Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exω κι εγω ακριβως το ιδιο θεμα με τις ιδιες ημερομηνιες.

Τα πακετα απο ολλανδικο ταχυδρομειο που αρχιζουν απο RS ενδεχεται να εκτελωνιστουν ή θεωρουνται οτι προερχονται απο την ευρωπη?

Το ταχυδρομείο γνωρίζει αν ένα δεμα προέρχεται απο Κίνα έστω και να έρχεται με Ολλανδικό ταχυδρομείο

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στον ιδιο σακο ειναι τα δεματα μας.Και το παραδοξο ειναι οτι αλλο δεμα που παρηγγειλα 20 ιουλιου απο gearbest παλι με nl post ανοιχθηκε ο σακος του πριν 5 μερες

Μου έχει σταλεί ένα δεματάκι από gearbest με netherland post registeres στο ολλανδικό σάιτ φαίνεται ότι έφυγε από αυτούς 15 Ιουλίου και έφτασε 18 Ιουλίου στην Ελλάδα, στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ φαίνεται ένα μήνα τώρα στάτους Αποστολή Αντικειμένου Περιοχή Ολλανδία.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ανοιχτεί ακόμα η σακούλα, κιβώτιο ή όπως αλλιώς έχουν μεταφερθεί τα αντικείμενα; Είναι καλοκαίρι και υπολειτουργούν αλλά δεν είναι πολύ ένας μήνας καθυστέρηση;

Δημοσ.

Εάν όντως ισχύει η αποφυγή τελωνείου με τη μέθοδο Priority Line του Gearbest, παρατηρώ πως πλέον

αυτή η μέθοδος υπάρχει σαν επιλογή σε όλα τα προιόντα.

Δημοσ.

δεν είναι παράνομο να ανοίγουν τα πακέτα χωρίς την παρουσία μας ?

Είναι υποχρεωμένοι. Με αυτή τη λογική θα μπορούσες να πουλάς όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά. :-)

• Like 1
Δημοσ.

αποτι φαινεται πιο πολυ αργησε απο την Γερμανια στην Ελλαδα παρα απο τη Κινα στη Γερμανια

Από την Γερμανία στην Ελλάδα έρχονται οδικός, περίπου σε 10-13 ημέρες.

δεν είναι παράνομο να ανοίγουν τα πακέτα χωρίς την παρουσία μας ?

Γιατί, τί έχει το δέμα μέσα;..... ;)

Ειρωνεύομαι για να τονίσω την σημασία που έχει για την εθνική ασφάλεια  το δικαίωμα του Τελωνειακού να ελέγχει το περιεχόμενο των εισαγωγών.

Δημοσ.

Από την Γερμανία στην Ελλάδα έρχονται οδικός, περίπου σε 10-13 ημέρες.

Γιατί, τί έχει το δέμα μέσα;..... ;)

Ειρωνεύομαι για να τονίσω την σημασία που έχει για την εθνική ασφάλεια  το δικαίωμα του Τελωνειακού να ελέγχει το περιεχόμενο των εισαγωγών.

Είναι υποχρεωμένοι. Με αυτή τη λογική θα μπορούσες να πουλάς όπλα, σφαίρες, ναρκωτικά. :-)

αν είναι ύποπτο το πακέτο ας με φωνάξουν να με ρωτήσουν τι έχει μέσα και να μου ζητήσουν να τους το ανοίξω .... δεν παραβιάζουν τα προσωπικά μας δεδομένα έτσι που κάθε καρυδιάς καρύδι χωρίς λόγω ανοίγει την αλληλογραφία μας και να ελέγχει πως και τι?

Δημοσ.

@oeoeoeo

Ευχαριστούμε για την αναλυτική παράθεση των αγορών που έκανες από την 1/2/2016 μέχρι σήμερα αλλά, παρόλο που φαίνεται ότι είσαι ενημερωμένος στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΕΛΤΑ ως Φορέας Παροχής Καθολικής Υπηρεσίας (ΦΕΚ 4092/Β/20.12.2016), σου ξέφυγε μια λεπτομέρεια με μεγάλη σημασία. 

Στο τελευταίο άρθρο (21) της ΚΥΑ αναφέρεται ότι "η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει έξι (6) μήνες μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δηλαδή η εφαρμογή των διατάξεων ξεκίνησε από 20.6.2017 και το έχω επισημάνει σε αρκετά posts σ' αυτό και σε άλλα σχετικά νήματα. Για το λόγο αυτό εκδόθηκε την 21.6.2017 η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ με αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή των άρθρων της ΚΥΑ και την ίδια περίοδο ανακοινώθηκαν τα νέα ειδικά τέλη των ΕΛΤΑ.

Επομένως, οι νέες διατάξεις ίσχυσαν από 21.6.2017 και από τον ΙΟΥΛ αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι άλλαξε η κατάσταση με τα δέματα από τρίτες χώρες και τον φόρο/δασμό και πρέπει να πληρώνουμε συν τα αντίστοιχα τέλη των ΕΛΤΑ.

αν είναι ύποπτο το πακέτο ας με φωνάξουν να με ρωτήσουν τι έχει μέσα και να μου ζητήσουν να τους το ανοίξω .... δεν παραβιάζουν τα προσωπικά μας δεδομένα έτσι που κάθε καρυδιάς καρύδι χωρίς λόγω ανοίγει την αλληλογραφία μας και να ελέγχει πως και τι?

Έχουμε ξανασυζητήσει στο παρελθόν το θέμα των αρμοδιοτήτων των τελωνειακών υπαλλήλων και έχω αναφέρει τις σχετικές διατάξεις του Τελωνειακό Κώδικα.

Για να μην ξαναγράφουμε σεντόνια, και επειδή από το 2001 έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει τις κωδικοποιημένες διατάξεις του σ' αυτό το κείμενο.

Στο άρθρο 3 περιγράφονται οι αρμοδιότητες της τελωνειακής υπηρεσίας.

Δημοσ.

Makfil έγραψα ότι έγραψα χωρίς να έχω διαβάσει τη νομοθεσία. Ούτε το ΦΕΚ ούτε την ΚΥΑ. Απλά πρόσθεσα την προσωπική μου εμπειρία. Παρόλα αυτά 2 πακέτα μου μικρού μεγέθους κ αξίας παραδόθηκαν μετά την 21/6/2017 κανονικά στο σπίτι. 

Εδώ θα είμαστε κ θα ενημερωνόμαστε.

Δημοσ.

Στον ιδιο σακο ειναι τα δεματα μας.Και το παραδοξο ειναι οτι αλλο δεμα που παρηγγειλα 20 ιουλιου απο gearbest παλι με nl post ανοιχθηκε ο σακος του πριν 5 μερες

Γατάκια…

Παραγγελία από 19 Ιουνίου… Άρχισε να κινείτε το δέμα από τις 29 Ιουνίου…

Έφτασε Ελλάδα στις 9 Ιουλίου... Εκεί λοιπόν Σκάλωσε… πέρασαν 40 μέρες μέχρι σήμερα και ο σάκος παραμένει στα αζήτητα!

post-93034-0-99801400-1502986816_thumb.jpg

Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για καθυστερήσεις, πακέτο που εστάλη 5 Ιουνίου από Ιαπωνία, σκαναρίστηκε Ελλάδα μετά από 2 μήνες στις 4 Αυγούστου, και ακόμα είναι στο τελωνείο ...Οπότε υπολογίζω ότι όταν πια θα το παραλάβω θα πλησιάζω τους 3 μήνες...Λίγο ακόμα και θα είναι σαν να πλήρωσα seamail.

Όσο για όλα τα υπόλοιπα πακέτα μου που εστάλησαν τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, προφανώς και ακόμα δεν φαίνονται καν στην Ελλάδα. Και όχι τίποτα άλλο αλλά θα προστεθούν και άλλα πακέτα σε λίγο, για τα οποία καθυστερώ επίτηδες να δρομολογήσω αποστολή καθώς ήθελα να δω τι γίνεται πρώτα με αυτά που ήταν ήδη καθοδόν, αλλά πλέον δεν έχω άλλα περιθώρια. Αυτά.

Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για καθυστερήσεις, πακέτο που εστάλη 5 Ιουνίου από Ιαπωνία, σκαναρίστηκε Ελλάδα μετά από 2 μήνες στις 4 Αυγούστου, και ακόμα είναι στο τελωνείο ...Οπότε υπολογίζω ότι όταν πια θα το παραλάβω θα πλησιάζω τους 3 μήνες...Λίγο ακόμα και θα είναι σαν να πλήρωσα seamail.

Όσο για όλα τα υπόλοιπα πακέτα μου που εστάλησαν τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου, προφανώς και ακόμα δεν φαίνονται καν στην Ελλάδα. Και όχι τίποτα άλλο αλλά θα προστεθούν και άλλα πακέτα σε λίγο, για τα οποία καθυστερώ επίτηδες να δρομολογήσω αποστολή καθώς ήθελα να δω τι γίνεται πρώτα με αυτά που ήταν ήδη καθοδόν, αλλά πλέον δεν έχω άλλα περιθώρια. Αυτά.

Φανταστειτε τωρα με τοοοσα δεματα που περιμενουν να εκτελωνιστουν να προστεθουν και οι περιπτωσεις των δεματων προς επαναεκτελωνισμο....τρελλα :)

Δημοσ.

θα γραψω και εγω τον πονο μου...

βρηκα σημερα ενα χαρτι Α4 στην εισοδο της πολυκατοικιας μου απο τα ΕΛ.ΤΑ. 23.81 ευρω για ενα xiaomi mi band 2 που αγοραστηκε 16.47.

Επικοινωνω αμεσως με το καταστημα της περιοχης μου.με ενημερωνουν οτι μπορω να περασω απο το καταστημα να δω το δεμα και να αποφασισω αν θα πληρωσω ή οχι.Τους ρωτω για την ατελεια των 22 ευρω.Κανεις δεν γνωριζε οτι υπαρχει κατι τετοιο.Καλω την Ε.Ε.Τ.Τ.

Η κυρια που σηκωσε το τηλεφωνο δηλωσε πως δεν ηταν αρμοδια(στον τηλεφωνητη ελεγε πατηστε 3 για ταχυδρομικες υπηρεσιες ή καπως ετσι...το βασικο ειναι οτι ηταν το αρμοδιο τμημα).Αμεσως με παραπεμπει στο να κανω ηλεκτρονικη καταγγελια(πραμα που εκανα).Επισης δεν γνωριζε περι ατελειας.Καλω στα κεντρικα των ΕΛ.ΤΑ.Λεω πως εχω ενα δεμα αξιας κατω των 22 ευρω και κληθηκα να πληρωσω Φ.Π.Α.Με ειπε πως δεν ηταν αρμοδια για αυτο το θεμα και με εδωσε το τηλεφωνο του τελωνειου στο αεροδρομιο.Και αυτη δεν γνωριζε περι ατελειας.Καλω στο τελωνειο.Λεω το θεμα,παλι δεν ειναι αρμοδια η υπαλληλος και παλι δεν γνωριζε περι ατελειας.Με ζητησε να της δωσω τον αριθμο μου ωστε να με καλεσει ο αρμοδιος.Περναει η ωρα,περναει,περναει....

Ξανακαλω στο καταστημα της περιοχης μου.Λεω το θεμα,με λεει θα το στειλουμε για αναθεωρηση αλλα πρεπει να πληρωσεις 15 ευρω.Εκεινη την ωρα ημουν στο site των ΕΛ.ΤΑ. και διαβαζα το κομματι που ελεγε η αναθεωρηση γινεται ΑΤΕΛΩΣ.Του το λεω με λεει παρε στην ΥΕΔ στην Θεσσαλονικη να σε πουν με ακριβεια γιατι εχω χασει την μπαλα με εχουν ερθει 17 εγκυκλιοι.Με δινει τους αριθμους,καλω,δεν το σηκωνει κανεις.Ξαναπερνω στα κεντρικα.Το σηκωνει ενας κυριος,τον ρωτω:Αν στειλω ενα δεμα για αναθεωρηση χρειαζεται να πληρωσω κατι;Οχι με λεει,πληρωνετε μονο στην περιπτωση που κανετε τον εκτελωνισμο με δικο σας εκτελωνιστη.Τον ρωτω και για την ατελεια.Με λεει αν ειναι κατω απο 22 ευρω θα το λαβετε διχως χρεωση.Ξανακαλω στο καταστημα της περιοχης μου.Με λεει περνα αυριο με τις αποδειξεις και βλεπουμε.....

Υ.Γ. Το δεμα ηταν απλο-ασυνοδευτο-unregistered και με την εισοδο του στο τελωνειο απεκτησε tracking τυπου UC*********GR

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα αυτό που ξέρεις ότι έφυγε από Ιαπωνία 5 Αυγούστου εκτελωνίστηκε στις 17 .... η τελευταία κατάσταση ... 

17/8/2017 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.)

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ)

Δημοσ.

θα γραψω και εγω τον πονο μου...

βρηκα σημερα ενα χαρτι Α4 στην εισοδο της πολυκατοικιας μου απο τα ΕΛ.ΤΑ. 23.81 ευρω για ενα xiaomi mi band 2 που αγοραστηκε 16.47.

Επικοινωνω αμεσως με το καταστημα της περιοχης μου.με ενημερωνουν οτι μπορω να περασω απο το καταστημα να δω το δεμα και να αποφασισω αν θα πληρωσω ή οχι.Τους ρωτω για την ατελεια των 22 ευρω.Κανεις δεν γνωριζε οτι υπαρχει κατι τετοιο.Καλω την Ε.Ε.Τ.Τ.

Η κυρια που σηκωσε το τηλεφωνο δηλωσε πως δεν ηταν αρμοδια(στον τηλεφωνητη ελεγε πατηστε 3 για ταχυδρομικες υπηρεσιες ή καπως ετσι...το βασικο ειναι οτι ηταν το αρμοδιο τμημα).Αμεσως με παραπεμπει στο να κανω ηλεκτρονικη καταγγελια(πραμα που εκανα).Επισης δεν γνωριζε περι ατελειας.Καλω στα κεντρικα των ΕΛ.ΤΑ.Λεω πως εχω ενα δεμα αξιας κατω των 22 ευρω και κληθηκα να πληρωσω Φ.Π.Α.Με ειπε πως δεν ηταν αρμοδια για αυτο το θεμα και με εδωσε το τηλεφωνο του τελωνειου στο αεροδρομιο.Και αυτη δεν γνωριζε περι ατελειας.Καλω στο τελωνειο.Λεω το θεμα,παλι δεν ειναι αρμοδια η υπαλληλος και παλι δεν γνωριζε περι ατελειας.Με ζητησε να της δωσω τον αριθμο μου ωστε να με καλεσει ο αρμοδιος.Περναει η ωρα,περναει,περναει....

Ξανακαλω στο καταστημα της περιοχης μου.Λεω το θεμα,με λεει θα το στειλουμε για αναθεωρηση αλλα πρεπει να πληρωσεις 15 ευρω.Εκεινη την ωρα ημουν στο site των ΕΛ.ΤΑ. και διαβαζα το κομματι που ελεγε η αναθεωρηση γινεται ΑΤΕΛΩΣ.Του το λεω με λεει παρε στην ΥΕΔ στην Θεσσαλονικη να σε πουν με ακριβεια γιατι εχω χασει την μπαλα με εχουν ερθει 17 εγκυκλιοι.Με δινει τους αριθμους,καλω,δεν το σηκωνει κανεις.Ξαναπερνω στα κεντρικα.Το σηκωνει ενας κυριος,τον ρωτω:Αν στειλω ενα δεμα για αναθεωρηση χρειαζεται να πληρωσω κατι;Οχι με λεει,πληρωνετε μονο στην περιπτωση που κανετε τον εκτελωνισμο με δικο σας εκτελωνιστη.Τον ρωτω και για την ατελεια.Με λεει αν ειναι κατω απο 22 ευρω θα το λαβετε διχως χρεωση.Ξανακαλω στο καταστημα της περιοχης μου.Με λεει περνα αυριο με τις αποδειξεις και βλεπουμε.....

Υ.Γ. Το δεμα ηταν απλο-ασυνοδευτο-unregistered και με την εισοδο του στο τελωνειο απεκτησε tracking τυπου UC*********GR[/quote

Δεν γνωριζαν τιποτα για την ατελεια των 22 ευρω εε; Τα λαμογια οτι αρπαξουν :( Οταν λεω ταραξτε τους στις καταγγελιες και στις ενστασεις, και μονο το γεγονος οτι ως δημοσια υπηρεσια πρεπει μεσα σε 20 ημερες να απαντησουν γραπτως....τους τρελλενει :)

Αντε μπας και ηρεμησουν και σταματησουν τις τρελλες χρεωσεις στα πακετακια των < 22

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...