Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου εστειλαν πακετο με αναγραφομενη αξια US 20$ και αντικειμενο που πραγματι υπολογιζεται σε αυτα τα χρηματα, θα πληρωσω τελωνειο?

Ο νομος αν θυμαμαι καλα κατω απο US 22$ δεν ελεγε οτι δεν πληρωνεις τιποτα?

Ισχυει ακομα?

Ευχαριστω

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μου εστειλαν πακετο με αναγραφομενη αξια US 20$ και αντικειμενο που πραγματι υπολογιζεται σε αυτα τα χρηματα, θα πληρωσω τελωνειο?

Ο νομος αν θυμαμαι καλα κατω απο US 22$ δεν ελεγε οτι δεν πληρωνεις τιποτα?

Ισχυει ακομα?

Ευχαριστω

ο νομος λεει κατω απο 22 ευρω και ισχυει κανονικα

Δημοσ.

Κινητό αξίας 367 ευρώ από Banggood. Την φάγαμε;

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

22/8/2017, 15:10:20 Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

22/8/2017, 14:15:13 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

22/8/2017, 13:10:20 Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ ΑΦΙΞΗ ΣΕ

22/8/2017, 12:43:30 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ)

22/8/2017, 00:12:39 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

22/8/2017, 10:43:30 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ

17/8/2017, 00:11:57 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

17/8/2017, 06:56:25 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

10/8/2017, 16:59:00 ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

10/8/2017, 16:59:00 ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

10/8/2017, 16:59:00 ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Δυστυχώς ναι, ελπίζω να στο κοστολόγησαν κάτω από την αξία που το πήρες....Θαρρώ ότι κάπου στα 100 θα στο εκτελωνίσουν

Αρα δεν πληρωνω τιποτα ετσι?

Καθως 22€ > 20$

Όχι γιατί άμα πχ είναι κινητό θα αμφισβητήσουν την αναγραφόμενη αξία του, θα ανοίξουν το πακέτο σου (έτσι κάνανε σε μένα τουλάχιστον) και θα σου αφιερώσουν ένα ωραίο δασμό με τέλος για τα ΕΛΤΑ μας :)

Δημοσ.
Δημοσ.

Όντως πάντως έχουν αποθήκη στην Ουγγαρία είχα αγοράσει κι εγώ παλιά μεσω ευρωπαϊκής αποθήκης. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη.

Παρέλαβα σήμερα απο ΕΛΤΑ Γλυφάδας. μου είπαν ότι προς το παρόν έχει καταργηθεί η αίτηση αναδασμολόγησης .  οι επιλογές που είχα ήταν ή πληρώνω επιπλεόν 37 ή το στέλνουν πίσω και χάνω 62.

είχαν βάλει ακόμα απο το τελωνείο, ένα μικρό αυτοκόλητο στο πλάι που έλεγε made in china με έναν κωδικό.

ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να περάσει απο τελωνείο αφού έρχεται απο ευρωπαική αποθήκη. 

για να μεταφερθεί στην αποθήκη τους δεν έχει περάσει απο τελωνείο εκεί μολις έφτασε?

και τελικά αν πρέπει όντως να πληρώσω , γιατί να το κοστολογεί σχεδόν διπλάσια απο την αξία αγοράς. 

post-421347-0-07788700-1503471334_thumb.jpg

Δημοσ.

** ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ **

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ...

βλέπω εναν φακο (AΠΟ ΕΒΑΥ ) απο Αμερικη (100 ευρω ) και απο κατω εχει και ενα κοστος μεταφορικων( 35 ευρω).

Δε γραφει οtι θα σταλει με απλα μεταφορικα κλπ, αλλα γραφει το εξης

International Priority Shipping to Greece  via the Global Shipping Program 

πατωντας στο details και επειτα στο get rates,βγαζει αλλα 15 ευρω.

πρωτον: θα τα πληρωσω ολα εξαρχης και τελειωσα?

θα πληρωσω την αγορα + τα μεταφορικα και  μετα αναλογα τι κουστουμι θα μου φορεσει ο τελωνειακος αναλογα πως κοιμηθηκε το βραδυ?

με λιγο ψαξιμο ειδα οτι με το "global shipping program" ειναι σαν να σου λεει οτι ολα ειναι υπολογισμενα.

ισχυει οντως αυτο η μπα???

Δημοσ.

** ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ **

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ...

βλέπω εναν φακο (AΠΟ ΕΒΑΥ ) απο Αμερικη (100 ευρω ) και απο κατω εχει και ενα κοστος μεταφορικων( 35 ευρω).

Δε γραφει οtι θα σταλει με απλα μεταφορικα κλπ, αλλα γραφει το εξης

International Priority Shipping to Greece  via the Global Shipping Program 

πατωντας στο details και επειτα στο get rates,βγαζει αλλα 15 ευρω.

πρωτον: θα τα πληρωσω ολα εξαρχης και τελειωσα?

θα πληρωσω την αγορα + τα μεταφορικα και  μετα αναλογα τι κουστουμι θα μου φορεσει ο τελωνειακος αναλογα πως κοιμηθηκε το βραδυ?

με λιγο ψαξιμο ειδα οτι με το "global shipping program" ειναι σαν να σου λεει οτι ολα ειναι υπολογισμενα.

ισχυει οντως αυτο η μπα???

Κάνε ερώτηση στον πωλητή εάν εγγυάται ότι δεν θα κάτσει τελωνείο και ότι εάν κάτσει αν θα σου κάνει full refund.

Οπότε εάν κάτσει τελωνείο ακόμα και εάν σου λέει μετά διάφορα θα έχεις το email που συννενοήθηκες μαζί του εκ των προτέρων και λογικά θα σου κάνει το paypal refund θέλει δεν θέλει αυτός.

Δημοσ.

Με EMS τώρα τελευταία έχουμε καμία εμπειρία? Πάνε ολα ντουγρού τελωνείο η όπως τύχει?

Ντουγρου και με καθυστερηση.

Ems που το πληρωσα 50$ απο κινα και εσταλει 10/7 μπηκε τελωνειο στις 12/8 και ακομη περιμενω ...

Πριν την αλλαγη σε 5-6 μερες ηταν πορτα μου ελευθερο ...

Τραγικοι , οχι για το τελωνειο αλλα για το οτι υπηρεσια ems πληρωμενη καθετε 1μιση μηνα στο αεροδρομιο !

Δημοσ.

Παρέλαβα σήμερα απο ΕΛΤΑ Γλυφάδας. μου είπαν ότι προς το παρόν έχει καταργηθεί η αίτηση αναδασμολόγησης .  οι επιλογές που είχα ήταν ή πληρώνω επιπλεόν 37 ή το στέλνουν πίσω και χάνω 62.

είχαν βάλει ακόμα απο το τελωνείο, ένα μικρό αυτοκόλητο στο πλάι που έλεγε made in china με έναν κωδικό.

ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να περάσει απο τελωνείο αφού έρχεται απο ευρωπαική αποθήκη. 

για να μεταφερθεί στην αποθήκη τους δεν έχει περάσει απο τελωνείο εκεί μολις έφτασε?

και τελικά αν πρέπει όντως να πληρώσω , γιατί να το κοστολογεί σχεδόν διπλάσια απο την αξία αγοράς. 

Αυτό το "καταργήθηκε η αίτηση αναδασμολόγησης" ξεπερνά κάθε λογική και προφανώς το είπαν για να σε ξεφορτωθούν. Έπρεπε να επιμείνεις αν όντως ήθελες να κάνεις αίτηση. Τι θα πει δηλαδή καταργήθηκε ? Αν ο τελωνειακός στο εκτιμήσει 1000 ευρώ εσύ θα πρέπει να το δεχτείς ? Τσαμπουκά και απειλές για καταγγελία σε συνήγορο του πολίτη χρειάζεται, μην μας πιάνουν κορόϊδα... Εννοείται να πληρώσουμε τα νόμιμα, δεν το συζητάμε, αλλά να πληρώσουμε ότι του κατέβει καθενός στο κεφάλι απλά δεν παίζει.

Δημοσ.

Aναλογα , αν το δεμα ερχεται απο κινα και κανει ενδιαμεση σταση σε οποιαδηποτε χωρα πρεπει να χρεωθει κανονικα τελωνειο , αν οντως ερχεται απο χωρα της EE τοτε πας και τους ζητας το λογο

Μην μπερδευεται οτι αρκετα ταχυδρομεια εχουν παραρτηματα στην κινα και απλα οι κινεζοι στελνουν με αυτα (πχ NLpost , DHL (οχι κουριερ)  κτλ )

αναφερομαι στο παρακατω του p.t. που η αποστολη ηταν απο Ουγγαρια (Gearbest ευρωπαικη αποθηκη, φαινεται και στο tracking info που εδωσε σε προηγουμενο μηνυμα) και του blacktan με προελευση Βουλγαρια (αν υποθεσουμε οτι ηταν οντως απο κει)

μου ήρθε ειδοποιητήριο απο ΕΛΤΑ 22.20 ευρω φπα 15 ευρω τελη εκτελωνισμού. 

είχα πληρώσει σε  gearbest  55.82 + 4.69 έξοδα αποστολής. 

είχα επιλέξει ευρωπαική αποθήκη για να μην πληρώσω τελωνείο και τελικά με χρεώνουν ΦΠΑ περισσότερο απο την αξία που πλήρωσα.

ξέρει κάποιος να μου πει τι ενέργειες μπορώ να κάνω και τι μπορώ να διεκδικήσω ?

Ασχετο , σχετικο

Μπροστα στα ματια μου πριν απο 30 λεπτα στο ταχ του αιγαλεω ζητησαν (και πηραν) απο κοπελα με δεματακι τυπου φακελο οσο ενα πακετο καπνος (δεν ξερω βεβαια τι ειχε μεσα) αλλα ζητημα να ειχε βαρος 150 γραμαρια , 3 ευρω για τελη παρουσιας στο τελωνειο , με προελευση ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!!!!

απο αυτα που εχω διαβασει εως τωρα μου νομιζω πως το προσωπικο που εχουν βαλει για τους εκτελωνισμους  ειναι εντελως για τα πανηγυρια

Δημοσ.

ο νομος λεει κατω απο 22 ευρω και ισχυει κανονικα

Δεν ισχυει. Εχουμε πληρωσει απειροι απο 3€ ως υπερπολλαπλασια ευρω.

Εδωσα 27€ για δεμα σκαρτων 18€.

Δημοσ.

απο περιεργεια τι καμερα ειναι??μαρκα μοντελο για να δω τι τιμη βρηκαν και απο που....

Δημοσ.

απο περιεργεια τι καμερα ειναι??μαρκα μοντελο για να δω τι τιμη βρηκαν και απο που....

Elephone EleCam Explorer Elite 4K Action Camera

Δημοσ.

Οτι την γλιτωσα μονο με 31,80 επιπλέον για κινητο 370 ευρω απο banggood μου μοιάζει απίστευτο μετά από αυτά που διάβασα. Περίμενα πανω απο 120 την λυπητερή.. Απορώ με τι υπολογισμούς βγάζουν τα επιπλέον κόστη..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...