alexserres2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 γεια σας μολις αντιληφθηκα οτι εφαγα scam απο πωλητη στο ebay, ο πωλητης λεγεται ukbestbuy365 και το προϊον του που αγορασα (χορδές κιθάρας) ελεγε item location: Bristol-UK και στην περιγραφη ελεγε οτι οι αποστολες γινονται με Royal Mail (το αγγλικο ταχυδρομειο), το αγοραζω ολα καλα και μετα απο 2 μερες που το κανει shipping παρατηρω ενα tracking number το παταω και βγαζει item location Hong Kong και οτι ερχεται με DHL eCommerce απο Hong Kong!!! Η αξια του προϊοντος ειναι 3,22 ευρω και τα εξοδα αποστολης 2,20 ευρω θα περασει απο τελωνειο σιγουρα λογω του οτι ειναι μεσω DHL και θα εχει και δασμους!!?? λογω του κοστους του οχι,αλλα θα εχει υπερβολικες χρεωσεις,μπορεις να αρνηθεις να παραλαβεις το προιον και να κανεις dispute στην paypal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
electr0n Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 τι χρεωσεις ειναι αυτες ξερουμε ποσο θα ειναι περιπου? εστειλα μηνυμα να ακυρωθει η παραγγελια και να μου επιστρεψει τα λεφτα γιατι με κοροϊδεψε οσον αφορα την τοποθεσια του προϊοντος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moutsa Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μην τρομάζεις η DHL είναι το γερμανικό ταχυδρομείο όποτε θα παραλάβεις μέσω ελτα. Δεν υπάρχει περιπτωση ουτε μια στις χιλιες να σου το έστειλε με την courier. Στην σελίδα του αν προσέξεις αναφέρει έδρα το Hong Kong. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
electr0n Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 moutsa σε ευχαριστω πολυ αυτο που λες με χαροποιει ιδιαιτερα δηλαδη η DHL ειναι το γερμανικο ταχυδρομειο και οχι το κουριερ? τα εξοδα αποστολης ηταν μονο 2.20 ευρω και εγω υποθετω τωρα οτι ειναι με απλο ταχυδρομειο λογω χαμηλου κοστους αλλα η DHL εχει παραρτημα στην Κινα? Παρολα αυτα λες να μου βαλουν εκτελωνισμο για τοσο χαμηλη αξια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moutsa Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 moutsa σε ευχαριστω πολυ αυτο που λες με χαροποιει ιδιαιτερα δηλαδη η DHL ειναι το γερμανικο ταχυδρομειο και οχι το κουριερ? τα εξοδα αποστολης ηταν μονο 2.20 ευρω και εγω υποθετω τωρα οτι ειναι με απλο ταχυδρομειο λογω χαμηλου κοστους αλλα η DHL εχει παραρτημα στην Κινα? Παρολα αυτα λες να μου βαλουν εκτελωνισμο για τοσο χαμηλη αξια? Εννοείται ότι είναι απλό ταχυδρομείο αν και θα σε βόλευε να ήταν κούριερ για να σου ερχόταν γρηγορότερα και φυσικά χωρίς τελωνείο. Όσον αφορά το τελωνείο κάνεις δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα το πιθανότερο είναι να μην σταματήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
electr0n Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 ειναι παντως μεγαλος απατεωνας λεει στο shipping : "Royal Mail International Standard" αλλα ετσι και αλλιως δεν το διακινδυνευω εστειλα μηνυμα για ακυρωση να ανακαλεσει το προϊον και να μου επιστρεψει τα λεφτα γιατι δε μπορει να λεει Bristol και Royal Mail απο Αγγλια ενω αυτος ειναι στο Hong Kong Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Moderators Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 ειναι παντως μεγαλος απατεωνας λεει στο shipping : "Royal Mail International Standard" αλλα ετσι και αλλιως δεν το διακινδυνευω εστειλα μηνυμα για ακυρωση να ανακαλεσει το προϊον και να μου επιστρεψει τα λεφτα γιατι δε μπορει να λεει Bristol και Royal Mail απο Αγγλια ενω αυτος ειναι στο Hong Kong Και τι παει να πει το royal air mail ? Οπως αρκετα ταχυδρομεια ετσι και η royal εχουν παραρτημα σε αρκετες πολεις στην κινα Αν στο item location λεει cHINA ειναι καλυμενος Αν λεει οτι στελνει απο αγγλια κανεις report 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chipakos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Αν έρχεται με DHL από Κίνα θα περάσει τελωνείο. Γιατί λέτε μερικοί ότι η DHL δεν είναι Courier..??Τι είναι δηλαδή...? Εχει γκουγκλάρει κανένας από εσάς DHL eCommerce Hong Kong...?για να δείτε τι σας βγάζει? Εγώ έτσι παρέλαβα ένα Inverter κάποια στιγμή και πέρασα τελωνείο κανονικότατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Αν έρχεται με DHL από Κίνα θα περάσει τελωνείο. Γιατί λέτε μερικοί ότι η DHL δεν είναι Courier..??Τι είναι δηλαδή...? Εχει γκουγκλάρει κανένας από εσάς DHL eCommerce Hong Kong...?για να δείτε τι σας βγάζει? Εγώ έτσι παρέλαβα ένα Inverter κάποια στιγμή και πέρασα τελωνείο κανονικότατα. Υπάρχει σύγχυση με την "DHL" γιατί οι περισσότεροι γνωρίζουν την courier κάποιοι (λίγοι) ότι το γερμανικό ταχυδρομείο ονομάζεται Deustche Post DHL. Το γερμανικό ταχυδρομείο, όπως και πολλά ευρωπαικά ταχυδρομεία έχουν καταστήματα στην Κίνα και οι κινέζοι πωλητές συνεργάζονται και με τα ευρωπαικά (εκτός από τα άλλα ασιατικά) για την εξυπηρέτηση των ευρωπαίων πελατών τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karadoulis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα και από μένα, πρόσφατα έκανα μια παραγγελιά από Banggood (περιμένω να μου έρθει) άλλα δεν ήξερα ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα στα ΕΛΤΑ. Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα θέμα και αγόραζα τακτικά από το συγκεκριμένο κατάστημα δίχως να εχω τελωνεία και ιστορίες. Τώρα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα έχει αγοράσει κάνεις από το συγκεκριμένο να μου πει τι παίζει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Ναι, από την ευρωπαική αποθήκη του, χωρίς προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios199546 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Σήμερα παρέλαβα από τα ΕΛΤΑ τζαμάκι απο ebay (unregistered) για κινητό που παρήγγειλα 3 μέρες πριν την ήμερα παραγγελίας του protector . Το κινητό (gearbest, registered) είναι ακόμα στο ΚΑΤ..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
molot12 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Σήμερα κληθηκα στα ΕΛΤΑ να παραλάβω το δεματάκι απο Κινα συστημένο (ανταλλακτικό οθόνης κινητου) και να πληρώσω για εκτελωνισμό 22,20 ευρώ ενω το κόστος της αγοράς ήταν 21,06 ευρώ (18,20 + 2,86 μεταφορικα).... δηλαδή 100% πάνω Καλά δεν ισχύει η ατέλεια πλέον των 22 ευρώ ; Φυσικά αρνήθηκα σε πρώτη φάση την παραλαβή και άρχισα την γκρίνια....Οπως παρατήρησα πάνω στο δεματάκι ο τελωνειακός είχε γραψει αξία 30 ευρώ !!! Τώρα πως το βρήκε 30 στο googlarisma ενω ο μέσος όρος για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι γύρω στα 16-18 ευρώ, αυτός ξέρει ! Τέλος πάντων σε ερώτηση μου αν μπορώ να ζητήσω επανεκτελωνισμό αρχισε ο υπάλληλος τα γνωστα "δεν φταίμε εμεις..", "μπορείτε να αρνηθείτε να παραλάβετε..", "δεν ξερω αν γίνεται.." , "και αν γίνει νέος εκτελωνισμός θα σας κόψουν κανα δυο ευρώ το πολύ.." "αφήστε τηλέφωνο να ρωτήσουμε στα κεντρικά και να σας ενημερώσουμε μετά τον 15 Αυγουστο". Οψόμεθα λοιπόν, το σήριαλ "δεματάκι απο κίνα" συνεχίζεται και μπαίνει αισίως στον 3ο μήνα σε μερικές ημέρες. Η πλάκα είναι πως αν τελικά ζητήσω νεο εκτελωνισμό (ατελώς ; ) και δεχθεί ο τελωνειακός το πραγματικό ποσό CIF που είναι 21,06 και όχι 30 ευρώ απλά θα χάσω ακόμη ενα μήνα και θα γλιτώσω 2 ευρώ ! Το θέμα είναι πότε χαρακτηρίζεται ενα δέμα τελωνειακά ελεύθερο ; Με ποιές προυποθέσεις; Δεν το ξεκαθαρίζει στο site των ΕΛΤΑ. http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf Δεν ισχύει η ατέλεια των 22 ευρώ ; Αν το δέμα είχε χαρακτηριστεί τελωνειακά ελεύθερο, τότε το κόστος θα ήταν μόνο 3 ευρώ. Ενω τώρα καλούμαι να πληρώσω 15 ευρώ για εκτελωνισμό και 24% ΦΠΑ στα 30 ευρώ αξία CIF που έβαλε ο τελώνης, σύνολο 22,20. Για να καταλάβει κάποιος το θέατρο του παραλόγου που παίζεται με τις χρεώσεις στα δέματα απο Κίνα (που προσωπικά πιστεύω γίνονται μετά απο αφόρητες πιέσεις απο τις εγχώριες αλύσιδες ηλεκτρονικού εμπορίου για να σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει κινητά απευθείας απο Κίνα), είναι το γεγονός πως γνωστοί μου πρόσφατα παρέλαβαν ο πρώτος tablet 10" (συστημένο) δίχως εκτελωνισμό με το γνωστό χαράτσι των ΕΛΤΑ 3 ευρώ, και ο δεύτερος ανταλλακτικό οθόνης κινητού (μη συστημένο) χωρίς εκτελωνισμό ! Ανεξάρτητα αν θα πληρώσω τελικά για να το παραλάβω, ή όχι έχοντας τις πρόσφατες εμπειρίες και απο οτι διάβασα εδώ μέσα έχω καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν πιθανότατα εκει στο τελωνείο Αθηνων και τι πρέπει να ζητήσω στην επόμενη αγορά μου απο Κίνα για να έχει πολλές πιθανότητες να μην περάσει το πακετάκι τελωνείο. Τώρα θα πεί κάποιος μα δεν θα πρέπει τα δέματα εκτός ΕΕ να εκτελωνίζονται; Γιατί να προσπαθούμε να το αποφύγουμε; Γιατί να αναγκάζεται ο νεοέλληνας να σκέπτεται πονηρά και να παρανομεί; Η απάντηση είναι απλή, Γιατί ποτέ μα ποτέ σε αυτό τον τόπο δεν εφαρμόστηκε ενα δίκαιο φορολογικό σύστημα όπου ο καθένας να πληρώνει με διαφάνεια αυτό που του αναλογεί και τίποτα περισσότερο. Οταν βλέπεις ότι αδικείσαι και οτι οι νόμοι δυστυχώς δεν εφαρμόζονται σωστά σε ολους εξωθείσαι στην παρανομία για να επιβιώσεις. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2017 από molot12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billdepo Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Σχετικά με το Priority Line που έχει ως τρόπο αποστολής το Gearbest, απ' όσο έχω διαβάσει και καταλαβαίνω το δέμα εκτελωνίζεται στο UK απ' όπου κατόπιν στέλνεται με ACS και νέα ετικέτα που αναγράφει UK και άρα δεν περνάει τελωνείο από ΕΛΤΑ; Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2017 από billdepo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black66.gr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Να ρωτήσω κάτι. Κινητό το οποίο ήρθε από Κίνα με NL post μου γράφει στο ΤΝ των ΕΛΤΑ ότι βρίσκεται προς εκτελωνισμό. Πώς γίνεται να περάσει τελωνείο από τη στιγμή που έρχεται με Ευρωπαϊκό ταχυδρομείο αλλά ούτε στο ΤΝ ούτε και πάνω στο δέμα φαίνεται η προέλευσή του (Κίνα); Μήπως πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο και να αμφισβητήσω την όλη διαδικασία του εκτελωνισμού ; Και αν ναι ποιο είναι το τηλέφωνο του τελωνείου; Να σημειώσω ότι έχω ξανά αγοράσει κινητά με αυτόν τον τρόπο και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις