Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπερα, θελω να παραγγειλω μια μπαταρια για το tablet μου απο ebay(from china), το κοστος δεν υπερβαινει τα 12 ευρω. Yπαρχει περιπτωση να υπαρξει επιπλεον χρεωση στο τελωνειο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

παλιοτερα αν το αναλαμβανες εσυ επερνες και την ευθηνη ου δεματος οποτε το επερνες να φυγεις οταν τελειωνες με την διαδικασια

οπως ειπα και πιο επανω με τα παραβολα της διατακτικες κτλ το κερδος ειναι γυρω στο 30αρι πανω κατω , τα courier οσες φορες εχω παρει απο εξω πανε με το τιμολογιο και δεν τιμολογουν αυθερετα

στην ουσια οταν πας για εκτελωνισμο εσυ "παραλαμβανεις" και το δεμα

Άκου πως έχει το πράγμα, για να καταλάβεις. Έχω παραγγείλει με κούριερ ένα ογκώδες δέμα από Ισραήλ. Τα μεταφορικά είναι πληρωμένα μέχρι την πόρτα μου. Τυγχάνει, όταν το δέμα μπει στο τελωνείο να είμαι στο αεροδρόμιο, οπότε θέλω να κάνω μόνος μου τον εκτελωνισμό για να γλυτώσω το 50άρι του εκτελωνιστή. Ωστόσο, επειδή δεν θα έχω τρόπο να το μεταφέρω στη δουλειά μου γιατί θα πετάω εκτός Ελλάδας τη συγκεκριμένη ημέρα, θέλω η κούριερ να το μεταφέρει στην πόρτα μου όπως οφείλει να κάνει, αφού τα μεταφορικά τα έχει ήδη πληρωθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο (ο εκτελωνισμός είναι κάτι διαφορετικό από τη μεταφορά). 

Για το στατιστικό της υπόθεσης και πάλι. Παραγγελία από Banggood 14.10 ένα Android Box, παρέλαβα σήμερα. (11 μέρες)

Φιλε μου με τι τροπο αποστολης το εκανες?

• Moderators

Άκου πως έχει το πράγμα, για να καταλάβεις. Έχω παραγγείλει με κούριερ ένα ογκώδες δέμα από Ισραήλ. Τα μεταφορικά είναι πληρωμένα μέχρι την πόρτα μου. Τυγχάνει, όταν το δέμα μπει στο τελωνείο να είμαι στο αεροδρόμιο, οπότε θέλω να κάνω μόνος μου τον εκτελωνισμό για να γλυτώσω το 50άρι του εκτελωνιστή. Ωστόσο, επειδή δεν θα έχω τρόπο να το μεταφέρω στη δουλειά μου γιατί θα πετάω εκτός Ελλάδας τη συγκεκριμένη ημέρα, θέλω η κούριερ να το μεταφέρει στην πόρτα μου όπως οφείλει να κάνει, αφού τα μεταφορικά τα έχει ήδη πληρωθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο (ο εκτελωνισμός είναι κάτι διαφορετικό από τη μεταφορά). 

Kαταλαβα τι λες

Και σου ξανα γραφω απο την στιγμη που θα ζητησεις να κανεις εσυ εκτελωνισμο υπογραφεις οτι το δεμα ειναι στην ευθηνη σου και σε αυτους φαινετε σαν να στο παρεδωσαν , αρα οχι δεν θα στο πανε σπιτι

με ολα τα χαρτια κτλ που κανεις γλυτωνεις κανα 30αρ

• Like 1

Spam ολη μερα παιδια. Παρτε τηλεφωνα και πριξτε τους μπας και αλλαξει κατι απο αποψη ταχυτητας. Εδω μιλαμε οτι τα εσοδα τους χιλιαπολλαπλιασιαστικαν

Καλησπερα, θελω να παραγγειλω μια μπαταρια για το tablet μου απο ebay(from china), το κοστος δεν υπερβαινει τα 12 ευρω. Yπαρχει περιπτωση να υπαρξει επιπλεον χρεωση στο τελωνειο ?

Πριν 2 εβδομαδες περιπου,μου ήρθε μπαταρία για το tablet μου απο alliexpress μέσω turkey post χωρίς κανένα προβλημα τελωνείου κλπ

Και δηλαδη ρε παιδια αν ενας εκτελωνιστης , εκτελωνισει 100 δεματα με αξια πανω απο 23 € σε μια μερα θα βγαλει 1500€ τη μερα?

Για να σοβαρευτουμε λιγο. Τι θα πει 15€?? Ο γιατρος πας και περνει 10€ ελεος σε αυτη την χωρα, ΕΛΕΟΣ

Προφανώς, δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί ο εκτελωνισμός στα ΕΛΤΑ μετά τον ΙΟΥΝ.

Ο ιδιώτης που ανέλαβε το έργο, μετά από διαγωνισμό (προκήρυξη 16/5/2017), δεν εισπράττει για λογαριασμό του τα 15€ αλλά τα έσοδα πάνε στα ΕΛΤΑ με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα που έχει.

Ο ανάδοχος πληρώνεται από τα ΕΛΤΑ με βάση την προσφορά που έκανε και τη σύμβαση που έχει υπογράψει, η οποία προβλέπει τον εκτελωνισμό 30.000 δεμάτων μηνιαίως, με προϋπολογισμένη δαπάνη 60.000€ + ΦΠΑ και διάρκεια μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Η πληρωμή του αναδόχου γίνεται με βάση το άρθρο 8 της προκήρυξης, βάσει των μηνιαίων απολογιστικών στοιχείων το πρώτο 15θήμερο κάθε επόμενου μήνα από τον ΕΛΤΑ, τα οποία επιβεβαιώνονται από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο ΕΛΤΑ, αφού προσκομισθούν από τον Ανάδοχο όλα τα νόμιμα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Προφανως αυτοι προσφερουν την ασφαλεια με την γνωση/ελπιδα οτι ισχυουν τα παλια και δεν θα εκτελωνιστουν.

Αλλιως ειτε θα μπαινουν μεσα σχεδον 1/3 της τιμης ειτε εχουν ηδη αυξησει τις τιμες για να μετριαζουν την χασουρα.

Όταν το παρήγγειλα, η τιμή ήταν η χαμηλότερη, γι' αυτό το πήρα από εκεί. Με τα έξοδα των ασφαλειών έβγαινε ελάχιστα ακριβότερο (χωρίς όμως να υπολογίζω τα μεταφορικά των ανταγωνιστών για expedited delivery).

Τώρα, αν κρίνω από τη δική μου παραγγελία, υπολογίζουν ένα 3% περίπου για ασφάλεια τελωνείου. Προφανώς αν δουν ότι δε συμφέρει ή θα αυξήσουν το ποσοστό ή και θα αλλάξουν εντελώς πολιτική.

Πάντως η σελίδα τους είναι και στα ελληνικά ενώ και σε κάποια προϊόντα τους έχουν και ελληνική περιγραφή. Από ότι φαίνεται, έχουν κάποια απήχηση στους Έλληνες καταναλωτές.

Προφανώς, δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργεί ο εκτελωνισμός στα ΕΛΤΑ μετά τον ΙΟΥΝ.

Ο ιδιώτης που ανέλαβε το έργο, μετά από διαγωνισμό (προκήρυξη 16/5/2017), δεν εισπράττει για λογαριασμό του τα 15€ αλλά τα έσοδα πάνε στα ΕΛΤΑ με στόχο να μειωθεί το έλλειμμα που έχει.

Ο ανάδοχος πληρώνεται από τα ΕΛΤΑ με βάση την προσφορά που έκανε και τη σύμβαση που έχει υπογράψει, η οποία προβλέπει τον εκτελωνισμό 30.000 δεμάτων μηνιαίως, με προϋπολογισμένη δαπάνη 60.000€ + ΦΠΑ και διάρκεια μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Η πληρωμή του αναδόχου γίνεται με βάση το άρθρο 8 της προκήρυξης, βάσει των μηνιαίων απολογιστικών στοιχείων το πρώτο 15θήμερο κάθε επόμενου μήνα από τον ΕΛΤΑ, τα οποία επιβεβαιώνονται από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο ΕΛΤΑ, αφού προσκομισθούν από τον Ανάδοχο όλα τα νόμιμα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ξέρουμε ποιος είναι ο ιδιώτης, αν είναι δηλαδή καμιά εταιρία κούριερ;

• Moderators

Ξέρουμε ποιος είναι ο ιδιώτης, αν είναι δηλαδή καμιά εταιρία κούριερ;

Κάποια Εταιρία Με Εκτελωνιστες Θα Είναι ΔΕΝ Έχει Σχέση Με Τη Μεταφορά Τον Δεμάτων

• Like 1

Αρα μας κοροιδευουν τα ελτα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ οταν λεει αμοιβη τελωνιακου. Λαμογια οπως ολοι σε αυτη την χωρα. Ευχομαι σε 1 χρονο να φυγω τελικα και να μην παω ουτε στρατο ουτε να ξανα αφησω χρηματα εδω. 

Αρα μας κοροιδευουν τα ελτα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ οταν λεει αμοιβη τελωνιακου. Λαμογια οπως ολοι σε αυτη την χωρα. Ευχομαι σε 1 χρονο να φυγω τελικα και να μην παω ουτε στρατο ουτε να ξανα αφησω χρηματα εδω.

Είσαι επιπέδου John Rambo; Να ξέρουμε τουλάχιστον εάν είναι δυσαναπλήρωτο το κενό στο στράτευμα να τσοντάρουμε το 15ευρώ για τον εκτελωνιστή να μείνεις :)

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...