Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτήσω κάτι. Κινητό το οποίο ήρθε από Κίνα με NL post μου γράφει στο ΤΝ των ΕΛΤΑ ότι βρίσκεται προς εκτελωνισμό. Πώς γίνεται να περάσει τελωνείο από τη στιγμή που έρχεται με Ευρωπαϊκό ταχυδρομείο αλλά ούτε στο ΤΝ ούτε και πάνω στο δέμα φαίνεται η προέλευσή του (Κίνα);

Μήπως πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο και να αμφισβητήσω την όλη διαδικασία του εκτελωνισμού ; Και αν ναι ποιο είναι το τηλέφωνο του τελωνείου;

Να σημειώσω ότι έχω ξανά αγοράσει κινητά με αυτόν τον τρόπο και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Το tracking number που έχεις δεν έχει CN ή ΗΚ μέσα;

Δεν γίνεται εσύ να βλέπεις την διαδρομή Κίνα Ολλανδία Ελλάδα με το ίδιο tracking number και ο τελωνειακός να μην ξέρει την προέλευση.

Αφού δεν το έχεις παραλάβει που ξέρεις ότι δεν γράφει την προέλευση του πάνω;

Εδώ τον τηλεφωνικό κατάλογο των τελωνείων αν θες να ψάξεις

https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/contactus

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Το ότι ήρθε με NL Post δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσει τελωνείο. Τελωνείο περνάνε όλα τα πακέτα εκτός ΕΕ.Δεν έχει σημασία η ταχυδρομική υπηρεσία. Δεύτερον ποιος σου είπε εσένα ότι το πακέτο δεν γράφει προέλευση. Όταν το παραλάβεις θα δεις ενα ωραίο CN22 πάνω στο πακέτο. Επίσης δεν έχει σημασία αν στο tn αναφέρεται η όχι η χώρα προέλευσης.

Έχω ξανά παραλάβει με τον ίδιο τρόπο από gearbest και δεν γράφουν τα πακέτα τίποτα για Κίνα πάνω.Το μόνο που γράφουν είναι τα στοιχεία παραλήπτη και ένα P.O.box Ολλανδίας.

Αυτή είναι μια φωτό από πιο παλιά μου παραγγελία που δεν πέρασε τελωνείο.Ούτε βέβαια και στο ΤΝ φαίνεται πουθενά η Κίνα. Οι πληροφορίες ξεκινάνε μόλις το πακέτο φτάσει Ολλανδία. Μέχρι τότε φαίνεται σαν preadvised.

2jjBlLg.jpg

Φαίνεται κανονικά στον tracker της flytexpress ακόμη και πριν φτάσει Ολλανδία αυτό που πόσταρες πάντως.Φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε από Ολλανδία αλλά από το sorting center της flyt, εκεί έχει το πρώτο item received. Μετά φαίνεται item dispatched και καταλήγει send item abroad Ολλανδία.

http://www.flytexpress.com/Tracking/PackageTracking.aspx?trackingNumber=RS804567561NL

Φαίνεται κανονικά στον tracker της flytexpress ακόμη και πριν φτάσει Ολλανδία αυτό που πόσταρες πάντως.Φαίνεται ότι δεν ξεκίνησε από Ολλανδία αλλά από το sorting center της flyt, εκεί έχει το πρώτο item received. Μετά φαίνεται item dispatched και καταλήγει send item abroad Ολλανδία.

http://www.flytexpress.com/Tracking/PackageTracking.aspx?trackingNumber=RS804567561NL

2017-03-07 09:37:38
Status:Item received

Δεν αναφέρει πουθενά για την αποθήκη της flyt στη Κίνα, η flyt έχει και στην Αγγλία και στην Αμερική

Αυτό που έβαλες στην φωτογραφία είναι από αποστολή με Priority direct mail και όχι με απλό NLPOST. Με Priority δεν φαίνεται ότι προέρχεται από Κίνα. Δεν είναι free, κοστίζει παραπάνω.

2017-03-07 09:37:38

Status:Item received

Δεν αναφέρει πουθενά για την αποθήκη της flyt στη Κίνα, η flyt έχει και στην Αγγλία και στην Αμερική

Έχει και το κινέζικο το tracking number από κάτω το πακέτο έτσι και αλλιώς A0000917030506R4

https://myparcels.net/A0000917030506R4

Κίνα - Ελλάδα βγαίνει

Καλησπέρα, εγω πάντως ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ πουθενά για Κίνα (τι στο καλό στραβοθήκαμε?)

Processed through Sort Facility
Flytexpress07.03.2017 23:04

Αυτο δεν ειναι Κίνα, δεν το γράφει πουθενά

Έχει και το κινέζικο το tracking number από κάτω το πακέτο έτσι και αλλιώς A0000917030506R4

https://myparcels.net/A0000917030506R4

Κίνα - Ελλάδα βγαίνει

Καλησπέρα, εγω πάντως ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ πουθενά για Κίνα (τι στο καλό στραβοθήκαμε?)

Processed through Sort Facility

Flytexpress07.03.2017 23:04

Αυτο δεν ειναι Κίνα, δεν το γράφει πουθενά

Πάνω δες που έχει τις σημαίες Κίνα -Ελλάδα

Αν βάλεις το άλλο tracking number φεύγει η Κίνα

• Like 1

Πάνω δες που έχει τις σημαίες Κίνα -Ελλάδα

Αν βάλεις το άλλο tracking number φεύγει η Κίνα

έλα ρε φίλε dexterios ΜΠΡΑΒΟ !!!

(μικρή λεπτομέρεια που δεν την πρόσεξα..)

σε ευχαριστω !

πισω στο δικο μου θεμα με DHL eCommerce απο Hong Kong καπου διαβασα οτι δεματα μεχρι 45 ευρω δε σταματανε τελωνειο με DHL αληθευει αυτο? Το δικο μου ειναι 5.5 ευρω αξια+μεταφορικα οποτε τι επιβαρυνση μπορει να εχει απο εκτελωνισμο αν περασει τελικα τελωνειο?

εντωμεταξυ επικοινωνησα με τον πωλητη και μου προσφερε refund 1 λιρας το οποιο αρνηθηκα και μετα οταν ειπα να ανακαλεσει το προιον και να μου δωσει τα λεφτα πισω μου απαντησε οτι πρεπει να παραλαβω το προιον να το στειλω πισω με δικα μου εξοδα και μετα να παρω refund, σε καθε περιπτωση το false item location ειναι σοβαρη αστοχια και δε δικαιολογειται να κοροιδευεις ετσι τους υποψηφιους αγοραστες

Δεν εχει σημασια με ποιο ταχυδρομειο ερχεται ενα δεμα αλλα το απο που ερχεται. Οι κινεζοι συνεργαζονται με διαφορα ταχυδρομεια που εχουν υποκαταστηματα στην χωρα τους και τα ολλανδικα ειναι ενα αποαυτα. Υπαρχει και γερμανικο πχ που στελνει απευθειας απο κινα. κατι που μπερδευει τον κοσμο ομως πλεον νομιζωντας οτι ειναι καποιο τρικ-λυση των κινεζων για αποφυγη τελωνειων (οι κινεζοι συνεργαζονται χρονια με παραρτηματα ευρωπαικων ταχυδρομειων).

Παιδες απλα τα πραγματα.

Οποιος.ψωνιζει πλεον απο 3η χωρα θα πρεπει να ειναι ετοιμος για παν ενδεχομενο.

Εαν δεν το αντεχει ή δεν αξιζει το εξτρα πιθανο κοστολογιο , κοιταζει απο ΕΕ ή δεν ασχολειται ..

τελικα ισχυει για προιοντα απο τριτες χωρες (Κινα) η ατελεια των 22 ευρω για εμπορικο χαρακτηρα και 45 ευρω για μη εμπορικο χαρακτηρα? οπως αναφερεται στην πρωτη σελιδα του topic?

τελικα ισχυει για προιοντα απο τριτες χωρες (Κινα) η ατελεια των 22 ευρω για εμπορικο χαρακτηρα και 45 ευρω για μη εμπορικο χαρακτηρα? οπως αναφερεται στην πρωτη σελιδα του topic?

Αναρωτιέμαι κι εγώ επί αυτού. Ο νέος τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ δεν αναφέραι κάτι για ατέλεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...