Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αντιγράφω από άλλο topic μιας και μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Ακολουθούν 2 διαγράμματα και ένας πίνακας με βάση το τι χρεώνεστε αν το δέμα σας φτάσει τελωνείο.

YDSQik9.png

AeJvlS3.png

cr4rA4q.png

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω αφορούν επιστολικό ταχυδρομείο και δέματα (δηλαδή και κάτι μικρό να έρθει όπως ένα καλώδιο σε φάκελο μπορεί να περάσει τελωνείο) εμπορικού χαρακτήρα (δηλαδή προϊόντα η αποστολή των οποίων είναι αποτέλεσμα οικονομικής συναλλαγής) από χώρες εκτός ΕΕ από τα ΕΛΤΑ (αν θέλετε να δείτε τι παίζει με ταχυμεταφορές δείτε την 1η πηγή. Σίγουρα, πάντως υπολογίστε τουλάχιστον 50€ παραπάνω για αμοιβή εκτελωνιστή).

Για αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα (πχ gift, οπότε και θεωρητικά δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια χρηματική συναλλαγή για την απόκτησή του) το μόνο που αλλάζει είναι το πρώτο όριο των 22€ που γίνεται 45€ (αν θέλει το πιστεύει ο τελώνης φαντάζομαι) και μέχρι το οποίο δεν απαιτείται ΦΠΑ 24% προς το κράτος.

Διευκρινίσεις

Τα τέλη εκτελωνισμού διακρίνονται εν γένει σε (1) τέλη προς το δημόσιο (δασμοί, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ), τα οποία καταβάλλονται ανεξαρτήτως του φορέα που αναλαμβάνει τη διακίνηση της αποστολής (δλδ πληρώνονται είτε η μεταφορά  γίνει με ΕΛΤΑ είτε με άλλη εταιρεία) (2) τέλη εκτελωνισμού από ΕΛΤΑ και (3) τέλη εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών (όταν χρησιμοποιείται μεταφορική πέραν των ΕΛΤΑ).

ΓΙΑ ΔΕΜΑΤΑ (ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΕXPRESS - EMS):
Τέλος παρουσίασης στο τελωνείο για χαρακτηρισμό τελωνειακώς ελεύθερων: 3€ για δέματα καταγωγής από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία προσκοµίστηκαν από τα ΕΛΤΑ ΑΕ στις τελωνειακές αρχές για σχετικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν περιέχουν αντικείµενα που επισύρουν δασµοφορολογικές επιβαρύνσεις και χαρακτηρίστηκαν από τις τελωνειακές αρχές ως «τελωνειακά ελεύθερα». Αφορά επίσης και επιστολές EMS (Express Mail Service, αν δεν κάνω λάθος απλές επιστολές από Κίνα δεν εμπίπτουν εδώ αφού δεν έρχονται ως express) -> αυτό το ποσό των 3€ σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις των φίλων στο forum χρεώνεται για όσα είναι στην κλίμακα 0-22€ σύμφωνα και με τον παραπάνω πίνακα.

Ακόμη έχει ανασταλλεί (προσωρινά ; δεν ξερω μεχρι ποτε) η είσπραξη για τα Τέλη αναθεώρησης δασμών που υπήρχε: 10€ (όταν ο παραλήπτης διαφωνεί με τους δασμούς και επί τους ουσίας κάνει ένσταση ώστε να εκτελωνιστεί εκ νέου).

Πηγές

http://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf

https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/faq?catid=10255981&subcatid=10256061

http://www.elta.gr/Portals/0/pdf/nea_eidika_telh_ektelwnismou.pdf

Credits στους @marmagia και @kifinas για την παρατήρηση όσον αφορά τα αντικείμενα αξίας ως 22€.

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα σας, 

Αγορασα ενα κινητο απο gearbeat στα 435€ μαζι με τα μεταφορικα, αρχικα ειχα βαλει dhl αλλα μου ειπαν οτι θα εχει κοστος τελωνειων κτλπ και μετα μου ειπαν οτι για να μην πληρωσω να το κανουμε με αυτον τον τροπο EUDPDHQ, tracking site: http://www.chronopost.fr/en

Εχει 2 μερες που μου ειπαν οτι το εστειλα αλλα δεν βρισκω τροπο να δω που ειναι κτλπ, μου ειπαν οτι κανει 5-7 ημερες να φτασει.

Ξερει κανεις τι παιζει με αυτον τον τροπο? δηλαδη, θα πληρωσω κατι παραπαν? σε ποσο καιρο να υπολογιζ οτι θα το παραλαβω?

Ευχαριστω εκ τον προτερων

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Αγορασα ενα κινητο απο gearbeat στα 435€ μαζι με τα μεταφορικα, αρχικα ειχα βαλει dhl αλλα μου ειπαν οτι θα εχει κοστος τελωνειων κτλπ και μετα μου ειπαν οτι για να μην πληρωσω να το κανουμε με αυτον τον τροπο EUDPDHQ, tracking site: http://www.chronopost.fr/en

Εχει 2 μερες που μου ειπαν οτι το εστειλα αλλα δεν βρισκω τροπο να δω που ειναι κτλπ, μου ειπαν οτι κανει 5-7 ημερες να φτασει.

Ξερει κανεις τι παιζει με αυτον τον τροπο? δηλαδη, θα πληρωσω κατι παραπαν? σε ποσο καιρο να υπολογιζ οτι θα το παραλαβω?

Ευχαριστω εκ τον προτερων

το Gearbest λεει οτι ειναι προπληρωμενα τα εξοδα τελωνειου.Γυρω στις 10-20 εργασιμες,οσες λεει και στο site.
Δημοσ.

Όλα τα ταχυδρομια της Ευρώπης έχουν υπογράψει συμβάσεις με τα κινεζομαγαζα τα δικά μας τα γίδια μόνο να φορολογουν ξέρουν και να βαφτίζουν τους λαθρομετανάστες σε προσφυγές.

• Like 2
Δημοσ.

Όλα τα ταχυδρομια της Ευρώπης έχουν υπογράψει συμβάσεις με τα κινεζομαγαζα τα δικά μας τα γίδια μόνο να φορολογουν ξέρουν και να βαφτίζουν τους λαθρομετανάστες σε προσφυγές.

Το ότι μερικά ευρωπαικά ταχυδρομεία έχουν καταστήματα στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες δεν σημαίνει ότι μεταφέρουν τα αντίστοιχα δέματα χωρίς να περνάνε από το τελωνείο της χώρας τους, εάν έχουν προορισμό την αντίστοιχη χώρα. Όλα τα υπόλοιπα που προορίζονται για άλλες ευρωπαικές χώρες κάνουν απλά στάση στην αντίστοιχη χώρα και αναδρομολογούνται για τη χώρα προορισμού και εκεί θα εκτελωνιστούν.

Στα καταχρεωμένα ΕΛΤΑ δεν καταλαβαίνω σε τι θα εξυπηρετούσε το άνοιγμα καταστήματος έστω και σε μια πόλη της Κίνας, πολύ περισσότερο αφού το κόστος μεταφοράς δεμάτων και επιστολών θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τον ανταγωνισμό.

Δημοσ.

το σιγουρο ειναι οτι στη περισσοτερη Ευρωπη τα τελωνεια βαρανε και δεν ειμαστε οι μονοι...απλα σε μας αργησαν λιγο

να ξυπνησουν

ειδα  οτι aliexpess αποθηκη Γερμανια ολο και περισσοτερα πραγματα που σημαινει οτι σιγα σιγα θα οργανωθουν 

kai bangood επισης.......ομως θα ειναι οι τιμες ενα κλικι ποιο πανω λογω δασμων αλλα και παλι φτηνα ειναι σε σχεση με

αρκετα μαγαζια εδω οποτε θα ησυχασουμε απο τα τελωνεια

Δημοσ.

Το ότι μερικά ευρωπαικά ταχυδρομεία έχουν καταστήματα στην Κίνα και σε άλλες ασιατικές χώρες δεν σημαίνει ότι μεταφέρουν τα αντίστοιχα δέματα χωρίς να περνάνε από το τελωνείο της χώρας τους, εάν έχουν προορισμό την αντίστοιχη χώρα. Όλα τα υπόλοιπα που προορίζονται για άλλες ευρωπαικές χώρες κάνουν απλά στάση στην αντίστοιχη χώρα και αναδρομολογούνται για τη χώρα προορισμού και εκεί θα εκτελωνιστούν.

Στα καταχρεωμένα ΕΛΤΑ δεν καταλαβαίνω σε τι θα εξυπηρετούσε το άνοιγμα καταστήματος έστω και σε μια πόλη της Κίνας, πολύ περισσότερο αφού το κόστος μεταφοράς δεμάτων και επιστολών θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο από τον ανταγωνισμό.

Η γεωγραφική θέση της Ελλάδος είναι τέτοια που πιστεύω ότι θα ήταν επικερδές μια συνεργασία με την Κίνα. Δηλαδή ακόμα και η αναδρομολογιση των πακέτων που αναφέρεις για ποιό λόγο να μην γίνεται και στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Η γεωγραφική θέση της Ελλάδος είναι τέτοια που πιστεύω ότι θα ήταν επικερδές μια συνεργασία με την Κίνα. Δηλαδή ακόμα και η αναδρομολογιση των πακέτων που αναφέρεις για ποιό λόγο να μην γίνεται και στην Ελλάδα.

Απάντησα ήδη αλλά μάλλον δεν το πρόσεξες.

Στα καταχρεωμένα ΕΛΤΑ τέτοιες σκέψεις είναι απαγορευμένες.

Δημοσ.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα είναι αυτό:

http://startupper.gr/nea-telh-ektelwnismou-gia-agores-apo-ti-kina/

Βασικά σημεια:

Τα ταχυδρομεία όλων σχεδόν των κρατών της Ευρώπης έχουν καθημερινά στοίβες πακέτων με προϊόντα, κυρίως ψηφιακές συσκευές, προερχόμενα από την Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει να πάρει διάφορα μέτρα για να μπει ένας έλεγχος στις αγορές λιανικής από τη Κίνα κυρίως με την επιβολή ΦΠΑ και τελών εκτελωνισμού στις εισαγωγές μια και ζημιά που γίνεται στην λιανική αγορά της Ευρώπης είναι μεγάλη αλλά και η διαφυγή ΦΠΑ είναι τεράστια.

Βέβαια η ευελιξία των Κινέζων αναφορικά με την δήλωση της αξίας πάνω στα πακέτα αλλά και νέοι τρόποι αποστολής των πακέτων μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας κάνουν δύσκολη την επιβολή τέτοιων δασμών και μέτρων γενικά.

Μέχρι τώρα η κατάσταση με τις αγορές και αποστολές κινητών τηλεφώνων από τη Κίνα στην Ελλάδα ήταν μια τυχαιότητα μέσω ΕΛΤΑ! Οι Κινέζοι δήλωναν μια μικρή αξία στο δικό τους τελωνείο για τα πακέτα και πολλές φορές άσχετα προϊόντα. Όταν έφταναν στην Ελλάδα ήταν θέμα τύχης αν τα γραφεία εκτελωνισμού των ταχυδρομείων θα εξέταζαν το δέμα και να κάνουν τη δική τους εκτίμηση για την αξία του πακέτου η οποία φυσικά υπερισχύει της αρχικά δηλωμένης.

Μέχρι σήμερα ένα μικρό ποσοστό δεμάτων πέρναγαν κανονικό εκτελωνισμό και αρκετά ερχόντουσαν με την επιβάρυνση των 3 ευρώ που είναι το κόστος για τα λεγόμενα δέματα «ελεύθερων δασμών».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από πρόσφατες παραλαβές δεμάτων από Κίνα φαίνεται να γίνεται έλεγχος αν το πακέτο έρχεται στην Ελλάδα από άλλη Ευρωπαϊκή χώρα αλλά προέρχεται από την Κίνα. Σε αυτή περίπτωση πάλι επιβάλλονται τέλη εκτελωνισμού.

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα της λήψης μέτρων από την ΕΕ έχει αναφερθεί στο forum αρκετές φορές και στα πρώτα περιλαμβάνεται η κατάργηση της ατέλειας και η εφαρμογή μεθόδου one shop stop για τον ΦΠΑ.

Δημοσ.

"...εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήραμε αξία υψηλότερη των 22 ευρώ ή μη εμπορικού χαρακτήρα με αξία μεγαλύτερη των 45

ευρώ....."

Στην ανακοίνωση των ελτά και της εεττ αναφέρεται το παραπάνω.

Ποιος κρίνει όμως εαν είναι εμπορικού ή μή χαρακτήρα ?

εγώ π.χ μπορεί να θέλω να αγοράσω 50 άδεια bluray dvd που δε τα βρίσκω εδώ.... θα θεωρηθεί εμπορικού χαρακτήρα ?

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

"...εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήραμε αξία υψηλότερη των 22 ευρώ ή μη εμπορικού χαρακτήρα με αξία μεγαλύτερη των 45

ευρώ....."

Στην ανακοίνωση των ελτά και της εεττ αναφέρεται το παραπάνω.

Ποιος κρίνει όμως εαν είναι εμπορικού ή μή χαρακτήρα ?

εγώ π.χ μπορεί να θέλω να αγοράσω 50 άδεια bluray dvd που δε τα βρίσκω εδώ.... θα θεωρηθεί εμπορικού χαρακτήρα ?

Εμπορικού χαρακτήρα είναι προϊόντα που τα πληρωσες, μη εμπορικού ειναι κάτι που σου έστειλε ο θείος σου πχ τότε θεωρείται μη εμπορικού χαρακτήρα γιατί δεν το πληρωσες εσύ

Δημοσ.

Τουλάχιστον γνωρίζει κανείς αν για τις χρεώσεις που θα σου ζητήσουν να πληρώσεις στα ελτα μπορείς να κόψεις τιμολόγιο? (δεν μιλάω για το κόστος του αντικειμενου αλλά για το ποσό που θα σου χρεώσουν τα ελτα ως φπα, δασμούς κτλ).

Λογικά θα πρέπει να γίνεται.

Δημοσ.

Μέσα Ιουνίου τελευταια μου παραγγελία

Κάτι βιταμίνες και Ωμέγα 3

Συνολικό κόστος μαζι με τα μεταφορικά 90 ευρώ και κόστος μεταφορικών DPD-All Inclusive €15.54

Ήρθε με speedex χωρις κανένα πρόβλημα και με μηδενικό εξτρα κόστος

Πλέον βλέπω οτι στα μεταφορικά μου δίνει μονο την επιλογή

Global Post-Delivery by Local Post - €0.00 Free αλλα γράφει (Duties, Taxes and Fees may be collected at delivery.)

Ελπίζω να σε κάλυψα

Δημήτρης

(Duties, Taxes and Fees may be collected at delivery.)

Αυτό πάντα το έγραφε στο iHerb.

Σε άλλο forum, κάποιος παρέλαβε από iHerb, χωρίς να πληρώσει τίποτα (το χαρτάκι έγραφε επάνω και DHL).

http://www.bodybuilders.gr/forum/showthread.php?t=35322&page=83&p=1333118&viewfull=1#post1333118

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...