makfil Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Παρελήφθησαν 4 νέα Χray scanners για τα τελωνεία http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1562407/aade-parelave-4-mhhanhmata-x-rays.html Σημαντική εξέλιξη στην πάταξη του λαθρεμπορίου αλλά τα μηχανήματα αυτά προορίζονται για τα συγκεκριμένα τελωνεία και όχι για το αεροδρόμιο Αθηνών που είναι η κύρια πύλη εισόδου των ταχυδρομικών δεμάτων. Όχι, βέβαια, ότι θ' αργήσει να τοποθετηθεί και εκεί μηχάνημα.
kostasbm Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 αν δεν πληρωσει ο παραληπτης και ζητησει να γινει επιστροφη του δεματος λογω υπερογκων εξοδων (το εχω κανει σε προσφατο δικο μου περιστατικο με τη UPS αφου ειχα συννενοηθει με την εταιρεια ) θελουν και ενα μειλ απο τον αποστολεα γιατι δεν υπαρχει λογος επιστροφης αν δεν δεχεται και φυσικα δεν εγινε καμμια εισαγωγη ουτε εξαγωγη γιατι ηταν σαν μια κατσταση τρανζιτ οπου αν δεχομουν θα εβγαζαν παραστατικα και λοιπα για να πληρωσω βεβαια δε ξερω τι διαδικασια με τον ΕΛΤΑ αν ειναι ιδια απλα υποθετω οτι θα κανουν το ιδιο
Blacktan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Στο post σου #6379 δεν γράφεις αυτά που έγραψες τώρα, δηλαδή ότι 1) αναφέρεσαι σε αποστολές δεμάτων μεταξύ ιδιωτών και η τελευταία σου φράση "σύνηθες εάν ο αποστολέας/πωλητής είναι ιδιώτης και όχι εταιρεία" είναι παραπλανητική για όποιον διαβάζει την απάντησή σου αφού αφήνεις να εννοηθεί ότι ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις και 2) υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ πιθανότητα να δασμολογηθεί το δέμα επειδή συνέβη μια φορά σ' εσένα και μάλιστα με μεταφορέα ιδιωτική courier και όχι τα ταχυδρομεία, με τα οποία γίνεται η διακίνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δεμάτων. Άλλωστε, ο billdepo, στον οποίο απάντησες, δεν ρώτησε τι ισχύει σε αποστολές μεταξύ ιδιωτών αλλά, γενικά, εάν ένα δέμα μπει στο τελωνείο και ο παραλήπτης αρνηθεί την παραλαβή του αν θα χάσει τα χρήματά του. Χρειάζεται λίγη προσοχή σ' αυτά που γράφουμε. Δεν ετυχε απλα σε εμενα . Ετσι ακριβως συμβαινει. Οποιος ενδιαφερετε (και αν για καποιο λογο αμφισβητει τα γραφομενα μου) καλει dhl/ups/fedex και μαθαινει. Δεν εχω προσωπικο λογο να βαζω υπευθυνη δηλωση και βουλοκερι στα οσα γραφω. Αντιθετως οτι γραφω ειναι τεκμηριωμενο απο προσωπικα βιωματα και οχι υποθεσεις. Τελος ο φιλος billdepo δεν διευκρινησε εαν το δεμα του προερχετε απο ιδιωτη ή εταιρεια. Κατ'εμε δε ΚΑΜΙΑ σημασια δεν εχει με τι εχει αποσταλλει ενα δεμα . Εαν ειναι αξιας εχει σοβαρες πιθανοτητες στον επαναπατρισμο να δασμολογηθει εαν ο πωλητης ειναι ιδωτης ειτε διακομιστης ηταν ιδιωτικη , ειτε δημοσια υπηρεσια μεταφορων. Δραττωντας λοιπον την ευκαιρια απαντησα για κατι που πολλοι δεν γνωριζουν. Οντως πρεπει να προσεχουμε τι γραφουμε και που επεμβαινουμε προκειμενου να μην δημιουργουμε συγχυση σε οσους διαβαζουν. αν δεν πληρωσει ο παραληπτης και ζητησει να γινει επιστροφη του δεματος λογω υπερογκων εξοδων (το εχω κανει σε προσφατο δικο μου περιστατικο με τη UPS αφου ειχα συννενοηθει με την εταιρεια ) θελουν και ενα μειλ απο τον αποστολεα γιατι δεν υπαρχει λογος επιστροφης αν δεν δεχεται και φυσικα δεν εγινε καμμια εισαγωγη ουτε εξαγωγη γιατι ηταν σαν μια κατσταση τρανζιτ οπου αν δεχομουν θα εβγαζαν παραστατικα και λοιπα για να πληρωσω βεβαια δε ξερω τι διαδικασια με τον ΕΛΤΑ αν ειναι ιδια απλα υποθετω οτι θα κανουν το ιδιο Ακριβως ετσι , Εαν ο πωλητης δεν δεχθει επιστροφη το δεμα παραμενει στα αζητητα του τελικου τοπου προορισμου. Φυσικα ουδεμια αποζημιωση μπορει να αξιωσει ο αγοραστης για μη παραληφθεν δεμα σε αυτη την περιπτωση εφοσον υπαρχει ιχνηλασια.
makfil Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Προφανώς, δεν διάβασες τα δύο posts συμφορουμιτών που έδωσαν εξηγήσεις σ' αυτό που αναφέρεσαι. Και, βέβαια, δεν φταίει ο billdepo για το ότι εσύ απάντησες στο ερώτημά του βασισμένος σε μια προσωπική σου εμπειρία που στη συνέχεια διόρθωσες μετά από την παρέμβασή μου. Και, βέβαια, έχει σημασία ο τρόπος αποστολής ενός δέματος αφού άλλες συμβάσεις και κανονισμοί διέπουν τα εθνικά ταχυδρομεία και άλλα τις ιδιωτικές courier. Αλλά, αρκετά το κουράσαμε και όσοι διαβάζουν αυτό το νήμα κατάλαβαν. 1
Blacktan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Προφανώς, δεν διάβασες τα δύο posts συμφορουμιτών που έδωσαν εξηγήσεις σ' αυτό που αναφέρεσαι. Και, βέβαια, δεν φταίει ο billdepo για το ότι εσύ απάντησες στο ερώτημά του βασισμένος σε μια προσωπική σου εμπειρία που στη συνέχεια διόρθωσες μετά από την παρέμβασή μου. Και, βέβαια, έχει σημασία ο τρόπος αποστολής ενός δέματος αφού άλλες συμβάσεις και κανονισμοί διέπουν τα εθνικά ταχυδρομεία και άλλα τις ιδιωτικές courier. Αλλά, αρκετά το κουράσαμε και όσοι διαβάζουν αυτό το νήμα κατάλαβαν. Καλο ειναι να υπαρχει ΣΦΑΙΡΙΚΗ ενημερωση . Το "θεμα" ειναι η επιστροφη δεματος στον πωλητη λογω δασμων & φορων . Ο καθενας λοιπον αναλογα τις επιλογες του θα εχει να αντιμετωπισει συγκεκριμενο διακομιστη και απαιτησεις. Οι κουριερ για δεματα απο/προς ιδιωτες ετσι λειτουργουν οπως ακριβως περιεγραψα , καλως ή κακως. Προσοχη λοιπον τι θα επιλεξει ο καθενας για την εξελιξη της παραλαβης του (ή και αποστολής) !
jkoukos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Το αναφέρεις όμως σε ένα θέμα που μιλά για αποστολές εκτός courier (αφού σε αυτές είναι αδύνατον να γλυτώσεις τελωνείο). Και σου λένε ότι δεν ισχύει το ίδιο με τα εθνικά ταχυδρομεία, για τα οποία μιλάμε στο παρόν θέμα.
Blacktan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Το αναφέρεις όμως σε ένα θέμα που μιλά για αποστολές εκτός courier (αφού σε αυτές είναι αδύνατον να γλυτώσεις τελωνείο). Και σου λένε ότι δεν ισχύει το ίδιο με τα εθνικά ταχυδρομεία, για τα οποία μιλάμε στο παρόν θέμα. Τι σχεση εχει αυτο που γραφεις ? Μιλαμε για επιστροφη/επαναπατρισμο δεματος και πιθανοτητα δασμολογησης στον ιδιο τον αποστολεα. Καμια σχεση/συναφεια με αυτο που αναφερεις. Μην μπερδευεσαι απο τις πολλες ανταλλαγες μηνυματων. Μιλαμε για το εαν καποιος ΑΡΝΗΘΕΙ να παραλαβει λογω δασμων και τι μπορει να συμβει ΜΕΤΑ .
Zaytsev Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Aυτό που ρώτησα είναι αν έχουμε περίπτωση που δόθηκε το χαρτί από τον ΕΟΦ και τελικά δεν επιβλήθηκαν οι δασμοί γιατί το αρχικό μήνυμα κάτι τέτοιο υπονοεί Δεν καταλαβαίνω ποιός το υπονοεί... Εγώ δε νομίζω να είπα κάτι τέτοιο, είπα ότι περνάνε από έλεγχο και ζητάνε χαρτιά του ΕΟΦ αν είναι βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Το χαρτί που έβαλα, δεν αναφέρει ούτε υπονοεί ότι δε θα περάσει και δασμολογικό εκτελωνισμό, μετά την έγκριση εισαγωγής. Τα προϊόντα αυτά, περνούσαν τελωνείο όπως όλα τα υπόλοιπα και άλλαξε και για αυτά το σκηνικό με την αλλαγή που έγινε πρόσφατα στις χρεώσεις. Αυτό είναι επιπλέον έλεγχος γιατί αν δεν πάρει έγκριση, δε μπαίνει καθόλου κι επιστρέφει πίσω.
bromiaris Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Παρέλαβα σήμερα τέσσερις μαζεμένες παραγγελίες… όλες κάτω από 10 ευρώ (η μικρότερη 0,09 ευρώ!!!!). Σε καμία δεν πλήρωσα το 3ευρω αν και η μια παραγγελία είχε αρκετό όγκο, και βάρος (μισό κιλό).
adversus Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Για στατιστικούς λόγους, ξεκόλλησε επιτέλους πακετάκι με άφιξη 18-7 σύμφωνα με την NL 28/8/2017, 20:24:25 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)28/8/2017, 16:19:39 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ15/7/2017, 10:04:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ 1
NemeSis1990 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 μια ερωτηση, ποια προιοντα περνανε απο το τελωνειο? Μονο τα εκτος ΕΕ?
molot12 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2017 μια ερωτηση, ποια προιοντα περνανε απο το τελωνειο? Μονο τα εκτος ΕΕ? ΝΑΙ
aggelos87 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Να ρωτήσω και εγώ / παραθέσω την έως τώρα εμπειρία μου, Πρώτη μου παραγγελία απο εκτός Ευρώπης λοιπόν 12 Αυγούστου απ το gearbest, ένα Android Tv box με τιμή αγοράς € 59,46, τρόπος αποστολής το δωρεάν unregistered airmail. Απ ότι βλέπω στο site του gearbest στο Invoice έχουν δηλώσει απο μόνοι τους $ 34,95 Στο 17track.net βάζοντας το tracking number μου βγάζει αυτό * Τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς από αυτό; Μπήκε στο τελωνείο και βγήκε μέσα σε 3 ημέρες !?! Δεν το έλεγξαν καθόλου μήπως;; Την γλύτωσα; * Το RETAINED BY CUSTOMS FOR UNSPECIFIED REASON τι να είναι άραγε και γιατί να άλλαξαν γνώμη τόσο γρήγορα; * Αφού ο τρόπος αποστολής μου δεν περιλάμβανε tracking number πως και μου έδωσαν; Αυτό κάνουν πάντα; * Τo Conta που στο καλό είναι; Επίσης στο http://xoms.4px.com/ (μου το έδωσε το gearbest αυτό) βάζωντας το tracking number παίρνω το ταξίδι που έκανε πριν φτάσει Ελλάδα και που δεν αναφέρεται στο παραπάνω tracking που παρέθεσα. Σε περίπτωση που κάποιον τον ενδιαφέρει είναι αυτό Αν γνωρίζει κάποιος να μου λύσει καμιά απ τις απορίες μου ας το κάνει ελεύθερα
spartak1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Κάτι σχετικό-άσχετο με το παρόν θέμα... Επειδή έχουμε φίλους Ελλάδα που αγοράζουν αρκετά συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες από έξω, συνήθως i-Herb, άρχισαν πρόσφατα να τα σταματάνε όλα τελωνείο, αλλά όχι για δασμούς... Τα σταματάνε και ζητάνε χαρτιά από τον ΕΟΦ ότι αυτά είναι εγκεκριμένα σκευάσματα και μπορούν να εισέλθουν στη χώρα. Αυτο ήταν το αρχικό σου μήνυμα για το οποίο σε ρώτησα επί λέξει: Δηλαδή αν πάνε χαρτί απο ΕΟΦ στη συνέχεια τα αποδεσμευουν χωρίς δασμούς; Υπάρχει τέτοια πρόσφατη περίπτωση;
Zaytsev Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Αυτο ήταν το αρχικό σου μήνυμα για το οποίο σε ρώτησα επί λέξει: Δηλαδή αν πάνε χαρτί απο ΕΟΦ στη συνέχεια τα αποδεσμευουν χωρίς δασμούς; Υπάρχει τέτοια πρόσφατη περίπτωση; Δεν καταλαβαίνω ποιός το υπονοεί... Εγώ δε νομίζω να είπα κάτι τέτοιο, είπα ότι περνάνε από έλεγχο και ζητάνε χαρτιά του ΕΟΦ αν είναι βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Το χαρτί που έβαλα, δεν αναφέρει ούτε υπονοεί ότι δε θα περάσει και δασμολογικό εκτελωνισμό, μετά την έγκριση εισαγωγής. Τα προϊόντα αυτά, περνούσαν τελωνείο όπως όλα τα υπόλοιπα και άλλαξε και για αυτά το σκηνικό με την αλλαγή που έγινε πρόσφατα στις χρεώσεις. Αυτό είναι επιπλέον έλεγχος γιατί αν δεν πάρει έγκριση, δε μπαίνει καθόλου κι επιστρέφει πίσω. Πρώτα παίρνει έγκριση από τον ΕΟΦ και μετά περνάει και δασμολογικό εκτελωνισμό. Απλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις