Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε μια ερώτηση και αν εχεις την καλοσύνη μου απαντάς. Το NL Post είναι το ίδιο με το Priority line που έχουν  τα gearbest, banggood κλπ; Ειχα την εντύπωση οτι με priority line είμαστε απόλυτα ασφαλείς οτι δεν περνά τελωνείο. Ισχύει; Αν γνωρίζει κανείς με σιγουριά ας απαντήσει

NL Post=Ολλανδικό ταχυδρομείο

Priority line = τριγωνική αποστολή που χρησιμοποιεί  το Gearbest (το Banggood χρησιμοποιεί priority Direct line)

• Like 3
  • Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ας δούμε κάτι ακόμη.

Όλα τα δέματα που πέρασαν από το τελωνείο, γράφουν Στατιστικό CIF.

Έχω την αίσθηση πως αυτό είναι Ελληνική Πατέντα.

Τί θα πει CIF (στα πλαίσια αυτής της συζήτησης ;) ): Cost Insurance & Fright. 

Είναι διεθνής εμπορικός και τελωνειακός όρος.

Δηλαδή ολικό κόστος αγοράς, ασφάλισης και μεταφοράς.

Δεν νοείται στατιστικός υπολογισμός τελών μεταφοράς (είναι συγκεκριμένα) τελών ασφάλισης (είναι συγκεκριμένα) και κόστους αγοράς.

Νομίζω εδώ κρύβεται και το μυστικό.

Η εθνική τελωνειακή νομοθεσία λέει πως μόνο εάν οι τελωνειακές αρχές έχουν αμφιβολία για το πραγματικό CIF πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αγοραστή για την παροχή τεκμηρίων.
ΟΚ... εάν δεν έχουν αμφιβολία γιατί αναγράφουν ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ CIF?
Διότι απλά έχουν αμφιβολία.
Από την στιγμή που διατηρούν την αμφιβολία, γιατί δεν επικοινωνούν με τον αγοραστή για την παροχή τεκμηρίων....
You get the point?... 

Υπάρχει εδώ μέσα κάποιος εκτελωνιστής ο οποίος να θέλει να μας πει περισσότερα και να μην δει το θέμα από την πλευρά του "τόσα χρόνια έτσι κάνουμε εκτελωνισμούς";

• Like 1
Δημοσ.

NL Post=Ολλανδικό ταχυδρομείο

Priority line = τριγωνική αποστολή που χρησιμοποιεί  το Gearbest (το Banggood χρησιμοποιεί priority Direct line)

Μάλιστα. Οπότε αν καταλαβα καλά, το priority/direct line σημαίνει "στείλε τα αγαθά και εκτελώνισέ τα στην Ολλανδία και απο κει στειλε τα Ελλάδα".. Και επειδή οι χρεώσεις είναι εκει πιο λογικές/ γνωστες εκ των προτέρων όπως είναι λογικό πολλοι Έλληνες θα προτιμήσουν να πληρώσουν δασμούς στην Ολλανδία αντί στην Ελλάδα.. Α ρε Ελλαδάρα

Δημοσ.

Η εθνική τελωνειακή νομοθεσία λέει πως μόνο εάν οι τελωνειακές αρχές έχουν αμφιβολία για το πραγματικό CIF πρέπει να επικοινωνήσουν με τον αγοραστή για την παροχή τεκμηρίων.

Έχεις ξεχάσει, μάλλον, ότι τα δέματα, τουλάχιστον, από Κίνα δεν συνοδεύονται από κανένα επίσημο παραστατικό της αξίας του περιεχομένου, εκτός από το αυτοκόλλητο στο οποίο οι κινέζοι δηλώνουν όποιο αντικείμενο θέλουν ή τους ζητήσουμε, άσχετο με το πραγματικό τις περισσότερες φορές, και όποια αξία θέλουν ή τους ζητήσουμε (συνήθως μικρότερη ή ίση με $20, για να είμαστε μέσα στο όριο της ατέλειας).

Με την ευκαιρία, μπορείς να πεις σε ποιο άρθρο του Τελωνειακού Κώδικα αναφέρεται το παραπάνω;

Δημοσ.

Να ενημερώσω ότι συγγενής παρέλαβε δέμα από Αμερική με υλικά για τη δουλειά του, το κόστος ήταν $360 δολάρια, τιμολογήθηκε από τους εδώ τελωνειακούς με αξία 310 ευρώ (σωστό) επιβλήθηκε ο νόμιμος ΦΠΑ (13% λόγω του είδους των εμπορευμάτων) και 15 ευρώ για τον εκτελωνισμό. Συνολικά πλήρωσε τελωνείο 65 ευρώ και τέλος (πάλι περίπου 50% φτηνότερα του ήρθε από το να τα αγόραζε από εδώ). Προφανώς οι Αμερικάνοι είχαν δηλώσει σε εμφανές σημείο πάνω στο πακέτο την κανονική αξία, το είδος και το invoice των προϊόντων (το υποθέτω, δεν είδα εγώ το δέμα ούτε ο συγγενής θυμάται), οπότε όλα οκ, εκτός από το ότι το δέμα έκατσε τελωνείο περίπου 1 μήνα !!

Το δέμα ήρθε με USPS. Παλαιότερες αντίστοιχες αγορές δεν περνούσαν τελωνείο.. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτά που πλήρωσε είναι τα νόμιμα και μπορούν να προϋπολογιστούν από τον εδώ αγοραστή για να δούν αν τον συμφέρει η αγορά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν συμβαίνει αυτό με όλα τα προϊόντα... Στα περισσότερα, ο κάθε εκτελωνιστής τιμολογεί και χρεώνει ότι του κατέβει στο κεφάλι... Πιθανώς επειδή οι Κινέζοι δεν επικολλούν Invoice των προϊόντων πάνω στην συσκευασία και ως τιμή δηλώνουν, κλασσικά, <20 ευρώ. Νομίζω πως αν όλα γίνονταν νόμιμα και με τον σωστό τρόπο (i.e. να επικολλούν οι Κινέζοι Invoice και αντίγραφο Paypal επί του προϊόντος) δεν θα υπήρχε πρόβλημα κανένα και τα δέματά μας θα τα παραλαμβάναμε έγκαιρα και σωστά, γνωρίζοντας από πριν αν μας συμφέρει η αγορά ή όχι.

Δημοσ.

Καλησπέρα!Ασχολούμαι με την φωτογραφία ερασιτεχνικά .Θέλω να πάρω έναν φωτεινό φακό. Στο Ebay τον βρίσκω μισοτιμής κυριολεκτικά.Περίπου 230 ευρώ εδώ κάνει 400 γνωρίζετε κατα πόσο θα επιβαρυνθώ  με μεταφορικά;Η χώρα προελευσης είναι η Ιαπωνία.Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Δεν διευκρινίζει τίποτα για επιβάρυνση extra .

Δημοσ.

http://www.ebay.com/itm/Hawkeye-Firefly-8S-4K-90-FOV-No-Distortion-FPV-WiFi-Camera-for-RC-Drone-T3W0-/142423341528?hash=item212917b9d8:g:OW0AAOSw0j9ZTLTH

https://www.banggood.com/Hawkeye-Firefly-8S-4K-90-Degree-FOV-HD-Visual-Angle-WIFI-FPV-Sports-Camera-No-Distortion-Version-p-1184378.html?rmmds=search

https://www.gearbest.com/action-cameras/pp_631755.html

Γεια σας παιδιά θέλω να πάρω αυτήν την κάμερα ξέρετε περίπου πόσο θα μου κοστίσει με το τελώνιο; και φπα και ότι άλλο (δεν την βρίσκω από Ευρώπη)

με Greece Via Priority Line 

τι πιθανότητα έχω να αποφύγω έχτρα χρεώσεις;

Δημοσ.

Τι να πουμε και εμεις με τον ενα μηνα ΑΚΡΙΒΩΣ δηλαδη ..

EA183587125CN Ρε παιδιά τι γίνεται πραγματικά κοιμούνται κ θέλουν κ λεφτά .... 10 μέρες στο τελωνείο ....

2017-08-09 07:57

K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY

2017-08-02 12:02 RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

2017-07-19 00:00 CHINA, SEND ITEM ABROAD

2017-07-16 18:02 CHINA, RECEIVE ITEM FROM CUSTOMER

Δημοσ.

Τι να πουμε και εμεις με τον ενα μηνα ΑΚΡΙΒΩΣ δηλαδη ..

Ένα μήνα μέσα στο τελωνείο ή γενικά Ελλάδα ?

Δημοσ.

http://www.ebay.com/itm/Hawkeye-Firefly-8S-4K-90-FOV-No-Distortion-FPV-WiFi-Camera-for-RC-Drone-T3W0-/142423341528?hash=item212917b9d8:g:OW0AAOSw0j9ZTLTH

https://www.banggood.com/Hawkeye-Firefly-8S-4K-90-Degree-FOV-HD-Visual-Angle-WIFI-FPV-Sports-Camera-No-Distortion-Version-p-1184378.html?rmmds=search

https://www.gearbest.com/action-cameras/pp_631755.html

Γεια σας παιδιά θέλω να πάρω αυτήν την κάμερα ξέρετε περίπου πόσο θα μου κοστίσει με το τελώνιο; και φπα και ότι άλλο (δεν την βρίσκω από Ευρώπη)

με Greece Via Priority Line 

τι πιθανότητα έχω να αποφύγω έχτρα χρεώσεις;

το gearbest λεει οτι ειναι απολυτα ασφαλης επιλογη,αλλα και πολλοι εχουν αναφερει οτι δεν ειχαν θεμα

• Like 1
Δημοσ.

RS916154565NL κάτι περισσότερο από έναν μήνα χωρίς καν να σκαναριστεί

Πλέον έχουμε μαζευτεί κάμποσοι που έχουμε πρόβλημα στην συγκεκριμένη ημερομηνία άμα δεις τις 2-3 τελευταίες σελίδες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...