Προς το περιεχόμενο

Αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. - όριο για να μην πληρώσεις τελωνείο

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μη μου λες τετοια γιατι περιμενω κι εγω απο aliexpress κατι αξιας 25 ευρω και απο 2/8 ειναι στο Ελ βενιζελος απο οτι μπορω να δω με tracking .. Μου το στειλαν με aliepress standard shipping που ειναι δωρεαν.. Εσενα με τι στο στελνουν?Που το ελεγχεις οτι ειναι στο τελωνειο , στην σελιδα του ΕΛΤΑ?

Η πλακα ειναι οτι οταν το αγορασα εγω εκανε 24,80 προσφορα ενω τωρα κανει 42 ευρω..

Εχω ακουσει οτι αν στο εκτελωνισουν το ΦΠΑ που πληρωνεις ειναι βαση τις τιμης που εχει τωρα , θα κανω το κοροιδο ετσι και το περασουν τελωνειο..

Το βλέπω μέσω μιας εφαρμογής(trackchecker) που βάζεις τα barcode των συστημενων δεμάτων από διάφορες χώρες και βλέπεις που βρίσκεται το δέμα. Εν το μεταξύ τώρα βλέπω ότι σήμερα βγήκε από το τελωνείο οπότε πιστεύω ότι από βδομάδα θα έχω νέα. Εν το μεταξύ την παραγγελία την περιμένω πάνω από μήνα.

post-52872-0-56785600-1501792548_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 13,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

τελικα τι ισχυει?

αν ειναι μεχρι 22 ευρω η θα χρεωσουν 3 ευρω η τιποτα?

και αν το "κοψουν" για αξια πανω απο 22 ευρω 15ρι ελαχιστο?

η το 15ρι θα το χρεωνουν ακομα και για πακετο αξιας ενος ευρω και καταργειται η ατελεια των 22 ευρω?

Το βλέπω μέσω μιας εφαρμογής(trackchecker) που βάζεις τα barcode των συστημενων δεμάτων από διάφορες χώρες και βλέπεις που βρίσκεται το δέμα. Εν το μεταξύ τώρα βλέπω ότι σήμερα βγήκε από το τελωνείο οπότε πιστεύω ότι από βδομάδα θα έχω νέα. Εν το μεταξύ την παραγγελία την περιμένω πάνω από μήνα.

Mολις το ελενξα στο εντοπισμο αντικειμενου του ΕΛΤΑ και λεει :

3/8/2017, 19:03:27 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

3/8/2017, 16:16:13 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

2/8/2017, 07:37:41 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

12/7/2017, 16:21:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Στις προηγουμενες ενημεροσεις δεν ειχε καμια αναφορα για τελωνειο , αυτο μαλλον σημαινει οτι τις σκαπουλαρα?

Αγαπητέ καλημέρα

Αναφέρεις ότι «πριν καιρό όλα ήταν ωραία είχαν προσωπικό πήγαινε καλά το οικονομικό δεν τους ένοιαζε και βάζανε τελωνείο λίγα βασικά πράγματα και είχαν πιο γρήγορη μεταφορά». Και σου λέω ότι ΔΕΝ ήταν ωραία τα πράγματα πριν τον Ιανουάριο του 2017 που ξεκίνησε το θέμα με τους ιδιώτες εκτελωνιστές. Τα ΕΛΤΑ είναι χρεωμένα εδώ και δεκαετίες, πολύ πριν την δημιουργία του ebay. Προφανώς τώρα πάνω στον πανικό τους για να μαζέψουν κανένα ευρώ, γιατί τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού δεν αρκούν για ενέσεις ρευστότητας που συντηρούσαν τα ΕΛΤΑ τόσα χρόνια, βάζουν χαράτσι σε οτιδήποτε και δεν τους ενδιαφέρουν οι καθυστερήσεις. Πχ έχω δέμα που περιμένει στον σάκο από 9 Ιουλίου που έφτασε Αθήνα…

Έτσι είναι πράγματα γιαυτό και ήταν καλά το οικονομικό και αν δεν μπορέσουν να πάρουν κάτι στο μέλλον δεν το βλέπω να επιβιώσει το μαγαζί. Εγώ φίλε έχω πακέτο από 2 Ιουλίου και ακόμη τίποτα ενώ ένα που έφτασε την ίδια μέρα το έχω στα χέρια μου εδώ και λίγες μέρες τραγικά τα πράγματα από την μια το καταλαβαίνω ότι είναι πολλά τα πακέτα αλλά από την άλλη δεν τους δικαιολογώ διότι δεν έχουν μια σειρά βλέπω πακέτα που φτάσανε μέσα Ιουλίου και τα έχουν δώσει ενώ εμείς περιμένουμε ακόμη , νομίζω ότι αρπάζουν σάκους όπως να ναι. Αν έχουν και καλοκαιρινές άδειες τοτε καλό Σεπτεμβριο .

Mολις το ελενξα στο εντοπισμο αντικειμενου του ΕΛΤΑ και λεει :

3/8/2017, 19:03:27 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

3/8/2017, 16:16:13 Κ.Α.Τ. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (--> Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ)

2/8/2017, 07:37:41 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

12/7/2017, 16:21:00 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Στις προηγουμενες ενημεροσεις δεν ειχε καμια αναφορα για τελωνειο , αυτο μαλλον σημαινει οτι τις σκαπουλαρα?

Ναι δε μπήκε τελωνείο.

Ναι δε μπήκε τελωνείο.

ευτυχως το απεφυγα γιατι οταν το παρεγγειλα δεν ηξερα οτι παιζει να χρεωθω παραπανω απο το τελωνειο..

Τωρα αυτο που ρωτανε πολλοι.. Ειναι σιγουρο οτι ενα δεμα κατω απο 22 ευρω δεν περναει τελωνειο?

Εχει κανενας καμια εμπειρια με δεμα κατω απο 22 που περασε τελωνειο και αν ναι ποσο πληρωσε?

τελικα τι ισχυει?

αν ειναι μεχρι 22 ευρω η θα χρεωσουν 3 ευρω η τιποτα?

και αν το "κοψουν" για αξια πανω απο 22 ευρω 15ρι ελαχιστο?

η το 15ρι θα το χρεωνουν ακομα και για πακετο αξιας ενος ευρω και καταργειται η ατελεια των 22 ευρω?

Να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση.

Άλλο θέμα η ατέλεια των 22€ για δέματα από τρίτες χώρες και άλλο η τελευταία πολιτική των ΕΛΤΑ που ξεκίνησε το ΔΕΚ 2016 και ολοκληρώθηκε τον ΙΟΥΝ 2017 με την ανάθεση του έργου εκτελωνισμού σε ιδιώτη και τις χρεώσεις νέων τελών. Τα δέματα που στέλνουν στο τελωνείο θα χρεωθούν κάποιο από τα τέλη, ανεξάρτητα από το αν ο τελωνειακός αποφασίσει ότι η αξία του περιεχομένου είναι πάνω ή κάτω από τα 22€ και χρεώσει η δεν χρεώσει ΦΠΑ.

ευτυχως το απεφυγα γιατι οταν το παρεγγειλα δεν ηξερα οτι παιζει να χρεωθω παραπανω απο το τελωνειο..

Τωρα αυτο που ρωτανε πολλοι.. Ειναι σιγουρο οτι ενα δεμα κατω απο 22 ευρω δεν περναει τελωνειο?

Εχει κανενας καμια εμπειρια με δεμα κατω απο 22 που περασε τελωνειο και αν ναι ποσο πληρωσε?

Να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση.

Άλλο θέμα η ατέλεια των 22€ για δέματα από τρίτες χώρες και άλλο η τελευταία πολιτική των ΕΛΤΑ που ξεκίνησε το ΔΕΚ 2016 και ολοκληρώθηκε τον ΙΟΥΝ 2017 με την ανάθεση του έργου εκτελωνισμού σε ιδιώτη και τις χρεώσεις νέων τελών. Τα δέματα που στέλνουν στο τελωνείο θα χρεωθούν κάποιο από τα τέλη, ανεξάρτητα από το αν ο τελωνειακός αποφασίσει ότι η αξία του περιεχομένου είναι πάνω ή κάτω από τα 22€ και χρεώσει η δεν χρεώσει ΦΠΑ.

για να καταλαβω

πριν η κατασταση ειχε ως εξης:

"Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22€, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45€"

"Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί".

τωρα αυτο που αλλαζει ειναι

1. ολα περνουν τελωνειο

2. ελαχιστη χρεωση παρουσιασης 3 ευρω σε περιπτωση που εκτιμηθει οτι ειναι "ελευθερο"*

3. αν εκτιμηθει οτι πρεπει να εκτελωνιστει, ελαχιστο κοστος 15 ευρω συν φπα κλπ βασει της νεας κλιμακας

η ερωτηση μου ειναι η εξης: πριν "ελευθερο" χαρακτηριζοταν ο,τι ηταν εκτιμωμενης η αποδεδειγμενης αξιας κατω απο 22 ευρω.

αυτο εξακολουθει να ισχυει? γιατι στο pdf με τα νεα τελη δεν αναφερει πουθενα τι χαρακτηριζεται ως "ελευθερο"

Σωστή η παρατήρησή σου.

1. Δεν στέλνονται όλα στο τελωνείο από τον ιδιώτη αλλά τα περισσότερα, μέχρι στιγμής, με βάση όλα καταγράφονται στα fora.

2. ελάχιστη χρέωση το τέλος παρουσίασης (3€) στα δέματα που μπήκαν στο τελωνείο αλλά κρίθηκε ότι δεν πρέπει να επιβληθούν έξοδα εκτελωνισμού. Η σφραγίδα "ελεύθερο" ή κάτι παρεμφερές δεν έμπαινε και δεν μπαίνει μόνο σ' εκείνα που έχουν αξία κάτω των 22€.

3. Σωστό.

Στην ερώτησή σου απάντησα στο 2.

Για τα "ελεύθερα" υπάρχει ειδική αναφορά στην εγκύκλιο της 21.6.2017

> Τα ελεύθερα αντικείμενα θεωρούνται ότι έχουν τεθεί σε ελεύθερη κυκλοφορία με την προσκόμισή τους στο τελωνείο και συνεχίζουν την πορεία τους στο δίκτυο διανομής των ΕΛΤΑ για να παραδοθούν στους παραλήπτες.

• Moderators

για να καταλαβω

πριν η κατασταση ειχε ως εξης:

"Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22€, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45€"

"Για αξίες από 22€ μέχρι 150€ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί".

τωρα αυτο που αλλαζει ειναι

1. ολα περνουν τελωνειο

2. ελαχιστη χρεωση παρουσιασης 3 ευρω σε περιπτωση που εκτιμηθει οτι ειναι "ελευθερο"*

3. αν εκτιμηθει οτι πρεπει να εκτελωνιστει, ελαχιστο κοστος 15 ευρω συν φπα κλπ βασει της νεας κλιμακας

η ερωτηση μου ειναι η εξης: πριν "ελευθερο" χαρακτηριζοταν ο,τι ηταν εκτιμωμενης η αποδεδειγμενης αξιας κατω απο 22 ευρω.

αυτο εξακολουθει να ισχυει? γιατι στο pdf με τα νεα τελη δεν αναφερει πουθενα τι χαρακτηριζεται ως "ελευθερο"

Τα τέλοι που λες είναι χρεώσεις τον ελτα όχι του τελωνείου, τα 3 η τα 15 που θα πληρώσεις είναι για τον εκτελωμιστη τον ελτα αν κάτσει στο τελωνείο και βγει ότι θα πρέπει να πληρώσεις πληρώνεις το ΦΠΑ που αντιστοιχεί στο αντικείμενο +15 ευρώ

Πχ σε ένα αντικείμενο με αξία 100 ευρω θα πληρώσεις 24 ευρώ ΦΠΑ +15 ευρώ για τα ελτά σύνολο δηλαδή 39 ευρώ έξτρα

κατανοητο, αρα η ατελεια των 22 ευρω ισχυει και ειναι ασχετο με τα ΕΛΤΑ

απλως τα ΕΛΤΑ ανεβασαν τις χρεωσεις τους για αυτα που αναλαμβανουν να εκτελωνισουν, οπως αντιστοιχες (πολυ υψηλοτερες) χρεωσεις εχουν οι courier. τα 12 ευρω τα κανανε 15 κλπ

• Moderators

κατανοητο, αρα η ατελεια των 22 ευρω ισχυει και ειναι ασχετο με τα ΕΛΤΑ

απλως τα ΕΛΤΑ ανεβασαν τις χρεωσεις τους για αυτα που αναλαμβανουν να εκτελωνισουν, οπως αντιστοιχες (πολυ υψηλοτερες) χρεωσεις εχουν οι courier. τα 12 ευρω τα κανανε 15 κλπ

Ναι άλλα έχει τύχει να χρεώσουν 3 ευρώ σε μικρης αξιας πακέτα κάτω από 22) οπότε ναι μεν δεν πληρώνεις τελωνείο αλλά πληρώνεις νταβατζηλίκι στα ΕΛΤΑ 3 ευρώ

Για δεματάκι από Αμερική αξίας 10,25 δολαρίων πλήρωσα 15€ τέλη εκτελωνισμού και 7,25€ ΦΠΑ.

Για δέμα με ίδια προϊόντα, επίσης από Αμερική και μέσω usps, αξίας σχεδόν 80 δολαρίων, δεν πλήρωσα τίποτα γιατί δεν μπήκε ποτέ τελωνείο.

Την ίδια περίοδο που μου ήρθε το πρώτο, παρέλαβα και κάτι από Σιγκαπούρη (47 δολαρίων), στο οποίο επίσης είχαν επιβληθεί δασμοί, γύρω στα 30€.

Και σήμερα, βλέπω ότι αντικείμενο από τον ίδιο πωλητή από Σιγκαπούρη, μεγαλύτερης αξίας (60 διλαρίων), σταλμένο με τον ίδιο τρόπο, έφτασε Ελλάδα και πήγε απευθείας σπίτι μου για παράδοση. Χωρίς τελωνείο, χωρίς καθυστερήσεις.

Συμπέρασμα; Όπως σε κάθε τι που αφορά σε αυτή τη... χώρα που ζούμε, έτσι και εδώ, ένα "ό,τι να 'ναι" επικρατεί για να περιγράψει την κατάσταση. Αν μη τι άλλο, χαίρομαι που γλίτωσα τουλάχιστον 100€ όπως υπολογίζω, αφού προς το παρόν γλίτωσαν κάποια δεματάκια μου από το τελωνείο..

ποσο το κοστολογησαν το δεμα των 10.25? ηταν η πραγματικη του αξια τοσο? γιατι το τι αξια δηλωνει ο αποστολεας δε παιζει κανενα ρολο πια, και gift να λεει, αυτοι ψαχνουν και κοστολογουν αναλογα

• Moderators

ποσο το κοστολογησαν το δεμα των 10.25? ηταν η πραγματικη του αξια τοσο? γιατι το τι αξια δηλωνει ο αποστολεας δε παιζει κανενα ρολο πια, και gift να λεει, αυτοι ψαχνουν και κοστολογουν αναλογα

Για 7 ευρώ πρέπει να τι κοστολογισαν γύρω στα 30 ευρώ το πακέτο,κανονικά όσοι τους έρχονται τέτοια καπέλα που δεν στέκουν πρέπει να προχωράνε σε καταγγελίες, είναι καταχρηστικο να κοστολόγουν τα προϊόντα με ότι τους κατέβει

Να μου πεις ότι ένα πακέτο από 50 που έκανε στο κοστολογισαν για 52 πχ λες πάει στα κομμάτια μιας και οι τιμές παίζουν ειδικά στα κινέζικα site αλλά όταν το προϊόν τον 10 ευρώ το χρεώνουν για 30 και από εκεί που δεν έπρεπε να πληρώσεις ΦΠΑ αντε να πλήρωνες 3 ευρώ στα ΕΛΤΑ σου έρχεται κουστούμι 25 ευρώ είναι ηλιθιότητα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...