Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι μήπως όσα εστάλησαν Ιούνη κόλλησαν για ένα λόγο παραπάνω, πχ. επειδή η άφιξη τους συνέπεσε με τις αλλαγές, εν αντιθέσει με όσα εστάλησαν τέλη Ιουλίου ή Αύγουστο (όχι ότι εκεί δεν υπάρχουν αργοπορίες).

Μια διευκρίνιση , αν θες βέβαια απαντάς, όσον αφορά τις παραγγελίες που περιμένεις από αρχές Ιούνη και δεν έχεις παραλάβει ακόμα, υπάρχουν ανάμεσά τους και πακέτα με κόστος κάτω από το όριο της ατέλειας; Επειδή συνήθως τα δικά μου δεν είναι, θεωρούσα ότι ίσως γι' αυτό αργοπορούν περισσότερο, επειδή προορίζονται για τελωνείο, ασχέτως αν δεν έχουν σκαναριστεί ακόμα.

Υπηρχε απεργεια τοτε κατι τετοιο, ηταν και μπολικα δεματα και επικρατησε το πανδαιμονιο οπου δεν εχει ληξει ακομα.

Ναι περιμενω δεματα και κατω απο 22€, οχι πως παιζει καποιο ρολο αυτο αποδεδειγμενα, ουτε και το βαρος/μεγεθος.

Σκεψου ειναι ατομα που περιμενουν απο Κινα αντικειμενα κατω απο 3€ και ειναι στην ακριβως ιδια μοιρα για σχεδον 90 μερες πλεον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

παιδια παρηγγειλα απο EBAY , απο αμερικη κατι και πληρωσα εκτος των μεταφορικων +  αλλα 30 ευρω για δασμους/τελωνειο κλπ κατα το checkout

εγραφε θα αποσταλει μεσω global shipping program.

αυτο σημαινει οτι δε θα πληρωσω τιποτα παραπανω 100%?

επισης γνωιζει κανεις ποιος το φερνει τελικα το πακετο? ελτα η καποιος αλλος πλεον?

Ουσιαστικά με το global shipping program γίνονται δυο αποστολές: από τη μια ο πωλητής στέλνει συστημένο το προϊόν σε μια τοπική αποθήκη της pitney bowes και από εκεί το παίρνουν το επανασυσκευαζουν, ετοιμάζουν την χαρτουρα και το προωθούν στην Ελλάδα με κούριερ. Κάποιες φορές μου ερχόταν με ups κάποιες άλλες με dhl. Δεν ξέρω με βάση ποιο κριτήριο το αποφασίζουν αυτό. Πάντως όχι δεν θα πληρώσεις τίποτα παραπάνω

Ποιες δυο μέρες, εμένα είναι από τις 12/8 μέσα κολλημένο και έχω φθάσει αισίως τις 82 μέρες συνολικής αναμονής.

Επίσης για unregistered, επειδή διάβασα κάτι σχετικό παραπάνω, έχω και τέτοια δέματα, ούτε αυτά έχουν φθάσει γρηγορότερα από τα συστημένα, το ένα εστάλη 10/7, άφαντο μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω πώς άλλοι παραλαμβάνουν πάνω στο μήνα, μπορεί να έχω κανένα σύννεφο πάνω από το κεφάλι μου και να βρέχει, τέτοια γκαντεμιά.

Και εμενα απο 12/8 κολλημενο στο τελωνειο.

Αποστολη απο κινα με ems παρακαλω (πλγρωσα 50$ για να ερθει γρηγορ) 10/7 !!

ΑΛΗΤΕΣ !

Μου ήρθε χαρτάκι σήμερα ΕΛΤΑ χωρίς τελωνείο και γράφει πάνω το τρακινγκ GM και κάτι αριθμούς που δεν είναι οι σωστοί από κια παραγγελια που περιμένω από iherb.λετε να είναι αυτό;γράφει μόνο συστημένο.

Μου ήρθε χαρτάκι σήμερα ΕΛΤΑ χωρίς τελωνείο και γράφει πάνω το τρακινγκ GM και κάτι αριθμούς που δεν είναι οι σωστοί από κια παραγγελια που περιμένω από iherb.λετε να είναι αυτό;γράφει μόνο συστημένο.

Σε μένα ήρθε χαρτί που μου ζητά να παρω χαρτια απο ΕΟΦ για να μου δωσουν το δεμα...

Σε μένα ήρθε χαρτί που μου ζητά να παρω χαρτια απο ΕΟΦ για να μου δωσουν το δεμα...

τι χαρτιά;Πρπει να πληρώσεις τελωνείο;

Τι έχει μέσα το δέμα σου;

Και εμενα απο 12/8 κολλημενο στο τελωνειο.

Αποστολη απο κινα με ems παρακαλω (πλγρωσα 50$ για να ερθει γρηγορ) 10/7 !!

ΑΛΗΤΕΣ !

Επιτελους ανοιχτηκε ο σακος που ηταν αεροδρομιο απο 18/7.NL Post απο Gearbest!

Γατάκια… από 9 Ιουλίου και ακόμα περιμένω να ανοίξουν τον σάκο…

post-93034-0-34865400-1503684933_thumb.jpg

Εχα πληρώσει πριν κανα μηνα 39 ευρα για να παραλάβω αντικείμενο που μου ειχαν επιστρέψει απο Αμερική. 120$

Τί εννοείς σου επέστρεψαν; Το έστειλες από την Ελλάδα στην Αμερική και σου το επέστρεψαν;

Εάν ναι τότε Αυτό λέγετε προσωρινή εξαγωγή. Έπρεπε να σε καλέσουν για την επανεισαγωγή η οποία είναι ακτελώνιστη.

Το πολύ να πλήρωνες τρία Ευρώ.

Μπορείς ακριβώς να μας πεις τι σημαίνει "επιστρέψει";

Βιταμίνες έχει..

You drink it!!!!

Ελεύθερη μετάφραση: Τον ήπιες.... Καλό ξεμπέρδεμα (δεν σε ειρωνεύομαι - σου δίνω τα γεγονότα στην πραγματική διάσταση - Βιταμίνες, φάρμακα, καπνικά, αλκοόλ και αυτοκίνητα είναι δασμολογούμενα προϊόντα και ελεγχόμενης εισαγωγής σε εθνικό και όχι σε Ευρωπαϊκό επίπεδο)

Δεν το εχω ξανακουσει η διαβασει ποτε αυτο, για διαφορετικες/επιπλεον χρεωσεις λογισμικου. Εκτος αν ξαναεκαναν τα βιντεοπαιχνιδια τζογο και τους δινουν αλλο ΦΠΑ και καθεστως εισαγωγης.

Όχι δεν έχει σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο και είναι τουλάχιστον 20ετών διάταξη αλλά δεν μπορώ ακόμη να θυμηθώ τί ειδικό ισχύει με την εισαγωγή software στην Ε.Ε.

τι χαρτιά;Πρπει να πληρώσεις τελωνείο;

Τι έχει μέσα το δέμα σου;

Δε γράφουν για το τελωνείο πόσο θα είναι ακριβώς αλλά είναι προφανές ότι θα με καλέσουν να πληρωσω, αν τους στείλω τα χαρτια από τον ΕΟΦ, που θα λένε ότι αυτα που παρηγγειλα ( καθόλου απαγορευμένα εδώ) δεν είναι επικίνδυνα.

Αν δεν παραλάβω ξέρει κάποιος αν το επιστρέφουν στον αποστολέα ή το 'καταστρέφουν' ;

Δε γράφουν για το τελωνείο πόσο θα είναι ακριβώς αλλά είναι προφανές ότι θα με καλέσουν να πληρωσω, αν τους στείλω τα χαρτια από τον ΕΟΦ, που θα λένε ότι αυτα που παρηγγειλα ( καθόλου απαγορευμένα εδώ) δεν είναι επικίνδυνα.

Αν δεν παραλάβω ξέρει κάποιος αν το επιστρέφουν στον αποστολέα ή το 'καταστρέφουν' ;

έχω και εγω 2 παραγγελίες απο iHerb και μου ηρθε παρόμοιο χαρτάκι σήμερα. 

Δεν γνωρίζω τι γινεται καθοτι ειναι η πρώτη παραγγελία που μου συμβαίνει αυτό (ενώ αγοράζω τακτικά απο το iherb, τα ίδια πράγματα, εδώ και 2 χρόνια!!!!) 

Αν μάθεις κάτι παραπάνω πες μας γιατι θέλω να παω να τους διαλύσω το μαγαζάκι γαμώ τη χώρα που γεννηθήκαμε έλεος

έχω και εγω 2 παραγγελίες απο iHerb και μου ηρθε παρόμοιο χαρτάκι σήμερα. 

Δεν γνωρίζω τι γινεται καθοτι ειναι η πρώτη παραγγελία που μου συμβαίνει αυτό (ενώ αγοράζω τακτικά απο το iherb, τα ίδια πράγματα, εδώ και 2 χρόνια!!!!) 

Αν μάθεις κάτι παραπάνω πες μας γιατι θέλω να παω να τους διαλύσω το μαγαζάκι γαμώ τη χώρα που γεννηθήκαμε έλεος

Γιαυτο έγραψα ότι παραγγελίες απο iherb και Αμερική γενικά τέλος πλέον.

Ακόμα και αν μαζέψω τα χαρτιά (σε δέκα μέρες) είναι άγνωστο τι θα μου ζητήσουν να πληρώσω για εκτελωνισμό....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...