Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να παραγγείλω ένα ανταλλακτικό από Ιαπωνία, το κόστος του είναι 46€ συν 8€ μεταφορικά. Αυτό το ανταλλακτικό δεν πωλείται στην Ελλάδα και μπορεί να βρεθεί μόνο σε Αγγλία και Γερμανία αλλά όχι πλήρες σετ, μόνο κάποια κομμάτια του. Σε αυτή την περίπτωση τι παίζει να πληρώσω έξτρα;

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μέσω του barcode βλέπω ότι το δέμα μου έφτασε χθες στο ελτα της περιοχής μου και κάλεσα στην εξυπηρέτηση πελατών των ελτα για περισσότερες πληροφορίες. Tους έδωσα το barcode και μου είπαν ότι έχω χρεωθεί 21€! Το αντικείμενο το πήρα από Aliexpress 13,5€ και φυσικά φαίνεται το ποσό της πληρωμής και στο app του aliexpress και στο app της revolut. Τι κάνω τώρα;

Θα κάνεις μέσω ΕΛΤΑ αίτηση αναθεώρησης δασμών προς το τελωνείο, επισυνάπτοντας το invoice από τον πωλητή και αντίγραφο κίνησης της κάρτας που έγινε η αγορά. Επίσης καλό θα ήταν να μιλήσεις με το τελωνείο για διευκρίνηση περαιτέρω δικαιολογητικών.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος που παρήγγειλε+παρέλαβε πρόσφατα απο iherb να μας πει την εμπειρία του από τελωνείο;

Νουμπάκι εδώ που προσπαθώ να βγάλω άκρη.

Μέσα Ιουνίου τελευταια μου παραγγελία

Κάτι βιταμίνες και Ωμέγα 3

Συνολικό κόστος μαζι με τα μεταφορικά 90 ευρώ και κόστος μεταφορικών DPD-All Inclusive €15.54

Ήρθε με speedex χωρις κανένα πρόβλημα και με μηδενικό εξτρα κόστος

Πλέον βλέπω οτι στα μεταφορικά μου δίνει μονο την επιλογή

Global Post-Delivery by Local Post - €0.00 Free αλλα γράφει (Duties, Taxes and Fees may be collected at delivery.)

Ελπίζω να σε κάλυψα

Δημήτρης

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να παραγγείλω ένα ανταλλακτικό από Ιαπωνία, το κόστος του είναι 46€ συν 8€ μεταφορικά. Αυτό το ανταλλακτικό δεν πωλείται στην Ελλάδα και μπορεί να βρεθεί μόνο σε Αγγλία και Γερμανία αλλά όχι πλήρες σετ, μόνο κάποια κομμάτια του. Σε αυτή την περίπτωση τι παίζει να πληρώσω έξτρα;

Ναι υπαρχει πιθανοτητα, απλα η Ιαπωνια δεν ειναι στο στοχαστρο των ελτα/τελωνειακων οπως ειναι πχ η Κινα.

Εχω παραλαβει δεκαδες δεματα απο Ιαπωνια μεσα στο 2017, το τελευταιο σημερα, και εχω πληρωσει μια φορα το 3€υρω. Και μιλαω για πολλες, ογκωδεις και ακριβες παραγγελιες.

Δημοσ.

Καλημερα,

μια αποσαφηνιση.. Εαν το δεμα αποστολης που ερχεται απο κινα εχει αξια 12 ευρω (που σημαινει οτι εχει ατελεια εφοσον η αξια ειναι κατω απο 45 ευρω)  και εχει αποσταλει με fedex, , πρεπει παλι να περασει απο τελωνειο και να πληρωθει ο εκτελωνιστης με αμοιβη που ειναι 70-80 ευρω  εστω και αν θα εχει μηδενικο φορο-δασμους ??

Ρωταω επειδη κανοντας tracking βλεπω τα παρακατω συμβαντα που απο οτι καταλαβαινω εχει περασει στο τελωνειο ....

08:25 Άδεια διεθνούς αποστολής - Εισαγωγή   ATHENS GR    

05:20 Υπό μεταφορά   ATHENS GR  

Δέμα διαθέσιμο για εκτελωνισμό

03:17 Στις εγκαταστάσεις ταξινόμησης προορισμού   ATHENS GR    

01:49 Υπό μεταφορά   KOELN DE    

00:40 Αναχώρησε από την τοποθεσία FedEx   KOELN DE

Ευχαριστω

Ο κανόνας λέει ότι κάθε δέμα που ταξιδεύει από τρίτες χώρες με courier κάνει στάση οπωσδήποτε στο τελωνείο. Θα σε καλέσει η Fedex για να δώσεις την εξουσιοδότηση για τον εκτελωνισμό και ο λογαριασμός θα περιλαμβάνει αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Μπορείς να το εκτελωνίσεις εάν έχεις χρόνο και βρίσκεσαι στην Αθήνα αλλά θα σου ζητήσει χρήματα για να σου δώσει τη διασάφηση.

Δημοσ.

Παρήγγειλα 31/07 απο instocktrades μεταφορά με USPS(Priority Mail International) ηταν απο Πεμπτη Ελλάδα, το σκαναραν χθες, και σήμερα μπήκε τελωνείο.Λογικά έπρεπε να προτιμησω SAL που είναι πιο αργό και πιο φθηνό, αν ήξερα οτι αλλάξανε τα πραγματα με τα τελωνεία και τα ΕΛΤΑ.105 δολλάρια, 160 με μεταφορικά. Λογικά θα φάω ενα 50αρακι συν.Οσα δηλαδή θα κόστιζαν τα βιβλια αν τα προπαραγγελνα απο Public(Δεν τα χαν ουτε αυτοι διαθέσιμα, καθότι ξενόγλωσσα.).Επίσης μια ερώτηση μάλλον χαζή.Τo αγγλικό, γερμανικό, ιταλικό κλπ κλπ amazon έχουν δικές τους αποθήκες η τα φέρνουν απο Αμερικη; Δηλαδή θα χω θέμα με τελωνείο αν παράγγειλω σε κάποιο πλην του Αμερικανικού;

Δημοσ.

Εάν βρει την ίδια αξία ο τελωνειακός, να υπολογίζεις 24% ΦΠΑ + 15€ τέλη ΕΛΤΑ.

Από τα ευρωπαικά Amazon χρεώνεσαι ελληνικό ΦΠΑ αλλά γλυτώνεις τελωνείο και τέλη ΕΛΤΑ.

• Like 1
Δημοσ.

Μου ηρθε(μεσα σε 15 εργασιμες ακριβως)

απο Ασια στο σπιτι σημερα ενα μικρο αντικειμενο usb  αξιας 5 ευρω με τραγκινκ αριθμο

Δεν ειχε πανω καμια σφραγιδα και δεν πληρωσα τιποτα...

• Moderators
Δημοσ.

Παρήγγειλα 31/07 απο instocktrades μεταφορά με USPS(Priority Mail International) ηταν απο Πεμπτη Ελλάδα, το σκαναραν χθες, και σήμερα μπήκε τελωνείο.Λογικά έπρεπε να προτιμησω SAL που είναι πιο αργό και πιο φθηνό, αν ήξερα οτι αλλάξανε τα πραγματα με τα τελωνεία και τα ΕΛΤΑ.105 δολλάρια, 160 με μεταφορικά. Λογικά θα φάω ενα 50αρακι συν.Οσα δηλαδή θα κόστιζαν τα βιβλια αν τα προπαραγγελνα απο Public(Δεν τα χαν ουτε αυτοι διαθέσιμα, καθότι ξενόγλωσσα.).Επίσης μια ερώτηση μάλλον χαζή.Τo αγγλικό, γερμανικό, ιταλικό κλπ κλπ amazon έχουν δικές τους αποθήκες η τα φέρνουν απο Αμερικη; Δηλαδή θα χω θέμα με τελωνείο αν παράγγειλω σε κάποιο πλην του Αμερικανικού;

Αν πάρουν ως τιμή τα 160 (και δεν υπερκοστολογισουν) θα πληρώσεις 63,36(24%φπα-38,4ευρω -,+2,5% δασμούς-4,96ευρω-, +20 ευρω ελτα)
Δημοσ.

Αν πάρουν ως τιμή τα 160 (και δεν υπερκοστολογισουν) θα πληρώσεις 63,36(24%φπα-38,4ευρω -,+2,5% δασμούς-4,96ευρω-, +20 ευρω ελτα)

Μάλλον δεν πρόσεξες ότι τα 160 είναι $ και όχι €, οπότε δεν συνυπολογίζεται δασμός και το τέλος των ΕΛΤΑ είναι 15€, όπως έγραψα παραπάνω.

• Moderators
Δημοσ.

Μάλλον δεν πρόσεξες ότι τα 160 είναι $ και όχι €, οπότε δεν συνυπολογίζεται δασμός και το τέλος των ΕΛΤΑ είναι 15€, όπως έγραψα παραπάνω.

Ναι δικό μου λάθος

• Moderators
Δημοσ.

Επίσης, όταν είναι να παραλάβω, θα έρθει ειδοποίηση από ΕΛΤΑ με το συνολικό κόστος, για να πάω να το πάρω;

εμενα οσα  ηρθαν να παραλαβω με χρεωση ειχαν τσεκαρισμενο το αντικαταβολη χωρις να γραφουν ποσο

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης, όταν είναι να παραλάβω, θα έρθει ειδοποίηση από ΕΛΤΑ με το συνολικό κόστος, για να πάω να το πάρω;

Ναι, θα σου αφήσει ειδοποίηση ο ταχυδρόμος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...