα που μου ήρθε από Hong Kong έχει κολλήσει στο αεροδρόμιο και γράφει το tracking των ΕΛΤΑ: "ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) - ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ".Αυτό σημαίνει πως είναι τελωνείο; Έχει κολλήσει εκεί από τις 24 του μήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moutsa Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2017 Παιδιά ένα δέμα που μου ήρθε από Hong Kong έχει κολλήσει στο αεροδρόμιο και γράφει το tracking των ΕΛΤΑ: "ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) - ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ". Αυτό σημαίνει πως είναι τελωνείο; Έχει κολλήσει εκεί από τις 24 του μήνα. Και το δικό μου πακέτο από τις 19 Οκτώβρη είναι στην ίδια κατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις