Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

θέλω να αγοράσω το Bluboo S1 4G Phablet https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_647663.html και διαβάζοντας εδώ τον οδηγό https://gearbestgreece.com/wp-content/uploads/2017/09/INFOGRAPHIC-LD-383×1024.jpg είδα ότι προτείνει για να μην περάσει 100% τελωνείο την επιλογή Priority Line «EuExpress».

Εδώ αρχίζει το μπέρδεμα όμως γιατί στις επιλογές της αποθήκης HK-2 με τιμή πώλησης 136.06 € στα μεταφορικά μου βγάζει σκέτη την επιλογή: Priority Line 10-25 business days με κόστος + 21.56 € και αναρωτιέμαι εννοεί το «EuExpress» που είναι χωρίς κίνδυνο εκτελωνισμού ή το «Europe Express» που είναι με ελάχιστο κίνδυνο εκτελωνισμού?

Επίσης το ίδιο τηλέφωνο στην επιλογή αγοράς από την αποθήκη UK-3 με τιμή πώλησης 142.25 € στα μεταφορικά μου βγάζει μόνο την επιλογή: Expedited Shipping 2-3 business days με κόστος + 22.30 € και δεν καταλαβαίνω αν είναι κάτι σαν το Priority Line «EuExpress» ή κάτι άλλο.

Οπότε έχουμε και λέμε:

– H πρώτη επιλογή από την αποθήκη HK-2 με την επιλογή Priority Line 10-25 business days θα μου κοστίσει συνολικά 157,62 € αλλά δεν καταλαβαίνω αν με το Priority Line εννοεί το «EuExpress» ή το «Europe Express».

– H δεύτερη επιλογή από την αποθήκη UK-3 με την επιλογή Expedited Shipping 2-3 business days θα μου κοστίσει συνολικά 164,55 € δηλαδή 6,93 € παραπάνω με πολύ πιο γρήγορη παράδοση αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος τελωνείου.

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα,

θέλω να αγοράσω το Bluboo S1 4G Phablet https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_647663.html και διαβάζοντας εδώ τον οδηγό https://gearbestgreece.com/wp-content/uploads/2017/09/INFOGRAPHIC-LD-383×1024.jpg είδα ότι προτείνει για να μην περάσει 100% τελωνείο την επιλογή Priority Line «EuExpress».

Εδώ αρχίζει το μπέρδεμα όμως γιατί στις επιλογές της αποθήκης HK-2 με τιμή πώλησης 136.06 € στα μεταφορικά μου βγάζει σκέτη την επιλογή: Priority Line 10-25 business days με κόστος + 21.56 € και αναρωτιέμαι εννοεί το «EuExpress» που είναι χωρίς κίνδυνο εκτελωνισμού ή το «Europe Express» που είναι με ελάχιστο κίνδυνο εκτελωνισμού?

Επίσης το ίδιο τηλέφωνο στην επιλογή αγοράς από την αποθήκη UK-3 με τιμή πώλησης 142.25 € στα μεταφορικά μου βγάζει μόνο την επιλογή: Expedited Shipping 2-3 business days με κόστος + 22.30 € και δεν καταλαβαίνω αν είναι κάτι σαν το Priority Line «EuExpress» ή κάτι άλλο.

Οπότε έχουμε και λέμε:

– H πρώτη επιλογή από την αποθήκη HK-2 με την επιλογή Priority Line 10-25 business days θα μου κοστίσει συνολικά 157,62 € αλλά δεν καταλαβαίνω αν με το Priority Line εννοεί το «EuExpress» ή το «Europe Express».

– H δεύτερη επιλογή από την αποθήκη UK-3 με την επιλογή Expedited Shipping 2-3 business days θα μου κοστίσει συνολικά 164,55 € δηλαδή 6,93 € παραπάνω με πολύ πιο γρήγορη παράδοση αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος τελωνείου.

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Ευχαριστώ.

Σου απάντησαν στο μήνυμα σου δίπλα…

Sep 23, 2017
01:14 pm

Shipment arrived at destination country4PX

S000018002138

παιδια εχω παραγγειλει φωτακι για ποδηλατο αξιας 5$... και λεει στο Site πανω οτι εχει φτασει Ελλαδα τοσες μερες, γιατι δεν το εχει φερει ο ταχυδρομος?

εχει κανεις καμια ιδεα? το εχει παθει κανεις αυτο οταν ειναι τοσες μερες ηδη εδω ελλαδα απο κινα?

Καλημέρα. Θέλω να γράψω την εμπειρία μου προς ένημερωση όλων γιατι δεν μου χει ξανατύχει.

Τον τελευταίο καιρό κάνω παραγγελίες απο eBay μικρής αξίας μονο, ψιλό πραγματάκια δηλαδή, έρχονται και μεμονωμένα οποτε δεν είχα θέμα με τελωνείο. Τον Ιούλιο όμως στις αρχές έκανα παραγγελία απο miniinthebox συνολικά κάνα σαραμταρι επειδή είχα ένα πιστωτικό οκτώ ευρώ απο προηγούμενες παραγγελίες και ήθελα να το εξαργύρωσω. Περιμένω κάποιους αιώνες και έρχεται το πακέτο μου την προηγούμενη εβδομάδα έχοντας περάσει τελωνείο και πλήρωσα ένα 30αρι επιπλέον... Λογικό.

Έστειλα μυνημα στο σάιτ παρόλα αυτά καθώς ζητάνε επιβεβαίωση οτι έγινε παρά δόση της παραγγελίας χωρίς προβλήματα και τους ανέφερα την τελωνειακή χρέωση και μου πιστώσεων το ποσό της χρέωσης ς πιστωτικό για επόμενη παραγγελία!

Δεν μου χει ξανατύχει και δεν ξέρω αν και σε αλλα σάιτ παρέχουν αυτό το προνόμιο.....

Εγω εριξα μια παραγγελια πριν απο ενα μηνα απο ebay αξιας 35 ευρω και μου ηρθε κανονικα me dhl απο Κινα.

Τελωνείο πλήρωσες;

Καλημέρα. Θέλω να γράψω την εμπειρία μου προς ένημερωση όλων γιατι δεν μου χει ξανατύχει.

Τον τελευταίο καιρό κάνω παραγγελίες απο eBay μικρής αξίας μονο, ψιλό πραγματάκια δηλαδή, έρχονται και μεμονωμένα οποτε δεν είχα θέμα με τελωνείο. Τον Ιούλιο όμως στις αρχές έκανα παραγγελία απο miniinthebox συνολικά κάνα σαραμταρι επειδή είχα ένα πιστωτικό οκτώ ευρώ απο προηγούμενες παραγγελίες και ήθελα να το εξαργύρωσω. Περιμένω κάποιους αιώνες και έρχεται το πακέτο μου την προηγούμενη εβδομάδα έχοντας περάσει τελωνείο και πλήρωσα ένα 30αρι επιπλέον... Λογικό.

Έστειλα μυνημα στο σάιτ παρόλα αυτά καθώς ζητάνε επιβεβαίωση οτι έγινε παρά δόση της παραγγελίας χωρίς προβλήματα και τους ανέφερα την τελωνειακή χρέωση και μου πιστώσεων το ποσό της χρέωσης ς πιστωτικό για επόμενη παραγγελία!

Δεν μου χει ξανατύχει και δεν ξέρω αν και σε αλλα σάιτ παρέχουν αυτό το προνόμιο.....

Αυτο π εκαναν δεν νομιζω τα αλλα να το κανουν ποτε.

Τα τελωνεια κτλπ ειναι υποχρεωση του αγοραστη να τα πληρωσει :)

Οποτε σ εκατσε πολυ καλη φαση.

:) :)

Το εκαναν μαλλον για να εχουν happy customer

παιδια καλησπερα,παρηγγειλα απο iherb δεμα με συμπληρωματα διατροφης και μου εστειλαν τα ελτα(γετα αερολιμενα..) συστημενο που λεει προσκομιση παραστατικων,δλδ θελουν μια υπευθυνη δηλωση δικια μου οτι περιεχει συμπλ.διατροφης/φαρμακα/καλλυντικα που προοριζονται για προσωπικη χρηση κ αναλαμβανω την ευθυνη κτλ.το δεμα ειναι κατω των 22ε.τι θα πληρωσω?αν δν με συμφερει και το αφησω και δν τους στειλω τπτ θα επιστρεψει πισω στην iherb?θα μου επιστρεψει τα χρηματα η μερος των χρηματων η iherb? αν ξερει καποιος που το εχει κανει.ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να σου κάνω μια ερώτηση; Έχω παραγγείλει κάποια ρούχα από το LightInTheBox που είναι αδερφάκι του miniinthebox τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να έχω παραλάβει ως το τέλος του μήνα. Έχει φύγει από 11/10 λένε και μου έστειλαν κάποιο tracking που δεν αναγνωρίζεται πουθενά της μορφής LT12345678. Πλήρωσα για Exedited Shipping 4-8 μέρες και Duties Insurance.Λογικά κι εσύ το είχες πληρώσεις και το ξέχασες γι αυτό σου τα επέστρεψαν.

Έχω αγχωθεί γιατί δεν μπορώ να το δω πουθενά και αυτοί λένε βλακείες ότι θα παραλάβω στην ώρα μου. Εσύ με τι τρόπο παραλαβής σου έκαναν 3 μήνες; Σου έστειλαν tracking που δούλευε. Πόσο καιρό θεωρείς ότι έμεινε στο τελωνείο; Αν μέχρι 21/10 έχει φτάσει στο τελωνείο (μένω Αθήνα) θεωρείτε οι υπόλοιποι ότι έχω πιθανότητα να το έχω σε 10 μέρες κι ας περάσει και τελωνείο. Το μόνο που με νοιάζει είναι το παραλάβω εγκαίρως. 

Ευχαριστώ πολύ όποιον μπορεί να με βοηθήσει γιατί έχω χάσει το ύπνο μου... Κυριολεκτικά. Είναι για την καλή μου για το γάμο μας και φοβάται ότι δε θα έχει τι θα φορέσει αν έρθει τελευταία στιγμή και είναι μάπα.

Επεξ/σία από panagiotisr

παιδια καλησπερα,παρηγγειλα απο iherb δεμα με συμπληρωματα διατροφης και μου εστειλαν τα ελτα(γετα αερολιμενα..) συστημενο που λεει προσκομιση παραστατικων,δλδ θελουν μια υπευθυνη δηλωση δικια μου οτι περιεχει συμπλ.διατροφης/φαρμακα/καλλυντικα που προοριζονται για προσωπικη χρηση κ αναλαμβανω την ευθυνη κτλ.το δεμα ειναι κατω των 22ε.τι θα πληρωσω?αν δν με συμφερει και το αφησω και δν τους στειλω τπτ θα επιστρεψει πισω στην iherb?θα μου επιστρεψει τα χρηματα η μερος των χρηματων η iherb? αν ξερει καποιος που το εχει κανει.ευχαριστω

Αν είναι κάτω από 22 ευρώ δεν πληρώνεις τπτ. Το παράξενο είναι που το κράτησαν στο τελωνείο, αφού το Iherb τη γράφει την τιμή πάνω στο πακέτο. Ίσως επειδή είναι συμπληρώματα/φάρμακα και θέλουν την υπεύθυνη δήλωση για να είναι και ο ΕΟΦ καλλυμένος.

Γεια σας και πάλι. Ας με διαφωτίσει όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Μου ήρθε από ΕΛΤΑ  επιστολή που ζητάει Paypal ή απόδειξη αγοράς ή τιμολόγιο και τους το έστειλα την προηγούμενη εβδομάδα  στο mail που μου υποδείκνυε η επιστολή.

Το θέμα είναι ότι σήμερα στο tracking του ΕΛΤΑ μου γράφει με ημερομηνία χτεσινή ότι απαιτείται "Paypal ή απόδειξη αγοράς ή τιμολόγιο". Τι γίνεται ρε παιδιά;

Πόσες φορές πρέπει να το στείλω;

Έχει τύχει σε κάποιον από εσάς?

Ευχαριστώ

Πιθανόν να μην τους έκανε αυτό που έστειλες.

Πχ, αν αγόρασες κάτι που έχει 100€ και έστειλες απόδειξη που ο Κινέζος έβαλε 20€ για να γλιτώσεις λεφτά, δεν είναι χαζοί.

Θέλουν να δούν τη χρέωση στο Paypal ή στην κάρτα σου.

Αν τώρα, έστειλες κάποιο από αυτά τα δύο και πάλι επιμένουν, πάρε ένα τηλέφωνο μήπως δεν το έλαβαν ή έχει κολλήσει αλλού.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...