Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαίνεται να την γλίτωσες..

Όντως....Απίστευτο μου φαίνεται γιατι το δέμα είναι αρκετα μεγάλο!

Σ ευχαριστώ για την απάντησή σου.

• Like 1
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να αναφέρω λίγο την περίπτωση μου:

Παραγγελία:                         7 Ιουλίου από Gearbest

Αποστολή από Ολλανδία:  15 Ιουλίου 

Άφιξη Ελλάδα:                    29 Αυγούστου (18 Ιουλίου βάσει του Ολλανδικού Ταχυδρομείου)

Συστημένη επιστολή να στείλω παραστατικά 12 Σεπτεμβρίου

Τα στέλνω με μέιλ την ίδια μέρα στο [email protected]

Έως 3 Οκτωβρίου (χθες) καμία εξέλιξη. 

Τους προωθώ ξανά το ίδιο μήνυμα το μεσημέρι 3/10 γράφοντας ότι τους έχω στείλει παραστατικά χωρίς να γίνει τίποτα και

Σήμερα βλέπω ότι το ίδιο απόγευμα βγήκε επιτέλους από το τελωνείο

Ιδού του ΕΛΤΑ:

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 4/10/2017, 00:39:28 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 3/10/2017, 20:02:13 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ) 3/10/2017, 00:19:08 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 3/10/2017, 18:02:13 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ 29/8/2017, 00:12:39 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ 29/8/2017, 09:18:29 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 15/7/2017, 09:51:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Δεν μπορώ να καταλάβω αν είχε φύγει πριν την αποστολή του δεύτερου μέιλ και ήταν σύμπτωση ή έφυγε μετά που το έστειλα και κάπου το είχαν αφήσει στην πορεία. Πάντως θα πάρω την παραγγελία στους 3 μήνες επάνω.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, απλά αναφέρω τελική κατάληξη μιας παραγγελίας ενός κινητού τηλ από Aliexpress.Η αλήθεια είναι ότι όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει  πιθανότητα να περάσει από τελωνείο απλά συνήθως ένα μεγάλο ποσοστό δεμάτων δεν τα άνοιγαν και περνούσαν χωρίς τελώνιο. Τώρα την πάτησα και εγώ αξία κινητού 75$ αποστολή με απλό ταχυδρομείο(Singapur Post) παραλαβή από τα ΕΛΤΑ. Σήμερα το παρέλαβα πλήρωσα 51€ τελωνείο κοστολόγησαν το τηλ 150€. Συνολικά η αξία του βγήκε πιο ακριβή  με αν το αγόρασα εδω. Ένα άλλο κινητό που είχα πάρει πριν ένα μηνά από Aliexpress ήρθε με NEDERLAND POST   χωρίς κανένα πρόβλημα δεν πέρασε τελωνείο , πρέπει να είναι πατέντα κινέζων να τα στέλνουν μέσω μιας ευρωπαϊκής χώρας και στην Ελλάδα έρχεται σαν δέμα εντος ευρωπαϊκής χώρας. Αλλά δεν έχουν όλοι πωλητές στο Aliexpress αυτήν την αποστολή .Σίγουρα έχουν σφίξει τα πράγματα με αγορές από Κίνα, αλλά που θα πάει κάτι θα σκεφτούμε  )))

post-461718-0-41292300-1507100776_thumb.jpg

Δημοσ.

Να αναφέρω λίγο την περίπτωση μου:

Παραγγελία:                         7 Ιουλίου από Gearbest

Αποστολή από Ολλανδία:  15 Ιουλίου 

Άφιξη Ελλάδα:                    29 Αυγούστου (18 Ιουλίου βάσει του Ολλανδικού Ταχυδρομείου)

Συστημένη επιστολή να στείλω παραστατικά 12 Σεπτεμβρίου

Τα στέλνω με μέιλ την ίδια μέρα στο [email protected]

Έως 3 Οκτωβρίου (χθες) καμία εξέλιξη. 

Τους προωθώ ξανά το ίδιο μήνυμα το μεσημέρι 3/10 γράφοντας ότι τους έχω στείλει παραστατικά χωρίς να γίνει τίποτα και

Σήμερα βλέπω ότι το ίδιο απόγευμα βγήκε επιτέλους από το τελωνείο

Ιδού του ΕΛΤΑ:

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση 4/10/2017, 00:39:28 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 3/10/2017, 20:02:13 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ) 3/10/2017, 00:19:08 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 3/10/2017, 18:02:13 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ 29/8/2017, 00:12:39 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ 29/8/2017, 09:18:29 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 15/7/2017, 09:51:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Δεν μπορώ να καταλάβω αν είχε φύγει πριν την αποστολή του δεύτερου μέιλ και ήταν σύμπτωση ή έφυγε μετά που το έστειλα και κάπου το είχαν αφήσει στην πορεία. Πάντως θα πάρω την παραγγελία στους 3 μήνες επάνω.

Το θέμα που πρέπει να σε απασχολεί δεν είναι αν θα πάρεις το δέμα σου μετά από 3 μήνες αλλά πόσα θα πληρώσεις για να το πάρεις.

Ένα άλλο κινητό που είχα πάρει πριν ένα μηνά από Aliexpress ήρθε με NEDERLAND POST   χωρίς κανένα πρόβλημα δεν πέρασε τελωνείο , πρέπει να είναι πατέντα κινέζων να τα στέλνουν μέσω μιας ευρωπαϊκής χώρας και στην Ελλάδα έρχεται σαν δέμα εντος ευρωπαϊκής χώρας. Αλλά δεν έχουν όλοι πωλητές στο Aliexpress αυτήν την αποστολή .Σίγουρα έχουν σφίξει τα πράγματα με αγορές από Κίνα, αλλά που θα πάει κάτι θα σκεφτούμε  )))

Κακώς κατάλαβες ότι είναι πατέντα να στέλνουν οι κινέζοι με ταχυδρομεία ευρωπαικών χωρών και να μην περνάνε τελωνείο. Το δέμα σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι σαν να κάνει ένα ενδιάμεσο σταθμό στην αντίστοιχη ευρωπαική χώρα και όταν εισάγεται στην Ελλάδα περνάει τελωνείο.

Μόνο με τις λεγόμενες τριγωνικές αποστολές (που θέλουν αρκετή προσοχή στην επιλογή τους) μπορεί να γίνει αυτό που λες.

• Like 1
Δημοσ.

Έκανα μια παραγγελία από bangood με τριγωνική αποστολή, PRIORITY.

To tracking number δείχνει πως στάλθηκε με NL POST. Έτσι πρέπει; Είναι οκ;

Δημοσ.

Το θέμα που πρέπει να σε απασχολεί δεν είναι αν θα πάρεις το δέμα σου μετά από 3 μήνες αλλά πόσα θα πληρώσεις για να το πάρεις.

Εφ' όσον τους έστειλα την συναλλαγή του paypal, την εικόνα του λογαριασμού μου στο gearbest και το τιμολόγιο θεωρώ ότι θα πληρώσω 24% επί του ποσού που πραγματικά έχω δώσει και το 15ευρω αλλιώς τι τα ζήτησαν και καθόλου;

Αν είχα πάρει χαμπάρι τι γίνεται με το τελωνείο εδώ και λίγους μήνες θα είχα προτιμήσει να είχα δώσει κάτι παραπάνω και να τα είχα πάρει από Ελλάδα κατευθείαν από τον Ιούλη παρά να γλιτώσω όσα γλιτώσω και να υποστώ αυτήν την ταλαιπωρία.

Δημοσ.

Νομίζω πια, ότι για πράγματα που υπάρχουν ΕΔΩ καλύτερα είναι να αγοράζετε από εδώ, αφού υπάρχει το τελωνείο τώρα (ή από χώρα ΕΕ αν υπάρχει φθηνότερο).

Η αγορά προϊόντων εκτός ΕΕ, είναι πια μόνο για πράγματα που δεν υπάρχουν εδώ ή στην ΕΕ.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πια, ότι για πράγματα που υπάρχουν ΕΔΩ καλύτερα είναι να αγοράζετε από εδώ, αφού υπάρχει το τελωνείο τώρα (ή από χώρα ΕΕ αν υπάρχει φθηνότερο).

Η αγορά προϊόντων εκτός ΕΕ, είναι πια μόνο για πράγματα που δεν υπάρχουν εδώ ή στην ΕΕ.

Πολύ σωστα τα λες φιλε. Σφίξανε πολυ τα πράματα πλεον. Εαν ειναι να μας βγαζουν την ψυχη...ποτε θα ερθει (1 μηνας και βαλε),ποσο θα πληρωσουμε τελωνειο κτλ (βασικότατο) και μήπως,υπαρχει και αυτη η περιπτωση, χαθει στη πορεια είναι καλυτερα αυτο που λες.

Δημοσ.

Επειδη παιρνω πολλα δεματακια τωρα τελευταια με βλακειες που αγοραζω, παρατηρησα οτι αν ειναι συστημενα, εκτος το οτι αργουν παρα παρα πολυ, περνανε ολα τελωνειο. Ειτε ειναι NL post, TR post, SG post, κλπ Βεβαια απλα μια σφραγιδα ειχανε και περασανε δωρεαν.

Οτι ερχεται μη συστημενο, περναει αερα, χωρις καμια σφραγιδα. 

Συμπτωση;

Δημοσ.

Εφ' όσον τους έστειλα την συναλλαγή του paypal, την εικόνα του λογαριασμού μου στο gearbest και το τιμολόγιο θεωρώ ότι θα πληρώσω 24% επί του ποσού που πραγματικά έχω δώσει και το 15ευρω αλλιώς τι τα ζήτησαν και καθόλου;

Αν είχα πάρει χαμπάρι τι γίνεται με το τελωνείο εδώ και λίγους μήνες θα είχα προτιμήσει να είχα δώσει κάτι παραπάνω και να τα είχα πάρει από Ελλάδα κατευθείαν από τον Ιούλη παρά να γλιτώσω όσα γλιτώσω και να υποστώ αυτήν την ταλαιπωρία.

Δεν είναι πάντα τόσο εύκολα τα πράγματα γιατί κάποιοι στέλνουν στο τελωνείο ψεύτικα στοιχεία (βλέπε προηγούμενη σελίδα) και νομίζουν ότι θα εκτελωνιστεί το δέμα τους με αυτά.

Σε ότι αφορά στη 2η παρ., πολλοί το έχουν πει και θα το πουν στο μέλλον.

Ήδη οι αγορές μου, και πολλών άλλων, γίνονται από ευρωπαικές αποθήκες, με μεγάλη προσοχή και έρευνα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι πάντα τόσο εύκολα τα πράγματα γιατί κάποιοι στέλνουν στο τελωνείο ψεύτικα στοιχεία (βλέπε προηγούμενη σελίδα) και νομίζουν ότι θα εκτελωνιστεί το δέμα τους με αυτά.

Σε ότι αφορά στη 2η παρ., πολλοί το έχουν πει και θα το πουν στο μέλλον.

Ήδη οι αγορές μου, και πολλών άλλων, γίνονται από ευρωπαικές αποθήκες, με μεγάλη προσοχή και έρευνα.

Εγώ έστειλα τα πάντα, Paypal, εικόνα από τον λογαριασμό μου καθώς και το τιμολόγιο, ενώ τους ενημέρωσα ότι έχει λάθος στοιχεία το τιμολόγιο. Οπότε ελπίζω να το εκτιμήσουν. Αν τώρα γκούγκλαραν την αξία του δικού μου στο gearbest δεν με πολυαπασχολεί εκείνη την περίοδο είχε καμιά 10αριά ευρώ έκπτωση νομίζω, το να πληρώσω 2-3 ευρώ παραπάνω και να παραλάβω δεν με απασχολεί. Αν τώρα μου έρθει κανένα τραγικό ποσό εδώ θα είμαστε να αρχίζω να βρίζω σε λίγες μέρες :-D

Δημοσ.

Μακάρι να πάνε όλα καλά, όπως τα πρόβλεψες και τα περιμένεις.

Το μεγάλο θέμα, είναι ότι, στους 3 τελευταίους μήνες άλλαξαν πολλά στις αγορές από το εξωτερικό και, ειδικά, σ' εκείνες από τρίτες χώρες και πολλοί το έχουν συνειδητοποιήσει πλέον και αλλάζουν τα σχέδιά τους σ' αυτό τον τομέα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα

Παρήγγειλα ένα tablet και κάτι άλλα (θήκες κάρτα μνήμης κτλ) από

Gearbest.

Διάλεξα μέθοδο αποστολής Priority Line / EU Express για να μην έσω θέματα με το τελωνείο.

Μου έστειλαν ένα μέρος της αποστολής με Priority Line / EU Express αλλά χθές με ενημέρωσαν ότι άλλαξαν (χωρίς να με ρωτήσουν) την μέθοδο αποστολής  από Priority Line / EU Express σε Netherlands Post Registered.

Είναι σίγουρο το τελωνείο?

Δεν έχουν στείλει ακόμα το tablet

Δημοσ.

Καλημέρα

Παρήγγειλα ένα tablet και κάτι άλλα (θήκες κάρτα μνήμης κτλ) από

Gearbest.

Διάλεξα μέθοδο αποστολής Priority Line / EU Express για να μην έσω θέματα με το τελωνείο.

Μου έστειλαν ένα μέρος της αποστολής με Priority Line / EU Express αλλά χθές με ενημέρωσαν ότι άλλαξαν (χωρίς να με ρωτήσουν) την μέθοδο αποστολής  από Priority Line / EU Express σε Netherlands Post Registered.

Είναι σίγουρο το τελωνείο?

Δεν έχουν στείλει ακόμα το tablet

Ναι είναι σίγουρο

Δημοσ.

Έκανα μια παραγγελία από bangood με τριγωνική αποστολή, PRIORITY.

To tracking number δείχνει πως στάλθηκε με NL POST. Έτσι πρέπει; Είναι οκ;

Γνωρίζει κάποιος να μου πει?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...