Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα ήρθε ειδοποιητήριο για κινητό από Gearbest μέσω NL post registered αξία 40 ευρώ. Μπήκε τελωνείο και εκτελωνίστηκε σαν αντικείμενο αξίας 60 ευρώ .Δηλαδή πρέπει να πληρώσω 15+14.40=29.40 .Αν πάω να κάνω αναδασμολόγηση το 15άρι από το τέλος εκτελωνισμού δεν μπορώ να το αποφύγω αν κατάλαβα (κατά @makfil ). Τι προτείνετε να κάνω ;

Παραθέτω την συνέχεια.

Πήγα στο Κ.Κ (Αγρινίου) για να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω. Αρχικά ο διευθυντής μου είπε ότι από τις 21/07 περνούν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα αξίας από τελωνείο. Όσο αναφορά την αναδασμολόγηση μου είπε ότι είναι δωρεάν (για την ώρα τουλάχιστον) και θα χρειαστεί κάποιος να παραδώσει παραστατικό μαγαζιού και απόδειξη πληρωμής από την κάρτα ,PayPal κτλ. Ρωτώντας τον πότε θα έχουμε απάντηση από αναδρομολόγηση μου είπε ότι έχουν κάνει αίτηση για αναδασμολόγηση 2 άτομα πριν 1 μήνα και ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση.. Ακούγοντας όλα αυτά και ξέροντας ότι θα πληρώσω 5 ευρώ παραπάνω το πήρα. Τέλος παρατήρησα ότι το πακέτο είχε ανοιχτεί.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 μηνας και για 2 αναδασμολογησεις.Ελλας το μεγαλειο σου..

Παραθέτω την συνέχεια.

Πήγα στο Κ.Κ (Αγρινίου) για να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω. Αρχικά ο διευθυντής μου είπε ότι από τις 21/07 περνούν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα αξίας από τελωνείο. Όσο αναφορά την αναδασμολόγηση μου είπε ότι είναι δωρεάν (για την ώρα τουλάχιστον) και θα χρειαστεί κάποιος να παραδώσει παραστατικό μαγαζιού και απόδειξη πληρωμής από την κάρτα ,PayPal κτλ. Ρωτώντας τον πότε θα έχουμε απάντηση από αναδρομολόγηση μου είπε ότι έχουν κάνει αίτηση για αναδασμολόγηση 2 άτομα πριν 1 μήνα και ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση.. Ακούγοντας όλα αυτά και ξέροντας ότι θα πληρώσω 5 ευρώ παραπάνω το πήρα. Τέλος παρατήρησα ότι το πακέτο είχε ανοιχτεί.

Παρελαβες κανεις Εν τέλη παραγγελια από iherb?πληρωμη 26/6 έφτασε Ελλάδα 1/7 και το δέμα πουθενά...έστειλα ένα mail σήμερα απλά να ρωτήσω αν έχουν ιδέα τι μπορεί να γίνετε και μου κάνανε refund ,χωρίς να μιλήσω εγώ κάτι για refund.

Παρελαβες κανεις Εν τέλη παραγγελια από iherb?πληρωμη 26/6 έφτασε Ελλάδα 1/7 και το δέμα πουθενά...έστειλα ένα mail σήμερα απλά να ρωτήσω αν έχουν ιδέα τι μπορεί να γίνετε και μου κάνανε refund ,χωρίς να μιλήσω εγώ κάτι για refund.

Ούτε σε μένα έχει έρθει παραγγελία που έφτασε Ελλάδα αρχές Ιουλη....

Μάλλον τα νέα τελωνειακά μέτρα.

Σου έκαναν refund όλο το ποσό;

δηλαδη αν εγω αγορασα ενα xiaomi απο κινα sta 130 ευρω και εδω η Infoquest το πουλαει 200 εγω θα πρεπει να φορολογηθω με βαση τα 200 ? δεν παιζει κατι τετοιο

ελα βρε συ...το τιμοκαταλογο της εταιρειας λεω στο τοπο παραγωγης....αστον εδω 

Παιδια επειδη βλεπω επικρατει μεγαλη συγχυση φετος το καλοκαιρι, πιστευετε οτι μπορω αφοβα να προβω σε αγορες 15-20 € ; (προφανως οχι 100% σιγουρια αλλα να μη δωσω σε τελωνεια-δασμους οσα κανει και το προιον)

Και μια απορια : σε αγορες με πολλα προιοντα (π.χ κινητο,λαμπα,σπινερ) υπαρχει ενδεχομενο να περασουν καποια τελωνειο(πχ το κινητο) και καποια αλλα οχι ;

Ούτε σε μένα έχει έρθει παραγγελία που έφτασε Ελλάδα αρχές Ιουλη....

Μάλλον τα νέα τελωνειακά μέτρα.

Σου έκαναν refund όλο το ποσό;

ναι μου κάνανε refund όλο το Ποσο..το θέμα είναι πτι δεν ήρθε ούτε με δεσμούς + ΦΠΑ..δεν ήρθε καθόλου.

• Moderators

ελα βρε συ...το τιμοκαταλογο της εταιρειας λεω στο τοπο παραγωγης....αστον εδω 

kαι παλι δεν μπορουν να πανε με βαση εκεινο καθως παιζουν εκτωσεις κτλ , εδω οι κινεζοι καταφερνουν και πουλανε τα oneplus Πιο φτηνα απο την ιδια την εταιρια μεσα στην κινα

Εγώ να κάνω μια ερώτηση και ας είναι λάθος από περιέργεια αν γνωρίζετε.
Έστω ότι παραγγέλνουμε μια συσκευή από Κίνα και χρησιμοποιηθεί μια υπηρεσία τύπου shop and ship βάζω διεύθυνση Ιταλίας στον κινέζο το παραλαμβάνουν αυτή και μου το στέλνουν Ελλάδα μέσω Ιταλίας τι γίνεται;
Η ας πούμε το κάνουμε από ευρωπαϊκή αποθήκη το ίδιο.
Προφανώς μιλάω για πράγματα αξίας που μπορείς να γλιτώσεις τον εκτελωνισμό που θα είναι μεγαλύτερος από το Μα χρησιμοποιήσεις μια τέτοια υπηρεσία.
Επίσης νομίζω ότι περισσότερο κοιτάνε ηλεκτρονικά ήδη για εκτελωνισμό παρά τα υπόλοιπα γιατί όπως προανέφερα εγώ 4 δεματάκια που δεν είχαν σχέση την τελευταια εβδομάδα τα πηρα χωρίς να πληρώσω τίποτα.

Με shop and ship δεν γλιτωνεις το τελωνειο.Ισα ισα πληρωνεις και παραπανω τα μεταφορικα τα οποια πανε αναλογα με το βαρος του αντικειμενου που πηρες και πιστεψε με δεν συμφερουν.Τετοιες υπηρεσιες ειναι καταλληλες μονο σε περιπτωσεις που ο εκαστοτε πωλητης ΔΕΝ στελνει Ελλαδα

Εγώ να κάνω μια ερώτηση και ας είναι λάθος από περιέργεια αν γνωρίζετε.

Έστω ότι παραγγέλνουμε μια συσκευή από Κίνα και χρησιμοποιηθεί μια υπηρεσία τύπου shop and ship βάζω διεύθυνση Ιταλίας στον κινέζο το παραλαμβάνουν αυτή και μου το στέλνουν Ελλάδα μέσω Ιταλίας τι γίνεται;

Η ας πούμε το κάνουμε από ευρωπαϊκή αποθήκη το ίδιο.

Προφανώς μιλάω για πράγματα αξίας που μπορείς να γλιτώσεις τον εκτελωνισμό που θα είναι μεγαλύτερος από το Μα χρησιμοποιήσεις μια τέτοια υπηρεσία.

Επίσης νομίζω ότι περισσότερο κοιτάνε ηλεκτρονικά ήδη για εκτελωνισμό παρά τα υπόλοιπα γιατί όπως προανέφερα εγώ 4 δεματάκια που δεν είχαν σχέση την τελευταια εβδομάδα τα πηρα χωρίς να πληρώσω τίποτα.

Έφτασε το δέμα απο Αμερικη που παρηγγειλα στις 31/7.Ποσο χωρίς μεταφορικά 104.45$ και το κουτί πανω αναγράφει Postal charges/fee 69.30$, σύνολο 173.75$ δηλαδή 147.73€.Στο site τους με χρέωσαν 165$ και στην κάρτα μου είδα χρέωση περί τα 141€.Επίσης ο τελώνης πανω έχει γράψει αξία 150.66€(!).Έφαγα τέλη εκτελωνισμου 20ρικο ΑΛΛΑ παραδόξως βλέπω μονο ενα επιπρόσθετο 9.04€ σαν ΦΠΑ.Σύνολο 29.04€ κερατιατικα.Πως τα βγαλαν έτσι ένας θεός ξέρει.Παρακατω ακολουθεί φοτό.

post-454040-0-46240100-1503389328_thumb.jpg

Μπορούμε να κάνουμε κάτι για τους σάκους εκείνους που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα; Είναι γελοίο να φαίνεται ότι έχει φτάσει Ελλάδα 18/7 και στα ΕΛΤΑ να φαίνεται αποστολή από Ολλανδία. Στην τύχη τους ανοίγουν; Γιατί βλέπω φτάνουν παραγγελίες που έχουν γίνει αργότερα και αυτή η ημερομηνία εκεί κολλημένη....

• Like 1

Σου χρεωσαν δασμο 6% της φορολογικης κλασης του αντικειμενου πανω στην CIF αξια , αλλα για καποιο αγνωστο λογο (το ξεχασαν ?) δεν σε επιβαρυναν με φπα 24% .

Κανε το σταυρο σου ..

Γλυτωσες 36 ευρωπουλα επιπλεον.

65 θα επρεπε να σου ειχαν ζητησει (24% + 6% + 20€)

• Like 1

Μίλησα σήμερα με τελωνείο για παραγγελια από iherb...πρέπει να ελέγχει από Ε.Ο.Φ μου είπαν...πιάσε το αυγό και κουρευτω ,την περιμένω ήδη 2 μήνες την παραγγελια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...