makfil Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 απο το gearbest λεει : Shipping method: Hungary Registered Mail , και ο κωδικος του δεματος τελειώνει σε HU , ο κωδικος της χώρας . Ξανακάλεσα ΕΛΤΑ και μου είπαν οτι είναι στο αεροδρόμιο, όχι στο τελωνείο και ότι μαλλον θα έκανε λάθος η συνάδελφος . Αφού το δέμα έρχεται από Κίνα γιατί λες ότι έρχεται από Ουγγαρία; Εσύ ο ίδιος λες ότι το Gearbest έστειλε με το ουγγρικό ταχυδρομείο και όχι από Ουγγαρία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Παιδιά παρέλαβα σήμερα ειδοποιητήριο απ' τα ΕΛ. ΤΑ για παραλαβή digitizer lenovo από aliexpress, κόστους 5,83ευρώ και είναι να πληρώσω Φ. Π. Α 7,20 + Τέλη Εκτελονισμού 15= 22,20 ευρώ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Πήγα στα ΕΛ. ΤΑ και ο υπάλληλος μου έδειξε το δέμα το οποίο είχε πάνω αυτοκόλλητο απ' το τελωνείο ότι κοστολογήθηκε στα 30ευρώ!!! Του εξήγησα ότι κόστισε μόνο 5,83 και μου είπε ότι η κοστολόγηση γίνεται βάση της τιμής που έχει το προιόν στην Ελλάδα. Δεν το παρέλαβα και τον ρώτησα τι μπορώ να κάνω; Μου είπε να κάνω αίτηση για Επανεκτίμηση και να βάλω ότι αντίγραφο μπορώ(παραστατικά) της συναλλαγής τα οποία θα προωθήσει ο ίδιος. Τι άλλο με συμβουλεύεται να κάνω; Δεν είναι για το κόστος, αλλά για το γαμώτο, είναι "ξεφτίλα" να τους πληρώσω "καπάρο" τόσα λεφτά... Θα κάνεις αυτό που σου είπε ο υπάλληλος. Αιτηση επανεκτίμησης με όλα τα δικαιολογητικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexserres2014 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 απο το gearbest λεει : Shipping method: Hungary Registered Mail , και ο κωδικος του δεματος τελειώνει σε HU , ο κωδικος της χώρας . Ξανακάλεσα ΕΛΤΑ και μου είπαν οτι είναι στο αεροδρόμιο, όχι στο τελωνείο και ότι μαλλον θα έκανε λάθος η συνάδελφος . tracking code εχεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pseim261 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Θα κάνεις αυτό που σου είπε ο υπάλληλος. Αιτηση επανεκτίμησης με όλα τα δικαιολογητικα. Ναι αλλά μου είπε και αυτός ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη... Στην Ελλάδα στο scroutz το digitizer κοστίζει γύρω στα 21ευρώ. Αν τους στείλω με τα υπόλοιπα δικαολογητικά και το λινκ με την τιμή στην Ελλάδα λες να μην πληρώσω γιατί είναι κάτω από τα 22ευρώ; Ναι αλλά μου είπε και αυτός ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη... Στην Ελλάδα στο scroutz το digitizer κοστίζει γύρω στα 21ευρώ. Αν τους στείλω με τα υπόλοιπα δικαολογητικά και το λινκ με την τιμή στην Ελλάδα λες να μην πληρώσω γιατί είναι κάτω από τα 22ευρώ; Και κάτι άλλο. Γνωρίζεις εάν θα πληρώσω για την επανεκτίμηση...; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartak1 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Ναι αλλά μου είπε και αυτός ότι δεν πρόκειται να βγάλω άκρη... Στην Ελλάδα στο scroutz το digitizer κοστίζει γύρω στα 21ευρώ. Αν τους στείλω με τα υπόλοιπα δικαολογητικά και το λινκ με την τιμή στην Ελλάδα λες να μην πληρώσω γιατί είναι κάτω από τα 22ευρώ; Και κάτι άλλο. Γνωρίζεις εάν θα πληρώσω για την επανεκτίμηση...; Κανονικά δεν πρέπει να χρεωθείς για την αίτηση. Δε γνωρίζω πόσο χρόνο θα κάνουν να σου απαντήσουν βεβαια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Composer Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Συγγνώμη, αν το προϊόν δεν πωλείται στην Ελλάδα, πώς γίνεται η κοστολόγηση; Δε θα πρέπει να πάρουν υπόψη το πόσο πλήρωσες πραγματικά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirtouLisS Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Ας μην αναλυσουμε τι γινεται αν κατι δεν πωλειται στην Ελλάδα. Ο κανονισμος ειναι να γινει κοστολογηση δασμων και ΦΠΑ βασει αξιας CIF την οποια εχουν δικαιωμα να αμφισβητησουν και να αναζητησουν τιμη αυτοι. Το να βαζουν κατα κανονα αξια CIF την τιμη πωλησης του ιδιου προιοντος στην Ελλάδα ειναι μια νέα εφεύρεση οπως οι πολλές που διαβάζουμε καθε μέρα εδω οτι συμβαίνουν. Και εχω την εντυπωση και οτι δεν ισχυει κατα κανονα και ο υπαλληλος που το ανεφερε το εμπνευστηκε εκεινη την ωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karlito13 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Έχει έρθει σε κανένα παραγγελία από iherb?βλεπω 1 Ιουλίου έχει φτάσει Ελλάδα από το tracking number και από τότε τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makfil Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Ας μην αναλυσουμε τι γινεται αν κατι δεν πωλειται στην Ελλάδα. Ο κανονισμος ειναι να γινει κοστολογηση δασμων και ΦΠΑ βασει αξιας CIF την οποια εχουν δικαιωμα να αμφισβητησουν και να αναζητησουν τιμη αυτοι. Το να βαζουν κατα κανονα αξια CIF την τιμη πωλησης του ιδιου προιοντος στην Ελλάδα ειναι μια νέα εφεύρεση οπως οι πολλές που διαβάζουμε καθε μέρα εδω οτι συμβαίνουν. Και εχω την εντυπωση και οτι δεν ισχυει κατα κανονα και ο υπαλληλος που το ανεφερε το εμπνευστηκε εκεινη την ωρα. Συμφωνώ απόλυτα με τα τονισμένα και όλη η συζήτηση που γίνεται για το θέμα αυτό στηρίχτηκε στο τι είπε στον pseim261 ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ. Από όσα γνωρίζουμε, ο υπολογισμός της αξίας CIF γίνεται από τον τελωνειακό με βάση την αξία που θα βρει στο site του πωλητή και αν δεν βρει εκεί σε άλλο παρεμφερές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την αξία στην Ελλάδα αφού αυτή περιλαμβάνει ήδη τον ΦΠΑ που θέλει να υπολογίσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 4 δέματα (μικρής αξίας) που πήρα από china post τις τελευταίες μέρες ήρθαν χωρίς καμία επιπλέον χρεωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την αξία στην Ελλάδα αφού αυτή περιλαμβάνει ήδη τον ΦΠΑ που θέλει να υπολογίσει. Και καλά να περιελάμβανε μόνο τον ΦΠΑ, που καθώς είναι γνωστός μπορεί να υπολογισθεί η καθαρή αξία. Όμως περιλαμβάνει το όποιο κέρδος του εμπόρου, μέσα από το οποίο έχει υπολογίσει να πληρώσει τους δικούς του φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και την διαβίωσή του. Πράγμα που είναι άγνωστο στο τελωνειακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filippos79 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 λοιπον εμπειρια...κανω αρκετα συχνες αγορες απο alie κατα βαση..δεν ειχα παρει χαμπαρι τπτ!!!!πραγματικα τπτ!!!το τελευταιο διμηνο εχω παραλαβει 25-30 κινεζοκινητα ...λοιπον κανω παραγγελια 2 cool1 leeco απο τον ιδιο πωλητη 103 ευρω και 1,8 shipping...τα πηρα ξεχωριστα οπως παντα με διαφορετικο tracking γτ ειχα και κατι εκπτωσουλες 1,7 ευρω για την καθε κινητο και μου πηγαν γυρω στα 207 ευρω και τα δυο(το κινητο ειναι πολυ καλο παιδια εχει ισαξια του x820 καμερα και καλυτερη selfie και πολυ καλη μπαταρια)..ζηταω απο τον πωλητη τα γνωστα please send as a gift or lower than 20 usd as mp4 οπως κανω παντα...τλκ το ενα το παρελαβα εχτες το αλλο περναει τελωνειο για μια μερα και παει ρουφ για βολτα απο τα ελτα και αποτι βλeπω φορτωνεται για πατρα...μπορει καποιoς να μου πει αν θα πληρωσω το 3ευρω η κανα αλλο καπελο?γτ βλεπω οτι μπηκε μια μερα και βγηκε..πηρα τλφν κ.δ ρουφ να ρωτησω αν μου εχουν βαλει κανα φορο αλλα δεν το σηκωνουν...μπορει καποις να μου πει αν θα πληρωσω το 3ευρω η κανα αλλο καπελο?ty και καλο κουραγιο...θα την βρουμε την ακρη με τους κινεζους για να τα μην περναμε τελωνειο... Φίλε άσχετο.. Από που το πήρες το κινητό; Ποιο κατάστημα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
themis2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 παιδια καλησπερα,ηθελα να ρωτησω αμα ξερει κανεις το priority shipping tou cafago ειναι ιδιο με του gearbest,δηλαδη να περναει το τελωνειο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iparou Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Γνωρίζει άραγε κανείς περιστατικό που ο παραλήπτης να χρεώθηκε φπα βάσει μεγαλυτερης τιμής απο αυτήν που πλήρωσε και να ακολουθησε την διαδικασία επαναπροσδιορισμού προσκομιζοντας receipt απο PayPal ή/και πιστωτική κάρτα? Ποια διαδικασία ακολουθηθηκε, ποσο πήρε σε χρόνο και χρήμα και αν τελικά το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό? Επιπλέον, τι γίνεται σε αγορές απο ebay όπου προπληρωνει κανείς τα import charges ? (συνήθως αποστολές απο Αμερική) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Επιπλέον, τι γίνεται σε αγορές απο ebay όπου προπληρωνει κανείς τα import charges ? (συνήθως αποστολές απο Αμερική)Λογικα ειναι κπως το global shipping program οπου το αναλαμβανει η pitney bowes και προετοιμαζει εκεινη τα χαρτια/ προπληρωνει για σενα δασμους και ολα και ερχεται στο σπιτι ετοιμο με ups η dhl. Πυσιαστικα στοπωλητη δινει μια τοπικη διευθυνση οπου αυτος το στελνει συστημενο και απο εκει ανογιουν το πακετο το ξανασυσκευαζουν κ το προωθουν σε εσενα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις