makfil Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 @Kanesan Έχει γραφτεί πολλές φορές ότι 1) από τον ΙΟΥΝ τα περισσότερα δέματα μπαίνουν στο τελωνείο, 2) όταν ο τελωνειακός αμφισβητεί τη δηλωμένη αξία στο αυτοκόλλητο (και αυτό συμβαίνει περισσότερο στα δέματα από Κίνα) ορίζει αξία CIF και πάνω σ' αυτή υπολογίζονται ΦΠΑ και τέλος ΕΛΤΑ (και ίσως δασμός), 3) σε πολύ λίγες περιπτώσεις έχει ζητήσει ο τελωνειακός προκαταβολικά τα αποδεικτικά στοιχεία για την αξία και 4) εκτός από την απόδειξη paypal υπάρχει και η απόδειξη πληρωμής με κάρτα, σαν αποδεικτικό στοιχείο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
indigo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα, αν μπορούσε κάποιος να ρίξει λίγο φως θα του ήμουν ευγνώμων... Αγορά κινητού ~500USD στις 16 Σεπ από gearbest με μέθοδο αποστολής 'EU Express' την οποία πλήρωσα ~20USD επιπλέον. Όπως είχα καταλάβει τότε (τώρα αμφιβάλω) η αποστολή θα γινόταν με τη λεγόμενη 'τριγωνική' μέθοδο και δεν θα πρέπει να μπλέξω με το τελωνείο. Από τη πρώτη στιγμή το tracking δεν μου δίνει σχεδόν καμμία πληροφορία. Παραθέτω screenshots από 1- από gearbest2- από 17Track που με πάει το λινκ από gearbest 3- από dpd(uk) που από οτι κατάλαβα εμπλέκεται κάπως στην αποστολή Μπορεί κανείς να καταλάβει που βρίσκεται η αποστολή, αν θα πρέπει να την περιμένω όπου να ναι ή αν δυστηχώς θα μπλέξω με τελωνείο; https://prntscr.com/gvi2k9 - νομίζω οτι το Southall είναι περιοχή στο UK https://prntscr.com/gvi2m5 https://prntscr.com/gvi2n6 Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
maxsr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα κι από μένα.Παρακολουθώντας κι άλλους ομοιοπαθούντες είπα να ποστάρω κι εγώ τον πόνο μου.Ιδέα δεν έχω πότε θα παραλάβω...Αν κάποιος με κοντινή ημερομηνία εισαγωγής παρέλαβε ας με ενημερώσει να χαρώ. Ερώτηση: αν παραλάβατε το δέμα ήταν ανοιγμένο;Ευχαριστώ και καλημέρα παίδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papp0us Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Καλημέρα, αν μπορούσε κάποιος να ρίξει λίγο φως θα του ήμουν ευγνώμων... Αγορά κινητού ~500USD στις 16 Σεπ από gearbest με μέθοδο αποστολής 'EU Express' την οποία πλήρωσα ~20USD επιπλέον. Όπως είχα καταλάβει τότε (τώρα αμφιβάλω) η αποστολή θα γινόταν με τη λεγόμενη 'τριγωνική' μέθοδο και δεν θα πρέπει να μπλέξω με το τελωνείο. Από τη πρώτη στιγμή το tracking δεν μου δίνει σχεδόν καμμία πληροφορία. Παραθέτω screenshots από 1- από gearbest 2- από 17Track που με πάει το λινκ από gearbest 3- από dpd(uk) που από οτι κατάλαβα εμπλέκεται κάπως στην αποστολή Μπορεί κανείς να καταλάβει που βρίσκεται η αποστολή, αν θα πρέπει να την περιμένω όπου να ναι ή αν δυστηχώς θα μπλέξω με τελωνείο; https://prntscr.com/gvi2k9 - νομίζω οτι το Southall είναι περιοχή στο UK https://prntscr.com/gvi2m5 https://prntscr.com/gvi2n6 Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Τριγωνική είναι το EU Express. Δε χρειάζεται να αμφιβάλεις. Όλα τα δέματα αυτής της περιόδου έχουν κολλησει Αγγλία στα γραφεία της dpd uk , για κάποιο λόγο, έχω και εγώ δύο πακέτα στην ίδια κατάσταση. Από οτι μου είπαν στο gb ,μέχρι Τετάρτη θα έχεις λυθεί το προβλημα και θα προχωρήσουν. Από εκεί πάνε Βουδαπέστη, Σοφια, Θεσσαλονίκη, και από εκεί τα παίρνει η ACS και στα φέρνει σπίτι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkis13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 2ος μηνας τελωνειο <3, ενα μηνα ο εκτελωνισμος οπου ηταν λαθος, και ενα μηνα τωρα για αναδασμολογηση, τους καλω στα 210 3538103/104 και απαντηση καμία. έστειλα mail στα ΕΛΤΑ, και μου απαντησαν ""Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η χρονική διάρκεια της οποίας ενδέχεται να επιμηκυνθεί λόγω του φόρτου εργασίας του τμήματος εκτελωνισμού, το αντικείμενο θα προωθηθεί εκ νέου στο γραφείο επίδοσης, ενώ την διαχείρισή του μπορείτε να παρακολουθείτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των ΕΛΤΑ (www.elta.gr/ εντοπισμός αντικειμένου)."" Μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο; Ίσως μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kanesan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 @Kanesan Έχει γραφτεί πολλές φορές ότι 1) από τον ΙΟΥΝ τα περισσότερα δέματα μπαίνουν στο τελωνείο, 2) όταν ο τελωνειακός αμφισβητεί τη δηλωμένη αξία στο αυτοκόλλητο (και αυτό συμβαίνει περισσότερο στα δέματα από Κίνα) ορίζει αξία CIF και πάνω σ' αυτή υπολογίζονται ΦΠΑ και τέλος ΕΛΤΑ (και ίσως δασμός), 3) σε πολύ λίγες περιπτώσεις έχει ζητήσει ο τελωνειακός προκαταβολικά τα αποδεικτικά στοιχεία για την αξία και 4) εκτός από την απόδειξη paypal υπάρχει και η απόδειξη πληρωμής με κάρτα, σαν αποδεικτικό στοιχείο. Ναι το γνωρίζω για τα δέματα, το ανέφερα για να εξηγήσω γιατί επιμένω, επειδή είναι αρκετά να ξέρω τι να κάνω σε περίπτωση ατυχίας. Αναφέρθηκαν εδώ νομίζω κάποιες περιπτώσεις στις οποίες - μπορεί και να έχω καταλάβει λάθος - αποδεικτικά στοιχεία ζητήθηκαν χωρίς να έχει κινηθεί διαδικασία αναδασμολόγησης. Οπότε ήθελα να μάθω - αν γνώριζε κάποιος - τι συμβαίνει με το δέμα σε περίπτωση που περαιτέρω αποδεικτκά στοιχεία δεν είναι δυνατόν να προσκομισθούν, ποιο είναι το επόμενο βήμα γι'αυτούς (δεν έχω ούτε απόδειξη από κάρτα που να αντιστοιχεί στην πραγματική αξία του πακέτου επειδή κάποιες φορές αγοράζω μέσω shopping service, η κάρτα μπορεί να γράφει 100 ευρώ γιατί τόσα κατέθεσα, και για το δέμα από τα 100 να έχω χρησιμοποιήσει τα 40). Είναι αλήθεια ότι κυρίως σε δέματα από Κίνα παρατηρείται η όποια αμφισβήτηση, οπότε θα περιμένω ελπίζοντας τους Ιάπωνες να τους πιστέψουν. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsakos193 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Πήγα σήμερα να παραλάβω ένα δεματάκι όπως τις προάλλες και ο ίδιος υπάλληλος με την προηγούμενη φορά μου ζήτησε πάλι τρία ευρώ.Του είπα πως μαζί τα λέγαμε και τις προάλλες για το πως έχει καταργηθεί και μου είπε πως συνεχίζουν να βάζουν τη σφραγίδα του τελωνείου επάνω και έτσι έχει συνηθίσει να το κάνει.Τελικά τίποτα όποτε παιδιά ακόμα δεν ξέρουν τι τους γίνεται πραγματικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkis13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Πήγα σήμερα να παραλάβω ένα δεματάκι όπως τις προάλλες και ο ίδιος υπάλληλος με την προηγούμενη φορά μου ζήτησε πάλι τρία ευρώ.Του είπα πως μαζί τα λέγαμε και τις προάλλες για το πως έχει καταργηθεί και μου είπε πως συνεχίζουν να βάζουν τη σφραγίδα του τελωνείου επάνω και έτσι έχει συνηθίσει να το κάνει.Τελικά τίποτα όποτε παιδιά ακόμα δεν ξέρουν τι τους γίνεται πραγματικά... e-mail στα κεντρικα τον ελτα τηλεφωνο στο καταστημα ζητας προισταμενο/διευθυντη του το λες /του το στελνεις /του το πας Δυστυχώς πάσχουν τα ΕΛΤΑ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexserres2014 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 2ος μηνας τελωνειο <3, ενα μηνα ο εκτελωνισμος οπου ηταν λαθος, και ενα μηνα τωρα για αναδασμολογηση, τους καλω στα 210 3538103/104 και απαντηση καμία. έστειλα mail στα ΕΛΤΑ, και μου απαντησαν ""Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, η χρονική διάρκεια της οποίας ενδέχεται να επιμηκυνθεί λόγω του φόρτου εργασίας του τμήματος εκτελωνισμού, το αντικείμενο θα προωθηθεί εκ νέου στο γραφείο επίδοσης, ενώ την διαχείρισή του μπορείτε να παρακολουθείτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των ΕΛΤΑ (www.elta.gr/ εντοπισμός αντικειμένου)."" Μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο; Ίσως μια καταγγελία στην ΕΕΤΤ; εχω στειλει και εγω κατι για αναδασμολογηση και σε 8 μερες συμπληρωνω 2μηνο που ειναι κολλημενο στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.Η εεττ δεν ειναι αρμοδια για θεματα τελωνειου.πηρα και στο τελωνειο και φυσικα μου ειπαν τα γνωστα:αα εχουμε πολλη δουλεια και ο μεσος χρονος αναμονης ειναι οι 30-45 μερες.αρα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να περιμενεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkis13 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 εχω στειλει και εγω κατι για αναδασμολογηση και σε 8 μερες συμπληρωνω 2μηνο που ειναι κολλημενο στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.Η εεττ δεν ειναι αρμοδια για θεματα τελωνειου.πηρα και στο τελωνειο και φυσικα μου ειπαν τα γνωστα:αα εχουμε πολλη δουλεια και ο μεσος χρονος αναμονης ειναι οι 30-45 μερες.αρα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να περιμενεις.. ευχαριστω για την πληροφόρηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taksidiotis2003 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 ΤΙ έχει γίνει με το τελωνείο ρε μαλάκες? Ακόμα και δέμα 35 ευρώ χώνουν τώρα. Ζήτησε μίζες το κράτος και μας γαμάνε εμάς τώρα? Τί εννοείς; Ότι κόστισε πάνω από 22ΕΥΡΩ μαζί με τα μεταφορικά, υπόκειται σε εκτελωνισμό. Αυτό ισχύει από το 1994!!!!!!! Πήγα σήμερα να παραλάβω ένα δεματάκι όπως τις προάλλες και ο ίδιος υπάλληλος με την προηγούμενη φορά μου ζήτησε πάλι τρία ευρώ.Του είπα πως μαζί τα λέγαμε και τις προάλλες για το πως έχει καταργηθεί και μου είπε πως συνεχίζουν να βάζουν τη σφραγίδα του τελωνείου επάνω και έτσι έχει συνηθίσει να το κάνει.Τελικά τίποτα όποτε παιδιά ακόμα δεν ξέρουν τι τους γίνεται πραγματικά... Απάντησέ του πως και εσύ είχες συνηθίσει να πετάς γιαούρτι στο κεφάλι όποιου σου τα λέει λάθος, αλλά δεν το κάνεις πλέον!.... Οπότε ήθελα να μάθω - αν γνώριζε κάποιος - τι συμβαίνει με το δέμα σε περίπτωση που περαιτέρω αποδεικτκά στοιχεία δεν είναι δυνατόν να προσκομισθούν, ποιο είναι το επόμενο βήμα γι'αυτούς (δεν έχω ούτε απόδειξη από κάρτα που να αντιστοιχεί στην πραγματική αξία του πακέτου επειδή κάποιες φορές αγοράζω μέσω shopping service, η κάρτα μπορεί να γράφει 100 ευρώ γιατί τόσα κατέθεσα, και για το δέμα από τα 100 να έχω χρησιμοποιήσει τα 40). Στην εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να βρεθεί έστω ένα τεκμήριο του πραγματικού κόστους μιας συγκεκριμένης συναλλαγής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gusdevelopers Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Παιδια οποιος περιμενει powerbank δεν θα ερθει ποτε γιατι σταματησαν να στελνουν οι κινεζοι επειδη πηρε φωτια ενα αεροπλανο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios18120 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ποτε εγινε αυτο και που το εμαθες εσυ; Δωσε info! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gusdevelopers Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ποτε εγινε αυτο και που το εμαθες εσυ; Δωσε info! http://abcnews.go.com/International/wireStory/american-cancels-flight-loading-equipment-catches-fire-50366831?cid=social_fb_abcn και επισης δες και αυτο https://www.gearbest.com/power-banks/pp_492338.html?wid=21 οτι δεν στελενει ελλαδα https://www.gearbest.com/power-banks/pp_492338.html?wid=21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheDevilMayCare Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Στην εποχή των ηλεκτρονικών συναλλαγών δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να βρεθεί έστω ένα τεκμήριο του πραγματικού κόστους μιας συγκεκριμένης συναλλαγής. Μπα, μια μεταφορα χρηματων, δεν σημαινει απαραιτητως & πολλα πραγματα: μια χαρα μπορει να μην συνοδευεται απο αιτιολογηση της, και εξισου μια χαρα μπορει να εχει σπασει: σε 2 η 3 μικροτερες αυτης (που την αθροιζουν), οποτε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις