Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα την εντύπωση ότι η εμπορικού χαρακτήρα αγορές είναι όταν γίνεται η αγορά περισσότερων από ένα τεμάχιο ανά είδος. Πχ τα 50 bluray DVD δεν μπορούν να θεωρηθούν εμπορικού χαρακτήρα διότι είναι μια συσκευασία αλλά η αγορά περισσότερων από δύο θεωρείται.

Επισης εμπορικου χαρακτηρα μπορει να θεωρηθει και η αγορά περισσότερων από μια συσκευή τηλεφώνου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Είχα την εντύπωση ότι η εμπορικού χαρακτήρα αγορές είναι όταν γίνεται η αγορά περισσότερων από ένα τεμάχιο ανά είδος. Πχ τα 50 bluray DVD δεν μπορούν να θεωρηθούν εμπορικού χαρακτήρα διότι είναι μια συσκευασία αλλά η αγορά περισσότερων από δύο θεωρείται.

Επισης εμπορικου χαρακτηρα μπορει να θεωρηθει και η αγορά περισσότερων από μια συσκευή τηλεφώνου.

Οπως ειπα πιο πάνω εμπορικού χαρακτήρα είναι ότι αγόρασα κάτι με λεφτά (υπήρχε εμπορική συναλλαγή), ενώ αν ο θείος μου από Αμερική μου στείλει δώρο για τα γενέθλιά μου μια μπλούζα πχ ειναι μη εμπορικού χαρακτήρα

Όλο αυτό βέβαια είναι μια γκρίζα ζώνη ειδικά από την στιγμή που κάνουν εκτελωνισμόυς μόνοι τους χωρίς να ζητάνε έγγραφα από τον παραλήπτη (όπως πχ οι courier)

Οπως ειπα πιο πάνω εμπορικού χαρακτήρα είναι ότι αγόρασα κάτι με λεφτά (υπήρχε εμπορική συναλλαγή), ενώ αν ο θείος μου από Αμερική μου στείλει δώρο για τα γενέθλιά μου μια μπλούζα πχ ειναι μη εμπορικού χαρακτήρα

Όλο αυτό βέβαια είναι μια γκρίζα ζώνη ειδικά από την στιγμή που κάνουν εκτελωνισμόυς μόνοι τους χωρίς να ζητάνε έγγραφα από τον παραλήπτη (όπως πχ οι courier)

Γρήγορη ερώτηση, από Κίνα αν σε κάποιο δέμα αναγράφεται πάνω ότι είναι δώρο (gift), τότε αναγράφεται και αξία αυτού όπως γίνεται στα δέματα που δεν είναι δώρο;

Τουλάχιστον γνωρίζει κανείς αν για τις χρεώσεις που θα σου ζητήσουν να πληρώσεις στα ελτα μπορείς να κόψεις τιμολόγιο? (δεν μιλάω για το κόστος του αντικειμενου αλλά για το ποσό που θα σου χρεώσουν τα ελτα ως φπα, δασμούς κτλ).

Λογικά θα πρέπει να γίνεται.

Ναι γινεται, εχω κοψει

• Like 1

• Moderators

Γρήγορη ερώτηση, από Κίνα αν σε κάποιο δέμα αναγράφεται πάνω ότι είναι δώρο (gift), τότε αναγράφεται και αξία αυτού όπως γίνεται στα δέματα που δεν είναι δώρο;

Ακριβώς δεν το γνωρίζω θεωρητικά εφόσον είναι gift δεν έπρεπε να υπάρχει τιμολόγηση του προϊόντος αλλά δεν περνώ και όρκο

Για να καταλάβεις τι σημαίνει συναλλαγές μη εμπορικού χαρακτήρα, διάβασε τις παρακάτω προυποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά, δηλαδή όλες μαζί:

Ως «αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα» νοούνται τα δέματα για τα οποία συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις: 

α. παρουσιάζουν ευκαιριακό χαρακτήρα, 

β. προορίζονται για προσωπική ή οικογενειακή χρήση των παραληπτών και δεν μπορούν να προκαλέσουν από τη φύση ή την ποσότητά τους οποιαδήποτε αμφιβολία για το μη εμπορικό τους χαρακτήρα, 

γ. αποστέλλονται χωρίς καμία πληρωμή από τους παραλήπτες.

Εάν συνδέεις την ερώτηση με τα εισαγόμενα δέματα, τότε ο χαρακτηρισμός ενός δέματος ως "δώρο" έχει πάψει από χρόνια να φέρνει αποτελέσματα, πολύ περισσότερο όταν αναγράφει ο πωλητής στο ίδιο αυτοκόλλητο την αξία του περιεχομένου (συνήθως γύρω στα $20).

Αχ τι χαρά το πρώτο δέμα μου που έρχεται από Ιαπωνία και πάει τελωνείο.

Το ήξερα βέβαια μιας και το συνοδεύουν έγγραφα για την αξία τα ταχυδρομικά και ότι πρέπει.

Τέσπα.

Ο εκτελωνισμός που θα γίνει ξέρετε ; Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και πόσο καιρό θα πάρει περίπου μέχρι να βρει από το τελωνείο γιατί ο προορισμός του δέματος είναι στην Κρήτη ;

Αχ τι χαρά το πρώτο δέμα μου που έρχεται από Ιαπωνία και πάει τελωνείο.

Το ήξερα βέβαια μιας και το συνοδεύουν έγγραφα για την αξία τα ταχυδρομικά και ότι πρέπει.

Τέσπα.

Ο εκτελωνισμός που θα γίνει ξέρετε ; Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και πόσο καιρό θα πάρει περίπου μέχρι να βρει από το τελωνείο γιατί ο προορισμός του δέματος είναι στην Κρήτη ;

Ανέκαθεν, τα δέματα για Κρήτη εκτελωνιζόντουσαν στο αεροδρόμιο και δεν έχει αλλάξει τίποτε σ' αυτό.

• Like 1

Παιδιά αν αρνηθούμε να παραλάβουμε τι γίνεται το δεμα μετα; Τους συμφέρει να το στείλουν πισω ειδικά αν ειναι μικρής αξίας;

Με βάση τη σύμβαση της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, τα εθνικά ταχυδρομεία επιστρέφουν τα δέματα στον αποστολέα, με επιβάρυνσή του, στις περιπτώσεις που δεν το παραλαμβάνει ο παραλήπτης.

Πως προσδιοριστικε το περιεχομενο ως toy parts ; Το ανοιξανε ή το ανεγραψε πανω στο κουτι ο κινεζος ;; 

Το εγραψε ο Ιαπωνας.

Καποιος παντως μου ειπε οτι στα τελωνεια εχουν μηχανες που σκαναρουν τα πακετα σαν ακτινες χ, δε ξερω αν αληθευει

Καποιος παντως μου ειπε οτι στα τελωνεια εχουν μηχανες που σκαναρουν τα πακετα σαν ακτινες χ, δε ξερω αν αληθευει

Στα τελωνεία για εμπορεύματα ναι, στο αεροδρόμιο για τα δέματα όχι, ακόμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...