stelios18120 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Έχω διαφορετική άποψη από τη δική σου στο θέμα αυτό. Πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από το ότι ήταν συνεχώς ελλειμματικός ο προϋπολογισμός των ΕΛΤΑ τα προηγούμενα χρόνια και το κράτος δεν μπορούσε να τσοντάρει συνεχώς ποσά, κυρίως, λόγω εταίρων και μνημονίων. Αποφασίστηκε, λοιπόν, πέρυσι η μείωση των υψηλών αποδοχών μικρού αριθμού στελεχών, η αναδιάταξη των ΕΛΤΑ (βλέπε ΚΥΑ του ΔΕΚ 2016), ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη του εκτελωνισμού των δεμάτων (ΙΑΝ 2017), και η εφαρμογή νέου τιμολογίου και αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων δεμάτων από τρίτες χώρες (ΙΟΥΝ 2017) με αποκλειστικό στόχο αφενός την αύξηση των εσόδων του κράτους από τον ΦΠΑ αφετέρου την αύξηση των εσόδων των ΕΛΤΑ για τον περιορισμό του ελλείμματος. Οκ μαλλον ειναι ετσι οπως τα λες επειδη ηταν ελλειματικος κτλπ Αλλα οπως και να εχει,ατομα που ειναι αρχαρια η ακομα και ατομα με λιγες αγορες απο εξωτερικο δεν τους σπρωχνουν στην ενχωρια αγορα η να μην σκεφτουν πλεον καν αγορες απο εξωτερικο; Δηλαδη και κατορθωσαν να παιρνουν αρκετα €€€ πλεον με εκτελωνισμους κτλπ + να αυξησουν τις αγορες εντος ελλαδας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dexterios Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Οκ μαλλον ειναι ετσι οπως τα λες επειδη ηταν ελλειματικος κτλπ Αλλα οπως και να εχει,ατομα που ειναι αρχαρια η ακομα και ατομα με λιγες αγορες απο εξωτερικο δεν τους σπρωχνουν στην ενχωρια αγορα η να μην σκεφτουν πλεον καν αγορες απο εξωτερικο; Δηλαδη και κατορθωσαν να παιρνουν αρκετα €€€ πλεον με εκτελωνισμους κτλπ + να αυξησουν τις αγορες εντος ελλαδας Άμα θέλει ο Κινέζος να πουλάει σε αυτή την αγορά ας κάνει διαφημιστική καμπάνια με δικά του έξοδα να ενημερώσει όσους "αρχάριους" φοβούνται.Δεν είναι δουλειά του κράτους να κάνει τα στραβά μάτια στα τελωνεία για μην χάσει πελάτες ο Κινέζος. Άμα τους υποσχέθηκε ότι δεν έχει τελωνείο και έπεσαν στο τελωνείο ας τα βάλει από την τσέπη του. Και άλλες χώρες άρχισαν και σφίγγουν τα λουριά πχ τα πρόσφατα κολλήματα τελευταία με τις τριγωνικές από Αγγλία μπορεί να αποδειχθούν αρκετά βαθύτερα αφού και εκεί το ξεφτιλισαν οι Κινέζοι και έγινε θέμα με την ΕΕ. https://www.theguardian.com/world/2017/mar/08/uk-faces-2bn-fine-over-chinese-imports-scam-say-eu-anti-fraud-investigators Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Κι εγω δισταζω πλεον ,αλλα με προβληματιζει πως και δεματα απο Αγγλια εχουν το ιδιο θεμα,αργουν σχεδον μηνα... Εγω ενα απλο φακελο/επιστολικο ταχ. απο Royal Mail εκανε να μου ερθει 12 ημερολογιακες ημερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sunlight2030 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Έχω διαφορετική άποψη από τη δική σου στο θέμα αυτό. Πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από το ότι ήταν συνεχώς ελλειμματικός ο προϋπολογισμός των ΕΛΤΑ τα προηγούμενα χρόνια και το κράτος δεν μπορούσε να τσοντάρει συνεχώς ποσά, κυρίως, λόγω εταίρων και μνημονίων. Αποφασίστηκε, λοιπόν, πέρυσι η μείωση των υψηλών αποδοχών μικρού αριθμού στελεχών, η αναδιάταξη των ΕΛΤΑ (βλέπε ΚΥΑ του ΔΕΚ 2016), ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη του εκτελωνισμού των δεμάτων (ΙΑΝ 2017), και η εφαρμογή νέου τιμολογίου και αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων δεμάτων από τρίτες χώρες (ΙΟΥΝ 2017) με αποκλειστικό στόχο αφενός την αύξηση των εσόδων του κράτους από τον ΦΠΑ αφετέρου την αύξηση των εσόδων των ΕΛΤΑ για τον περιορισμό του ελλείμματος Συμφωνώ μαζί σου makfil αλλά πιστεύω πως θα έπρεπε να εφαρμόζουν ποιο σωστά και όχι του στιλ αυτό ένιαι μεγάλο δέμα βάλτου μια χ τιμή και άμα το θέλει ας πληρώσει. Σε ένα ντοκιμαντέρ αν θυμάμαι καλά για το royal mail έλεγε πως γίνονται συμφωνίες μεταξύ των χωρών για την διακίνηση των δεμάτων, όποτε ας κάνει καλύτερη συμφωνία το ΕΛΤΑ με τους κινέζους, στο κάτω κάτω εάν κοπούν μαχαίρι η αποστολές από κίνα δεν νομίζω να έχουν και μεγάλο λόγο ύπαρξης τα ΕλΤΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Starla Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Βιβλια απο Σκωτια δυο βδομαδες κι ακομα περιμενω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanesan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Βιβλια απο Σκωτια δυο βδομαδες κι ακομα περιμενω... Παραπλήσια περίπτωση, Άγγλος φίλος, που έρχεται Ελλάδα την Τετάρτη, μου έστειλε δέμα με δώρα πριν 10 μέρες ,για να μην τα κουβαλάει στην βαλίτσα του. Από Royal Mail τον διαβεβαίωσαν πως το δέμα θα είναι εδώ σε 3 εώς 5 μέρες. Χαριτολογώντας του είπα ότι αυτός θα έρθει και θα φύγει ,και το δέμα ακόμα δεν θα έχει φθάσει. Μπορεί τελικά και να μη διαψευσθώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devil-ji Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Επειδη εχω λιγο καιρο να παραγγειλω και το ενα δεμα που παρελαβα αυγουστο δεν ειχε καμια χρεωση, αν παραγγειλω κατι πολυ μικρης αξιας (<5 cif) υπαρχει περιπτωση να γινει κανονικα εκτελωνισμος?? Απο τα λιγα που διαβασα στις προηγουμενες σελιδες αυτο καταλαβα, ουτε καν το 3€ αλλα 15€... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Επειδη εχω λιγο καιρο να παραγγειλω και το ενα δεμα που παρελαβα αυγουστο δεν ειχε καμια χρεωση, αν παραγγειλω κατι πολυ μικρης αξιας (<5 cif) υπαρχει περιπτωση να γινει κανονικα εκτελωνισμος?? Απο τα λιγα που διαβασα στις προηγουμενες σελιδες αυτο καταλαβα, ουτε καν το 3€ αλλα 15€... Δεν διευκρινίζεις τι είναι αυτό που θέλεις να αγοράσεις γιατί ακόμη και το σχήμα της συσκευασίας παίζει ρόλο. Επίσης, δεν γράφεις αν το αγοράζεις από τρίτη χώρα, αλλά μάλλον αυτό εννοείς. Το δέμα, θεωρητικά και βάσει αυτής της αξίας, δεν θα μπει στο τελωνείο αλλά, και αν μπει, πρέπει να το αφήσουν ελεύθερο. Αλλά αυτά είναι θεωρητικά και με τα "νέα" ΕΛΤΑ ποτέ δεν ξέρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
devil-ji Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ναι, σορρυ , απο κινα ειναι ενα σκουφακι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasosjet Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Πάντως αν τα νεα αυτα μετρα ισχυουν σε ολα τα ευρωπαικα κρατη εγώ μπορω να τα δεχτώ,αρκεί να συνεπάγονται βελτίωση των υπηρεσιών.γιατί το λέω,έχω παραγγείλει απο αρχές Σεπτέμβρη χειριστηρια ταχυτήτων με κοστος 55 ευρω για ποδήλατο δρόμου και ενω το κινα -Αθήνα έγινε σε 8 μέρες το δέμα βρίσκεται αεροδρόμιο εδώ και 35 μέρες και περιμένει να ανοιχτει,ένας θεός ξέρει ποτε.όταν λοιπον φτασει λογικα θα κληθω να πληρωσω τελωνείο και εφορία.με τέτοια καθυστέρηση το θεωρώ λίγο κοροϊδία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Ναι, σορρυ , απο κινα ειναι ενα σκουφακι Δεν θα έχεις πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Παραπλήσια περίπτωση, Άγγλος φίλος, που έρχεται Ελλάδα την Τετάρτη, μου έστειλε δέμα με δώρα πριν 10 μέρες ,για να μην τα κουβαλάει στην βαλίτσα του. Από Royal Mail τον διαβεβαίωσαν πως το δέμα θα είναι εδώ σε 3 εώς 5 μέρες. Χαριτολογώντας του είπα ότι αυτός θα έρθει και θα φύγει ,και το δέμα ακόμα δεν θα έχει φθάσει. Μπορεί τελικά και να μη διαψευσθώ. Απλο το έστειλε ή συστημενο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanesan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Απλο το έστειλε ή συστημενο; Απλό. Πάντως αν τα νεα αυτα μετρα ισχυουν σε ολα τα ευρωπαικα κρατη εγώ μπορω να τα δεχτώ,αρκεί να συνεπάγονται βελτίωση των υπηρεσιών.γιατί το λέω,έχω παραγγείλει απο αρχές Σεπτέμβρη χειριστηρια ταχυτήτων με κοστος 55 ευρω για ποδήλατο δρόμου και ενω το κινα -Αθήνα έγινε σε 8 μέρες το δέμα βρίσκεται αεροδρόμιο εδώ και 35 μέρες και περιμένει να ανοιχτει,ένας θεός ξέρει ποτε.όταν λοιπον φτασει λογικα θα κληθω να πληρωσω τελωνείο και εφορία.με τέτοια καθυστέρηση το θεωρώ λίγο κοροϊδία. Εδώ εγώ παρέλαβα (και πλήρωσα τελωνείο) μετά από 3 μήνες. 5 Ιουνίου - 7 Σεπτεμβρίου. Και άλλοι βίωσαν παρόμοιες καθυστερήσεις. Και για να μην σκάσω, μιας και τα υπόλοιπα δέματα κάνουν κάνα δίμηνο εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, πλέον ακολουθώ την τακτική "παραγγέλνω και το ξαναθυμάμαι όταν πλησιάζουμε τις 60 μέρες" . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Αν το έστελνε συστημένο θα ερχόταν γρηγορότερα. 3-5 μέρες που του είπαν για απλό δεν ισχύει. 3-5 μέρες Κάνει η Parcelforce (κούριερ της RM). Mε dhl express απο Αγγλία μου ήρθαν πράγματα σε 4 εργάσιμες. Ετσι για να έχουμε εικόνα των χρόνων 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanesan Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Αν το έστελνε συστημένο θα ερχόταν γρηγορότερα. 3-5 μέρες που του είπαν για απλό δεν ισχύει. 3-5 μέρες Κάνει η Parcelforce (κούριερ της RM). Mε dhl express απο Αγγλία μου ήρθαν πράγματα σε 5 εργάσιμες. Ετσι για να έχουμε εικόνα των χρόνων Δεν είναι πάντα έτσι, μου έχει στείλει πολλές φορές στο παρελθόν και ενώ είχαν υπάρξει πάλι καθυστερήσεις, ειδικά τα Χριστούγεννα, off-season έχουν φθάσει στις 5 μέρες. Επίσης αν ρίξεις μια ματιά στο site της RM, για small packets μέχρι δύο κιλών , οπότε όχι parcelforce, το International standard για Ευρώπη λέει ακριβώς 3-5 μέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις