Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανεξάρτητα αν είναι ηθικά σωστό ή όχι (επειδή γνώριζες πως υπήρχε μια μικρή πιθανότητα τελωνείου) μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή και να κάνεις αμφισβήτηση της συναλλαγής στο paypal ελπίζοντας να σε δικαιώσει, ή να πληρώσεις τελικά το έξτρα ποσό εκτελωνισμού.

Μάλλον όμως σε βλέπω να πληρώνεις γιατί αν αμφισβητήσεις την συναλλαγή (πχ οτι έγινε εν αγνοία σου) οι κινέζοι θα παρουσιάσουν τα screenshots και τα emails που έχετε ανταλλάξει μέχρι τώρα για το θέμα οπότε χλωμό το βλέπω να σε δικαιώσει το paypal.

Να ελπίζεις ο τελωνειακός να έχει καλή διάθεση οταν βρεθεί μπροστά στο πακέτο σου  :-)

ευχαριστώ. υποθέτω οτι το ποσό εκτελωνισμού θα προκύψει από το πόσο θα θεωρηθεί η αξία του πακέτου; 

ξέρουμε αν το gb βάζει τη πραγματική αξία, αν βάζουν gift ή οτιδήποτε άλλο; 

βασικά με ενδιαφέρει να καταλάβω αν για κάτι που πραγματικά το πλήρωσα γύρω στα 500USD και ας πουμε οτι ο κινέζος έγραψε στο πακέτο τη πραγματική αξία... τότε θα πληρώσω εκτελωνισμό κάτι σε 50; ή 250EUR; έχει διαφορά...

συγνώμη αν εχουν ξαναπαντηθεί, εχω διαβάσει σχεδόν τις 100-120 τελευταίες σελίδες του thread και άκρη δεν εχω βγάλει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

παιδια απο αμερικη απο τι ποσο και πανω πληρωνουμε τελωνειο ? και αν ναι ποσο ειναι ? θελω ενα πληκτρολογιο και ειναι κατω απο 100 ευρω.

24% επι της αξιας που θα ορισει ο τελωνειακος και 15€.Τα αντικειμενα αξιας 22€+ επιβαρυνονται με ΦΠΑ(24%)

ευχαριστώ. υποθέτω οτι το ποσό εκτελωνισμού θα προκύψει από το πόσο θα θεωρηθεί η αξία του πακέτου; 

ξέρουμε αν το gb βάζει τη πραγματική αξία, αν βάζουν gift ή οτιδήποτε άλλο; 

βασικά με ενδιαφέρει να καταλάβω αν για κάτι που πραγματικά το πλήρωσα γύρω στα 500USD και ας πουμε οτι ο κινέζος έγραψε στο πακέτο τη πραγματική αξία... τότε θα πληρώσω εκτελωνισμό κάτι σε 50; ή 250EUR; έχει διαφορά...

συγνώμη αν εχουν ξαναπαντηθεί, εχω διαβάσει σχεδόν τις 100-120 τελευταίες σελίδες του thread και άκρη δεν εχω βγάλει..

1. Τα έξοδα εκτελωνισμού θα υπολογιστούν με βάση την αξία CIF (κόστος+ μεταφορικά) που θα ορίσει ο τελωνειακός.

2. Ο τελωνειακός δεν βασίζεται στη δηλωμένη αξία, ειδικά, από Κίνα και, φυσικά, ο χαρακτηρισμός "δώρο" έχει σταματήσει από πολύ καιρό να σημαίνει κάτι γι' αυτόν. Άλλωστε, "δώρο" από κατάστημα δεν προβλέπεται στην τελωνειακή νομοθεσία.

3. Το τι θα πληρώσεις τελικά εξαρτάται από την αξία που θα ορίσει ο τελωνειακός με βάση τα δικά του κριτήρια και όχι αυτά που δηλώνει ο πωλητής.

4. Όλα αυτά είναι γνωστά και επαναλαμβάνονται, δυστυχώς, ξανά και ξανά στις σελίδες αυτού του νήματος και των άλλων σχετικών.

παιδια απο αμερικη απο τι ποσο και πανω πληρωνουμε τελωνειο ? και αν ναι ποσο ειναι ? θελω ενα πληκτρολογιο και ειναι κατω απο 100 ευρω.

Η Αμερική είναι τρίτη χώρα όπως και η Κίνα και άλλες και για αξίες CIF (κόστος +μεταφορικά+ ασφάλεια) πάνω από 22€ και μέχρι 150€ είναι ΦΠΑ στην αξία που θα ορίσει ο τελωνειακός + το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ (15€).

Η Αμερική έχει φτηνή αγορά αλλά υψηλά μεταφορικά και το σχεδόν βέβαιο τελωνείου.

• Like 1

παιδια καλησπερα,παρηγγειλα απο iherb δεμα με συμπληρωματα διατροφης και μου εστειλαν τα ελτα(γετα αερολιμενα..) συστημενο που λεει προσκομιση παραστατικων,δλδ θελουν μια υπευθυνη δηλωση δικια μου οτι περιεχει συμπλ.διατροφης/φαρμακα/καλλυντικα που προοριζονται για προσωπικη χρηση κ αναλαμβανω την ευθυνη κτλ.το δεμα ειναι κατω των 22ε.τι θα πληρωσω?αν δν με συμφερει και το αφησω και δν τους στειλω τπτ θα επιστρεψει πισω στην iherb?θα μου επιστρεψει τα χρηματα η μερος των χρηματων η iherb? αν ξερει καποιος που το εχει κανει.ευχαριστω

σιγουρα το vitacost στελνει απο Γερμανια?Γιατι τοποθεσια εχει την Αμερικη.Επισης βλεπω τον ιδιο τροπο αποστολης δλδ DHL Global στα 9,99 δολλαρια.

παει αμερικη γερμανια ελλαδα

Παιδια ειχα κανει μια παραγγελια απο luckyvitamin.com (εγραψα και λιγες μερες πριν). Σημερα τα κεντρικα ΕΛΤΑ κι επειδη δεν υπηρχε ο κωδικος μου εδωσαν αιριθμο γ ν μιλησω με DHL. Μου ειπαν οτι εχει μεινει γερμανια απο 12 Ιουνη. Εν τω μεταξυ το κοστος της παραγγελιας ειναι στα 131 δολαρια και με εχει χρεωσει 131 ευρω αντι για 110. Το site ειναι για τν πευκο εννοω η εξυπηρετηση.. αμα χαθει αντικειμενο δε φερουν ευθυνη δε σου επιστρεφουν τιποτα. Επειδη το shipping ειναι το απλο για το οποιο εσκασα κ 25 ευρουλακια δε μπορουν λεει να δουνε παραπανω πληροφοριες. Εχει τυχει σε κανεναν? Δεν περιμεν να ειναι τοσο χαλι η πολιτικη τους και δεν διαβασα προηγουμενως γτ τοσε φορες εχω παραγγειλει κ ολοι επιστρεφουν αν αποδεοξεις οτι δεν πηρες κατι ή σου ξαναστελνυον το προιον.

Εχει τυχει σε κανεναν σας? Μηπως ξερετε τι πρεπει να κανω?

Παιδιά καλησπέρα. Φίλος αγορασε κινητό από gearbest με 140 ευρω και δεν είχαμε ενημερωθεί για τη νέα πολιτική του τελωνείου. Με unregister air mail. Θα περάσει σίγουρα τελωνείο; και αν ναι ξέρετε το ποσό; επείγον γιατί δεν έχει φύγει ακόμα άμα είναι να το ακυρώσει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Παιδιά καλησπέρα. Φίλος αγορασε κινητό από gearbest με 140 ευρω και δεν είχαμε ενημερωθεί για τη νέα πολιτική του τελωνείου. Με unregister air mail. Θα περάσει σίγουρα τελωνείο; και αν ναι ξέρετε το ποσό; επείγον γιατί δεν έχει φύγει ακόμα άμα είναι να το ακυρώσει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Ναι θα πληρωσει. Αν προλαβαινετε ακυρωστε το.

Θα πληρωσει 15€ + τον φπα του κινητου.

Ναι θα πληρωσει. Αν προλαβαινετε ακυρωστε το.

Θα πληρωσει 15€ + τον φπα του κινητου.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εγώ παράγγειλα πριν ένα μήνα μια τσάντα με 20 ευρώ και δε πέρασε. Περνάνε πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό;

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Εγώ παράγγειλα πριν ένα μήνα μια τσάντα με 20 ευρώ και δε πέρασε. Περνάνε πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό;

99% ολα πανω απο 22€

Μάλιστα ότι προλάβαμε, προλάβαμε δηλαδή. Ευχαριστώ ξανά.

Ακόμα μία ερώτηση.. Ποια ειναι η διαδικασία σε περίπτωση που περάσει τελωνείο; πηγαίνεις ΕΛΤΑ και πληρώνεις; το κρατάνε περισσότερο καιρό;

Θα έρθει ειδοποιητήριο και θα πληρώσεις στα ΕΛΤΑ για να το παραλάβεις.

Όλα αυτά, όμως, έχουν γραφτεί πάρα πολλές φορές και θα τα διάβαζες εύκολα.

Παιδια αν αγορασω κατι απο Αυστραλια μεσω paypal απο ενα ατομο και δεν εχει τιμη πανω το δεμα , θα βαλει και ως gift το πακετο. Ειναι μια συλλεκτικη φιγουρα. Πληρωνω τελωνειο? Προφανως οχι ετσι? 

Παιδια αν αγορασω κατι απο Αυστραλια μεσω paypal απο ενα ατομο και δεν εχει τιμη πανω το δεμα , θα βαλει και ως gift το πακετο. Ειναι μια συλλεκτικη φιγουρα. Πληρωνω τελωνειο? Προφανως οχι ετσι?

τα δώρα μεταξύ ιδιωτών είναι για αξία μέχρι 45 ευρώ , αν σταματήσει και αξιολογηθεί ακριβότερο θα πληρώσεις τελωνείο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...