Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα δεματάκι εδώ και μερικές μέρες που είναι στο τοπικό ταχ. κατάστημα (RS757021687CN). Δεύτερη ειδοποίηση δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά θα περάσω αυτή τη Πέμπτη να παραλάβω, προλαβαίνω ή θα γυρίσει πίσω; Οι 20 μέρες που αναφέρονται είναι εργάσιμες ή ημερολογιακές;

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το τελος εκτελωνισμου ειναι ο δασμος; ή κατι διαφορετικο;

Δεν είναι ο δασμός. Ειναι χρηματα για τη γραφειοκρατικη δουλεια του εκτελωνισμού

Δημοσ.

Καλησπέρα, από aliexpress η Vinsic στέλνει τα powerbanks από Κίνα με δύο τρόπους. 1 με turkey post και 2 με sweden post. Είναι έμπιστοι τρόποι ή θα γυρίσουν πίσω; Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Επίσης χθες παρήγγειλα από gearbest xiaomi pb 10000mah στα 15€ unregistered με belgium post και με το insurance ενεργοποιημένο. Αυτό θα το παραλάβω ή 50-50 πιθανότητες;

Δημοσ.

Έχω ένα δεματάκι εδώ και μερικές μέρες που είναι στο τοπικό ταχ. κατάστημα (RS757021687CN). Δεύτερη ειδοποίηση δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά θα περάσω αυτή τη Πέμπτη να παραλάβω, προλαβαίνω ή θα γυρίσει πίσω; Οι 20 μέρες που αναφέρονται είναι εργάσιμες ή ημερολογιακές;

Εργάσιμες

Δημοσ.

Καλησπέρα, από aliexpress η Vinsic στέλνει τα powerbanks από Κίνα με δύο τρόπους. 1 με turkey post και 2 με sweden post. Είναι έμπιστοι τρόποι ή θα γυρίσουν πίσω; Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Επίσης χθες παρήγγειλα από gearbest xiaomi pb 10000mah στα 15€ unregistered με belgium post και με το insurance ενεργοποιημένο. Αυτό θα το παραλάβω ή 50-50 πιθανότητες;

δεν θα εχεις θεμα,μαλιστα ειναι πολυ πιθανο να παραλαβεις στις 15 μερες.εχω παραγγειλει αρκετες φορες μπαταριες,δεν ειχα θεμα και παντα μεσα σε 12-15 μερες

Δημοσ.

Ευχαριστω. Δυο ακομα ερωτησεις:

- Πως υπολογιζεται το τελος ΕΛΤΑ; Ειναι καποιος συντελεστης;

- Συνηθως ποσο καιρο κανει να ερθουν παραγγελιες απο ΗΠΑ;

15 ευρώ είναι η ταρίφα. Δεν έχει να υπολογίσεις κάτι.
Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν τα EMS με τις πρόσφατες αλλαγές γλιτώνουν το τελωνείο ή θα φάω τον ΦΠΑ στο κεφάλι;

Θέλω να πάρω λάπτοπ 700€, αν έρθει με ΦΠΑ την έκατσα

ευχαριστώ

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν τα EMS με τις πρόσφατες αλλαγές γλιτώνουν το τελωνείο ή θα φάω τον ΦΠΑ στο κεφάλι;

ευχαριστώ

Τα ΕMS ανέκαθεν είχαν αυξημένες πιθανότητες για τελωνείο , δεν ήταν ποτέ τρόπος αποφυγής τελωνείου. Αν περιμένεις κάτι αξίας με EMS θα μπει τελωνείο πιθανότατα

• Like 1
Δημοσ.

15 ευρώ είναι η ταρίφα. Δεν έχει να υπολογίσεις κάτι.

Το τέλος εκτελωνισμού δεν είναι ταρίφα 15€ αλλά εξσρτάται από την αξία CIF.

Τη σωστή απάντηση έδωσε ο Inuyasha (post #7021)

ευχαριστώ

Όπως έχει αναφερθεί κατ' επανάληψη, η EMS είναι η courier των εθνικών ταχυδρομείων και από τον ΙΟΥΝ τα νέα τέλη εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ εφαρμόζονται και στα δέματα που διακινούνται με την EMS.

Από τον ΙΟΥΝ έχουν αναφερθεί περιστατικά με δέματα που πέρασαν από το τελωνείο με χρέωση ΦΠΑ και τέλη εκτελωνισμού.

• Like 1
Δημοσ.
Καλησπερα στη παρεα, θελω να παραγγειλω εναν 3d εκτυπωτη απο GearBest η Banggood αναλογα την διαθεσιμοτητα. Το πακετο θα περασει 100% τελωνειο ανεξαρτητα τι μεταφορικη εχω επιλεξει? Πριν 2 εβδομαδες ειχα παρει κατι σερβομηχανισμους απο κινα και μου τα στειλανε με EMS και τελικα πρεπει να πληρωσω +34 ευρω τελωνειο για τα σερβος αξιας 120 μαζι μεταφορικα αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι λογω τις καινουργιας νομοθεσιας που ισχυει απο τον Ιουνιο η λογω EMS. Ευχαριστω.

Αν επιλέξεις courier τότε ναι θα περάσει 100%.
Γενικά από χωρες εκτός ΕΕ περνανε όλα από το τελωνείο αλλά μπορεί να σου κάτσει και να μην περάσει.
Προσωπικά από banggood μια παραγγελία που έκανα αξίας 130€ δεν πέρασε από τελωνείο. Έβαλα τρόπο αποστολής priority air mail, μου το έστειλε με postNL, από Ολλανδία αν έχω καταλάβει καλά, και τώρα έρχεται στο ταχυδρομείο της περιοχής μου.

Δημοσ.

Πρεπει να φερω 2 baofeng uv-5r (vhf) γιατι τα χρειαζομαι για την δουλεια. (Αγορα απο gearbest)

Να βαλω belgium post η να βαλω unregistered και οτι γινει;; και τα 2 ειναι δωρεαν αποστολη αλλα φοβαμαι μην παιξει τελωνειο. Και οι 2 σε μια αποστολη πακετο θα σταλουν.

Προχθες μ ηρθαν βεβαια 3 xiaomi rgbw με belgium αλλα δεν περασαν τελωνειο ευτυχως. Τωρα μηπως εχω θεμα λογω μεγεθους η βαρους (1kg) ;

Δημοσ.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους !

ΕΡΩΤΗΣΗ

Επειδή διαβάζω ότι αρκετοί (ίσως) έχουν παραλάβει απο Gearbest ή απο banggood

(όπως γράφει ο lefteris4 πιο πάνω μια παραγγελία που έκανα αξίας 130€ δεν πέρασε από τελωνείο. Έβαλα τρόπο αποστολής priority air mail, μου το έστειλε με postNL, από Ολλανδία)

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ φωτογραφίες απο τέτοιο δέμα που παρέλαβε με priority air mail

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ γράφει τίποτα για Κίνα ή μόνο Ολανδία?

(Φυσικά μπορει να σβήσει τα προσωπικά του στοιχεία)

Ευχαριστω εκ των προταίρων και για να δουμε κατα πόσο ειναι σφαλής αυτή η μέθοδος (θα είναι αν ΔΕΝ γραφει τίποτα για Κίνα π.χ. CN22 ή τίποτα άλλα Κινέζικα)

post-365603-0-10976500-1506948380_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Είχα καιρό να παραγγείλω από χώρα εκτός ΕΕ.

Πήρα απο το Gearbest την Xiaomi mijia panorama 360 camera με κοστος στα 195€ και νομιζω 12€ μεταφορικά, και το δέμα συνοδεύεται απο το κλασσικό χαρτί της Gearbest οτι το πήρα 100usd kai 12 usd μεταφορικά. Το λάθος μου ηταν μάλλον οτι διάλεξα DHL. Τώρα από οτι κατάλαβα θα περάσει τελωνείο. πόσο θα είναι το εξτρά κόστος στην χειρότερη;

Monday, October 02, 2017 Location Time Piece

15 Processed for clearance at ATHENS - GREECE ATHENS - GREECE 08:05

14 Clearance event ATHENS - GREECE 08:05

13 Arrived at Sort Facility ATHENS - GREECE ATHENS - GREECE 07:58

12 Customs status updated ATHENS - GREECE 04:01

11 Departed Facility in LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 02:27

Sunday, October 01, 2017 Location Time Piece

10 Processed at LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 21:52

9 Arrived at Sort Facility LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 20:22

8 Departed Facility in FRANKFURT - GERMANY FRANKFURT - GERMANY 13:30

7 Transferred through FRANKFURT - GERMANY FRANKFURT - GERMANY 13:29

Saturday, September 30, 2017 Location Time Piece

6 Departed Facility in AE - HUB & GATEWAYS - UNITED ARAB EMIRATES AE - HUB & GATEWAYS - UNITED ARAB EMIRATES 11:36

Friday, September 29, 2017 Location Time Piece

5 Processed at AE - HUB & GATEWAYS - UNITED ARAB EMIRATES AE - HUB & GATEWAYS - UNITED ARAB EMIRATES 23:53

4 Arrived at Sort Facility AE - HUB & GATEWAYS - UNITED ARAB EMIRATES AE - HUB & GATEWAYS - UNITED ARAB EMIRATES 20:34

3 Departed Facility in DUBAI - UNITED ARAB EMIRATES DUBAI - UNITED ARAB EMIRATES 19:49

2 Processed at DUBAI - UNITED ARAB EMIRATES DUBAI - UNITED ARAB EMIRATES 19:48

1 Shipment picked up DUBAI - UNITED ARAB EMIRATES

Δημοσ.
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους !
ΕΡΩΤΗΣΗ
Επειδή διαβάζω ότι αρκετοί (ίσως) έχουν παραλάβει απο Gearbest ή απο banggood
(όπως γράφει ο lefteris4 πιο πάνω μια παραγγελία που έκανα αξίας 130€ δεν πέρασε από τελωνείο. Έβαλα τρόπο αποστολής priority air mail, μου το έστειλε με postNL, από Ολλανδία)
ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ φωτογραφίες απο τέτοιο δέμα που παρέλαβε με priority air mail
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ γράφει τίποτα για Κίνα ή μόνο Ολανδία?
(Φυσικά μπορει να σβήσει τα προσωπικά του στοιχεία)

Ευχαριστω εκ των προταίρων και για να δουμε κατα πόσο ειναι σφαλής αυτή η μέθοδος (θα είναι αν ΔΕΝ γραφει τίποτα για Κίνα π.χ. CN22 ή τίποτα άλλα Κινέζικα)

Λογικά αύριο θα παραλάβω και θα βγάλω φωτογραφίες να τις ανεβάσω εδώ. Κι εγώ την ίδια απορία έχω, αν αναφέρει πουθενά Κίνα και αν το έστειλε από καμία αποθήκη της Ολλανδίας απευθείας ή έκανε τριγωνικη αποστολη

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...