Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μίλησα σήμερα με τελωνείο για παραγγελια από iherb...πρέπει να ελέγχει από Ε.Ο.Φ μου είπαν...πιάσε το αυγό και κουρευτω ,την περιμένω ήδη 2 μήνες την παραγγελια.

Την εντόπισαν την παραγγελία σου και στο είπαν ή στο είπαν όταν ανέφερες τι περιέχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όντως πάντως έχουν αποθήκη στην Ουγγαρία είχα αγοράσει κι εγώ παλιά μεσω ευρωπαϊκής αποθήκης. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη.

μου ήρθε ειδοποιητήριο απο ΕΛΤΑ 22.20 ευρω φπα 15 ευρω τελη εκτελωνισμού. 

είχα πληρώσει σε  gearbest  55.82 + 4.69 έξοδα αποστολής. 

είχα επιλέξει ευρωπαική αποθήκη για να μην πληρώσω τελωνείο και τελικά με χρεώνουν ΦΠΑ περισσότερο απο την αξία που πλήρωσα.

ξέρει κάποιος να μου πει τι ενέργειες μπορώ να κάνω και τι μπορώ να διεκδικήσω ?

Λοιπον, πηρα οπως εχω ιδη παρει πολλες φορες απο Ιαπωνια βιβλια comics (manga) τιμης περιπου 45 ευρω (συνολικα με τα μεταφορικα). Για πρωτη φορα περασε απο τελωνειο. Οκ, ειχα διαβασει οτι αν δεν ειναι courier (δεν παρήγγειλα με courier) η τιμη ειναι σχετικα μικροτερη, και ειμουν προετοιμασμενος για μια λογικη τιμη. Αλλα σημερα το πρωι, βλεπω: τελη εκτελωνισμου 25 ευρω...οκ

ΦΠΑ: 227.22 ευρω......τι; ειλικρινα τι; ΦΠΑ για βιβιλια αξιας 20-25 ευρω δεκαπλασια τιμη;;

ξερεται αν οντως γινετε με καποιο τροπο να παει η τιμη τοσο ψηλα; αν οχι, εγινε λαθος; προσπαθουν να με κοροιδεψουυν; αν παρω τηλεφονο, θα βγαλω ακρη η θα μου λενε τις αρλουμπες τους; γινετε με καποιο τροπο να το ξανακοιταξουν; υπαρχει περιπτωση να αλλαξει η τιμη;;

ειλικρινα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να καταλαβω πως η τιμη πηγε συνολικα 252.22 ευρω εκτος και αν εγινε λαθος η με κοροιδευουν...

p.s. sorry αν εδω δεν ειναι το σωστο μερος για συμβουλες μετα τον εκτελωνισμο.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για τους σάκους εκείνους που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα; Είναι γελοίο να φαίνεται ότι έχει φτάσει Ελλάδα 18/7 και στα ΕΛΤΑ να φαίνεται αποστολή από Ολλανδία. Στην τύχη τους ανοίγουν; Γιατί βλέπω φτάνουν παραγγελίες που έχουν γίνει αργότερα και αυτή η ημερομηνία εκεί κολλημένη....

Πολλοί σάκκοι από διάφορες ημερομηνίες θα είναι κολλημένοι. Έχω πακέτο που εστάλη 5/6 και σκαναρίστηκε Ελλάδα μόλις 4/8, δύο μήνες μετά. Προφανώς και είχε φτάσει αρκετά νωρίτερα. Και από τότε παραμένει ΚΑΤ, κλείνω σήμερα 78 μέρες συνολικής αναμονής. Και το ίδιο ακριβώς με διάφορα άλλα πακέτα μου που εστάλησαν μετά, έχουνε περάσει 40-50 μέρες, προφανώς κι αυτά είναι Ελλάδα αλλά δεν έχουν σκαναριστεί. Ενώ αντίθετα ένα πακέτο μου που εστάλη 20 Ιουλίου, σκαναρίστηκε Ελλάδα 15 Αυγούστου....Μάλιστα αυτό το τελευταίο δεν φαίνεται να έχει περάσει τελωνείο, δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα που αργοπορούν τόσο πολύ προορίζονται για τελωνείο ή αν απλά έτυχε.

Μετά την 1η κρυολουσία (που πλήρωσα 36€) παρέλαβα άλλα 2 φωτογραφικά πραγματάκια απο Κίνα (σαν μικρά μονόποδα) που περίμενα αξίας 5.5€ &18€ αντίστοιχα, χωρίς να περάσουν τελωνείο.
Και τα 2 με tracking number, αλλά όχι signed for... 

Λοιπον, πηρα οπως εχω ιδη παρει πολλες φορες απο Ιαπωνια βιβλια comics (manga) τιμης περιπου 45 ευρω (συνολικα με τα μεταφορικα). Για πρωτη φορα περασε απο τελωνειο. Οκ, ειχα διαβασει οτι αν δεν ειναι courier (δεν παρήγγειλα με courier) η τιμη ειναι σχετικα μικροτερη, και ειμουν προετοιμασμενος για μια λογικη τιμη. Αλλα σημερα το πρωι, βλεπω: τελη εκτελωνισμου 25 ευρω...οκ

ΦΠΑ: 227.22 ευρω......τι; ειλικρινα τι; ΦΠΑ για βιβιλια αξιας 20-25 ευρω δεκαπλασια τιμη;;

ξερεται αν οντως γινετε με καποιο τροπο να παει η τιμη τοσο ψηλα; αν οχι, εγινε λαθος; προσπαθουν να με κοροιδεψουυν; αν παρω τηλεφονο, θα βγαλω ακρη η θα μου λενε τις αρλουμπες τους; γινετε με καποιο τροπο να το ξανακοιταξουν; υπαρχει περιπτωση να αλλαξει η τιμη;;

ειλικρινα αυτη τη στιγμη δεν μπορω να καταλαβω πως η τιμη πηγε συνολικα 252.22 ευρω εκτος και αν εγινε λαθος η με κοροιδευουν...

p.s. sorry αν εδω δεν ειναι το σωστο μερος για συμβουλες μετα τον εκτελωνισμο.

Θα πρέπει να κάνεις αίτηση για αναδασμολόγηση. Στο ταχυδρομείο. Θα έχεις απόδειξη πληρωμής από την κάρτα και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα βοηθήσει (δελτίο παραγγελίας κλπ). Είναι χωρίς κόστος αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. 

Την εντόπισαν την παραγγελία σου και στο είπαν ή στο είπαν όταν ανέφερες τι περιέχει;

μου λέει Πεσμου αριθμό,με το που ξεκινάω και τις λέω GM...μου λέει βιταμίνες έχει;τις λέω ναι..μου λέει θα ενημερωθείς από το τελειώνεις πρέπει να περάσουν Ε.Ο.Φ....

Θα πρέπει να κάνεις αίτηση για αναδασμολόγηση. Στο ταχυδρομείο. Θα έχεις απόδειξη πληρωμής από την κάρτα και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα βοηθήσει (δελτίο παραγγελίας κλπ). Είναι χωρίς κόστος αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει. 

αυτο σκευτηκα και εγω, το μονο που φοβαμαι ειναι μην οντως με καποιο τροπο ειναι σωστη η τιμη ή μηπως με ξανακοροιδεψουν (αν το καναν επιτηδες τη πρωτη φορα). Ισως παρω κανενα τηλεφωνο για παραπονα πριν το κανω..

• Moderators

αυτο σκευτηκα και εγω, το μονο που φοβαμαι ειναι μην οντως με καποιο τροπο ειναι σωστη η τιμη ή μηπως με ξανακοροιδεψουν (αν το καναν επιτηδες τη πρωτη φορα). Ισως παρω κανενα τηλεφωνο για παραπονα πριν το κανω..

Από Την Στιγμή Που Θα πας απόδειξη paypal, αλλά και κίνηση από το λογαριασμό της τράπεζας δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχίσουν να αμφισβητούν την τιμή

Για να βγάζουν ΦΠΑ 220 ευρώ τότε κοστολόγουν τα βιβλία κάτι λιγότερο από χιλιάρικο

kαι παλι δεν μπορουν να πανε με βαση εκεινο καθως παιζουν εκτωσεις κτλ , εδω οι κινεζοι καταφερνουν και πουλανε τα oneplus Πιο φτηνα απο την ιδια την εταιρια μεσα στην κινα

μην μπερδευεις τις εκπτωσεις ...ο δασμος δεν υπολογιζει την εκπτωση παρα μονο στο τελος επιρεαζει τον φπα

αγοραζεις 100 ευρω αντικειμενο και σου κανει 90% εκπτωση...τι νομιζεις οτι θα εκτελωνισουν το 10% ??? ααχχχχχχχχχχχχχχχχχ αν ηταν ετσι ολοι θα ψωνιζαν με μεγαλες εκπτωσεις  και θα ειχαν μηδενικα εξοδα τελωνειου.......

μην μπερδευεις τις εκπτωσεις ...ο δασμος δεν υπολογιζει την εκπτωση παρα μονο στο τελος επιρεαζει τον φπα

αγοραζεις 100 ευρω αντικειμενο και σου κανει 90% εκπτωση...τι νομιζεις οτι θα εκτελωνισουν το 10% ??? ααχχχχχχχχχχχχχχχχχ αν ηταν ετσι ολοι θα ψωνιζαν με μεγαλες εκπτωσεις  και θα ειχαν μηδενικα εξοδα τελωνειου.......

Τι εννοείς; Και ο ΦΠΑ και ο δασμός % ανάλογα με το προϊόν πάνω στην πραγματική αξία αγοράς δεν υπολογίζονται (φυσικά μετά την οποια αναδασμολόγηση) ; Μόνο το τέλος εκτελωνισμού είναι fixed ποσό ανάλογα σε ποια κλίμακα εμπίπτει (πχ αξία 22-150€, 150-500€ κτλ).

Από Την Στιγμή Που Θα πας απόδειξη paypal, αλλά και κίνηση από το λογαριασμό της τράπεζας δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχίσουν να αμφισβητούν την τιμή

Για να βγάζουν ΦΠΑ 220 ευρώ τότε κοστολόγουν τα βιβλία κάτι λιγότερο από χιλιάρικο

δεν αποδεικνυεται τιποτα απο αυτα ...απλα φαινεται μια δοσληψια που μπορει να ειναι δοση η τιποτα... ποσα τετοια μμπορω να προσκομισω στημενα ...αμετρητα και οτι ποσο θελω.....εδω αμφισβητουν επισημα τιμολογια εταιρειων μερικες φορες ποσο αλλωστε αποδειξεεις ταμειακων μηχανων που εχουν αλλη επωνυμια απο αυτη που τα στελνει αν εχουν αποδειξη συνοδευτικη

φπα 220 (μηπως εχει γινει λαθος φπα η δασμοι) ασχετα ν ειναι τεραστιο το ποσο

κατσε να βρω μια αντιστοιχια με ενα δικο μου που ηθελαν 150 να δω

υπαρχει περιπτωση να μπεδρεψαν τα yen και να εβγαλαν το ΦΠΑ απο αυτα νομιζωντας πως ειναι ευρω...η τιμη ειναι περιπου ιδια..

οπως και να εχει, αφου δεν υπαρχει περριπτωση η τιμη αυτη να περιεχει κατι εκτος ΦΠΑ θα ζητησω αναδασμολογηση. Ελπιζω να μην παει τιποτα στραβα γιατι περιμενω αλλο 1 δεμα -_-

ευχαριστω.

kostasbm, δεν καταλβαινω τι ακριβως ενωεις με "φπα 220 (μηπως εχει γινει λαθος φπα η δασμοι) ασχετα ν ειναι τεραστιο το ποσο".

Γενικα το βρισκω αδυνατο σε εκτελωνισμο κομικς αξιας 30 (ηταν τελικα) ευρω απο ταχυδρομιο, οχι courier να πληρωσω 250 ευρω...δηλαδη ελεος..οπος ειπα ισως μπερδεψαν yen-ευρο. Τιμη βιβλιων: 3838 yen. 6% φπα για βιβλια

3838*0.06=230,28. περιπου οσο μου ζηταν (227.22)

επισημο τιμοκαταλογο ζητανε απο το επιμελητηριο αν εισαγεται το ιδιο προιον σιγουρα θα υπαρχει γιατι εχει κατατεθει απο τον εισαγωγεα η στο σιτε της εταιρειας....εκτος αν τους εχεις για τελειως γκαου τους τελωνειακους (μαφια)

Το μόνο που πρέπει να ζητούν είναι τεκμήρια πραγματικής CIF

Ο μόνος τρόπος για αυτό είναι η επισύναψη φορτωτικής ή η επικοινωνία με τον παραλήπτη.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΜΑ!!!!!!

υπαρχει περιπτωση να μπεδρεψαν τα yen και να εβγαλαν το ΦΠΑ απο αυτα νομιζωντας πως ειναι ευρω...

Αφού το πακέτο γράφει την αξία και δίπλα κάτι ακαταλαβίστικα..... ;)

Ο Δασμός επιβάλετε επί πραγματικής τεκμηριωμένης CIF επιπρόσθετα του πίνακα δασμών και όχι επί άνευ τεκμηρίων αξίας, υπολογισμένης με βάση το με ποιον τσακώθηκε το πρωί τελωνειακός.

Εάν αγοράσεις ένα αντικείμενο το οποίο δεν υπόκειται σε συγκεκριμένο δασμολόγιο (όπως ισχύει για ένα  αυτοκίνητο) η CIF βασίζεται στην πραγματική αξία αγοράς και όχι στην τιμή που το πουλά το πάρα δίπλα μαγαζί.

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

Παρελαβα δεμα με διαφορα ρετρο βιντεοπαιχνιδια, με απλο ταχυδρομειο (Japan post) απο Ιαπωνια, με πραγματικη και ονομαστικη αξια 2300 YEN (18ε), οπου κοστοληγηθηκε προς 50ε και πληρωσα 27ε δασμους.

post-108899-0-20790200-1503406694_thumb.jpg

Μολις τους αναψα ενα μαυρο κερακι να μεινουν στο δρομο και να πεινανε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...