Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άλλαξε ο τρόπος εκτελωνισμού δεμάτων αλλά και ο τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ με εφαρμογή από τον ΙΟΥΝ 2017.

Ναι το ξέρω.

Απλά πήρα στο ταχυδρομείο και ρώτησα γιατί καθυστερεί τόσο; λόγω των αλλαγών αυτών;

Και μου λένε, όχι, δεν έχει σχέση!

ελπίζω να μην παίρνει η μπάλα και τα άλλα δέματα από ευρωπαϊκή ένωση και καθυστερούν και αυτά (το ξέρω ότι δεν περνάνε από τελωνείο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Όποτε γίνεται από τα ΕΛΤΑ Αγίας Παρασκευής που κανονικά θα πήγαινε το πακέτο να πάει ΕΛΤΑ Ναυπλίου ώστε να το παραλάβω από εδώ; πρέπει να πάω τώρα η όταν φτάσει στο κέντρο διαλογής; είναι ακόμα αεροδρόμιο..

οταν φτασει στο καταστημα των ελτα αγιας παρασκευης

οταν φτασει στο καταστημα των ελτα αγιας παρασκευης

Τέλεια! Ευχαριστώ παρά πολύ, μου λυνει τα χέρια αυτό. Περιμένω μια θήκη για το μακ που δεν κοστίζει πάνω από 7€ αλλά δεν αξίζει να πάει πίσω και να περιμένω πάλι ένα μήνα να έρθει!

• Like 1

Καλημέρα!

Θέλω να παραγγείλω android box από κίνα. Για να γλιτώσω τελωνείο πρέπει να βάλω τριγωνική αποστολή ή να παραγγείλω από Ευρώπη εάν έχουν αποθήκη σωστά; Ποια επιλογή είναι για τριγωνική αποστολή; Κάπου διάβασα για ένα γνωστό site που την έχει μόνο 1.5 ευρώ αλλά δεν θυμάμαι ποιο. Εάν γνωρίζετε πείτε μου!

Καλημέρα!

Θέλω να παραγγείλω android box από κίνα. Για να γλιτώσω τελωνείο πρέπει να βάλω τριγωνική αποστολή ή να παραγγείλω από Ευρώπη εάν έχουν αποθήκη σωστά; Ποια επιλογή είναι για τριγωνική αποστολή; Κάπου διάβασα για ένα γνωστό site που την έχει μόνο 1.5 ευρώ αλλά δεν θυμάμαι ποιο. Εάν γνωρίζετε πείτε μου!

απο ποιο καταστημα;

Καλημέρα!

Το banggood έχει 1,5€ το priority line ΑΛΛΑ δεν είναι το ίδιο με του gearbest. Πάλι με postl Nl στέλνεται το δέμα απλά με άλλο τρόπο όχι όπως του Gearbest που στέλνεται μέσω Αγγλίας. Το καλύτερο από όλα είναι το geekbuying που έχει προπληρωμένα έξοδα τελωνείου (όπως το amazon της Αμερικής). Διότι αν κάτσει τελωνείο μέσω priority line του geabest (ΔΕΝ έχει συμβεί μέχρι τώρα) δεν σε αποζημιώνει.

Το banggood έχει 1,5€ το priority line ΑΛΛΑ δεν είναι το ίδιο με του gearbest. Πάλι με postl Nl στέλνεται το δέμα απλά με άλλο τρόπο όχι όπως του Gearbest που στέλνεται μέσω Αγγλίας. Το καλύτερο από όλα είναι το geekbuying που έχει προπληρωμένα έξοδα τελωνείου (όπως το amazon της Αμερικής). Διότι αν κάτσει τελωνείο μέσω priority line του geabest (ΔΕΝ έχει συμβεί μέχρι τώρα) δεν σε αποζημιώνει.

Mε priority line του Gearbest εννοείς το Expedited Shipping?? 

Ρωτάω διότι εκτός από Unregistered έχει μόνο αυτή την επιλογή... 

Και μάλιστα αν την κλικάρω μου βγάζει από κάτω 2 επιλογές με DHL.

Κάνω κάτι λάθος ή μήπως εσύ μπερδεύτηκες και εννοούσες το priority line του banggood?

Και με από πότε το geekbuying έχει προπληρωμένα τα έξοδα τελωνείου? 

Δε μου έχει πουθενά τέτοια επιλογή.

Θα  μπορούσες να με βοηθήσεις σε παρακαλώ?

Ευχαριστώ

Ζάχος

Mε priority line του Gearbest εννοείς το Expedited Shipping??

Ρωτάω διότι εκτός από Unregistered έχει μόνο αυτή την επιλογή...

Και μάλιστα αν την κλικάρω μου βγάζει από κάτω 2 επιλογές με DHL.

Κάνω κάτι λάθος ή μήπως εσύ μπερδεύτηκες και εννοούσες το priority line του banggood?

Ευχαριστώ

Ζάχος

μαλλον το προιον που επελεξες δεν υποστηριζει την αποστολη μεσω priority line-Eu Express(DPD).το gearbest λεει οτι ο φπα ειναι προπληρωμενος μεσω αυτης της επιλογης.
  • Like 1

καλημέρα,

εχω αγοράσει action camera απο gearbest, περιπου 60 ευρω, και εχω επιλέξει προιον που ήταν διαθέσιμο στην ευρωπαική αποθήκη.

επικοινώνησα στα ελτα και μου είπαν οτι το δέμα βρίσκεται στο αεροδρόμιο στο τελωνείο απο τις 4/8 και δεν έχει εκτελωνιστεί ακόμα.

είναι λογικό εφόσον έρχεται απο Ουγγαρία? 

καλημέρα,

εχω αγοράσει action camera απο gearbest, περιπου 60 ευρω, και εχω επιλέξει προιον που ήταν διαθέσιμο στην ευρωπαική αποθήκη.

επικοινώνησα στα ελτα και μου είπαν οτι το δέμα βρίσκεται στο αεροδρόμιο στο τελωνείο απο τις 4/8 και δεν έχει εκτελωνιστεί ακόμα.

είναι λογικό εφόσον έρχεται απο Ουγγαρία?

η καθυστερηση ειναι φυσιολογικη.Φυσιολογικο δεν ειναι οτι το δεμα μπηκε στο τελωνειο,καθως η ουγγαρια ειναι μελος της Ε.Ε. Εισαι σιγουρος οτι δεν ηρθε απο κινα;

Παιδιά παρέλαβα σήμερα ειδοποιητήριο απ' τα ΕΛ. ΤΑ  για παραλαβή digitizer lenovo από aliexpress, κόστους 5,83ευρώ και είναι να πληρώσω Φ. Π. Α 7,20 + Τέλη Εκτελονισμού 15= 22,20 ευρώ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Πήγα στα ΕΛ. ΤΑ και ο υπάλληλος μου έδειξε το δέμα το οποίο είχε πάνω αυτοκόλλητο απ' το τελωνείο ότι κοστολογήθηκε στα 30ευρώ!!! Του εξήγησα ότι κόστισε μόνο 5,83 και μου είπε ότι η κοστολόγηση γίνεται βάση της τιμής που έχει το προιόν στην Ελλάδα. Δεν το παρέλαβα και τον ρώτησα τι μπορώ να κάνω; Μου είπε να κάνω αίτηση για Επανεκτίμηση και να βάλω ότι αντίγραφο μπορώ(παραστατικά) της συναλλαγής τα οποία θα προωθήσει ο ίδιος. Τι άλλο με συμβουλεύεται να κάνω; Δεν είναι για το κόστος, αλλά για το γαμώτο, είναι "ξεφτίλα" να τους πληρώσω "καπάρο" τόσα λεφτά...

απο το gearbest λεει :

Shipping method: Hungary Registered Mail , και ο κωδικος του δεματος τελειώνει σε HU , ο κωδικος της χώρας .

απο το gearbest λεει :

Shipping method: Hungary Registered Mail , και ο κωδικος του δεματος τελειώνει σε HU , ο κωδικος της χώρας .

η καθυστερηση ειναι φυσιολογικη.Φυσιολογικο δεν ειναι οτι το δεμα μπηκε στο τελωνειο,καθως η ουγγαρια ειναι μελος της Ε.Ε. Εισαι σιγουρος οτι δεν ηρθε απο κινα;

Ξανακάλεσα ΕΛΤΑ και μου είπαν οτι είναι στο αεροδρόμιο, όχι στο τελωνείο και ότι μαλλον θα έκανε λάθος η συνάδελφος .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...