electr0n Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 υπαρχει κανενας παρομοιος τιμοκαταλογος για DHL? το τελος για εως 150 ευρω ειναι 15 ευρω και χρεωνεσαι και 24% ΦΠΑ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 τελικα ισχυει για προιοντα απο τριτες χωρες (Κινα) η ατελεια των 22 ευρω για εμπορικο χαρακτηρα και 45 ευρω για μη εμπορικο χαρακτηρα? οπως αναφερεται στην πρωτη σελιδα του topic? Οι ατέλειες ισχύουν μέχρι να καταργηθούν, όπως έχει δρομολογηθεί από 1.12.2016 από την Ευρωπαική Επιτροπή. Να μην μπερδεύουμε, όμως, την ατέλεια για φόρο και δασμό σε αντικείμενα που εισάγονται από τρίτες χώρες, με τα τέλη των ΕΛΤΑ που καλούμαστε να πληρώσουμε στα δέματα που εισάγονται στο τελωνείο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
electr0n Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 το δικο μου 5.5 ευρω αξια συν μεταφορικα πιστευω υπαγεται στην ατελεια των 22 ευρω και λογικα δεν πρεπει να περασει τελωνειο αλλα δυστυχως ερχεται με DHL eCommerce (DHL global mail) το οποιο σημαινει οτι μπορει να χρεωθει με δασμους αλλα ποσο ειναι οι δασμοι για τοσο χαμηλης αξιας προιον? επιπλεον πρεπει να περιμενω το δεμα απο ΕΛΤΑ ή απο αλλο κουριερ που συνεργαζεται η DHL global mail? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zato23 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 το δικο μου 5.5 ευρω αξια συν μεταφορικα πιστευω υπαγεται στην ατελεια των 22 ευρω και λογικα δεν πρεπει να περασει τελωνειο αλλα δυστυχως ερχεται με DHL eCommerce (DHL global mail) το οποιο σημαινει οτι μπορει να χρεωθει με δασμους αλλα ποσο ειναι οι δασμοι για τοσο χαμηλης αξιας προιον? επιπλεον πρεπει να περιμενω το δεμα απο ΕΛΤΑ ή απο αλλο κουριερ που συνεργαζεται η DHL global mail? Χθες παρελαβα απο τα ΕΛΤΑ δέμα το οποιο εσταλη με DHL eCommerce απο Κίνα,το δέμα ήταν αξιας 7$ και δεν πλήρωσα τιποτα Πέρα απο αυτο, παρέλαβα αρκετα δεματα απο Κίνα χθες ,κι ενω τηλεφωνικα μου ειπαν για χρεωση των 3 ευρω σε δυο απο αυτά, τελικα δεν πλήρωσα τιποτα διοτι οπως μου ειπε η ταχυδρόμος την ενημερωσε ο προιστάμενός της οτι δεν θα λαμβάνεται πλεόν το 3ευρω (Τ.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
electr0n Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 zato23 να σαι καλα για την πληροφορια και εγω προερχομαι απο την ιδια περιοχη οποτε ειμαι καλυμενος. Πληροφοριακα ποσο καιρο σου εκανε να ερθει το δεμα των 7$ απο Κινα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zato23 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 zato23 να σαι καλα για την πληροφορια και εγω προερχομαι απο την ιδια περιοχη οποτε ειμαι καλυμενος. Πληροφοριακα ποσο καιρο σου εκανε να ερθει το δεμα των 7$ απο Κινα? 26/07 ξεκίνησε απο Κίνα 31/07 εφτασε Γερμανία 11/08 εφτασε Ελλαδα 14/08 Παρελαβα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
electr0n Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 αποτι φαινεται πιο πολυ αργησε απο την Γερμανια στην Ελλαδα παρα απο τη Κινα στη Γερμανια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pseim261 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Σήμερα κληθηκα στα ΕΛΤΑ να παραλάβω το δεματάκι απο Κινα συστημένο (ανταλλακτικό οθόνης κινητου) και να πληρώσω για εκτελωνισμό 22,20 ευρώ ενω το κόστος της αγοράς ήταν 21,06 ευρώ (18,20 + 2,86 μεταφορικα).... δηλαδή 100% πάνω Καλά δεν ισχύει η ατέλεια πλέον των 22 ευρώ ; Φυσικά αρνήθηκα σε πρώτη φάση την παραλαβή και άρχισα την γκρίνια....Οπως παρατήρησα πάνω στο δεματάκι ο τελωνειακός είχε γραψει αξία 30 ευρώ !!! Τώρα πως το βρήκε 30 στο googlarisma ενω ο μέσος όρος για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι γύρω στα 16-18 ευρώ, αυτός ξέρει ! Τέλος πάντων σε ερώτηση μου αν μπορώ να ζητήσω επανεκτελωνισμό αρχισε ο υπάλληλος τα γνωστα "δεν φταίμε εμεις..", "μπορείτε να αρνηθείτε να παραλάβετε..", "δεν ξερω αν γίνεται.." , "και αν γίνει νέος εκτελωνισμός θα σας κόψουν κανα δυο ευρώ το πολύ.." "αφήστε τηλέφωνο να ρωτήσουμε στα κεντρικά και να σας ενημερώσουμε μετά τον 15 Αυγουστο". Οψόμεθα λοιπόν, το σήριαλ "δεματάκι απο κίνα" συνεχίζεται και μπαίνει αισίως στον 3ο μήνα σε μερικές ημέρες. Η πλάκα είναι πως αν τελικά ζητήσω νεο εκτελωνισμό (ατελώς ; ) και δεχθεί ο τελωνειακός το πραγματικό ποσό CIF που είναι 21,06 και όχι 30 ευρώ απλά θα χάσω ακόμη ενα μήνα και θα γλιτώσω 2 ευρώ ! Το θέμα είναι πότε χαρακτηρίζεται ενα δέμα τελωνειακά ελεύθερο ; Με ποιές προυποθέσεις; Δεν το ξεκαθαρίζει στο site των ΕΛΤΑ. http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf Δεν ισχύει η ατέλεια των 22 ευρώ ; Αν το δέμα είχε χαρακτηριστεί τελωνειακά ελεύθερο, τότε το κόστος θα ήταν μόνο 3 ευρώ. Ενω τώρα καλούμαι να πληρώσω 15 ευρώ για εκτελωνισμό και 24% ΦΠΑ στα 30 ευρώ αξία CIF που έβαλε ο τελώνης, σύνολο 22,20. Για να καταλάβει κάποιος το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με τις χρεώσεις στα δέματα απο Κίνα (που προσωπικά πιστεύω γίνονται μετά απο αφόρητες πιέσεις απο τις εγχώριες αλύσιδες ηλεκτρονικού εμπορίου για να σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει κινητά απευθείας απο Κίνα), είναι το γεγονός πως γνωστοί μου πρόσφατα παρέλαβαν ο πρώτος tablet 10" (συστημένο) δίχως εκτελωνισμό με το γνωστό χαράτσι των ΕΛΤΑ 3 ευρώ, και ο δεύτερος ανταλλακτικό οθόνης κινητού (μη συστημένο) χωρίς εκτελωνισμό ! Ανεξάρτητα αν θα πληρώσω τελικά για να το παραλάβω, ή όχι έχοντας τις πρόσφατες εμπειρίες και απο οτι διάβασα εδώ μέσα έχω καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πιθανότατα εκει στο τελωνείο Αθηνων και τι πρέπει να ζητήσω στην επόμενη αγορά μου απο Κίνα για να έχει πολλές πιθανότητες να μην περάσει το πακετάκι τελωνείο. Τώρα θα πεί κάποιος μα δεν θα πρέπει τα δέματα εκτός ΕΕ να εκτελωνίζονται; Γιατί να προσπαθούμε να το αποφύγουμε; Γιατί να αναγκάζεται ο νεοέλληνας να σκέπτεται πονηρά και να παρανομεί; Η απάντηση είναι απλή, Γιατί ποτέ μα ποτέ σε αυτό τον τόπο δεν εφαρμόστηκε ενα δίκαιο φορολογικό σύστημα όπου ο καθένας να πληρώνει με διαφάνεια αυτό που του αναλογεί και τίποτα περισσότερο. Οταν βλέπεις ότι αδικείσαι και οτι οι νόμοι δυστυχώς δεν εφαρμόζονται σωστά σε ολους εξωθείσαι στην παρανομία για να επιβιώσεις. Εγώ τι να πω που πλήρωσα στον Κινέζο 5.83 ευρώ και πρέπει να πληρώσω τα ίδια με' σενα 22,20 ευρώ για να παραλάβω τζαμάκι για τάμπλετ; Το κορυφαίο είναι ότι μου το κοστολόγισαν κι εμένα στα 30ευρώ και στην Ελλάδα κοστίζει 18,90, <22 ευρώ πράγμα που το αναφέρω και στην αίτηση επανακοστολόγησης που τους έστειλα, μαζί με φωτοαντίγραφα της συναλλαγής που είχα. Αλλά παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα βγάλω άκρη αφού ζούμε στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ της Ευρώπης..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moutsa Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Εγώ τι να πω που πλήρωσα στον Κινέζο 5.83 ευρώ και πρέπει να πληρώσω τα ίδια με' σενα 22,20 ευρώ για να παραλάβω τζαμάκι για τάμπλετ; Το κορυφαίο είναι ότι μου το κοστολόγισαν κι εμένα στα 30ευρώ και στην Ελλάδα κοστίζει 18,90, <22 ευρώ πράγμα που το αναφέρω και στην αίτηση επανακοστολόγησης που τους έστειλα, μαζί με φωτοαντίγραφα της συναλλαγής που είχα. Αλλά παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα βγάλω άκρη αφού ζούμε στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ της Ευρώπης..... Την αγορά του τάμπλετ την έκανες όσο ήσουν στην Ουγκάντα της Ευρώπης η από το πατρικό σου στο Μόντε Κάρλο? απλά να μας πεις αν πλήρωσες τελωνείο και πόσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Εγώ τι να πω που πλήρωσα στον Κινέζο 5.83 ευρώ και πρέπει να πληρώσω τα ίδια με' σενα 22,20 ευρώ για να παραλάβω τζαμάκι για τάμπλετ; Το κορυφαίο είναι ότι μου το κοστολόγισαν κι εμένα στα 30ευρώ και στην Ελλάδα κοστίζει 18,90, <22 ευρώ πράγμα που το αναφέρω και στην αίτηση επανακοστολόγησης που τους έστειλα, μαζί με φωτοαντίγραφα της συναλλαγής που είχα. Αλλά παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα βγάλω άκρη αφού ζούμε στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ της Ευρώπης..... Να κάνεις οτι αποφάσισα να κάνω και εγώ αν οντως η αξια CIF του εμπορεύματος είναι κάτω απο 22 ευρώ, και μπορείς να το αποδείξεις απο τα έξοδα πληρωμής μεσω κάρτας, ή paypal. 1. Πληρώνεις αν το χρειάζεσαι άμεσα και το παραλαμβάνεις. Προσοχή ΔΕΝ κάνεις αίτηση για νέο εκτελωνισμό γιατί το δέμα σου έχει κόστος <22 ευρώ και δεν έπρεπε καν να μπει τελωνείο. Με την αίτηση για αναθεώρηση εκτελωνισμού νίπτουν τα χειρας τους και πετάνε το μπαλάκι στο τελωνείο και αντε να βγαλεις άκρη, ενω αν διαβάσεις την ΔΙΚΙΑ τους εγκύκλιο των ΕΛΤΑ στην σελίδα 11 το αναφέρει ξεκάθαρα πως ισχύει η ατελεια των δεμάτων κάτω απο 22 ευρώ ακόμα !!! http://www.xiaomiphone.com/2017/08/03/ischyi-telika-i-atelia-ton-22-evro-sta-demata-mas-i-den-ischyi-i-apantisi-ton-elta-pou-sigoura-prokali-esthisi/ Πρόκειται λοιπόν για παράνομη είσπραξη χρημάτων εκ μέρους τους (με βάση τα δικά τους λεγόμενα) και οφείλουν να στα επιστρέψουν. 2. Κάνεις έγγραφη αίτηση καταγγελία στα ΕΛΤΑ για παρανομη είσπραξη απο μέρος τους δασμών εκτελωνισμού κατά παράβαση της δικιάς τους εγκυκλίου και της ευρωπαικής νομοθεσίας περί ατέλειας δεμάτων απο χώρες εκτός ΕΕ και ζητας επιστροφή των χρημάτων σου. Επισυνάπτεις εννοείται την απόδειξη αγοράς σου με το πραγματικό ποσό που είναι < 22 ευρώ, και περιμένεις την έγγραφη απάντηση τους εντός 20 ημερών, τονίζοντας οτι αν δεν δοθεί λύση στο προβλημά σου θα κάνεις προσφυγή - καταγγελία της υπόθεσης α) στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ http://www.apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam? ctype=postal για παράβαση και μη εφαρμογή της δικιάς τους ξανά επαναλαμβάνω εγκυκλίου, β) και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ΣΕΕΔΔ http://www.seedd.gr για τη διοίκηση του συγκεκριμένου υποκατάστηματος των ΕΛΤΑ για παράνομη είσπραξη χρημάτων. ....αμ πως Δεν θα μας τρελλάνουν αυτοί, ξυπνήστε συμφορουμίτες και διεκδικήστε το δίκιο σας ! 3. Επίσης στην σελίδα 10 της εγκυκλίου των ΕΛΤΑ λέει οτι για τα δέματα που δεν έχουν επικολλημένες τελωνειακές δηλώσεις, ή ελλιπείς πληροφορίες πρέπει να αναζητηθούν απο τα ΕΛΤΑ παραστατικά αγοράς απο τον παραλήπτη για να προχωρήσει ο εκτελωνισμός. Επομένως πρεπει τα ΕΛΤΑ να ειδοποιήσουν τον παραλήπτη για το δέμα του που βρίσκεται σε κατάσταση προσωρινής εναπόθεσης στο τελωνείο (μέχρι 1 μήνα πριν επιστραφεί στον αποστολέα) κάτι που φυσικά δεν έγινε και δεν γίνεται 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) @molot12 Μερικές παρατηρήσεις στο (επαναστατικό) σχόλιό σου. 1. Η εγκύκλιος ΔΤΔ Α 1094213 ΕΞ 2017/21.6.2017 εκδόθηκε από την ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) και όχι από τα ΕΛΤΑ. Στη σελ. 11 η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι: 2) Σύνταξη και υποβολή τελωνειακών παραστατικών εισαγωγής> Ταχυδρομικά αντικείμενα συνοδευόμενα από τελωνειακή δήλωση CN22/23, τα οποία απαλλάσσονται από δασμούς και φόρους (αξίας έως 22ευρώ) και δεν υπόκεινται σε μέτρα εμπορικής πολιτικής, περιορισμούς και απαγορεύσεις - παραδίδονται στους παραλήπτες χωρίς περαιτέρω τελωνειακές διατυπώσεις> Ταχυδρομικά αντικείμενα αξίας άνω του ορίου της απαλλαγής από ΦΠΑ (22ευρώ) και έως του στατιστικού ορίου των 1000ευρώ - υποβάλλεται ΕΔΕ ΑΝΕΥ ΣΤΑΤ μέσω του ICISnet> Ταχυδρομικά αντικείμενα αξίας άνω του στατιστικού ορίου των 1000ευρώ και είδη που υπόκεινται σε μέτρα εμπορικής πολιτικής, περιορισμούς και απαγορεύσεις - υποβάλλεται διασάφηση εισαγωγής μέσω του ICISnet.Στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας μας και συγκεκριμένα υπό τη διαδρομή: www.icisnet.gr Ηλεκτρονικές Συναλλαγές IMPORTS - Σύστημα Εισαγωγών (Περισσότερα)έχει αναρτηθεί κατάλογος με τους κωδικούς των πιστοποιητικών που εκδίδονται για είδη που κατά την εισαγωγή τους εμπίπτουν σε απαγορεύσεις /περιορισμούς που ισχύουν κατά την εισαγωγή εμπορευμάτων από τρίτες χώρες, καθώς και με σχετικές οδηγίες για την ορθή χρήση τους.Σχετικός σύνδεσμος για εσωτερικούς χρήστες:https://portal.ggps.gsis/portal/page/portal/IQSnetintranet/services?serid=10426374&adres eeID=10001983Σχετικός σύνδεσμος για εξωτερικούς χρήστες:https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/services?serid=10409852&adreseeID=100 26938Από την ανάγνωση της παρ. αυτής προκύπτει ότι η ΑΑΔΕ προσδιορίζει τη διαδικασία σύνταξης και υποβολής τελωνειακών παραστατικών εισαγωγής και, φυσικά, δεν ασχολείται με τα τέλη των ΕΛΤΑ, πολύ περισσότερο αφού δεν είναι στην αρμοδιότητά της. 2. στο link που παρέθεσες αναφέρεται αυτούσια η απάντηση των ΕΛΤΑ και, συγκεκριμένα, ότι: :Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των τελωνειακών διαδικασιών για τα εισερχόμενα από τρίτες χώρες ταχυδρομικά αντικείμενα (ΚΥΑ Τ.2014/217/1978 και ΚΥΑ 4092/2016), ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν τη διαχείριση ταχυδρομικών αντικειμένων (δεμάτων και μικροδεμάτων επιστολικού ταχυδρομείου) που υπόκεινται σε τελωνειακό έλεγχο και ενεργούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και υπό τον έλεγχο των Τελωνειακών Αρχών οι οποίες παρευρίσκονται κατά την υποδοχή και αποσφράγιση των αποστολών από το εξωτερικό. Επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια των Τελωνειακών Αρχών, για όλα τα εισερχόμενα ταχυδρομικά αντικείμενα, να εξετάζουν και να κρίνουν εάν ένα αντικείμενο χρήζει περαιτέρω ελέγχου, να επιβεβαιώσουν την αναγραφόμενη αξία του περιεχομένου, να επιβάλουν κατά την κρίση τους δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ή να απελευθερώσουν το αντικείμενο εφόσον κρίνουν ότι όντως υπάγεται σε τελωνειακή ατέλεια (για αξίες μικρότερες των 22€ ή 45€ κατά περίπτωση). Πιο συγκεκριμένα, σε ταχυδρομικά αντικείμενα από τρίτες χώρες με αξία περιεχομένου μικρότερη των 22€ ή 45€ (“αμελητέας αξίας”) δεν επιβάλλονται δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις. Εντούτοις οι Τελωνειακές Αρχές διατηρούν το δικαίωμα να προβαίνουν ανά πάσα στιγμή σε δειγματοληπτικό έλεγχο των αντικειμένων αυτών για να επιβεβαιώνουν εάν όντως η αναγραφόμενη στην ταχυδρομική τελωνειακή δήλωση (CN22/CN23) αξία περιεχομένου ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του περιεχομένου. 3. Νομίζω ότι και εσύ παρασύρθηκες στο ίδιο λάθος που κάνουν μερικοί, συγχέοντας τις δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ενός ταχυδρομικού δέματος.που εισάγεται από τρίτες χώρες με τα νέα τέλη των ΕΛΤΑ που ανακοινώθηκαν τον ΙΟΥΝ και αφορούν στα δέματα και το επιστολικό ταχυδρομείο εξωτερικού. Και η παραπάνω απάντηση των ΕΛΤΑ επιβεβαιώνει ότι είναι άλλο θέμα οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις και άλλο τα τέλη των ΕΛΤΑ. Συμπερασματικά, αυτό που είναι σημαντικό και πρέπει να μας απασχολεί, μέχρι την επίλυσή του, είναι η περίπτωση των δεμάτων με αποδεδειγμένη αξία CIF κάτω των 22€ που μπαίνουν στο τελωνείο και χρεώνονται είτε με το τέλος των 3€ είτε με υψηλά, για την (πραγματική και όχι τη δηλωμένη) αξία, ποσά ΦΠΑ και αντίστοιχου τέλους εκτελωνισμού ΕΛΤΑ. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, επιβάλλεται, κατά την άποψή μου, η αναδασμολόγηση, εάν ο παραλήπτης 1) θέλει να παραλάβει το δέμα του, και 2) έχει τα απαραίτητα στοιχεία (paypal, κάρτα κλπ) για να αποδείξει την πραγματική αξία. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2017 από makfil 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iparou Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Εγώ τι να πω που πλήρωσα στον Κινέζο 5.83 ευρώ και πρέπει να πληρώσω τα ίδια με' σενα 22,20 ευρώ για να παραλάβω τζαμάκι για τάμπλετ; Το κορυφαίο είναι ότι μου το κοστολόγισαν κι εμένα στα 30ευρώ και στην Ελλάδα κοστίζει 18,90, <22 ευρώ πράγμα που το αναφέρω και στην αίτηση επανακοστολόγησης που τους έστειλα, μαζί με φωτοαντίγραφα της συναλλαγής που είχα. Αλλά παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα βγάλω άκρη αφού ζούμε στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ της Ευρώπης..... Είσαι ο πρώτος που κάνει αίτηση αναδασμολόγησης. Θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσεις για την εξέλιξή της (πόσο χρόνο πήρε μέχρι να σου δώσουν απάντηση, αν δικαιώθηκες κτλ) για να γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι μιας και θα είναι αρκετοί που θα το επιχειρήσσουν για αντίστοιχες περιπτώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kgian Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Σήμερα παρέλαβα δεματάκι unregistered από Κίνα αξίας γύρω στα 16€. Δεν είχε καμία σφραγίδα τελωνείου και δεν πλήρωσα τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
George! Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Είσαι ο πρώτος που κάνει αίτηση αναδασμολόγησης. Θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσεις για την εξέλιξή της (πόσο χρόνο πήρε μέχρι να σου δώσουν απάντηση, αν δικαιώθηκες κτλ) για να γνωρίζουμε και οι υπόλοιποι μιας και θα είναι αρκετοί που θα το επιχειρήσσουν για αντίστοιχες περιπτώσεις. Έχω κάνει κι εγώ και είμαι στην αναμονή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Αγαπητέ @makfil, Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε οτι ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ να διεκδικήσουμε αναδασμολόγηση για δέματα αξιας CIF < 22 ευρώ που εκτελωνίστηκαν παρανόμως και μας επιβλήθηκαν δασμοί, ΦΠΑ και τελη εκτελωνισμού διότι τελικά ισχύει ακόμη η ατέλεια των 22 ευρώ όπως φαίνεται και απο την εγκύκλιο της σελίδας 11 (και ναι έχεις δίκιο εχει εκδοθεί απο την ΑΔΑΕ και οχι απο τα ΕΛΤΑ). Εξυπακούεται πως έχουμε και τα παραστατικά πληρωμής (paypal, credit card) για να αποδείξουμε την αξία του εμπορεύματος. Εγω σήμερα δυστυχώς λόγω πίεσης χρόνου παρέλαβα χωρίς να αιτηθώ νέα αναδασμολόγηση πληρώνοντας το παράνομο ποσό εκτελωνισμού για το δέμα μου των 22,20 ευρώ ενω η αξία αγοράς του με τα ταχυδρομικά ήταν 21,06 ευρώ και έπρεπε λογικά να εισαχθεί ανευ τελών. Ο κινέζος πωλητής είχε αναγράψει το είδος κανονικά (mobile screen) και το ποσό 10 ευρώ. Ο εκτελωνιστής ΔΕΝ ανοιξε το δέμα εφόσον αμφισβήτησε την αναγραφόμενη αξία, αλλά χρέωσε μια στατιστική αξία όπως αναγράφεται επάνω στο δέμα 30 ευρώ. Δηλαδή ότι πάρεις απο οθονη κινητού είτε για φθηνή μάρκα κινητού είτε για οθόνη ακριβού apple iphone ... 30 ευρώ ! Δεν έπρεπε να ανοιχτεί το δέμα και να προσδιορίστεί ο τύπος του κινητού για το ανταλλακτικό και η αξία του ; Τι googlarise ο τελώνης ; Στον διαχωρισμό των δεμάτων στο τελωνείο πάντα βρίσκεται και υπάλληλος των ΕΛΤΑ. Στην εγκύκλιο λοιπόν της ΑΔΑΕ σελιδα 10, λέει οτι για δέματα που βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής εναπόθεσης και για τα οποία υπαρχουν ελλειψεις ή αμφισβήτηση της αξίας τους, πρεπει να κατατεθούν απο τον παραλήπτη του δέματος (μετά απο επικοινωνία με τα ΕΛΤΑ) τα παραστατικά αγοράς για να προχωρήσει ο εκτελωνισμός και εδώ κολλάει και το σκεπτικό πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αυριανή μου αίτηση-καταγγελία στα ΕΛΤΑ για συνυπευθυνότητά τους και αμέλεια ενημέρωσης που οδήγησε σε λάθος εκτελωνισμό και οικονομική μου ζημία. Θα αιτηθώ την πλήρη επιστροφή απο τα ΕΛΤΑ του ποσού των 22,20 ή την μερική επιστροφή (δηλαδή να πληρωθεί μόνο το τέλος παρουσίας στο τελωνείο του δέματος, 3 ευρώ). Το ωραίο της υπόθεσης είναι οτι εξήγησα το σκεπτικό μου στην αναπληρώτρια του διευθυντή του υποκαταστήματος (έλλειπε σε άδεια) και συμφώνησε 100% μαζί μου για συνυπευθυνότητα των ΕΛΤΑ στον λάθος εκτελωνισμό και δεν με απότρεψε απο το να καταθέσω αύριο την αίτηση αποζημίωσης. Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις