Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα παιδια!

εχει ξεφυγει το πραγμα

ειδα οτι τους ζητησαν να πληρωσουν και αλλα παιδια

μου ηρθε το δεμα απο gearbest αξιας 40 ευρω ενα κινητο τηλ και μου ζητανε 29.40ευρω

ρε πανε καλα?

το δεμα ειναι απο NL POST gearbest

ειδα απαντηση οτι βλεπουν οτι ερχεται απο κινα

29.40 ομως πολλα δεν ειναι?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

καλησπερα παιδια!

εχει ξεφυγει το πραγμα

μου ηρθε το δεμα απο gearbest αξιας 40 ευρω ενα κινητο τηλ και μου ζητανε 29.40ευρω

ρε πανε καλα?

τα 15 ειναι για τον εκτελωνιστη  τον ελτα και τα αλλα 14,4 ειναι το φπα

Το δεμα εσενα το κοστολογησαν με την μαγικη τους φορμουλα οτι ειχε αξια 60 ευρω

• Like 1

θα γραψω και εγω τον πονο μου...

βρηκα σημερα ενα χαρτι Α4 στην εισοδο της πολυκατοικιας μου απο τα ΕΛ.ΤΑ. 23.81 ευρω για ενα xiaomi mi band 2 που αγοραστηκε 16.47.

Επικοινωνω αμεσως με το καταστημα της περιοχης μου.με ενημερωνουν οτι μπορω να περασω απο το καταστημα να δω το δεμα και να αποφασισω αν θα πληρωσω ή οχι.Τους ρωτω για την ατελεια των 22 ευρω.Κανεις δεν γνωριζε οτι υπαρχει κατι τετοιο.Καλω την Ε.Ε.Τ.Τ.

Η κυρια που σηκωσε το τηλεφωνο δηλωσε πως δεν ηταν αρμοδια(στον τηλεφωνητη ελεγε πατηστε 3 για ταχυδρομικες υπηρεσιες ή καπως ετσι...το βασικο ειναι οτι ηταν το αρμοδιο τμημα).Αμεσως με παραπεμπει στο να κανω ηλεκτρονικη καταγγελια(πραμα που εκανα).Επισης δεν γνωριζε περι ατελειας.Καλω στα κεντρικα των ΕΛ.ΤΑ.Λεω πως εχω ενα δεμα αξιας κατω των 22 ευρω και κληθηκα να πληρωσω Φ.Π.Α.Με ειπε πως δεν ηταν αρμοδια για αυτο το θεμα και με εδωσε το τηλεφωνο του τελωνειου στο αεροδρομιο.Και αυτη δεν γνωριζε περι ατελειας.Καλω στο τελωνειο.Λεω το θεμα,παλι δεν ειναι αρμοδια η υπαλληλος και παλι δεν γνωριζε περι ατελειας.Με ζητησε να της δωσω τον αριθμο μου ωστε να με καλεσει ο αρμοδιος.Περναει η ωρα,περναει,περναει....

Ξανακαλω στο καταστημα της περιοχης μου.Λεω το θεμα,με λεει θα το στειλουμε για αναθεωρηση αλλα πρεπει να πληρωσεις 15 ευρω.Εκεινη την ωρα ημουν στο site των ΕΛ.ΤΑ. και διαβαζα το κομματι που ελεγε η αναθεωρηση γινεται ΑΤΕΛΩΣ.Του το λεω με λεει παρε στην ΥΕΔ στην Θεσσαλονικη να σε πουν με ακριβεια γιατι εχω χασει την μπαλα με εχουν ερθει 17 εγκυκλιοι.Με δινει τους αριθμους,καλω,δεν το σηκωνει κανεις.Ξαναπερνω στα κεντρικα.Το σηκωνει ενας κυριος,τον ρωτω:Αν στειλω ενα δεμα για αναθεωρηση χρειαζεται να πληρωσω κατι;Οχι με λεει,πληρωνετε μονο στην περιπτωση που κανετε τον εκτελωνισμο με δικο σας εκτελωνιστη.Τον ρωτω και για την ατελεια.Με λεει αν ειναι κατω απο 22 ευρω θα το λαβετε διχως χρεωση.Ξανακαλω στο καταστημα της περιοχης μου.Με λεει περνα αυριο με τις αποδειξεις και βλεπουμε.....

Υ.Γ. Το δεμα ηταν απλο-ασυνοδευτο-unregistered και με την εισοδο του στο τελωνειο απεκτησε tracking τυπου UC*********GR

Ενημέρωσέ μας για την πορεία της αίτησης και το αποτέλεσμα.

• Like 5

τα 15 ειναι για τον εκτελωνιστη  τον ελτα και τα αλλα 14,4 ειναι το φπα

Το δεμα εσενα το κοστολογησαν με την μαγικη τους φορμουλα οτι ειχε αξια 60 ευρω

για αυτο τωρα θα το βαλουν στον πρωκτο τους

να εχουν εκει ενα βουνο με δεματα

• Like 1

• Moderators

για αυτο τωρα θα το βαλουν στον πρωκτο τους

να εχουν εκει ενα βουνο με δεματα

μπορεις να ζητησεις αναδασμολογησηκαι θα παει στα 9,6 το φπα + 15 τα ελτα στα 24,6 το ποσο

δυστηχως οπως ειναι τα πραγματα πλεον πολλες αγορες γινονται ασυμφορες ειδικα αν υπολογισεις οτιδηποτε απο 22 ευρω και πανω η χρεωση ξεκιναει 15+ το φπα αναλογα το προιον

• Like 1

αναδασμολογηση θα γινει σιγουρα?

το κινητο εκανε 42 ευρω

καπου αλλου διαβασα οτι η αναδασμολογηση δεν ισχυει προσωρινα και αν δεν το δεχτω δεν θα παρω και refund τα λεφτα μου απο gearbest

την φαγαμε δλδ

• Moderators

αναδασμολογηση θα γινει σιγουρα?

το κινητο εκανε 42 ευρω

ναι αλλα πρακτηκα θα κερδισεις ~5 ευρω λιγοτερα εξοφα αντι για 14,4 φπα θα δωσεις 9,6 ,τα 15 ειναι σταθερα και δεν τα γλυτωνεις

• Like 1

σημερα πηγα με τις αποδειξεις απο paypal και απο το καταστημα και ζητησα αναθεωρηση.Ο διευθυντης με ειπε οτι μπορει να με χρεωσουν περισσοτερο μπορει και να τη γλυτωσω.συμπληρωσα το χαρτι και με λεει:η διαδικασια μπορει να παρει και ενα μηνα μπορει και 2 μερες.Τωρα παααλι περιμενουμε.....

• Like 1

ναι αλλα πρακτηκα θα κερδισεις ~5 ευρω λιγοτερα εξοφα αντι για 14,4 φπα θα δωσεις 9,6 ,τα 15 ειναι σταθερα και δεν τα γλυτωνεις

θα το κανω την δευτερα που θα ερθει και βλεπουμε

ευχαριστω πολυ φιλος

υ.γ δλδ παιδια απο που θα ψωνιζουμε τωρα για να μην εχουμε τετοιες ιστοριες?

απο που μας συμφερει?

• Moderators

σημερα πηγα με τις αποδειξεις απο paypal και απο το καταστημα και ζητησα αναθεωρηση.Ο διευθυντης με ειπε οτι μπορει να με χρεωσουν περισσοτερο μπορει και να τη γλυτωσω.συμπληρωσα το χαρτι και με λεει:η διαδικασια μπορει να παρει και ενα μηνα μπορει και 2 μερες.Τωρα παααλι περιμενουμε.....

Από την στιγμή που θα φαίνεται ότι πληρωσες 16 ευρώ πως θα χρεωσουν παραπάνω? Δεν θα έπρεπε να πληρώσεις τίποτα η αν το θεωρούν δέμα να έχεις την χρέωση τον 3 ευρώ

Πιστευω οτι θέλουν να αποφύγουν τη διαδικασία και προσπαθούν να τρομάξουν το κόσμο

• Like 1

Το ότι οτι δεν γνωρίζουν την ατέλεια των 22 ευρω μου κάνει εντύπωση. Είναι δυνατόν? Απο άλλο πλανήτη εκαναν συνέντευξεις και βρηκαν υπαλληλους για τα ΕΛΤΑ? Ενταξει δεν ειναι αμεση αρμοδιότητα τους αλλα δε δουλεύουν και σε βενζιναδικο...

Η απλα τους έχουν έτσι δασκαλεμένους ετσι ώστε να αποθαρρύνεται ο πελάτης και να νομιζει οτι δεν εχει δικαιωμα ουτε υπάρχει λόγος να διεκδικήσει το δίκιο του.

EA183587125CN Ρε παιδιά τι γίνεται πραγματικά κοιμούνται κ θέλουν κ λεφτά ....   10 μέρες στο τελωνείο ....

2017-08-09 07:57

K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY

2017-08-02 12:02 RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

2017-07-19 00:00 CHINA, SEND ITEM ABROAD

2017-07-16 18:02 CHINA, RECEIVE ITEM FROM CUSTOMER

Από την στιγμή που θα φαίνεται ότι πληρωσες 16 ευρώ πως θα χρεωσουν παραπάνω? Δεν θα έπρεπε να πληρώσεις τίποτα η αν το θεωρούν δέμα να έχεις την χρέωση τον 3 ευρώ

Πιστευω οτι θέλουν να αποφύγουν τη διαδικασία και προσπαθούν να τρομάξουν το κόσμο

πολυ πιθανο,λογω το οτι δεν εχει χρεωση η διαδικασια.Ο διευθυντης με τα ειπε αυτα για να γνωριζω να μην παω παλι να τον γκρινιαζω.Ααα μαλιστα με ειπε μπορει να πληρωσω ακομη και προστιμο σε περιπτωση που η αξια του ειναι πολυ χαμηλη

Πραγματικα μπαχαλο...

EA183587125CN Ρε παιδιά τι γίνεται πραγματικά κοιμούνται κ θέλουν κ λεφτά ....   10 μέρες στο τελωνείο ....

2017-08-09 07:57

K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY

2017-08-02 12:02 RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

2017-07-19 00:00 CHINA, SEND ITEM ABROAD

2017-07-16 18:02 CHINA, RECEIVE ITEM FROM CUSTOMER

10 μερες δεν ειναι πολυ.Αλλοι περιμενουν 1+μηνα...

Μην περιμενεις λογικη απο τα ΕΛ.ΤΑ.

καλησπερα παιδια!

εχει ξεφυγει το πραγμα

ρε πανε καλα?

Φίλε μια ερώτηση και αν εχεις την καλοσύνη μου απαντάς. Το NL Post είναι το ίδιο με το Priority line που έχουν  τα gearbest, banggood κλπ; Ειχα την εντύπωση οτι με priority line είμαστε απόλυτα ασφαλείς οτι δεν περνά τελωνείο. Ισχύει; Αν γνωρίζει κανείς με σιγουριά ας απαντήσει

Δεν γνωριζαν τιποτα για την ατελεια των 22 ευρω εε; Τα λαμογια οτι αρπαξουν :( Οταν λεω ταραξτε τους στις καταγγελιες και στις ενστασεις, και μονο το γεγονος οτι ως δημοσια υπηρεσια πρεπει μεσα σε 20 ημερες να απαντησουν γραπτως....τους τρελλενει :)

Αντε μπας και ηρεμησουν και σταματησουν τις τρελλες χρεωσεις στα πακετακια των < 22

Άλλο λαμόγια, άλλο αμάθεια, άλλο αδυναμία κατανόησης κειμένου.

Πώς θεωρείς δεδομένο ότι ο κάθε τυχαίος υπάλληλος, που κατά τύχη βρέθηκε πίσω από ένα γκισέ σε ΕΛΤΑ (ή όποια άλλη υπηρεσία) ξέρει γράμματα;

Δεν λέω να ξέρει να κατανοεί εγκυκλίους... να ξέρει γράμματα.....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...