Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η δικιά μου έχει κόστος 65 ευρώ και έχει ερθει Ελλάδα από 1/7.Δευτερα-Τρίτη που θα παραλάβω θα ενημερώσω.

• Like 1
Δημοσ.

Aρα δε χρειάζεται να το ζητήσω εγω αυτό; Γιατί στην εγκύκλιο των ΕΛΤΑ γράφει για καταστροφη, εκποίηση κλπ

Αυτά αναφέρονται στην επιστροφή αντικειμένου μετά την πληρωμή των οφειλών στο Τελωνείο.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να πάρω ηχεία Bluetooth τα οποία και βρήκα στα 28. Ξέρει κανείς να μου πει πόσο θα πληρώσω σε περίπτωση που τα πιάσουν και κατά πόσο είναι πιθανό να τα βρουν;

Κάνω αγορές από Κίνα semi regularly αλλά συνήθως είναι ανταλλακτικά για ηλεκτρονικό τσιγάρο ή ρούχα και έχω να αναφέρω ότι οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν από Ιούλιο που άλλαξε ο νόμος, παρόλα αυτά, από τα 5 δέματα, τα οποία είχαν γινει παραγγελίας μετά τις 10 Ιουλίου, δεν μου έχουν τσιμπήσει κανένα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να πάρω ηχεία Bluetooth τα οποία και βρήκα στα 28. Ξέρει κανείς να μου πει πόσο θα πληρώσω σε περίπτωση που τα πιάσουν και κατά πόσο είναι πιθανό να τα βρουν;

Κάνω αγορές από Κίνα semi regularly αλλά συνήθως είναι ανταλλακτικά για ηλεκτρονικό τσιγάρο ή ρούχα και έχω να αναφέρω ότι οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν από Ιούλιο που άλλαξε ο νόμος, παρόλα αυτά, από τα 5 δέματα, τα οποία είχαν γινει παραγγελίας μετά τις 10 Ιουλίου, δεν μου έχουν τσιμπήσει κανένα.

Αν μπει τελωνείο και το κοστολογήσουν όντως στα 28€, τότε θα πληρώσεις 15€ (τελος εκτελωνισμού) + 0.24*28 (ΦΠΑ 24%) = 21.72€

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό φοβόμουν. Υπάρχει τρόπος να παρακάμψω το τέλος εκτελωνισμού; Δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψει αλλά σκεφτόμουν να εξαργυρώσω μέρος της αξίας του προϊόντος μέσω του gearbest wallet ώστε το PayPal invoice να δείχνει χαμηλότερη τιμή.

Για να ξεκαθαρίσω, δεν αντιτίθεμαι στο να πληρώσω τον ΦΠΑ, αλλά 15 ευρώ καπέλο σε παραγγελία αξίας 28 ευρώ είναι τουλάχιστον εξωφρενικό.

Δημοσ.

Σε μένα 40 δολάρια. Δεν εχει να κάνει με το κόστος. Πλέον ελέγχεται η συντριπτική πλειοψηφία. Απο το Iherb παραγγέλνω συχνά. Πρώτη φορά μου ζητήθηκε χαρτί ΕΟΦ για αυτούς.

Είναι στο τελωνείο το δέμα. Οπότε τους στέλνω email?

αν εχεις το μειλ τους για να μη παει σε ασχετο γραφειο ναι  αλλα παρε ενα τηλεφωνο και ρωτα

Δημοσ.

Αυτό φοβόμουν. Υπάρχει τρόπος να παρακάμψω το τέλος εκτελωνισμού; Δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψει αλλά σκεφτόμουν να εξαργυρώσω μέρος της αξίας του προϊόντος μέσω του gearbest wallet ώστε το PayPal invoice να δείχνει χαμηλότερη τιμή.

Για να ξεκαθαρίσω, δεν αντιτίθεμαι στο να πληρώσω τον ΦΠΑ, αλλά 15 ευρώ καπέλο σε παραγγελία αξίας 28 ευρώ είναι τουλάχιστον εξωφρενικό.

Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος να παρακάμψεις το τέλος εκτελωνισμού είναι να κάνεις την προσευχή σου και να μην μπει το δέμα τελωνείο. Αυτό με το gearbest wallet καλή ιδέα μου φαίνεται, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος τι παραστατικά θέλουν κατά την αναδασμολόγηση (ίσως και να δουλεύει, ας απαντήσει κάποιος άλλος που γνωρίζει).

Δημοσ.

Παιδες καλησπέρα. Εγώ παρήγγειλα ένα ρολόι αξίας 150 ευρώ απεστάλη από Σιγκαπούρη 3 Ιουλίου Ελλάδα έφτασε 16 Ιουλίου και παρέλαβα 7 Αυγούστου χωρίς να δώσω φράγκο. Σημειωτέον ότι είχα ζητήσει από το μαγαζί να βάλουν αξία 20 δολάρια κι ότι είναι δώρο αλλά μου είπαν ότι είναι ενάντια στην πολιτική τους και στο αυτοκόλλητο έγραφε την πραγματική αξία. Το πακέτο ήρθε με κανονικό sg post. Να ανάψω κάνα κεράκι μάλλον που τους έπιασα στις μεγάλες ζεστες ε.

Δημοσ.

αν εχεις το μειλ τους για να μη παει σε ασχετο γραφειο ναι  αλλα παρε ενα τηλεφωνο και ρωτα

Eυχαριστω. Πήρα αρκετα τηλέφωνα και είτε μιλούσε είτε δεν το σήκωναν...

Δημοσ.

Εάν μπει το δέμα στο τελωνείο και η αξία που θα βάλει ο τελωνειακός είναι πάνω από 22€, θα χρεωθεί οπωσδήποτε το τέλος εκτελωνισμού των 15€.

Η διαδικασία της αναδασμολόγησης είναι χρονοβόρα και αβέβαιου αποτελέσματος γιαυτό και όσοι αντιμετωπίζουν το δίλημμα προτιμούν να πληρώσουν τα έξοδα εκτελωνισμού και να μην ακολουθήσουν τη διαδικασία. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα αντίστοιχο τελικό αποτέλεσμα από συμφορουμίτη.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Θέλω να αγοράσω από την Αμερική ένα προϊόν αξίας 40 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά τα οποία είναι η οικονομικότερη επιλογή που μου παρέχει. Αρχικά αν χρειαστεί να πληρώσω τελωνείο πόσο θα μου στοιχίσει και κατά δεύτερων  θα χρειαστεί να πάω στο Ελ. Βενιζέλος η θα μου το παραλάβω από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.

Δεν γράφεις τον τρόπο αποστολής του πωλητή.

Αν στέλνει με USPS, θα παραλάβεις από ΕΛΤΑ.

Τα έξοδα εκτελωνισμού εξαρτώνται από την αξία που θα βάλει ο τελωνειακός. Εάν βάλει 40€ τα έξοδα είναι 40*24%+15= 24,60€

Δημοσ.

Εάν μπει το δέμα στο τελωνείο και η αξία που θα βάλει ο τελωνειακός είναι πάνω από 22€, θα χρεωθεί οπωσδήποτε το τέλος εκτελωνισμού των 15€.

Η διαδικασία της αναδασμολόγησης είναι χρονοβόρα και αβέβαιου αποτελέσματος γιαυτό και όσοι αντιμετωπίζουν το δίλημμα προτιμούν να πληρώσουν τα έξοδα εκτελωνισμού και να μην ακολουθήσουν τη διαδικασία. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα αντίστοιχο τελικό αποτέλεσμα από συμφορουμίτη.

Το θέμα είναι ότι αν δεν σταλούν πίσω τα πακέτα που έχει γίνει λάθος υπολογισμός αυτοί θα κόβουν και θα ράβουν ότι τους καπνίσει και με τον καιρό τα φαινόμενα θα αυξηθούν.

Έχουν καταγραφεί περιστατικά που κάποιοι έχουν πληρώσει έως και 100% την αξία αγορας του αντικειμένου επειδή τα γίδια που προλάβανε βαριούνται να να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...