Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια επειδη μπερδευτηκα η ατελεια ειναι 20 ευρω, 22 ευρω ή 20 δολαρια (αναφερθηκαν ολα εδω μεσα)?

Επισης ο εκτελωνισμος αφορα καθε προιον περαν αυτου του ποσου ή μονο ηλεκτρονικα ειδη (μαλλον το πρωτο).?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

22 ευρώ είναι το όριο ώστε να θεωρηθεί ένα πακέτο τελωνειακά ελεύθερο. Σε αυτό περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφορικών και ασφαλισης. Τυχόν εκτελωνισμός είναι ανεξάρτητος από το είδος (δεν ισχύει δηλαδή μόνο για ηλεκτρονικά είδη)

Εγώ θέλω να ενημερώσω ότι τελευταία εβδομάδα έχω πάρει 3 δέματα κόστους 2,7,35 € από Κίνα χωρίς να πληρώσω τίποτα και περιμένω αλλά 3 εκ τον όποιον το ένα κάθεται στο αεροδρόμιο καμία 10 μέρες αν και ήρθε μαζί με το 35€δέμα με διαφορά δυο ωρών το κόστος αυτού του δέματος πάλι 7€

Να υποθεσω οτι ηρθαν με το απλο ταχυδρομειο (χωρις tracking number) ;;

Θελω να παραγγειλω ενα laptop κοντα στα 800 δολλαρια απο αμερικη αλλα φοβαμαι να πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου στο τελωνειο και εχω σκεφτει 2 σεναρια.

Το πρωτο σεναριο περιλαμβανει ενα φιλο μου που ζει εκει χρονια τωρα, ο οποιος μπορει να παραλαβει το λαπτοπ και μετα να μου το στειλει με απλο ταχυδρομειο (usps). Σε αυτη την περιπτωση που ο αποστολεας δεν ειναι πωλητης και απλως στελνει ενα αντικειμενο σε ενα φιλικο προσωπο σε αλλη χωρα υπαρχει εκτελωνισμος?

Το δευτερο σεναριο ειναι να βρω μια εταιρια parcel forwarding και απλως να κανω declare ενα μικροτερο value, πχ 200 δολλαρια. Υπαρχει περιπτωση λογω του ειδους να το ανοιξουν στο τελωνειο και να με καμπανιασουν?

Σας ευχαριστω πολυ

• Moderators

Θελω να παραγγειλω ενα laptop κοντα στα 800 δολλαρια απο αμερικη αλλα φοβαμαι να πληρωσω τα μαλλιοκεφαλα μου στο τελωνειο και εχω σκεφτει 2 σεναρια.

Το πρωτο σεναριο περιλαμβανει ενα φιλο μου που ζει εκει χρονια τωρα, ο οποιος μπορει να παραλαβει το λαπτοπ και μετα να μου το στειλει με απλο ταχυδρομειο (usps). Σε αυτη την περιπτωση που ο αποστολεας δεν ειναι πωλητης και απλως στελνει ενα αντικειμενο σε ενα φιλικο προσωπο σε αλλη χωρα υπαρχει εκτελωνισμος?

Το δευτερο σεναριο ειναι να βρω μια εταιρια parcel forwarding και απλως να κανω declare ενα μικροτερο value, πχ 200 δολλαρια. Υπαρχει περιπτωση λογω του ειδους να το ανοιξουν στο τελωνειο και να με καμπανιασουν?

Σας ευχαριστω πολυ

Ναι κανονικά εκτελωνιζεται άσχετα ποιος το στέλνει, ειδικά σε τέτοια πόσα

Και με το parcel forward πάλι τα ίδια αν σε σταματήσουν είσαι στα Χέρι του τελωνιακου και τι θα εκτιμήσει ότι κοστίζει

@BananaTzo

Εχε υπόψη σου ότι η αξία που δηλώνεις επηρεάζει τα ασφάλιστρα για την μεταφορά.

Αν τους πεις στην υsps αξία 200 δολλάρια και το χάσουν, σπάσουν ή οτιδήποτε, πάνω σε αυτήν την αξία θα βασιστεί η αποζημίωση σου.

Το ίδιο και με τον parcelforwader, εάν τους πεις κάνει 200 δολλάρια και τύχει να το χάσουν ή χτυπηθεί στην διαδρομή ,εάν ποτέ αναλάβουν την ευθύνη και δεν κάνουν τους κινέζους,θα την αναλάβουν για τα 200 δολλάρια.

Από την στιγμή που η μεταφορά δεν γίνεται απευθείας με ευθύνη του καταστήματος που σου πούλησε το laptop , αντιμετωπίζεις μόνος σου οποιαδήποτε πρόβλημα στην μεταφορά

μια διευκρινιση

τα ενδεικτικα ναυλα και ασφαλιστρα που υπολογιζουν αν δεν υπαρχει επισημο παραστατικο ,η  φορμουλα απο πολλα χρονια ειναι 9% επι της αξιας για ναυλο και 1 % για ασφαλιστρα.....

το θεμα ειναι αν η υπηρεσια αξιων εχει οργανωθει τοσο ωστε να εχουν τιμες για τα περισσοτερα εισαγομενα πραγματα

για τα τηλεφωνα ,καμερες και συναφη εχουν καποιο μπουσουλα ομως ποτε δε ξερεις και οσο γινεται ντορος και φασαρια

σιγουρα δεν θα ειναι υπερ μας πιθανολογω...και οσο αναγραφουν οι κινεζοι gift τοσο θα το ψαχνουν περισσοτερο

και κατι αλλο που θυμηθηκα διαβαζοντας μερικων αποριες...το φπα ισχυει και υπολιζεται για ολες τις εισαγωγες απο οπου και να

ερχονται εντος και εκτος ΕΕ

.....η μονη διαφορα ειναι οτι στα εκτος ΕΕ υπολογιζεται αφου εχει διαμορφωθει το τελος -δασμος οτι παπαρια εχουν υπολογισει

πεφτει και το φπα επι του συνολου....αν εχει κανεις καποια διασαφηση εισαγωγης απο τριτη χωρα φαινεται η διαδικασια...περιμενω να

μου στειλουν μια φωτοτυπια απο μια για να δειτε πως υπολογιζονται τα ποσα.

το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν ειναι βλακες και μεις οι πολλοι εξυπνοι ...εννοω το τελωνειο.........η γραφουμε εμεις εδω και δεν μας

βλεπει κανεις

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί ... ανακαλύπτουμε σήμερα την Αμερική.

Τα έχουμε γράψει και συζητήσει τόσες φορές στα σχετικά νήματα αυτού του forum.

Ο τελωνειακός (Υπ. Οικονομικών) όποτε θέλει να βρει αξία για ένα δέμα από τρίτη χώρα, ψάχνει στο διαδίκτυο και κατά βάση στην ιστοσελίδα του πωλητή. Στη συνέχεια, με βάση την αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλιση) υπολογίζει το δασμό (αν η αξία CIF) είναι πάνω από 150€ και στο σύνολο τον ΦΠΑ. 

Και πάνω σ' αυτά πρέπει να υπολογίζεις το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ (με ελάχιστο τα 15€).

• Like 2

Καλημέρα! Σήμερα έλαβα το κινητό από Κίνα (Xiaomi ΝΟΤΕ 4x). Στο τελωνείο κοστολογήθηκε στα 120€ με αποτέλεσμα το ΦΠΑ να είναι στα 28,80€ και τα τέλη εκτελωνισμού 15€, σύνολο 43,80€. Η αναγραφόμενη αξία στο πακέτο ήταν 75$. Αγορά από aliexress 133€. Περιμένω ένα ίδιο κινητό το οποίο έχει κολλήσει εδώ και μέρες στο τελωνείο. Για να δούμε πόσο θα το φορολογήσουν.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί ... ανακαλύπτουμε σήμερα την Αμερική.

Τα έχουμε γράψει και συζητήσει τόσες φορές στα σχετικά νήματα αυτού του forum.

Ο τελωνειακός (Υπ. Οικονομικών) όποτε θέλει να βρει αξία για ένα δέμα από τρίτη χώρα, ψάχνει στο διαδίκτυο και κατά βάση στην ιστοσελίδα του πωλητή. Στη συνέχεια, με βάση την αξία CIF (κόστος+μεταφορικά+ασφάλιση) υπολογίζει το δασμό (αν η αξία CIF) είναι πάνω από 150€ και στο σύνολο τον ΦΠΑ.

Και πάνω σ' αυτά πρέπει να υπολογίζεις το τέλος εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ (με ελάχιστο τα 15€).

Θεωρητικα σωστα, αλλα σιγα μην ψαχνει ο τελωνειακος στο διαδικτυο για το καθε πακετο. Επιλεγει προφανως αναλογα με το δηλωμενο αντικειμενο μια "στατιστικη αξια" απο καποια λιστα ; για να υπαρχει κοινη γραμμη εκτελωνισμου. Καποιος που εργαζεται μεσα σε ενα τελωνειο θα μπορουσε να μας διαφωτισει για το τι γινεται στην πραξη...

Για την διαδικασια υπολογισμου της αξιας CIF του πακετου αναφερομαι.

Θεωρητικα σωστα, αλλα σιγα μην ψαχνει ο τελωνειακος στο διαδικτυο για το καθε πακετο. Επιλεγει προφανως αναλογα με το δηλωμενο αντικειμενο μια "στατιστικη αξια" απο καποια λιστα ; για να υπαρχει κοινη γραμμη εκτελωνισμου. Καποιος που εργαζεται μεσα σε ενα τελωνειο θα μπορουσε να μας διαφωτισει για το τι γινεται στην πραξη...

Για την διαδικασια υπολογισμου της αξιας CIF του πακετου αναφερομαι.

Μάλλον δεν έχεις αποδεικτικό στοιχείο και απλά υποθέτεις, αφού ζητάς επιβεβαίωση.

Αντίθετα, αυτό που έγραψα στηρίζεται πάνω σε posts συμφορουμιτών αλλά και από άλλα fora.

Μάλλον δεν έχεις αποδεικτικό στοιχείο και απλά υποθέτεις, αφού ζητάς επιβεβαίωση.

Αντίθετα, αυτό που έγραψα στηρίζεται πάνω σε posts συμφορουμιτών αλλά και από άλλα fora.

Αφου επιμενεις οτι ετσι γινεται η διαδικασια για εξηγησε μας γιατι στο αυτοκολλητο δηλωνει ο τελωνειακος "στατιστικη αξια" γιατι στατιστικη ;

Γιατι απλουστατα δεν ψαχνουν στο διαδικτυο ! Για να ψαξεις πρεπει να ξερεις το προιον. Οταν αναγραφεται απο εξω απλα κινητο τηλεφωνο, τι κανει το τζιμανι ο τελωνειακος; τι ψαχνει; iphone; samsung; xiomi; ποιο μοντελο;

αν σου ζητησουν επισημο τιμοκαταλογο εταιρειας  πχ για το xiαomi τηλεφωνο τι θα κανεις ?? θα τον προσκομισεις ?? 

πιστευω πως οχι γιατι θα σου παρουν το κεφαλι μετα................ 

• Moderators

αν σου ζητησουν επισημο τιμοκαταλογο εταιρειας πχ για το xiαomi τηλεφωνο τι θα κανεις ?? θα τον προσκομισεις ??

πιστευω πως οχι γιατι θα σου παρουν το κεφαλι μετα................

Επίσημο τιμές κατάλογο πως να ζητήσουν?

Το μόνο που μπορούν να ζητήσουν ειναι κίνηση λογαριασμού από την τράπεζα αντε και καμιά απόδειξη paypal

Ειδικά με της εκπτώσεις στα κινέζικα καταστήματα, flash deal κτλ δεν μπορεί να πάρει ούτε καν επίσημο τιμοκατάλογο

Επίσης συνήθως οι κατάλογοι με τιμές msrp δεν περιλαμβάνουν φόρους και κέρδος καταστήματος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...