jkoukos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Κάθε 2-3 σελίδες έχουμε το ίδιο ερώτημα. Το "δώρο" δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη. Ακόμη πραγματικό δώρο να είναι από κάποιον συγγενή σου, αυτό πάλι επιβαρύνεται με τους σχετικούς φόρους και δασμούς, εφόσον είναι αξίας πάνω από 45€ και αν μιλάμε για αγορά, τότε πάνω από 22€. Στο κοστολόγησε στα 60€, οπότε ο ΦΠΑ (24%) βγαίνει 14,40€ και προσθέτει τα έξοδα εκτελωνισμού 15€ (για αξία δέματος έως 150€), σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seahorse Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Και αυτός πως ήξερε ότι η αξία του ήταν όντως στα 60,00 ευρώ? Μου κάνει εντύπωση γιατί απο την στιγμή που βλέπει ΔΩΡΟ και ανοίγει το δέμα (αν το άνοιξε) πως ξέρει πως αυτή η πλαστική φιγούρα/παιχνίδι που βλέπει έχει τόση αξία? Μιλάμε για ενα άγνωστο αντικείμενο που προφανώς σπάνια βλέπουν σε σχέση με άλλα. Γιατί δεν είναι ούτε κινητό, ούτε κάτι άλλο που με το που δουν ξέρουν πάνω κάτω πόσο κοστίζει Βάσει λογικής απο την στιγμή που βλέπει ΔΩΡΟ και μετά ενα παιχνίδι, δεν θα έπρεπε να υποθέσει πως η πραγματική αξία του παιχνιδιού είναι μικρή (κάτω απο 20,00 ευρώ)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanesan Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Μα τι λες, φιγούρα αγόρασες από Ιαπωνία, όλοι όσοι ασχολούμαστε γνωρίζουμε πόσο ακριβά μπορεί να κοστίσει μια φιγούρα κι ας είναι "παιχνίδι", στο τελωνείο θα είναι τόσο νυχτωμένοι όταν από Ιαπωνία στέλνονται τέτοιου είδους προϊόντα σωρηδόν; Εδώ εγώ τα αγοράζω μεταχειρισμένα σε τιμές ευκαιρίας σε δημοπρασίες, και πάλι περνούν τελωνείο. Επίσης , δεν ξέρω για τον δικό σου πωλητή, εμένα όσες φορές μου έχει σταλεί πακέτο από Ιαπωνία, όλα τα χαρτιά ήταν ξεκάθαρα πάνω στο δέμα με αναλυτικές τιμές κλπ, δεν χρειάζεται να ανοίξουν το δέμα. Αν δεν έχουν λόγο να αμφισβητήσουν την τιμή που αναγράφεται στο δέμα, θα υπολογίσουν το ΦΠΑ βάσει αυτής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Έχεις κολλήσει με την λέξη "δώρο" που δεν έχει καμία αξία, πόσο μάλλον όταν από το δέμα και τις πληροφορίες που αναφέρονται στο παραστατικό μεταφοράς, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για εμπορική συναλλαγή (αγορά από το εξωτερικό). Το πως βρίσκουν την αξία ενός αντικειμένου, δεν το γνωρίζουμε (μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε), αλλά αυτή είναι η δουλειά τους και συνήθως δεν κάνουν λάθος. Τι σημασία έχει που είναι παιχνίδι, φιγούρα ή κούκλα; Δεν έχει κάποια αξία που μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο ποια περίπου είναι αυτή; Μήπως είναι μυστική και μόνο εμείς την γνωρίζουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Seahorse Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Έχετε δίκιο! Χρόνος Παραμονής λέει 20 μέρες. Αν δεν πάω να το πάρω, θα το επιστρέψουν στον πωλητή χωρίς να τον επιβαρύνει κάτι το Ελληνικό τελωνείο? Ρωτάω γιατί ίσως είναι προτιμότερο να περιμένω να του επιστραφεί το δέμα για να μου δώσει πίσω τα χρήματα μου. 30 ευρώ επιπλέον είναι ''too much'' για 1 αντικείμενο αξίας 55 ευρώ. Μου βγήκε χρυσό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexserres2014 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Έχετε δίκιο! Χρόνος Παραμονής λέει 20 μέρες. Αν δεν πάω να το πάρω, θα το επιστρέψουν στον πωλητή χωρίς να τον επιβαρύνει κάτι το Ελληνικό τελωνείο? Ρωτάω γιατί ίσως είναι προτιμότερο να περιμένω να του επιστραφεί το δέμα για να μου δώσει πίσω τα χρήματα μου. 30 ευρώ επιπλέον είναι ''too much'' για 1 αντικείμενο αξίας 55 ευρώ. Μου βγήκε χρυσό. απλα θα επιστρεψει πισω,απλα πρεπει να συνεννοηθεις με τον πωλητη σου καθως δεν δικαιουσαι refund Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angeldust Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Θέλω να αγοράσω κάποια πράγματα απο Κίνα και επειδή είναι σχεδόν σίγουρος οτι θα σκαλώσουν τελωνείο, θέλω να βάλω διεύθυνση αποστολής την εταιρεία ενός φίλου στη Σόφια - Βουλγαρία. Επειδή ανεβαίνει συχνά (1-2 φορές το μήνα) βολεύει να μου τα φέρει. Το θέμα είναι το εξής.. μπορώ να πληρώσω εγώ με το δικό μου Paypal και να βάλω στοιχεία αποστολής διαφορετικά? Δηλαδή διαφορετικό ονοματεπώνυμο παραλήπτη και προφανώς διαφορετική διεύθυνση αποστολής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bromiaris Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Έχετε δίκιο! Χρόνος Παραμονής λέει 20 μέρες. Αν δεν πάω να το πάρω, θα το επιστρέψουν στον πωλητή χωρίς να τον επιβαρύνει κάτι το Ελληνικό τελωνείο? Ρωτάω γιατί ίσως είναι προτιμότερο να περιμένω να του επιστραφεί το δέμα για να μου δώσει πίσω τα χρήματα μου. 30 ευρώ επιπλέον είναι ''too much'' για 1 αντικείμενο αξίας 55 ευρώ. Μου βγήκε χρυσό. Αν ο ιάπωνας δεχτεί πίσω το πακέτο και είναι πολύ καλός και σου επιστρέψει το υπόλοιπο ποσό, αφού αφαίρεση τα μεταφορικά για Ελλάδα και πίσω Ιαπωνία… Όσο για το που βρήκαν την τιμή… από εκεί που έψαξες και εσύ… Google αγαπητέ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasosjet Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2017 Σήμερα μου έφερε ο ταχυδρόμος δυο φακέλους με μπιχλιμπιδια με κοστος περιπου 3 ευρώ έκαστος.η παραγγελία είχε γίνει 29/8, δηλαδή ηρθαν μετα απο 50 ημερες.έχουν ξεφυγει οι καθυστερησεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bubs Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Σήμερα έλαβα απο κίνα ενα μικρό δέμα απο ali το οποίο εστάλη 23/08!! Το είχα ξεγραμμένο (2 ευρώ αξία) αλλά προς έκπληξη μου ήρθε! Δεν είχε 3ευρo ευτυχώς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
djnet71 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Παίδες καλημέρα Να ρωτήσω...είναι να αγοράσω 2 βινύλια από Αμερική με κόστος 44 δολλάρια (με τα μεταφορικά μέσα). Τους ρώτησα για τέλη τελωνείου κ μου είπαν πως δίσκοι,cd,βιβλία δεν χρεώνονται δεσμοί . Γνωρίζουμε αν ισχύει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ExTaCy1337 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Παίδες καλημέρα Να ρωτήσω...είναι να αγοράσω 2 βινύλια από Αμερική με κόστος 44 δολλάρια (με τα μεταφορικά μέσα). Τους ρώτησα για τέλη τελωνείου κ μου είπαν πως δίσκοι,cd,βιβλία δεν χρεώνονται δεσμοί . Γνωρίζουμε αν ισχύει; Καπου πιο πανω διαβασα για ενα DVD ταινιας απο Κορεα στα 10 ευρω που πληρωσε τελωνειο για παραπανω. Σήμερα μου έφερε ο ταχυδρόμος δυο φακέλους με μπιχλιμπιδια με κοστος περιπου 3 ευρώ έκαστος.η παραγγελία είχε γίνει 29/8, δηλαδή ηρθαν μετα απο 50 ημερες.έχουν ξεφυγει οι καθυστερησεις. Μια χαρα εισαι φιλε, εγω εχω 2 δεματα στις 51 μερες απο την αποστολη, το ενα postnl και το αλλο sg post, το πρωτο 32 μερες ηδη στην Ελλαδα κολλημενο και το δευτερο 45 μερες στην Ελλαδα... >_< Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Κώστας8 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Θέλω να φέρω από τη Reship ένα δέμα 1000$.Δέχονται να αλλάξουν συσκευασία και να βγάλουν τις αποδείξεις κτλπ.όμως στέλνουν ένα έγγραφο στις αμερικανικές αρχές που περιγράφει το περιεχόμενο.Εκεί βάζουν και την τιμή; Αυτό το έγγραφο θα συνοδεύσει το δέμα εδώ;΄Αυτό θα είναι κολλήμένο πάνω του ; Αν το δηλώσω σαν δώρο και με μικρότερη τιμή στο ειδικό πεδίο της ιστοσελίδας τους θα το δεχθούν ή θα βάλουν το πραγματικό ποσό οπότε είναι δώρο άδωρο; ΄Η ακόμη θα κολλήσουν το invoice με την πραγματική τιμή στο περιτύλιγμα έστω και με την ένδειξη δώρο οπότε δεν γλυτώνουμε εδώ από τα χαράτσια; Υπάρχει λύση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Κωστα ρωτησες και στο διπλανο θεμα. Μην ρωτας παντου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lnk Hlk Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2017 Θέλω να φέρω από τη Reship ένα δέμα 1000$.Δέχονται να αλλάξουν συσκευασία και να βγάλουν τις αποδείξεις κτλπ.όμως στέλνουν ένα έγγραφο στις αμερικανικές αρχές που περιγράφει το περιεχόμενο.Εκεί βάζουν και την τιμή; Αυτό το έγγραφο θα συνοδεύσει το δέμα εδώ;΄Αυτό θα είναι κολλήμένο πάνω του ; Αν το δηλώσω σαν δώρο και με μικρότερη τιμή στο ειδικό πεδίο της ιστοσελίδας τους θα το δεχθούν ή θα βάλουν το πραγματικό ποσό οπότε είναι δώρο άδωρο; ΄Η ακόμη θα κολλήσουν το invoice με την πραγματική τιμή στο περιτύλιγμα έστω και με την ένδειξη δώρο οπότε δεν γλυτώνουμε εδώ από τα χαράτσια; Υπάρχει λύση; Σου απάντησαν στο διπλανό νήμα που ξαναέθεσες το ίδιο ερώτημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις