Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Γεια σας και απο εμενα παιδια σκεφτομαι να παρω απο ebay αμερικης ps4, αμα συννενοηθω με τον πωλητη να μου το στειλει ως δωρο μπορω να γλυτωσω τον εκτελωνισμο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι εύκολο να αγοράσεις από αμερικάνικα μαγαζιά με αντίστοιχη συνεννόηση όπως από τα κινέζικα, για το θέμα της τιμής. Πολύ περισσότερο, για αποστολή ως "δώρο" κλπ

Δεν είναι εύκολο να αγοράσεις από αμερικάνικα μαγαζιά με αντίστοιχη συνεννόηση όπως από τα κινέζικα, για το θέμα της τιμής. Πολύ περισσότερο, για αποστολή ως "δώρο" κλπ

Οκ τοτε ας μην το διακυνδηνεψω, κανα αξιοπιστο μαγαζι απο κινα που να στελνει τετοια προιοντα στην ελλαδα υπαρχει?

Παιδιά (κ κυρίως makfil, γιατί βλέπω ότι εσύ κρατάς το όλο thread απο μόνος σου)

Έχω βρει στο αμερικάνικο ebay καλό λάπτοπ με 340 περίπου ευρώ κ με 80 ευρώ μεταφορικά, δεν το έχω αγοράσει ακόμα κ ρώτησα τον πωλητή αν μπορεί να βοηθήσει με τα περι τελωνείου. Μου είπε ότι μπορεί να το δηλώσει ως δώρο κ να του βάλει κ μειωμένη τιμή. Το δέμα αν είναι θα σταλθεί με USPS, ωστόσο θα πρόκειται για λάπτοπ 16 ιντσών άρα θα είναι κάπως μεγάλο. 
Από την άλλη, μιας κ μένω κοντά στην Αθήνα κ είμαι νέος κ ορεξάτος δεν έχω πρόβλημα να πάω να το εκτελωνίσω αυτοπροσώπως αν πρόκειται να γλιτώσω λεφτά. Απ'ότι όμως βλέπω εσείς μιλάτε για "μη-αυτόματο" εκτελώνισμό μόνο για περιπτώσεις κούριερ, όπου κ θα με πάρουν τηλέφωνο να μου δηλώσουν τα έξοδα του εκτελονισμού.  Σε αυτή την περίπτωση που πρόκειται για ταχυδρομίο θα το εκτελωνίσουν από μόνοι τους κ μετά θα μου ζητάνε τα ρέστα; 
Μια σύντομη απάντηση με βοηθά πολύ μην το πάρει κανας άλλος  :fear: 
Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων!!

Δώρο με αναγραφόμενη αξία του αντικειμένου δεν συμβαδίζουν.

Άλλωστε, το θέμα της κατηγοριοποίησης των αντικειμένων που εισάγονται από τρίτες χώρες, σε εμπορικού και μη εμπορικού χαρακτήρα, έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη στο forum.

Ειδικά, όμως, για το θέμα αγοράς υπολογιστή από Αμερική, έχει αναφερθεί στις πρώτες σελίδες του οδηγού της υπογραφής μου ότι υπάρχει διαφορετικό τελωνειακό καθεστώς.

Τελικα βρηκα μια καλη προσφορα απο αμερικη και ο πωλητης ειναι συννενοησημος αμα του πω να στειλει το δεμα μεσω usps σαν δωρο μπορω να αποφυγω το τελωνειο, η κονσολα εχει κανονικο μεγεθος και ζυγιζει 3 κιλα.

Πριν αναρτήσεις το ερώτημά σου εδώ, απάντησα στο αντίστοιχο πμ που έστειλες. 

Αυτο ηταν για Αγγλια οχι για Αμερικη,

Σκεφτομαι να αγορασω ενα ηλεκτρικο βιολι απο την αμερικη το οποιο κανει 450 ευρω. Ποσο τελωνειο θα χρειαστει να πληρωσω?
Ειναι εφικτη μια τετοια αγορα, η η τιμη θα ανεβει υπερβολικα? αν δεν κανω λαθος ζυγιζει γυρω στα 3 κιλα.

Μία επιβεβαίωση και μία συμβουλή!

Μου ήρθε η IP camera απο aliexpress με 69 ευρώ και δεν πλήρωσα τίποτα παραπάνω, πάντα αποστολή με China post.

Σε 10 μέρες τελειώνει η δοκιμαστική της περίοδος και θα αγοράσουμε άλλες 10-15 μάλλον για προσωπική χρήση (όχι για πώληση).

Αν τις αγοράσω όλες μαζί (~690 ευρώ) εκτός του μεγάλου ποσού, θα είναι μεγάλο και βαρύ το δέμα.

Οι πιθανότητες να περάσει απο τελωνείο είναι αυξημένες σωστά?

Αν περάσει πληρώνω ΜΟΝΟ το φόρο 23%?

Μάλλον καλύτερα να κάνω μεμονωμένες αγορές έτσι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...