Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη αναφερθηκε πως η υπερκοστολογηση που γινεται απο τους τελωνειακους, ειναι μεμωνομενη και σπανια.

Ειναι το τριτο ατομο που γνωριζω προσωπικα και του συνεβει, περαν εμενα φυσικα.

post-108899-0-00983200-1507378384_thumb.jpg

1 DVD ταινιας, συνολικης αξιας 10€ απο την Νοτια Κορεα, του κοστισε επιπλεον 28.13€

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αν το κοστολόγησει ο τελωνειακός πάνω από 45 ευρώ (εφόσον ειν μη εμπορική συναλλαγή) πληρώνεις κανονικά τα τέλοι εκτελωνισμόυ των Ελτα και το ανάλογο φπα ανάλογα πόσο θα το κοστολόγησει

ΦΠΑ σε χρησιμοποιημενα πράγματα? Να δω πως θα το κανουν...

Υπάρχει κάτι που πωλείται στην ΕΕ (νέο ή μεταχειρισμένο) που δεν έχει ΦΠΑ; Για να ξέρουμε τι λέμε.

Ο νόμος που ισχύει σε όλες τις χώρες είναι σαφέστατος.

εμενα μου ηρθε ειδοποιητηριο απο vitacost για το δεμα μου.

τζαμι.

εχω παρει τα λεφτα μου πισω απο vitacost και Iherb συνολο 70 ευρω και θα παρω και τα 2 αντικειμενα , απο vitacost που ηρθε απο γερμανια και μπηκε απο θεσσαλονικη στο ειδοποιητηριο δεν γραφει τελωνειο.

αν πληρωσω τελωνειο στο iherb να ξερετε απο vitacost οι αγορες απο εδω και περα. εγω αυτο θα κανω

θα ενημερωσω.

απο θεμα πολιτικης το vitacost ειναι ανωτερο γιατι αν δεν παραλαβεις σε 60 μερες σου δινουν τα λεφτα πισω σε καθε περιπτωση.

το iherb μου εδωσε τα λεφτα μου πισω απο καλη θεληση μονο για πρωτη και τελευταια φορα. επομενες φορες απλα περιμενεις να επιστραφει το αντικειμενο πισω και σου δινουν τα λεφτα αφαιρωντας τα μεταφορικα.

και αν στο vitacost οντως δεν χτυπησει τελωνειο, εχουμε ηδη το νικητη, vitacost!

τζαμι.

εχω παρει τα λεφτα μου πισω απο vitacost και Iherb συνολο 70 ευρω και θα παρω και τα 2 αντικειμενα , απο vitacost που ηρθε απο γερμανια και μπηκε απο θεσσαλονικη στο ειδοποιητηριο δεν γραφει τελωνειο.

αν πληρωσω τελωνειο στο iherb να ξερετε απο vitacost οι αγορες απο εδω και περα. εγω αυτο θα κανω

θα ενημερωσω.

απο θεμα πολιτικης το vitacost ειναι ανωτερο γιατι αν δεν παραλαβεις σε 60 μερες σου δινουν τα λεφτα πισω σε καθε περιπτωση.

το iherb μου εδωσε τα λεφτα μου πισω απο καλη θεληση μονο για πρωτη και τελευταια φορα. επομενες φορες απλα περιμενεις να επιστραφει το αντικειμενο πισω και σου δινουν τα λεφτα αφαιρωντας τα μεταφορικα.

και αν στο vitacost οντως δεν χτυπησει τελωνειο, εχουμε ηδη το νικητη, vitacost!

Περίεργο πάντως γιατί της vitacost Φαίνεται ότι έρχεται απο ΗΠΑ...

Περίεργο πάντως γιατί της vitacost Φαίνεται ότι έρχεται απο ΗΠΑ...

ναι αλλα μπαινει γερμανια και απο γερμανια ερχεται ελλαδα

το τρακινγκ των ΕΛΤΑ που γραφει πανω δειχνει πως ξεκινησε και ηρθε απο γερμανια ελλαδα. δεν δειχνει αμερικη

tracking

CG009733578DE

επισης λεει πειραια δε λεει θεσσαλονικη. φαινεται μπηκε απο πειραια δε ξερω

πανω γραφει απαραιτητα δικαιολογητικα και απο κατω γραφει το νουμερο 36. δε ξερω τι ειναι αυτο.

στις χρεωσεις τελωνειου ειναι κενο παντως

• Moderators

ΦΠΑ σε χρησιμοποιημενα πράγματα? Να δω πως θα το κανουν...

Μη εμπορική συναλλαγή ειναι και αυτά κάποια στιγμή αγοράστηκαν δεν φυτρωσαν ξαφνικά, και αυτά φορολογουνται κανονικότατα

Δηλαδή αν δηλαδή αγοράσει ο αδερφός σου ένα iPhone 8 το δουλέψει μια βδομάδα (άρα χρησημοποιημενο) αυτό σημαίνει ότι όταν στο στείλει δεν θα πρέπει να πληρώσεις το ΦΠΑ και τα τέλοι που σου αναλογούν?

τζαμι.

θα ενημερωσω.

Τέτοιες ενέργειες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καταστήματα και πωλητές να αποκλείσουν την Ελλάδα απο τους προορισμούς που στέλνουν.

Και εγώ έχω πακέτα και περιμένω 2+ μήνες τώρα να τα παραλάβω, όμως γνωρίζω ότι δεν φταίει σε τίποτα το κατάστημα/πωλητής γι' αυτήν την κατάσταση. Κάποια στιγμή θα φθάσουν.

• Like 1

Καλησπέρα παιδιά !

Εχω μια ερώτηση γιατί εχω μπερδευτεί σχετικά με τον κανονισμό του τελωνείου και με διάφορα που διαβάζω .

Αν αγοράσω απο αμερική μπουφάν που η τιμή του στο chekout του site είναι λιγότερο απο 150 ευρώ μαζί με μεταφορικά γυρω στα 109 ευρώ . Στο τελωνείο δεν είμαι μεσα στο όριο των 150 ευρώ ; Υπάρχει περιπτωση να πληρώσω παραπάνω απο την τιμή του μπουφάν ;

Φιλος απο Αμερικη θελει να μου στειλει monitor 27αρι (γυρω στο 5αρι κιλα). Τιμη 400 δολλαρια = 340 ευρω.

Εχω ακουσει για USPS που ειναι το δικο μας Ελτα. Παιζει τριγωνικη αποστολη ή δεν το γλυτωνω το τελωνειο οτι και να γινει?

Καλησπέρα παιδιά !

Εχω μια ερώτηση γιατί εχω μπερδευτεί σχετικά με τον κανονισμό του τελωνείου και με διάφορα που διαβάζω .

Αν αγοράσω απο αμερική μπουφάν που η τιμή του στο chekout του site είναι λιγότερο απο 150 ευρώ μαζί με μεταφορικά γυρω στα 109 ευρώ . Στο τελωνείο δεν είμαι μεσα στο όριο των 150 ευρώ ; Υπάρχει περιπτωση να πληρώσω παραπάνω απο την τιμή του μπουφάν ;

Έχει γραφτεί πάρα πολλές φορές.

Το όριο από 22- 150€ είναι για τα δέματα που χρεώνονται ΦΠΑ και τέλος εκτελωνισμού και πάνω από τα 150€ χρεώνεται και δασμός.

Φιλος απο Αμερικη θελει να μου στειλει monitor 27αρι (γυρω στο 5αρι κιλα). Τιμη 400 δολλαρια = 340 ευρω.

Εχω ακουσει για USPS που ειναι το δικο μας Ελτα. Παιζει τριγωνικη αποστολη ή δεν το γλυτωνω το τελωνειο οτι και να γινει?

Δεν το γλυτώνεις το τελωνείο.

Προσωπικά, δεν θα αγόραζα οθόνη από Αμερική για πολλούς λόγους.

Σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών δεν επιβάλλεται ΦΠΑ. Στο παράδειγμα που αναφέρεις, ο ΦΠΑ ξεκάθαρα δεν οφείλεται για δεύτερη φορά, έχει ήδη πληρωθεί κατά την αγορά.

Σε πωλήσεις μεταχειρισμένων που γίνονται από επαγγελματία επιβάλλεται ΦΠΑ, αν και κανονικά όχι στη συνολική αξία του προϊόντος, φορολογούνται με βάση το περιθώριο κέρδους του πωλητή.

Το ζήτημα λοιπόν είναι εάν ο αποστολέας ασκεί εμπορική δραστηριότητα και πώς αποδεικνύεται, αν αποδεικνύεται, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Σε ποια διάταξη του τελωνειακού κώδικα βρήκες αυτό που υποστηρίζεις;

Κάθε αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα είτε από έμπορο είτε από ιδιώτη, καινούργιο ή μεταχειρισμένο, υπόκειται σε ΦΠΑ.

Σε ποια διάταξη του τελωνειακού κώδικα βρήκες αυτό που υποστηρίζεις;

Κάθε αντικείμενο που εισάγεται από τρίτη χώρα είτε από έμπορο είτε από ιδιώτη, καινούργιο ή μεταχειρισμένο, υπόκειται σε ΦΠΑ.

Έχεις δίκιο, νόμιζα ότι γράφτηκε γενικά για τις αγορές μεταχειρισμένων, ακόμα και εντός Ε.Ε. Άλλο καθεστώς ισχύει φυσικά για την αγορά από τρίτη χώρα.

Δεν το γλυτώνεις το τελωνείο.

Προσωπικά, δεν θα αγόραζα οθόνη από Αμερική για πολλούς λόγους.

Δεν διαφωνω αλλα εχω δει πρωτον για Price USA που σε γλυτωνει απ΄την διαδικασια. Επισης,η διαφορα ειναι γυρω στα 200-250 ευρω. 

Οι ελληνικες τιμες ειναι απλα αστειες.....

• Moderators

Δεν διαφωνω αλλα εχω δει πρωτον για Price USA που σε γλυτωνει απ΄την διαδικασια. Επισης,η διαφορα ειναι γυρω στα 200-250 ευρω. 

Οι ελληνικες τιμες ειναι απλα αστειες.....

Διαφορετικο ΦΠΑ , αν υπολογισεις τιμες αμερικης με δασμους φπα κτλ θα δεις οτι πολλες φορες σου ερχετε πανω κατω τα ιδια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...